Dodaj do ulubionych

bez komentarza

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 15:36
wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1329699&ticket=2024187415313028%2FkOVPdEJ43ckO96782oplOvcvI7J4JeBOS9eNUc0%
2F8fZvXvZyMZGFIurk7sCkdyn9RmM6aQAVe829NLuQxkpXLOnpv8QjGfTLAPcAfj%
2FCdU0FU2IRn27bLSy%2Fgq77Wo1
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: bez komentarza IP: *.k.mcnet.pl 11.08.03, 16:07
      I po co tacy ludzie mają dzieci? Nasze sądy są zbyt łagodne, tacy rodzice
      powinni dostać dożywocie (jak nie karę śmierci) bez prawa ubiegania się o
      zwolnienie warunkowe.

Ania
      • Gość: mama Re: bez komentarza IP: *.acn.pl 11.08.03, 16:26
        dalej się będą bzykać
        i rodzić kolejne dzieci do zabijania
        • mka16 Re: bez komentarza 11.08.03, 19:34
          Takie sa skutki propagandy anty- antykoncepcyjnej, niestety...
          • mam-darynka Komentarz 11.08.03, 19:52
            Nie umiem wyrazic swojego smutku w zwiazku z tym, co sie stalo tej malej
            dziewczynce.
            Gdy media podaja podobne informacje, zastanawiam sie zawsze czy naprawde NIKT
            NIC NIE WIDZIAL i NIE SLYSZAL? Jak to jest mozliwe, ze para doroslych ludzi
            bila dziecko przez rok Jej zycia, dziecko trafialo do szpitala (zlamane biodro,
            zlamana raczka) i nikt sie nie zastanowil jak to sie stalo? Nikt nie slyszal
            placzu, jeku, zapewne wrzaskow rodzicow? Lekarze i pielegniarki nie mieli
            ZADNYCH PODEJRZEN?
            A jesli slyszal, to czemu nie reagowal? A jesli byly podejrzenia, to czemu ich
            nie sprawdzono?
            I tych dwoje - nie maja zadnej rodziny? Babc, cioc, kuzynow?
            Gdy mysle o mojej rodzinie to wiem, ze gdyby mnie cos opetalo i gdybym z
            jakichs powodow zaczela krzywdzic moje dzieci, sa wokol Ich i mnie ludzie,
            ktorzy nie dopusciliby do takiej tragedii.
            Nie mozna wszystkiego zrzucac na brak edukacji seksualnej czy na mlody wiek tej
            pary. Uwazam, ze cos tragicznego stalo sie ze wszystkimi wokol nich (na czele z
            lekarzami, ktorzy wczesniej badali obrazenia malej Magdy!), ze wszyscy
            przechodzili obok Jej cierpienia.
            Jak ci ludzie beda teraz zyc ze swiadomoscia, ze mogli zapobiec tragedii a nie
            zrobili NIC?!
            • rubeus Re: Komentarz 11.08.03, 20:33
              bo w polskich szpitalach personel na ogół w takich przypadkach woli udawac, wierzyc w bajeczki rodzicow. nie sprawdza sie dokumentacji medycznej.
              moze mam falszywy obraz wynieisony z seriali tv - ale np. w stanach czy niemczech lekarze sa wyczuleni [czasmi przeczulenia ] na podibne przypadki.
              pozatym jaka procedure mozna wszczac w polsce ? Bo odebranie dziecka to u nas raczej wyjatek... i to po długiej procedurze.
          • Gość: mama Re: bez komentarza IP: *.cc 12.08.03, 09:17
            bzdury gadasz
            tacy menele nie używają srodków antykoncepcyjnych
            honornie jest rozmnażać się
    • Gość: Iza Re: bez komentarza IP: *.introl.pl 12.08.03, 10:34
      Za każdym razem gdy czytam czy słyszę o maltretowaniu dziecka mam ochotę
      takiego kogoś skazać na takie samo cierpienie, a potem na kastrację, aby nie
      mieli okazji dręczyć kolejnych dzieci!

Pamiętam jak czekałam na wydruki USG córki na radiologii w CZMiD w Katowicach
      Ligocie, akurat wieźli 2-2,5 letnie nieprzytomne, dzieciątko pod respiratorem,
      na prześwietlenie. Popłakałam się myśląc jak cierpi i co musi w tym momencie
      przeżywać jego matka (myślałam, że jest po wypadku), na to pani wydająca
      wyniki stwierdziła, że niektórzy rodzice to bestie. Okazało się, że maluch
      został skatowany przez rodziców... Szpital zgłasza każdy taki przypadek
      (podejrzenie znęcania się) prokuraturze, a ta prowadzi sprawę, czasem kieruje
      ją do sądu rodzinnego, czasem umarza, potem też różnie bywa...
    • Gość: patyczako Re: bez komentarza IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 18:30
      SŁÓW BRAKUJE CO ZA BESTIE MIJAMY CODZIEŃ NA ULICY... PASTWIĆ SIĘ NAD TAKIM
      MALENSTWEM... PSA SZKODA ZABIĆ A CO DOPIERO MALEŃSTWO BEZBRONNE I NIEWINNE...
      SZKODA GADAĆ ... LUDZIE CO SIĘ Z WAMI DZIEJE???? ZABEZPIECZAJCIE SIĘ CZY CO A
      NIE MALTRETUJCIE NIEWINNYCH ISTOT... NAJLEPSZĄ KARĄ DLA TAKICH BESTII BYŁOBY
      PASTWIENIE SIĘ NAD NIMI DO KONCA ŻYCIA... MOZE BY ZROZUMIELI JAK TO JEST...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka