roula 20.08.09, 15:02 Ktos moze poslal 5-letnie dziecko do zerowki?Jak sie odnalazlo wsrod dzieci o rok starszych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formelka1 Re: 5-latek w zerowce 20.08.09, 15:20 mój 5 latek idzie do zerówki i napewno lepiej sie w niej odnajdzie niż jego rok starszy brat, wszystko chyba kwestia dziecka - u mnie młodszy chłopiec jest bardzo otwarty, umie czytać , pisać i świetnie radzi sobie w grupie, starszy zaś jest bardzo wstrzemięźliwy i kontakt z grupą łatwo mu nie przychodzi.Dodatkowo w zerówce chłopcy będą przerabiać podręcznik Przedszkole Pięciolatka.... pzdr, justysia i jej meska drużyna Odpowiedz Link Zgłoś
roula Re: 5-latek w zerowce 20.08.09, 16:32 Moj jest w zasadzie najmlodszy w rodzinie wiec tak sobie mysle,ze chyba da sobie rade chociaz jest niesmialy i potrzebuje sporo czasu na poczatku na oswojenie sie.Mam nadzieje,ze wychowawczyni to nie zniecheci.I tu nie wiem czy wybrac zerowke w szkole (starsza siostra bedzie w pierwszej klasie w tej szkole-godziny odbioru dzieci podobne- dla nas wygodniej)czy jednak do przedszkola,gdzie panie bardziej zaprawione z niesmialkami... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: 5-latek w zerowce 20.08.09, 20:33 Mój syn zniósł świetnie. We wrzesniu zaczyna szkołę jako rocznikowy sześciolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: 5-latek w zerowce 21.08.09, 10:19 Moja 5-latka teraz idzie do zerowki szkolnej. Starszy 7-latni brat do tej samej szkoly do 1 klasy. Mam nadzieje, ze pojdzie gladko i ze sie beda wspierac na przerwach Odpowiedz Link Zgłoś
roula Re: 5-latek w zerowce 21.08.09, 19:02 Czy bylas wczesniej z dzieckiem u psychologa,po opinie ze sie nadaje do zerowki?Bo u mnie w rejonie w szkole chcieli taka opinie,natomiast w kuratorium oraz w poradni stwierdzili,ze nie trzeba i dziecko ma prawo byc normalnie zapisane. Odpowiedz Link Zgłoś
formelka1 Re: 5-latek w zerowce 22.08.09, 01:13 zgodnie z reforma nie trzeba opinii, od nas nic takiego nie wymagali pzdr, justysia i jej meska druzyna Odpowiedz Link Zgłoś