Dodaj do ulubionych

książki do szkoły

27.05.06, 17:41
Witam, wiem, że to jeszcze nie pora, ale zastanawiam się już nad kupieniem
książek do następnej klasy dla mojego dziecka. I stąd moje pytania: może
wiecie kiedy książki są najtańsze? Może wiecie ile mniej więcej kosztuje
podstawowy zestaw Wesołej Szkoły II klasa?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ania
Obserwuj wątek
    • kammik Re: książki do szkoły 27.05.06, 17:51
      Nie ma czegoś takiego, jak pora roku, w której podręczniki są najtańsze - przez
      cały rok kosztują tyle samo, chyba że chodzi o stare wydania, zastepowane przez
      nowe.
      Ceny "Wesołej szkoły" znajdziesz tu:
      www.sklep.wsip.com.pl/pl.cgi/web/szukaj0200?typ=2&tytul=Weso%B3a+szko%B3a&opcja=1&autor=&fs=PO002&fp=&ft=&fr=&fc=&fzn=

Polecam jednak miejsca, gdzie można się targować o cenę w pzrypadku zakupu
      całego kompletu.
      • aniaora Re: książki do szkoły 28.05.06, 19:31
        Około 150 zł. Zobacz na stronie WSiP, ja w zeszłym roku kupowałam tylko do 3 klasy. Pewnie będzie taniej, prosto do domu, a o ile pamiętam to powyżej 100 złotych przesyłka jest za darmo.
        www.sklep.wsip.com.pl/pl.cgi/web/home0100
      • kwirynia Re: książki do szkoły 28.05.06, 21:55
        serdecznie dziękuję
        Ania
    • aniaora Re: książki do szkoły 28.05.06, 19:29
      A ja w zeszłym roku kupiłam w czerwcu i p[otem żałowałam bo lipiec i połowa sierpnia był rabat chyba 10%. Ale to pewnie zależy do księgarni.
    • d.wludyka Re: książki do szkoły 29.05.06, 09:07
      My zamawiamy podreczniki całą klasą, dostajemy wtedy jakiś upust (chyba 10% ale
      moge sie mylić) i przeznaczamy to na tzw. klasowe. Ale mamy inny podręcznik i
      nie wiem czy wszędzie tak można. Jeżeli zależy Ci na tym żeby trochę
      zaoszczedzić to zastanów się też nad odkupieniem podręcznika od kogoś ze
      starszej klasy. Ćwiczenia wiadomo, trzeba kupić nowe ale książki są w ogóle nie
      zniszczone.
      Ja też w tym roku sprzedam córy książkę do I klasy i kupię używaną do II klasy,
      raz, że oszczedność, a dwa mniej makulatury w domu.
      Acha, u nas wygląda to tak, że Pani prosi osoby zainteresowane kupnem/sprzedażą
      podreczników o ich przyniesienie z karteczką ile za nie chcemy, na zebraniu
      zainteresowani rodzice młodszej klasy oglądają książki i ewentualnie kupują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka