gosiana6 31.07.08, 16:59 Moja córka twierdzi że aikido trenują tylko chłopcy? Czy są tutaj rodzice dziewczynek? Jesli tak to chciałam zapytać od kiedy Wasze dziewczyny trenują i jakie wrażenia maja z zajęć? Coś co mogłoby przekonać moją córkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_piet Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 31.07.08, 17:06 Jasne, że ćwiczą Moja zacznie od września syn też Pokaż jej zdjęcia są na stronach klubów aikido Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 31.07.08, 17:06 Nieprawdą jest, jakoby aikido ćwiczyli wyłącznie chłopcy Ja osobiście ćwiczyłam Aikido. W grupie mojego syna była przynajmniej połowa dziewczynek - radziły sobie świetnie. Aikido jest doskonałe dla dziewczynek, bo nie wymaga siły i pozwala pokonać większego przeciwnika. Jednakże pamiętając siebie z moich lat dziecięcych - jak się uparłam, że czegoś robić nie będę to żadne racjonalne argumenty do mnie nie trafiały Może wystarczyłoby pójść i obejrzeć trening? Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 31.07.08, 18:23 Oczywiście, że trenują. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Tak, cwiczą 31.07.08, 18:47 i znam kilka, które mają dobre wrażenia. O dziewczynkach, których nie znam sie nie wypowiem. A kto twojej córce naopowiadał takich bzdur? > Moja córka twierdzi że aikido trenują tylko chłopcy? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 31.07.08, 19:08 Mój synek od roku "trenuje" aikido i w jego grupie jest kilka dziewczynek - ale chłopców jest dużo więcej. pozd Ania Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 01.08.08, 09:10 przyjaciółka mojej córki juz 5 lat ćwiczy aikido, w Warszawie, na Ursynowie, przez ten czas miała ze dwa poważniejsze urazy (raz musiała chodzić w kołnierzu ortopedycznym, raz miała coś z nogą), ale jej to wcale nie zniechęciło. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiana6 Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 01.08.08, 10:21 Dzieki, najlepiej bedzie jak ją zabiorę na taki trening żeby sobie popatrzyła. Żadna z jej kolezanek nie ćwiczy ani aikido ani karate więc pewnie stąd ma wyobrażenie że to nie dla dziewczyn Odpowiedz Link Zgłoś
gazunia Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 05.08.08, 00:38 Moja ćwiczy już trzy lata, zdobywa kolejne kolory na pasie i zydaje się zadowolona, a w jej grupie chłopców i dziewcząt jest mniej więcej po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2001 Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 05.08.08, 21:43 Moja córka ma siedem lat, od dwóch lat ćwiczy aikido. W grupie jest sporo dziewcząt. "Sensejem" jest kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
signorita Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 06.08.08, 10:02 ćwiczą ćwiczą sama ćwiczyłam 2 lata i nie byłam jedyna polecam gorąco i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ammeux Re: aikido w Warszawie 06.08.08, 11:20 A gdzie najlepiej zapisać dziecko w Warszawie? Znacie jakieś fajny klub z sensownym trenerem? Odpowiedz Link Zgłoś
cathy_bum Re: Czy dziewczynki ćwiczą aikido? 09.08.08, 18:14 Na temat aikido się nie wypowiem Ale moja 10-latka trenuje drugi rok judo. Początkowo w całej grupie były tylko dwie dziewczynki ("bo to męski sport" mówili rodzice). Teraz dziewczynek jest spora grupka i zapału im nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś