Gość: kali IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 10:34 Dlaczego dzieci są molestowane,bite,gwałconę?dlaczego nikt na to nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reszka Re: przemoc nad dziećmi IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 13:28 Chyba brak odpowiedzi na twój post jest wystarczający. Bo nikogo to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: przemoc nad dziećmi 03.10.03, 16:16 Obchodzi, obchodzi, ale co mozna tu napisac. Ja nie wiem dlaczego ktos to robi. W glowie mi sie nie miesci, ze ktos moze sie nad dzieckiem, szczegolnie malym, znecac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reszka2 Re: przemoc nad dziećmi IP: *.zabiniec.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 08:26 W ostatniej Polityce jest dobry artykuł na ten temat. To fragment, szkoda że taki mały. polityka.onet.pl/artykul.asp?M=TT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patyczako Re: przemoc nad dziećmi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 17:30 Nikt na to nie reaguje bo zazwyczaj bije gwałci czy co tam jeszcze sie dzieci bez świadkow w zaciszu 4 scian. Odpowiedz Link Zgłoś
danwik Re: przemoc nad dziećmi 24.10.03, 23:10 Przede wszystkim (bynajmniej ja tak uważam), że takich s....., którzy znęcają się nad dziećmi (molestują, gwałcą itc) to powinno się tak napiętnować, albo zamknąć na doooobrych kilkanaście lat. Nie mówię już o morderstwach dzieci, bo uważam, że przestępstwem jest marnotrawienie pieniędzy podatników na trzymanie ich w wiezieniach - tu tylko powinna być kara śmierci. Może gdyby nasz system karny był (przynajmniej w tym przypadku) bardziej bezwzględny byłoby przynajmniej ciut lepiej. Nie mogę poprostu słuchac tych wszystkich makabrycznych informacji o krzywdzeniu dzieci, nie wiem jak można zrobić krzywdę tak bezbronnym istotą jakimi są. Gdy słysze o "szoku poporodowym" kobiety, która całą ciążę ukryła przed światem a potem wyrzuca swoje dzieciątko do śmietnika zostawiając na pewną śmierć - to na prawdę we mnie się gotuje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: przemoc nad dziećmi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.10.03, 09:43 Moim zdaniem zjawisko przemocy nad dziecmi będzie występować w takim nasileniu dopóki w Polsce nie zmieni się podejście do pewnych spraw, tzn. funkcjonowanie pewnych mitów, którymi bardzo łatwo sie posługiwać i dawać w ten sposób przyzwolenie na takie rzeczy. kazdy przecież zna stwierdzenia typu: "swoje brudy pierze się w domu", "dzieci i ryby głosu nie mają", "lepszy bity niż proszony"... itp. ma to odniesienie też do przemocy w ogóle w domu, także do kobiet. Przeciez jak słyszy sie płacz dziecka przez ścianę, ile ludzi wezwie policję? pewnie mozna policzyc na palcach jednej ręki, po co się wtrącać? a potem może sąsiedzi bedą mieli pretensje, że ktoś ingeruje nie w swoje sprawy. Taka jest rzeczywistość, ludzie, którzy maja w sobie jakąś nierozładowaną agresje, będą ją wyładowywać, niestety czsami na dzieciach, do otoczenia nalezy reagowac na kazde niepokojące sygnały. Pracuję jako kurator rodzinny i naprawde postawy takich rodziców nie zmieni sie od tak, ale wiele jest sytuacji, że ktoś z otoczenia mógłby pomóc ale nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś