Dodaj do ulubionych

Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre???

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 17:09
Dzień dobry,
wracam właśnie z zakupów i po raz kolejny stwierdzam że przy utrzymaniu
malutkiego dziecka chyba właśnie pieluszki pochłaniają mi największe kwoty.
Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami i podpowiedzcie mi, którym z
tych tańszych pieluszek jednorazówek można zaufać (tzn. kóre nie będą
przepuszczały moczu dziecka, w których maluszek nie będzie miał uczucia
mokrych gatek???). Pampersy spełniają te warunki, ale są drogie, a widziałam
dzis na półce w Tesco wiele innych firm (Happy Bella, firmiwe pieluszki
Tesco, itp.)
Będę Wam bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
Kamilla, mama 9-miesięcznego Igorka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robas Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.polkomtel.com.pl 23.07.03, 09:26
      Moim zdaniem żadne, a wychowaliśmy 3 dzieci (od 0 na Pampersach). Próbowaliśmy
      różnych, w końcu pozostając jednak przy Pampersach. Są po prostu najlepsze.
      Pzdr.
      • Gość: gosia Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.*.*.* 23.07.03, 09:51
        Gość portalu: Robas napisał(a):

> Moim zdaniem żadne, a wychowaliśmy 3 dzieci (od 0 na Pampersach).
        Próbowaliśmy
        > różnych, w końcu pozostając jednak przy Pampersach. Są po prostu najlepsze.
        > Pzdr.

Zgadzam się w zupełności - żadne. Też próbowaliśmy i Huggiesy i Bella ale nie
        sprawdziły się. Mała miała odparzenia. To nie sprawa reklamy, pampersy po
        prostu są najlepsze. Wyszliśmy z założenia, że nie warto oszczędzać na higienie
        pupy dziecka !
    • Gość: zmija10 Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: 195.92.39.* 23.07.03, 10:11
      Przychylam się do poprzednich wypowiedzi. Też w ramach oszczędności próbowałam
      znaleźć tańsze pieluszki, ale pozostałam przy Pampersach. Okazało się, żeby
      pupa się nie zaczerwieniła, muszę zmieniać inne pieluchy dwa razy szybciej niż
      pampersa.
      A jeżeli kupuje się pieluchy w największych opakowania, to jednostkowo cena
      pieluszki jest porównywalna z tańszymi, a zmieniać nie musze już po jednym
      siusiu, wiec w gruncie rzeczy bardziej się opłaca.

• ariana1 Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? 23.07.03, 10:26
      A my uzywamy Duków albo Moltexów. Niestety nie w każdym mieście jest sklep
      firmowy Duk. Duki są porównywalne z pampersami, nie przeciekają , oddychają i
      są o połowę tańsze. Pampersy niestety im większy rozmiar , tym są droższe ( na
      jednej sztuce).
      • Gość: lio Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: armagedon:* 23.07.03, 10:59
        my zakladamy Pampersy dzieciom tylko na noc, w ciagu dnia nosza Leader PRice z
        Geanta - tylko trzeba sie dobrze przyjrzec bo sa dwa rodzaje - te ktore my
        kupujemy sa produkowane w Szwecji. Sa dobre - jedyna wada jest zapiecie -
        trzeba dokladnie je zapiac bo jak sie to zrobi zle to zapiecie (chyab jakis
        rodzaj tworzywa) moze zostawic slad na ciele dziecka albo nawet przeciac
        skorke - ale ogolnie sa dobra a tansze jakie 50%
        • Gość: jklk Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 12:08
          Dziwię się, że krytykujecie Huggies. My uzywalismy Huggies Standard, a
          ostatnio, po tym jak zniknęły one z naszego sklepu - nowej wersji tańszych
          Huggies (takie niebieskpo-czerwone; pisze na nich Huggies soft & dry) i
          jesteśmy całkiem zadowoleni. Są troszkę mniej chłonne niz Pampersy, ale
          przecież i tak nie można trzymać dziecka w jednej pieluszce przez pół dnia,
          nawet jeśli Pampers by to "wytrzymał". A droższa odmiana Huggies - "Huggies
          Freedom" są, moim zdaniem, wręcz lepsze od Pampesów, no ale one nie kosztują
          mniej niż Pampersy.
          Czasem używam też pieluszek Happy firmy Bella i też jestem raczej zadowolona.
          Nie podoba mi się w nich tylko to, że substancja chłonąca wilgoć dosyć często z
          nich wychodzi i zostawia na pupie dziecka kawałeczki bezbarwnej galaretki.
          Happy mają za to inną zaletę - są dosyć duże i mają dobre zapięcie, więc łatwo
          się je zakłada mojej uciekającej smarkuli.
          Moja córka też jest najwyraźniej bardzo zadowolona z pieluszek, które jej
          kupuję - za nic nie chce się z nimi rozstać i zamienić ich na majteczki +
          nocnik...
          • Gość: k Pampers vs. Libero Up& Go IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.07.03, 16:22
            jestem zawiedziona, ze Pampers wygryzl z rynku majteczki Libero Up & Go: byly
            tansze, ale odkad Pampers wypuscil na rynek swoje majteczki, Libero zniknely :-
            (( Kupowalabym jakiekolwiek majteczki (chociazby Bella), byle byly wlasnie
            majteczkami, bez rzepow (pojawily sie Huggies, ale sa rownie drogie).
            Producenci pieluch!!! Apeluje o produkcje majteczek -pieluszek!!! My, rodzice
            maluchow zostawiamy firmie Pampers tysiace zlotych (w przeliczeniu na kazde
            dziecko ), dlaczego nie chcecie sie zalapac na kawalek tego tortu? Jestem
            zdumiona ....
      • Gość: KASIA Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.attic.oho.pl 30.07.03, 21:24
        a my używamy w wiekszości Huggies lub Pampers, ale to na noc lub na wyjście z
        domu. Natomiast w domu używamy pieluszek Leadre Price (tych w fioletowym
        opakowaniu) i wiecie co? - są bardzo dobre. Mojemu 10-miesięcznemu synkowi nie
        robiły się żadne nieprzyjmene odparzenia czy zaczerwienienia.
        Czy ktoś mógłby mnie poinformować, gdzie w Bytomiu lub okolicach mogłabym
        kupić pieluszki firmy Duk lub Moltex?
    • Gość: Renia Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.spray.net.pl 23.07.03, 16:07
      My urzywamy Haginsów,rewelacja!
    • Gość: ewa Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.chello.pl 23.07.03, 17:13
      Hej

Używamy Huggiesów Freedom. Są świetne, chociaż dosyć drogie. Mały nie odparza
      się, mocz "nie wylewa się". Pampersy nie sprawdziły się. Mają niedobre rzepy i
      mocz często z nich wyciekał. A zawsze po nocy.

POzdrawiam
      v
      • Gość: strzygga Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.iczmp.edu.pl 24.07.03, 13:30
        Huggies Freedom (soft&dry też, przy braku gotówki).
        Wcale nie są takie drogie, a naszym zdaniem lepsze od Pampersów.
        Lepiej chłoną, mają lepsze zapięcia. Pupa się nie odparza nawet w najgorsze
        upały.
        Polecam.
    • Gość: eva Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: 62.148.91.* 24.07.03, 20:03
      A my używamy na zmianę Moltexow oraz Belli i uważam, że obie te firmy są
      dobre, a o wiele tańsze od Pampersow (tak na marginesie to właśnie po nich mój
      maluch miał odparzenia i jakąś wysypkę)
    • Gość: toja111 HAPPY BELLA !!! IP: *.u.mcnet.pl 28.07.03, 14:05
      Przez to, że człowiek momentami jest takim snobem to ani mysli wyciągnąć reki
      po krajowy produkt. I ja też taka byłam - Pampers, Huggies, Libero i żadne
      inne. Owszem świetne pieluchy, ale zaczęłam bankrutować, a moja 3-letnia panna
      nadal we śnie leje w pieluchę. Moja mama odkryła HAPPY BELLA. Rewelacja!!!
      Jakość bardzo porównywalna do Pampersa a znacznie tańsze. Szczerze polecam.
      • mruwa9 Re: HAPPY BELLA !!! 29.07.03, 00:17
        Jakość bynajmniej nieporównywalna do pampersów: trzeba je zmieniać co najmniej
        2-3 razy częściej niż oryginalne pampersy. Taśma klejąca (a nie rzepy) sprawia,
        że przy nieudanej próbie sklejenia powtórne zapięcie jest niemożliwe (wiecie, o
        co chodzi) i pielucha nieużyta ląduje w koszu. POza tym ta taśma klejąca bardzo
        łatwo obciera skórę dziecka w pachwinach. I łatwo przeciekają bokiem... Może są
        dobre na noc dla dziecka na wylocie okresu pieluchowego,poniekąd dla
        zniechęcenia do pieluch, ale przy konieczności całodobowego używania pieluch to
        nieporozumienie: przelicz, ile kosztuje dobowe zużycie pieluch: Bella wyjdą
        drożej (jako częsciej zmieniane).
        • niedzwiedziczka Popieram HAPPY BELLA !!! 30.07.03, 22:46
          Happy mają rzepy (to do poprzedniej wypowiedzi). My
          stosowaliśmy wariant: Happy na dzień, Pampers na noc.
          Happy nie mają tak jak Pampers wkładu (polimeru)
          wchłaniającego wodę i są trohę mniej chłonne. Ale na
          dzień nadają się jak najbardziej.
    • Gość: paula Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.era.pl 29.07.03, 11:28
      witam,
      wiem, że opakowanie pampersów jest drogie, ale starcza na długo. ile
      miesięcznie wydajecie na pieluchy? ja kiedys liczyłam: dziecko ok. 6 mies - 150
      zł. wydaje mi się, ze to nie dużo. mały w pampersach nie miał żadnych kłopotów.
      boje się kupic inną markę, bo może się okazać, że będą do kosza.
    • arleta75 Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? 29.07.03, 23:09
      Z Geanta ale są w cenie Pampersów (cieńsze i maja gumeczkę)
    • Gość: mama Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.dami.pl 29.07.03, 23:24
      Ja kupuję pieluszki Tesco,ale te w fioletowym opakowaniu (nie białym).Moim
      zdaniem też nie są najgorsze a chyba o wiele tańsze niż pampersy.
      • Gość: Agsza Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 30.07.03, 00:15
        Gość portalu: mama napisał(a):

> Ja kupuję pieluszki Tesco,ale te w fioletowym opakowaniu (nie białym).Moim
        > zdaniem też nie są najgorsze a chyba o wiele tańsze niż pampersy.

Czasami są w tej samej cenie, ale też są dobre.
        Jestem tu wyjątkiem, bo ja pieluszek jednorazowych używam teraz właściwie poza
        domem (2 lata ma córka). Cały czas używam tetry i nie dam sie przekonać ,że na
        to samo wychodzi, jest taniej. Przez parę miesięcy używałam pampersów i mam
        porównanie. Roboty wcale tak dużo nie jest i pupa nie jest już czerwona.
        Decyzja należy do każdego.
        • Gość: ewcia Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.csfb.com 05.08.03, 16:30
          > Czasami są w tej samej cenie, ale też są dobre.
          > Jestem tu wyjątkiem, bo ja pieluszek jednorazowych używam teraz właściwie
          poza
          > domem (2 lata ma córka). Cały czas używam tetry i nie dam sie przekonać ,że
          na
          > to samo wychodzi, jest taniej. Przez parę miesięcy używałam pampersów i mam
          > porównanie. Roboty wcale tak dużo nie jest i pupa nie jest już czerwona.
          > Decyzja należy do każdego.

A moja corka byla uczulona na wszystkie pieluchy jednorazowe sad((.
          Caly okres pieluchowy przechodzila w pieluchach z ... frotte. Niestety
          nie wiem czy sa do dostania w Polsce, ale podejrzewam, ze mozna dostac
          material i uszyc. Sa one swietne, bo dzieki tym malym petelkom powierzchnia
          pieluchy nie calkiem dotyka skory, przez co pupcia nie odparza sie. Bylam
          tez zdziwiona jak szybko schna. Prasowanie tych pieluch (i jakichkolwiek
          innych ubranek) zarzucilam po dwoch dniach.
          Wada takich pieluch jest tylko to, z trzeba je nosic ze soba jak sie
          gdzies wychodzi.
    • Gość: archiwald4 Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.pu.kielce.pl 01.08.03, 08:43
      Uważam, że na dzień właściwie każde, które nie uczulą dziecka (znam dzieci,
      które miały czerwoną pupę po pampersach). Ja używam od 2-go miesiąca życia
      happy z belli, firmowych z reala, makro, tesco, rossmana czy biedronki i nie
      mam zastrzeżeń. W dzień, a zwłaszcza w takie upały i tak zmieniasz dziecku
      pieluchę co dwie godziny, bo nawet jak ma uczucie suchości, to przecież
      bakterie z moczu i tak się rozwijają. Myślę, że dobrze jest używać dwóch
      rodzajów pieluch na zmianę. Każde mają trochę inny kształt, w innym miejscu
      gumeczki i dziecko się nie obciera ciągle w tych samych miejscach.
      • Gość: pampers Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 01.08.03, 11:03
        Widze ze firma pampers nakazala wszystkim pracownikom wypowiedziec sie na forum
        (oczywiscie zachwalajac pieluchy).
        Ja uzywam tesco w bialym opakowaniu (27 zł za 64 pieluchy!!!) i jestem bardzo
        zadowolony.
        Jesli dzicko nie ma uczulenia to po co wywalac forse na taką głupotę?
        • obi. Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? 01.08.03, 12:12
          Gość portalu: pampers napisał(a):

> Jesli dzicko nie ma uczulenia to po co wywalac forse na taką głupotę?

Jeśli o wywalanie forsy chodzi - weź pod uwagę, że dla wielu osób 27 czy 50
          złotych to naprawdę żadna różnica.

Sam od początku używam pampersów. Właśnie dlatego, że mała nie ma uczulenia,
          nawet nie próbowałem innych pieluch. Nie chcę eksperymentować na swoim dziecku.

Pozdr,
          obi.

PS O ile wiem, Pampers to nie firma, tylko marka.
          PSS Nie jestem pracownikiem firmy, która robi Pampersy. Ani żadnej innej firmy,
          zresztą.
    • gzylka Re: Które pieluszki oprócz PAMPERSÓW są dobre??? 06.08.03, 19:00
      Na forum dla mamuś czytałam o pieluchach i jedne właśnie testuję Tesco w
      fioletowym opakowaniu. Są dobre i trochę tańsze. I jeszcze jedna zaleta - pasek
      u góry nie jest tak sztywny jak w pampersach i przy dłuższych jazdach w
      foteliku samochodowym (tym do 9kg) nie uciska dziecku brzuszka tak mocno.
      Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka