Dodaj do ulubionych

słabe włosy

25.04.07, 12:54
witam wszystkich-moja córeczka urodziła sie z bujną gęstą czuprynka i w miare
dorastania wlosy byly coraz piekniejsze-długie,mocne i zdrowe jednak od
pewnego czasu zauważam że stają sie one coraz słabsze-są matowe i wydają mi
się coraz ciensze córka ma teraz 8 lat-jakie znacie sposoby aby odzyskać
ich "blask"i siłe??
Obserwuj wątek
    • kowaliska Re: słabe włosy 25.04.07, 13:27
      Może ma anemię?
      Niezaleznie od tego, można zastosować sprawdzoną domową odżywkę:
      1 jajko, sok z 1/2 cytryny, łyżka oleju rycynowego. Można dodać łyżkę miodu.
      Wymieszać i wetrzeć we włosy i w skórę głowy (po umyciu). Zawinąć w folię i
      ręcznik, potrzymać tak min. godzinę. Potem normalnie umyc głowę szamponem.

Taką kurację robiła mi moja mama, jak byłam w wieku ok. 10 lat. Naprawdę bardzo
      skuteczne. Powinnam ją stosować i teraz, tylko nie mam tyle cierpliwości ani
      czasu.
      Sama rycyna dobrze robi także na brwi i rzęsy.
    • dirgone Re: słabe włosy 26.04.07, 11:32
      Podpisuję się pod postem o naturalnej odżywce. Moja mama katowała mnie tym (ja
      tego nie cierpiałam) jak miałam 5-6 lat. Upierałam się, żeby mieć długie włosy,
      a miałam trzy włosy na krzyż. Upór mamy dał rezultat naprawdę bardzo dobry, bo
      włosy zrobiły mi się przepiękne. Szkoda, że potem je zniszczyłam durnymi
      zabiegami fryzjerskimi...
      Teraz staram się je naprawić właśnie taką sprawdzoną odżywką, bo nic innego nie
      daje rady.
      • annaskow Re: słabe włosy 27.04.07, 12:23
        Dziękuję za przepis na odżywke-ja tez myslałam o czyms naturalnym,na pewno
        wyproboje i mam nadzieje ze bedzie efekt-mam jeszcze pytanie:jak czesto
        powtarzac taki zabieg?
        • kowaliska Re: słabe włosy 27.04.07, 14:36
          Nie ma reguły. Można i codziennie, chociaż nie sądzę żeby ktoś to wytrzymał
          (jest to trochę uciążliwe). Myślę że z powodzeniem wystarczy raz w tygodniu.
          • liloom Re: słabe włosy 27.04.07, 17:49
            Wlosy reaguja szybko. Na zle i na dobre traktowanie. trudno powiedziec czego
            brakuje wloskom Twojej corkeczki. Moja miala piekne wlosy dopoki pila duzo
            mleka. Do ca. 8-9 lat. Potem byla przerwa to i wlosy byly gorsze. teraz wracamy
            do mleka (ma 13 lat), uwielbia wszelkiego rodzaju sery i wyroby mleczne. To
            pomaga (Calcium, Bialko). Wazne sa witaminy (moze Twoja ma niedobor), zelazo
            (mieso), cynk, zelatyna (galaretki). Najpierw zorientuj sie jak zmienila sie
            dieta Twojej corki, moze to jest jakis powod?
            Oprocz tego mozna robic plukanki rumiankiem (dla blondynek) lub kora debu lub
            orzechem (dla ciemnowlosych). Herbatki napewno kupisz w aptece. Pokrzywa
            oczyszcza, moze to kwestia czegos innego, mozna czasem wypic filizanke, mozna
            plukac wloski...
            Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka