neospasmina 15.05.07, 09:28 Powiedzcie mi, jak wyglądają wyjścia na basen w II klasie? Ile razy w tygodniu, czy jest jakiś podział na pływających i uczących się; rzućcie garść informacji, PLS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasil_ka Re: II klasa - basen 15.05.07, 11:06 Pewnie wygląda to róznie w różnych szkołach. U nas Wawa Ursynów - dzieci jedżdżą autokarem - za który płacą rodzice. Basen jest raz w tygodniu. Klasa jest podzielona na 2 grupy - zaawansowana i początkująca i jest 2 trenerów. Razem z dziećmi chodzi kilkoro rodziców aby np. pomóc wysuszyć włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: II klasa - basen 15.05.07, 12:44 U nas, bez względu na klasę jest jedna grupa, która robi niby to samo, ale dzieci potrafiące pływać są puszczane na głębszą wodę, a te nieumiejące mogą sie taplać na płytkiej uzbrojone w rękawki, deskę i co tam sie znajdzie. Nikt nikogo nie zmusza do niczego. Wiadom, ćwiczenia ykonuja wszystkie dzieci, ale takie typowe pływanie jest uzależnione od umiejętności i odwagi dziecka (jak któreś nie potafi pływać, a się nie boi, to idzie na głęboką wodę z kółkiem). Reszta jak napisała poprzedniczka - autokar (u nas 10-12 zł miesięcznie), rodzice proszeni o towarzyszenie w celu dosuszania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: II klasa - basen 15.05.07, 13:43 Wa-wa, Grochów, basen raz w tygodniu , dzieci dojeżdzaja na zajęcia ( wodnik) i własnie ten dojazd zajmuje sporo czasu ( na szczęście od czerwca ma ruszyc basen przy szkole), za autokar płacą rodzice ( ok 16 zł miesięcznie), niestety zajecia na basenie moje dziecko ma w srodku dnia, wyglada to tak, że przychodzi do szkoły ,ma pół godziny zajęć, póżniej wyjazd na basen i powrót do szkoły na 2 godziny Rodzice jeżdżż dosuszać, są dyżury, ale zwykle jedzie i tak więcej rodziców Nie ma podziału na dzieci lepiej i gorzej pływające, wszystkie zaczynały od początku, choć, rzecz jasna , kilkoro się nudziło. Teraz, po 7 miesiacach wszystkie jakos pływają i generalnie bardzo lubia te zajęcia Odpowiedz Link Zgłoś
katka1971 Re: II klasa - basen 16.05.07, 10:10 U nas basen w drugiej klasie także jest raz w tygodniu. Dzieci ze szkoły idą na pieszo jest to jeden przystanek autobusowy. Pływanie trwa pół godziny.Potem dzieci idą z powrotem do szkoły,oczywiscie spóźniają sie na ostatnią kekcję. Basen jest w środku lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
numenorejka Re: II klasa - basen 16.05.07, 10:24 Poznań - Moja córka chodzi na basen 1x/tydzień - w piątek po lekcjach. Są to zajęcia dla "zaawansowanych" na tzw. dużym basenie. Właśnie zdała na kartę pływacką, zajęcia są prowadzone solidnie. W czwartek po lekcjach chodzą dzieci uczące się pływać - na tzw. mały basen. Ponieważ basen jest w pobliżu szkoły, dzieci idą pieszo pod opieką nauczyciela i trenera oraz rodzica (wielu nie pracuje). Opłata to 25zł/m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: II klasa - basen 16.05.07, 10:41 Dzięki za odpowiedzi; mój syn pływa bardzo dobrze, chodzi na basen od dwóch lat; wiem, że w jego klasie nie wszystkie dzieci pływaja, stąd moja obawa, że będzie sie nudził na zajęciach; nic mi nie wiadomo o tym, że są zajęcia dzielone; pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś