Dodaj do ulubionych

od kiedy do normalnego lozka

IP: *.ppp.tiscali.fr 26.06.03, 13:52
pytanie jak wyzej; Kiedy konczyla sie przygoda waszych pociech z lozeczkiem?
zastanawiam sie czy nie kupic juz lozka dla naszego 20 miesiecznego dziecka.
maluch potrafi juz wychodzic z niego.
jak bylo u was?
Obserwuj wątek
    • ariana_ Re: od kiedy do normalnego lozka 26.06.03, 14:27
      Moja córka ( 1,7 m-cy )co prawda nie wychodzi jeszcze sama z łóżeczka, ale ma
      już coraz mniej miejsca. I mam zamiar przenieść ją do większego łóżka po
      wakacjach. Będzie miała wtedy 21 m-cy. Uważam ,że to w sam raz.
      • insomnia1 Re: od kiedy do normalnego lozka 26.06.03, 14:41
        Moja córcia przeniosła się do normalnego łóżka (piętrowego, ale oczywiście na
        dole) i do pokoju starszej siostry kiedy skończyła roczek. Bardzo dobrze jej
        się tam śpismile
        • Gość: JOANKA Re: od kiedy do normalnego lozka IP: *.ppp.tiscali.fr 26.06.03, 16:52
          no to nie jestem dzika z moimi pomyslami. myslalam , ze we wakacje zaczac ja
          klasc do normalnego lozka. Boje sie tylko , czy aby te maluchy z nich nie
          wypadaja??? zakladalyscie jakies zabezpieczenie? ewentualnie poduchy na podloge?
          • Gość: effka454 czasami wypadają IP: *.eltur.com.pl 27.06.03, 12:08
            Mam dwójkę, oboje przenosili się do dużego łóżka ok. 1 roku.
            Z synkiem nie było kłopotu, chociaż profilaktycznie na początku kładłam
            dodatkową kołdrę na podłodze.
            Za to córa (obecnie 4 lata) do tej pory "wędruje" i nie pomaga żadne
            zabezpieczanie, wcześniej czy później ląduje na podłodze. Czasami sama wdrapuje
            się na łóżko i śpi dalej, czasami zostaje na tej zapasowej kołdrze na podłodze
            i śpi, a czasami "włącza syrenę", ale krótkie przytulenie wystarczy do
            uciszenia.

Miłego dzionka życzę
            • insomnia1 Re: czasami wypadają 27.06.03, 13:52
              Ja kładłam a właściwie do dzisiaj kładę kołdrę na podłogę. Mała spadła
              dokładnie raz i nawet się nie obudziła smile
              • Gość: hot_dog Re: czasami wypadają IP: *.crowley.pl 27.06.03, 20:07
                Mój synek zaczął wychodzić z łóżeczka gdy miał ok . 9 miesięcy. To było
                straszne, bo wspinał sie na siatkę, a potem przełaził i robił "łup" na podłogę
                z wysokości ok. 1 m. i wcale przy tym nie płakał tylko sie cieszył z wolności.
                Jak pierwszy raz to zrobił, to akurat kąpałam sie w łazience i jak usłyszałam
                człapanie (zasuwał na kolanach)to pomyślałam,ze w domu jest włamywacz!!!
                Musiałam przenieść go na dół piętrowego łóżka - na szczęście ono było bardzo
                niskie. Ale i tak musiałam go pilnować, bo usiłował bo drabince wchodzić na
                górę do siostry, szło mu to łatwiej niż nauka chodzenia.A teraz taki spokojny z
                niego człowiek.
                • Gość: Monika Re: czasami wypadają IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 27.06.03, 20:37
                  Dla mojej coreczki kupilam "dorosle"lozko kiedy skonczyla roczek, bo bardzo
                  niel lubila spac w lozeczku niemowlecym odkad skonczyla 11 miesiecy. Zalozylam
                  jednak specjalne zabezpieczenie, taka mala barierke, ktora chroni dziecko przed
                  wypadnieciem z lozka.Nie wiem, czy mozna kupic takie zabezpieczenie w
                  Polsce, ale jesli bylabys zainteresowana- wykonuja je firmy Graco, First Years
                  i safety first. W Kanadzie kosztuja okolo 30$.
                  • Gość: JOANKA Re: czasami wypadają IP: *.ppp.tiscali.fr 29.06.03, 11:22
                    dzieki drogie mamy za podzielenie sie doswiadczeniami.
                    nie wiem czy w Pl ale we Francji sa te zabezpieczenia o ktorych piszesz.
                    to jest rozwiazanie!
                    jak widac z waszych opisow sa dzieci spokojnie spiace i "sie rzucajace"
                    moje nalezy chyba do tych spokojnych wink)
                    pozdrawiam
    • kachazebra Re: od kiedy do normalnego lozka 30.06.03, 09:11
      Mojemu synkowi zrobiło za ciasno już kiedy miał 6-7 m-cy i zaczął sie
      przewracac na boki i brzuszek podczas snu. Zdecydowaliśmy sie na duży materac
      bezpośrednio na podłodze na grubym dywanie. Teraz ma trzy lata, spi na swoim
      materacu, codziennie przechodzi do naszego łóżka i nie spada. Mamy zamiar kupić
      mu stelaż w najbliższym czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka