google.pl 15.05.08, 01:33 Prosze pomozcie i poleccie jakis specyfik kosmetyczny lub sprawdzony sposob domowy na odstrasznie komarow lub na skore po ukaszeniu. Dziecko jest 'lepem' na komary, dodatkowo bardzo sie drapie 'po'. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia1234 Re: KOMARY - przed i po 15.05.08, 05:05 w domu polecam Raida lub inny podobny preparat, do włączenia do prądu, odstrasza komary skutecznie, w terenie dobrze działa off lub zdecydowanie tańszy specyfik o nazwie Pungino ( do zakupienie w aptece ). Kiedyś zakupiłam plasterki ( też w aptece )nasączone citronellą, do przyklejenia na ubranku lub wózku i też spełniły swoje zadanie, aczkolwiek nie wiem czy są jeszcze dostępne. A na ukąszenia dobry jest np. fenistil. Te rzeczy u mie się sprawdziły Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: KOMARY - przed i po 15.05.08, 22:31 moj syn tez lep, tak jak ja przed urodzeniem dzieci(???) potem sie skonczylo. ja polecam odawanie witaminy B compositum- polecil mi to lekarz, sama stosowalam cale lata w sezonie letnim. ona sie nie odklada w organizmie a dziala jak ta lala! 24 h na dobe, a nie tylko jak posmarujesz. Odpowiedz Link Zgłoś