zebra12 17.03.08, 19:08 Poszłam dziś na zakupy. Chciałam kupić córce stanik. No i kupiłam, ale za małe miseczki. Jak ja ją mam zmierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hossa76 Re: Gdzie i jak mierzyć, żeby dobrać dziecku stan 17.03.08, 19:20 DDDDDDDD Padłam! Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 hossa76 to sobie padaj 17.03.08, 20:07 Nie widzę w tym nic śmiesznego. Chcę jej dobry rozmiar dobrać. Na forum, do którego linka dała mi Syriana nikt nie pada na takie pytania. A ten stanik, który kupiłam ma dziwne oznaczenia więc mogłam się pomylić, nie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: hossa76 to sobie padaj 17.03.08, 20:42 Zebra - bo ja się pierwszy raz spotkałam z zakupem stanika jak bułek - idę i kupuję dla kogoś trzeciego. Ja rozumiem, żeby to facet robił - a nie poważna babka. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 zebro 17.03.08, 21:30 na ul kalwaryjskiej masz sklep triumf, tam w sobotę ogladałam stanik dla mojej ale mojej jeszcze do stanika brakuje oj brakuje.... reasumując- stanik taki kosztuje ok 25zł firmowy odpowiednio wyprofilowany- to tak jak z butami -musi bć odpowiednio wyprofilowany nie moze być byle jaki z jarmarku za 5 bo biust u dziecka rośnie i sie kształtuje-jak więc szukasz stanika to szukaj w specjalnym sklepie tam jest i przymierzalnia i napewno dobierzesz taki jak trza Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Gdzie i jak mierzyć, żeby dobrać dziecku stan 17.03.08, 19:25 Idź z córką i niech zmierzy w przymierzalni? Mierz tak jak sobie A żeby dobrać rozmiar, wpadnij na Lobby Biuściastych. Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Gdzie i jak mierzyć, żeby dobrać dziecku stan 17.03.08, 19:29 a sama jak się mierzysz? wnioskując z pytania, pewnie źle dziecko tak samo jak dorosłą kobietę trzeba zmierzyć- najpierw pod biustem (mierzony na wydechu i bardzo ciasno), potem w biuście (mierzone luźno w miękkim staniku lub bez stanika) tu masz kalkulator rozmiarów (na dole strony): www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ tu instrukcję dobrego dobierania: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc9801d6e836a44a.html a tu masz link do forum małobiuściastych gdzie dowiesz się, gdzie w internecie, a jak Ci się poszczęści to w żywym świecie kupić stanik w dobrym dla córki (i może dla siebie też) rozmiarze: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Dzięki Syriana! 17.03.08, 19:56 Właśnie o taki link mi chodziło. Wiem jak mierzyć, ale nic mi to o rozmiarze nie mówiło. Teraz już wiem, że muszę dla niej szukać 60B. Ciężko będzie chyba... Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Dzięki Syriana! 17.03.08, 20:02 a nie wiem, szczerze mówiąc ale chyba coś z gatunku "pierwszy stanik" znajdziesz w zwykłym sklepie w tym rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Dzięki Syriana! 17.03.08, 21:36 60 B raczej cięzko będzie dostać w "zwykłym sklepie". Koniecznie pogrzeb na Lobby Biuściastych. Nie funduj córce byle jakiego stanika, niech nosi porządny od początku. My nie miałyśmy takiego szczęscia. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes 60 B 19.03.08, 17:37 60 B kupowałam kiedys w Benettonie bodajże. Ale czy do dziś takie produkują nie wiem. Nawet cena była całkiem przyzwoita - na 100 procent ponizej 100 zet. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Dzięki Syriana! 19.03.08, 19:45 zebra12 napisała: > Teraz już wiem, że muszę > dla niej szukać 60B. > Ciężko będzie chyba... Baaardzo ciężko, swego czasu obleciałam z córką wszystkie galerie handlowe we Wrocku, żeby jej kupić kilka biustonoszy na WF, poszukiwania i mierzenie zajęło nam kilka dobrych godzin. Topów nie chciała, musiał być biustonosz, tez wychodził rozmiar 60B, w sklepach takich nie ma. Ostatecznie zdołałyśmy kupić dwie sztuki w Cubusie i jeden w H&M, ale 70A. Mam wrażenie, ze te rozmiary dla nastolatek są zawyżone, albo kalkulator nie do końca dla nich się nadaje, bo te które kupiłyśmy leża dobrze, według wszystkich zasad z forum biuściastych, w dodatku córce wygodnie ćwiczy się na WF Zyczę powodzenia w polowaniu i duuuużo cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś