Gość: misia IP: 195.94.207.* 11.09.03, 09:58 Dziewczyny prosze o pomoc, bo musze rozplanowac wydatki (tzn. kiedy co kupować) - jak długo dzidzius jeździ w głebokim wózku, od kiedy mozna uzywać spacerówkę??? dzieki za pomoc misia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkamocwiatru Re: wózek głęboki - jak długo 11.09.03, 10:01 Gość portalu: misia napisał(a): > Dziewczyny prosze o pomoc, bo musze rozplanowac wydatki (tzn. kiedy co > kupować) - jak długo dzidzius jeździ w głebokim wózku, od kiedy mozna uzywać > spacerówkę??? > dzieki za pomoc > misia Moja córka "przesiadła sie" do spacerówki majac 6 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: wózek głęboki - jak długo 11.09.03, 10:45 Dziecko najczęściej przesiada się w spacerówkę wtedy, gdy już jest w stanie siedzieć, czyli ok. 6-go miesiąca życia. Ponadto wózek głęboki jest oczywiście niezbędny maluszkom urodzonym w okresie chłodnym (jesień-zima-wczesna wiosna), bo spacerówka jednak nie uchroni od wiatru i zimna. Do tego wózki głębokie często działają kojąco - gdy dziecko płacze, gdy są problemy z zaśnięciem. Także nie ma co rezygnować Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: wózek głęboki - jak długo 11.09.03, 13:19 Moja córcia urodziła się w końcu listopada i jeździła w głębokim do maja. Pod koniec maja przesadziłam ją do spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: wózek głęboki - jak długo IP: *.proxy.aol.com 11.09.03, 13:23 moja urodzila sie w czerwcu i nigdy nie jezdzila w glebokim bo bylo za goraco. po prostu spacerowka byla rozlozona do poziomu, a od 8 tygodnia musialam ja ciut-ciut podnosic (oparta o poduszke oczywiscie) bo sie darla jak nic nie widziala. ale ortopedyczne optimum to to nie bylo. wiec za najlepsze rozwiazanie uwazam obecnie dostepne wozki wielofunkcyjne - w sumie spacerowka plus latwo wyjmowana z niej torba na noworodka z utwardzonym dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: wózek głęboki - jak długo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 17:00 Moim zdaniem to zalezy od pory roku w jakiej urodził się maluszek. Jeśli zimą lub na wiosnę to rzeczywiscie latem mozna juz wozić w spacerówce jeśli rozkłada się do zupełnego poziomu. Mój synek urodził się w lipcu i jeździł głębokim wózkiem do kwietnia następnego roku. Nie miało sensu przesadzanie malucha zimą do spacerówki. W głebokim było cieplej, budka osłaniała jak trzeba. Mieliśmy wózek dwufunkcyjny. Wysoka spacerówka z wkładaną do środka gondolą. Był to wózek polski, duży więc synek spokojnie sie w nim miescił nawet w zimowych ciuszkach. Kiedy miał 9 m-cy przesiedliśmy się w spacerówkę, ktora miała przekładaną rączkę i też rozkładała się "do leżenia". Bardzo sobie chwaliłam to rozwiązanie bo mały czasem spał na spacerze. A kiedy miał prawie dwa lata zrezygnowaliśmy z wózka i tylko na dłuższe spacery zabieraliśmy tzw. "parasolkę". Na szczęście i pierwszy wózek "głeboki" i "parasolkę" dostaliśmy używaną, więc nie musielismy kupować trzech wózków.) Odpowiedz Link Zgłoś