isthma 24.09.07, 12:16 co dajecie dzieciom do szkoly na drugie sniadanie?Moj 10-latek nie chce za nic brac kanapek,chcialby chipsy albo cos w tym rodzaju.Czasem bierze kawalek ciasta albo wafelka ale to raczej za malo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikenai Re: sniadanie do szkoly 24.09.07, 12:45 zawsze... Kanapka, butelka wody mineralnej, czasami coś słodkiego,ale jako dodatek do kanapki - owoców nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: sniadanie do szkoly 24.09.07, 13:24 Ja mojemu (obecnie już dorosłemu dziecku) nie dawałam nic do szkoły, bo panna nie chciała i już. Żadnych kanapek,ciastek, batoników - dawałam jej tylko jabłko, czasem kupowała sobie w sklepiku słodką bułkę, ale rzadko. Początkowo się tym gryzłam, ale ponieważ zjadała śniadanie przed wyjściem ok. 7.30, a lekcje kończyła zwykle koło 12- 13 i od razu szła na obiad do babci, to doszłam do wniosku, że gra nie warta świeczki i olałam śniadanka do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: sniadanie do szkoly 24.09.07, 15:10 nic nie daje poza piciem syn nie chce nic jesc w szkole, a ile razy dalam tyle razy wyrzucilam do smieci Odpowiedz Link Zgłoś
white.rabbit1 Re: sniadanie do szkoly 24.09.07, 15:12 myślę że śniadanie do szkoły jest bardzo ważne. moja siostra to nie wypuszcza swojego synka bez drugiego śniadania: nie zawsze są to kanapki- czasami jest to sałatka, czasami jakiś batonik zbożowy; siostrzeniec raczej zawsze zjada, najbardziej oczywiście uwielbia kanapki z masłem orzechowym na tostowym schulstadzie Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: sniadanie do szkoly 24.09.07, 17:11 Też dawałam kanapkę - zawsze wracała (. Przestałam dawać. Daję żółty ser pokrojony na słupki, kawałki kabanosa, rzodkiewki, plasterki lub słupki ogórka, marchewki, kawałek banana, plasterki schabu, chrupki chleb, kawałek domowej pizzy, kawałek omleta, pasztecik, pierożek, chipsy bananowe, chipsy jabłkowe, paluszki sezamowe itp. itd. Wszystko tylko nie w postaci kanapki. Jak ma wyrzucić albo przynieść z powrotem to wolę dać co jej smakuje. Woda lub sok w małej 0,25l butelce. Je obiad w szkole, co tam wcina aż jej się uszy trzęsą choć generalnie to niejadek. Odpowiedz Link Zgłoś