Dodaj do ulubionych

Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki?

12.06.07, 13:15
Wiem, że już trochę na ten temat było, ale szukam więcej konkretnych
informacji: jakie zespoły czy wykonawcy są teraz na fali?
Moja 7 latka lubi zespoly typowo dziecięce i muzykę poważną, ale teraz
potrzebuję wybrać muzykę na jej urodziny, coś może trochę do tańca i żeby
ogólnie stwotrzyć tło do zabaw dla grupy dzieci. Możecie pomóc?
Obserwuj wątek
    • echna Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 13.06.07, 10:53
      Nie wiem czy uda mi się pomóc, ponieważ mój syn , prawie 9 latek ma nietypowy
      gust. Właściwie trochę "spaczony" przeze mnie. Ja słucham U2, Queen, Grechuty i
      uwielbiam Mozarta, siłą rzeczy mój syn jest skazany na słuchanie tej muzy.
      Ponad rok temu usłyszał Annę Jantar i wręcz się zakochał, zna na pamięć jej
      piosenki, ma swoje ulubione. Ale rozpytałam się wkoło znajomych i dzieciaki
      teraz słuchają Mezzo (nie jestem pewna pisowni), aktualnych hitów. Na zabawie w
      szkole było "Czarne oczy", Dody piosenki i Ich troje, takie popowe, nie było
      dziecinnych. Życzę udanych urodzin. Pozdrawiam.
      • ememka1 Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 13.06.07, 12:28
        Moja MAdonny......bo może przy tym potańczyć. Dziecinne tylko w samochodzie przy
        młodszych siostrachsmile
        • verdana Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 13.06.07, 12:53
          Mój słuchał wyłącznie Kaczmarskiego. Nie polecam na imprezę.
          • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 13.06.07, 16:08
            No właśnie, jest lekki problem.
            Moja oprócz dziecinnych, które lubi śpiewać i muzyki klasycznej, słucha jazzu,
            folku, VOO VOO, Medeskiego, Kur i zupełnie odlecianej muzyki którą preferuje
            tatuś, a której nie jestem nawet w stanie zaklasyfikować.
            NIe zaserwuję tego dzieciom, a disco polo, Dody itp wolałabym uniknąć, zresztą
            nawet nie mam skąd wziąć
            Rany, żeby już było po tej imprezie...
            • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 13.06.07, 16:10
              POszukam polecanego Mezzo, może Rubika i Madonny, dołożymy coś co mamy, może
              jakoś będzie...
              • panistrusia Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 12:54
                A może zamiast serwować dzieciakom nieodpowiednie do ich wieku (imho
                nieodpowiednie do żadnego wiekuwink) piosenki - a raczej ich teksty, zrobisz
                oldskulową imprezę z hitami Fasolek, Małego Voo Voo, Dyskoteki pana Jacka itp.?

Pracuję koło państwowego przedszkola i scyzoryk mi się w kieszeni otwiera, gdy
                słyszę stamtąd odgłosy Ich Troje - czterolatki drące się "dla ciebie zabiję się".
                Dzieciom trzeba pokazywać pozytywne wzorce.
                • tetlian Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 18:50
                  7-8 latki słuchają tego, czego uczą ich nauczyciele muzyki.
              • robert.zimnicki Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 13:45
                hanyah napisała:

> POszukam polecanego Mezzo, może Rubika i Madonny, dołożymy coś co mamy, może
                > jakoś będzie...

chcesz wychowac dziecko na - idiote?
                - bezmyslnego klienta marketow?

czy na - czlowieka majacego wlasne zdanie i osobowosc?

wybieraj
                • lux.in.tenebris Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 14:14
                  Nie paczyłabym dziecku gustu Ich Troje czy Dodą - zdecydowanie odpada.

Zaryzykuję - co żywsze kawałki Glorii Estefan, Shanii Twain, może ABBA?
                • co_mnie_to Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 18:20
                  ja, gdy byłem w podstawówce, słuchałem kazika staszewskiego i grunge'u.
                  Sprobuj. Moze Twojej pociesze też się taka muzyka wkręci. Ja oczywiscie brałem
                  przykład z siostry starszej - żeby nie było, że sam sobie dobrałem muzykę. Źle
                  ze mną nie jest przez to, poki co.
                • otto_1 Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 10:48
                  Zaraz zaraz, Mezzo to najbardziej ambitny kanał muzyczny - wyłącznie muzyka
                  klasyczna i jazz.
                  • aniaczepiel Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 14:24
                    otto_1 napisał:

> Zaraz zaraz, Mezzo to najbardziej ambitny kanał muzyczny - wyłącznie muzyka
                    > klasyczna i jazz.

Pewnie chodziło o rapera o ksywie Mezo - wykonuje on taki ugrzeczniony,
                    optymistyczny hiphop z niezbyt wyszukanymi tekstami, a raczej hiphopolo. No
                    cóż, w sam raz dla 7-8 latków. Wpada w ucho jego piosenka z Kasią Wilk "Sacrum".
      • jakub.wojewodzki Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 21:41
        Podeslij mu to

stuFFLiX.com/index.html?&xlat=50.06190514815978&xlong=19.942739009857167&xzoom=15&lid=apartment
    • dyrla a moze spytac..? 14.06.07, 14:13
      a moze najprosciej SPYTAC dziecko,jakiej muzyki chce sluchac na WLASNYCH
      urodzinach?
      pozdrawiam smile
      • moluki Re: a moze spytac..? 14.06.07, 14:21
        dyrla napisała:

> a moze najprosciej SPYTAC dziecko,jakiej muzyki chce sluchac na WLASNYCH
        > urodzinach?
        > pozdrawiam smile
        Dziecku w tym wieku trzeba zaproponować coś, bo nie koniecznie posiada wiedzę
        CO JESZCZE oprócz tego co zna, może mu się spodobać smile
        • level1987 Re: a moze spytac..? 14.06.07, 18:47
          Nie wiem czemu rodzice chcą narzucać swoim dzieciom określony styl muzykismile to
          że rodzic słucha czegoś to znaczy że dziecko tez?? i jesli dziecko słucha
          mozarta to napewno nie z własnej wolismile tudzież nie zna innych rodzajów muzykismile
          A jesli chodzi czy jakas muzyka jest zła czy nie...7-9 latek ma juz swoje jakies
          upodobaniasmile i nawet jak bd na siłe chcieli puszczac dzieciom przeboje XX wieku
          to i tak nic to nie dasmileja w takim wieku juz nagrywałem z radia własne kasety
          składankismile i niech dziecko sobie wybierzesmile
      • marcin5051 Re: a moze spytac..? 15.06.07, 08:30
        dokładnie!Wyjęłaś mi to z ust(jakkolwiek to zabrzmiało smile)).Dziecko w tym
        wieku chyba wie co lubi??!!W szkołach też są organizowane jakieś zabawy i 8-mio
        latek wie co jest obciachem słuchać, a co nie i powinien rodziców podszkolić.A
        tak wogóle to ten problem jest taki jakiś wydumany, a te urodziny sztywne i
        wyreżyserowane.
        • panistrusia Re: a moze spytac..? 15.06.07, 11:53
          Naprawdę uważasz, że dyskoteki szkolne powinny kształtować gust muzyczny
          człowieka???

Czy zakup samochodu zleciłbyś czterolatkowi? No bo przecież w przedszkolu
          chłopcy bardzo się nimi interesują, czytają branżowe magazyny...

A jak zbuntowana 16latka postanowi poddać Cię eutanazji, bo nie będziesz chciał,
          żeby spędzała czas w nieodpowiednim Twoim zdaniem towarzystwie, to też uznasz że
          dziecko ma wychowywać rodziców?

Nie wiem, czy masz rzeczywiście dziecko, czy może piszesz z perspektywy
          siedmiolatka, który chciałby rządzić rodzicami...

Przykre jest to, co piszecie(w większości):
          -dziecko ma słuchać dyskotekowej sieczki, bo co innego to obciach

-siedmiolatki to już takie dorosłe osoby, że organizowanie im zabawy, to
          działanie na szkodę ich osobowości

-w ogóle dzieciom nie należy się dzieciństwo, bo kręcącę tyłkami panie i
          przeklinające panowie są o wiele ciekawsi niż piosenki o misiach

I tak na koniec: żeby dziecko mogło zrozumieć muzykę, którą kochacie (nie mówię
          tu o jak najwcześniejszym przyzwyczajaniu do łupanki) - musi uczyć się od
          prostszych form. Tak jak z książkami: nie od razu można podać "Ulissesa",
          zaczyna się od mało skomplikowanych, by dziecko w ogóle nauczyło się czytać,
          potem śmieszne wierszyki-rymowanki, potem jakieś opowiadania i...gdy dziecko
          będzie mieć kilkanaście lat będzie umiało odróżnić czy to, co czyta to gazeta,
          encyklopedia, czy powieść. Będzie umiało powiedzieć DLACZEGO coś mu się podoba.
          Nie twierdzę, że dziecku nie może podobać się Kazik, ale tam nie ma przekazu dla
          dzieci. Jego teksty są mocno osadzone w rzeczywistości - czy to politycznej, czy
          to kulturowej - powiedzcie JAK dziecko, które nawet słów hymnu polski nie jest
          jeszcze w stanie zrozumieć, ma rozumieć Kazika i się identyfikować z jego
          piosenkami?
    • moluki Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 14:19
      Moją córcię "spaczył" smile)) 15 letni brat i słucha Red Hot Chili Peppers, Green
      Day, Big Cyc-a...., ale tego nie polecamsmile
      Natomiast bardzo wpadające w ucho utwory - również do potańczenia to
      cotygodniowa kolekcja "Dziennika" pt "Złota Trójka"-są jeszcze w sprzedaży.
      Płytki są w przedziałach po 5 lat . Zaczyna się od 1982 roku: np. Złota Trójka
      1982-1986. Płytek jest 5 i obejmuja okres od 1982 do 2006 r - moim obojgu
      podobają się - może nie wszystko, ale większość jest ok. Osobiście preferuję
      dwie pierwsze płyty.
    • ludwigvanbeethoven Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 15:13
      Moja 8-letnia corka zdecydowanie woli muzyke Beethovena i Mozarta,Julio
      Iglesiasa czasami Madonny i nie jest w stanie zrozumiec "muzyki" swojego 15-
      letniego brat,ktora nazywa przerazajacym rzepoleniem. Co zas do urodzin to moze
      cos z Enrico Iglasiasa,Hot Chocolate,Queen albo Smokie "Uncovered Too".Lepiej
      dziecom pokazac prawdziwa muzyke i zasiac zainteresowanie niz zdawac sie na
      takie gowna jak Doda i jej podobni.Paskudztwo,ktore nic nie wnosi do rozwoju
      dziecka.Pzdr i zycze udanej balangi....
    • kvinna1 A moja Toska zakochala sie w Lady Pank! 14.06.07, 15:26
      Toska ma 8 lat. Odkąd usłyszała hity takie jak "Mniej niż żero", "Kryzysowa
      nażeczona" itd dostała obłędu. Szczytem szczęćia była, jak znalazłam w garażu
      płytę analogową z muzyka Lady Pank do filmu " O dwóch takich co ukradli
      księżyć". Oczywiście polubiła też utwory z nowej płyty LP pt. "Strach sie bać".
      Może warto "podrzucać" dzieciakom trochę jakiejś konkretnej muzyki...
      przynajmniej uczte ma wtedy cala rodzina.
      • hanyah Re: A moja Toska zakochala sie w Lady Pank! 15.06.07, 00:19
        NOwa płyta jest w najbliższych planach zakupowych, mam nadzieję, że sie spodoba.
    • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 15:38
      Dzieki za wasze sugestie, rysuje mi sie powli jakiś szerszy wybór. Oczywiście
      pytałam Młodą, jaką muzykę wybieramy, ale ona liczy troche na pomoc w tym
      względzie. Tzn ma swoje ulubione płyty, ale jednocześnie widzi, że na szkolnych
      imprezach jest innego rodzaju muzyka niz ta, której ona słucha. I nie
      chciałaby, żeby koleżanki stwierdziły, że na urodzinach było niefajnie i jakaś
      dziwna muzyka leciala. Moja ingerencja w jej upodobania muzyczne ogranicza sie
      do kupowania takich płyt, jakie uważam za sensowne, różnego rodzaju - pisałam
      co mamy i czego słuchamy. A jeśli jej na tym etapie najbardziej podobają się
      piosenki z tekstem zespołów dziecięcych, nie widzę powodu, żeby to na siłę
      zmieniać. Słucha czego lubi, a staramy się mieć wybór płyt, które uważamy za
      sensowne. Pewnie niedługo gust jej się zmieni.
      A czy to nadaje się na imprezę dla gromady 7 latków o różnych gustach i
      upodobaniach - to inna rzecz. Staram się znaleźć salomonowe rozwiązanie - nie
      puszczać Dody itp (co również w wykonaniu kilkulatów mnie szokuje), ale nie
      zrazić koleżanek córki czymś dla nich niestrawnym.
      Dykusja wciąż otwarta, piszcie jeśli macie jakies pomysły
      • panistrusia Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 16:09
        A co powiesz na piosenki małej Natalii Kukulskiej?
        Plusem piosenek dla dzieci z lat 80 jest dosyć ciekawa instrumentacja: można
        usłyszeć żywe instrumenty.
        Do tego można wydrukować teksty piosenek i urządzać konkursy np. kto ładniej
        zaśpiewa, kto wymyśli zabawne "pokazywanie", kto opowie o czym była piosenka,
        kto pierwszy się zgłosi kiedy zacznie grać trąbka, można zabawić się w kręcenie
        teledysku...

Puszczenie sieczki z aktualnych list przebojów będzie tylko tłem, ewentualnie
        jakąś zabawę taneczną da się zorganizować.

Puszczenie dobrych, ale jednak "dorosłych" piosenek na dodatek w niezrozumiałym
        języku może być dla dzieci nudne, może zrazić do takiej muzyki.
        • panistrusia Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 16:12
          O i jeszcze! Piosenki z Akademii Pana Kleksa (świetny głos Fronczewskiego! +
          wiersze Brzechwy) i płyta Turnaua z piosenkami dla dzieci "Księżyc w misce".
          • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 23:56
            Za Kukulskaą nie przepadamy, Ale dzięki za tego Turnaua, tytuł jest obiecujący,
            tylko czy płyta jest charakterystycznie dla Turnaua melancholijna? Muszę
            posłuchać. Pan Kleks jak najbardziej.
            • panistrusia Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 00:52
              Zajrzyj do skrzynki.
              Turnau ma nie tylko melancholijne płytysmile
      • robert.zimnicki Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 16:24
        hanyah napisała:

> Dzieki za wasze sugestie, rysuje mi sie powli jakiś szerszy wybór. Oczywiście
        > pytałam Młodą, jaką muzykę wybieramy, ale ona liczy troche na pomoc w tym
        > względzie. Tzn ma swoje ulubione płyty, ale jednocześnie widzi, że na szkolnych
        >
        > imprezach jest innego rodzaju muzyka niz ta, której ona słucha. I nie
        > chciałaby, żeby koleżanki stwierdziły, że na urodzinach było niefajnie i jakaś
        > dziwna muzyka leciala.

niestety musi sie nauczyc szanowac wlasne zdanie i wlasna osobe, a nie
        dostosowywac sie do otoczenia

co nie znaczy oczywiscie oslej upartosci i dyktatury

dobrzy DJ (goscie od miksowania fragmentami utworow nas zywo) robia to w ten
        sposob, ze pod reka trzymaja plyty z melodiami o duzej dynamice, ale normalnie
        skladaja utwory wedle wlasnego zdania

jesli widza, ze czesc sali pustoszeje, wkladaja ten zestaw do odtwarzacza

w momencie, gdy sala znow sie zapelnia wracaja do swojej roboty

w ten sposob caly czas jest pelna sala

Moja ingerencja w jej upodobania muzyczne ogranicza sie
        >

> A czy to nadaje się na imprezę dla gromady 7 latków o różnych gustach i
        > upodobaniach - to inna rzecz. Staram się znaleźć salomonowe rozwiązanie - nie
        > puszczać Dody itp (co również w wykonaniu kilkulatów mnie szokuje), ale nie
        > zrazić koleżanek córki czymś dla nich niestrawnym.
        > Dykusja wciąż otwarta, piszcie jeśli macie jakies pomysły

nietolerancja to najgorsza rzecz

jesli komus sie cos nie podoba, ale inni sie swietnie przy tym skacza, to nie
        mozna robic ustapstwa dla jednej osoby, czyli terroryzowac otoczenia

ta osoba musi sie nauczyc, ze za chwile bedzie cos dla niej, co nie bedzie sie
        podobac komus innemu

Papa Dance
        Modern Talking
        Dr Alban
        Italo Disco
        stare Kombi
        Franek Kimono
        The Prodigy
        Billy Idol
        Koto
        Sidney Polack
        Madonna
        Silvio Pozzoli
        Numero Uno
        Rian Paris
        Bananarama
        Anna Jantar
        Abba
        Piersi
        Big Cyc
        Bob Marley
        Boys
        Goran Bregovic
        Da Hool
        Dr Motte
        Scooter
        Frankie Goes to Hollywood
        Gigi de Agostino
        Janusz Laskowski
        Krzysztof Krawczykj
        Lenny Krawitz
        Maryla Rodowicz
        Natalia Kukulska (jak dzieckiem byla)
        Paul van Dyk
        Queen
        2 Unlimited
        Skampararas

to tylko czesc
        jest pewna szansa, ze dzieciaki znaja tylko polski jezyk i niektorych tekstow
        nie zrozumieja...

ale wszak chodzi i dynamike, zeby nogi skakaly i tylna czesc plecow podrygiwala..
        • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 00:08
          robert.zimnicki napisał:

>
          >
          > niestety musi sie nauczyc szanowac wlasne zdanie i wlasna osobe, a nie
          > dostosowywac sie do otoczenia

To jak najbardziej. Bardzo bym chciała,żeby miała własne zdanie i nie ulegała
          ślepo wpływom. Choć na razie Młoda jest dużą indywidualistką, nie
          podporządkowuje się grupie ale też nie narzuca swoich pomysłów. W konsekwencji -
          jak obserwuję - często bawi się sama i zależy jej na razie przede wszystkim na
          realizowaniu własnych pomysłów bardziej niż na spędzaniu czasu z koleżankami.
          Zastanawiam się, jak będą wyglądały jej relacje z rówieśnikami. Z jednej strony
          cieszy mnie, że jest niezależna i naprawdę ma fajne pomysły, a drugiej strony
          trochę się martwię, żeby nie została odrzucona przez grupę - wiadomo że dzieci,
          często dziewczynki - odstawiają Innych na boczny tor.
          >
          >
          > nietolerancja to najgorsza rzecz
          >
          > jesli komus sie cos nie podoba, ale inni sie swietnie przy tym skacza, to nie
          > mozna robic ustapstwa dla jednej osoby, czyli terroryzowac otoczenia
          >
          > ta osoba musi sie nauczyc, ze za chwile bedzie cos dla niej, co nie bedzie sie
          > podobac komus innemu

Zgadzam się, choć uczenie tolerancji grupy dzieciaków, których nie znam, może
          nie pójść gładko
          >
          >
          > ale wszak chodzi i dynamike, zeby nogi skakaly i tylna czesc plecow
          podrygiwala
          > ..
          Liczę na to, że dobra muzyka wpadnie im w ucho i że będzie OK
          • m.in Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 02:38
            anyah napisała:
            Bardzo bym chciała,żeby miała własne zdanie i nie ulegała
            > ślepo wpływom. Choć na razie Młoda jest dużą indywidualistką, nie
            > podporządkowuje się grupie ale też nie narzuca swoich pomysłów. W konsekwencji
            - jak obserwuję - często bawi się sama i zależy jej na razie przede wszystkim
            > realizowaniu własnych pomysłów bardziej niż na spędzaniu czasu z koleżankami.
            > Zastanawiam się, jak będą wyglądały jej relacje z rówieśnikami.

No niestety, zeby miec wlasne zdanie to najpierw trzeba sie dostosowac -
            przedwczesny indywidualizm to jak chodzenie przed raczkowaniem

generalnie nie przejmowalbym sie mlodocianym gustem: to sie potrafi zmienic
            diametralnie w kilka tygodni
            • kalinowski11 Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 07:38
              Mój syn słucha tego co tata smile jeanmicheljarre.com/

Pozdrawiam.
    • acorns Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 16:02
      Jak Młoda miała 8 lat to słuchała tak jak i teraz albo hip hopu, disco polo,
      disco, techno i popu. Wejdź na www.odjazdowamuza.prv.pl Tam można ściągnąć
      całkiem fajne MP3 w sam raz na dziecięcą imprezę.
      • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 00:20
        Dzieki za namiary na strone, przejrze w wolnej chwili, na pewno sie przyda.
    • ania.pawelec Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 17:07
      Mój syn będzie miał 7 lat za 3 miesiące, starsza córka ma 5, młodsza 3,5.
      Uwielbiają U2 to po obojgu rodzicach i potrafią włączyć sobie płytę z
      koncertem.Syn podśpiewuje Kukiza. W swoich pokojach zestaw piosenek
      dziecięcych, bajki i nieśmiertelna Arka Noego....
      • bomaki Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 21:14
        moja 9-latka słucha płytki witch, poza tym wiele innych ale ta króluje
        • hanyah Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 00:24
          Póki Młoda mnie nie prosi o Witch, z własnej i nieprzymuszonej woli nie kupię.
          Jakoś wolę inny rodzaj muzyki. Ale wiem, że dziewczynki i lubią i być może też
          nas to czeka w przyszłości
    • rafstani Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 14.06.07, 22:36
      Słuchają takiej, jakiej ich rodzice.
      Zawsze dziecko w tym wieku mogłoby słuchać Chopina, Davisa, Hendrixa, Marleya...
    • hanyah Wpływ rodziców na gust dziecka 15.06.07, 00:18
      Pewnie, że staram się wpływać na to, czego słucha moje dziecko. Oczywiście, że
      chciałabym, żeby słuchała tego co uważam za wartościowe. Dlatego właśnie kupuję
      jej płyty i cieszę się, kiedy interesuje się tym co mamy w domu.
      Nie cierpię, kiedy przynosi ze szkoły jakieś disco i że ulubionym programem TV
      jest Jaka to melodia. Ale staram się nie krytykować (choć czasami trudno mi się
      powstrzymać). Po prostu uważam, że ma prawo wybierać sama, co lubi i że na tym
      też polega tolerancja ze strony rodzica, a co za tym idzie - uczenie tolerancji
      dziecka. Kiedy rozmawiamy - mówię dlaczego nie lubię niektórych rzeczy, które
      jej się podobają. I liczę na to, że mając duży wybór różnej muzyki w domu, jej
      gust samodzielnie - choć może powoli - ukształtuje się w taki sposób, że
      będziemy mieć jakieś wspólne obszary w muzycznych zainteresowaniach...
    • filipooo Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 08:14
      teraz małolaci lubią czarnuchów

youtube.com/watch?v=LbAdmwgHxQ4
    • ponury_drwiacy_szyderca Behemothek, Vaderek, Marylinek Mansonek... 15.06.07, 09:14

• kolibeer2 High school musical 15.06.07, 10:14
        u nas ostatnio to się dziewczynom wkręciło , fajne do posłuchania i potańczenia ,
        słuchają też Blog27 , Bratz , i w domu radia wawa - z samymi polskimi piosenkami
    • 2po2 zywo i zwawo 15.06.07, 10:46
      Ja bym polecil sambe, muzyke latynoska, odpowiadnia do szalenstw naszych
      pociech, do tego mozna by jeszcze nelly furtado muzyka przyjemna i skoczna dla
      kazdego ucha od dzieciaka po starszych duzo starszychsmile wazne by muzyka byla
      zywa i skoczna w polaczeniu z wszelakimi zabawami przekaskami musi sie udac.
      powodzenia
    • 2po2 Re: Jakiej muzyki słuchają teraz 7-8 latki? 15.06.07, 10:54
      napisz pozniej jak bylo i co wybralas smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka