Dodaj do ulubionych

Warsztat 158-zawód

03.10.10, 19:49
Witam Wszystkich wink
Warsztat będzie króciutki ,ale mam nadzieję że interesujący. Troszkę samolubnie go wprowadzam bo jak zwykle chcę się czegoś od Was nauczyć wink
Jak byłam mała do końca szkoły podstawowej marzył mi się jeden zawód…
1. O jaki zawód chodzi.?
2. Dlaczego chciałam ten zawód wykonywać.?

Teraz mam marzenie nierealne aczkolwiek lubię sobie pomarzyć że właśnie to robie zawodowo.
3.Co bym chciała teraz robić zawodowo?
I to wszystko wink
Miłego słonecznego tygodnia i udanych rozkładówwink
Obserwuj wątek
    • olkacool Ja pierwsza 03.10.10, 21:16
      Ostatnio prawie w ogóle nie kładę kart, ale spróbuję wink

Przełożenie Królowa Kielichów 8 Monet Rycerz Buław..wrażliwość, delikatność, nutka
      artystyczna, pomoc innym i raczej czynna niż bierna..

1. O jaki zawód chodzi.? 2 Kielichy 10 Monet /związany z Król Monet - 2 Kielichy z
      emocjami mi się kojarzą, parą ludzi, ewentualnie przy 10 Monet z rodziną.. dziećmi...
      wspieranie, współpraca, chyba raczej w grupie ludzi niż sama, lub z ludźmi po prostu..
      psycholog, mediator, nauczyciel.. Karta 10 Monet z naturą mi się kojarzy, spokojem, przyrodą.. harmonią.. Może to zawód, który można wykonywać we własnym domu.. Z czymś
      dobroczynnym też się kojarzy, dzieleniem się, rozdawaniem nawet
      ..Albo terapia oko w oko..
      hehe, Król Monet na tym koniu jedzie, może chodzić o zawód weterynarza wink Miłość do zwierząt

2. Dlaczego chciałam ten zawód wykonywać.? 9 Mieczy Gwiazda. by pomagać, dawać nadzieję gdy jej nie ma, wynikało to z potrzeby serca, poczułabyś się wolna i doceniona, rozwijałabyś się i dało by ci to spełnienie, spędzałabyś czas w taki sposób jak lubisz
      wink No i oczywiście by świat był pełen harmonii, równowagi ciepła smile Stałby się bardziej przyjazny miejscem

3.Co bym chciała teraz robić zawodowo? Słońce z czym związane 5 Buław Coś co mogłabyś robić jednoosobowo, też kontakt z człowiekiem, oko w oko, może uczyć czegoś kojarzy mi się ze specjalistą i Mistrzem w jakiejś dziedzinie.. coś z czym związana jest szeroko pojęta wiedza, Słońce to przecież mądrość i autorytet..Ewentualnie coś związanego z przebudzeniem, przejrzeniem na oczy.. 5 Buław z seksem mi się kojarzy czyli seksuolog, psychiatra może wink Ewentualnie dodawanie sił innym i pewności siebie..

Ciekawy Warsztat Aniu, pozdrawiam wszystkie Czarodziejki i miłego tygodnia smile
      • liri-th Re: Ja druga 04.10.10, 09:18
        Uwielbiam krótkie i treściwe warsztatysmile
        ale do rzeczy:
        Kim chciałabyć Dezire w dzieciństwie: Cesarzowa+
        10 Kielichów

Cóż wątpię by chciała byc gospodynią domową jak sugerują karty.Wobec tego stawiam na nauczycielkę, lekarza pediatrę lub ginekologa, jakiegoś doradcę rodzinnego.
        dlaczego chciała ten zawód wykonywać; 10 Monet
        ponieważ ktoś w rodzinie,albo większośc osób wśród znajomych,rodziny wykonywala ten zawód albo po prostu chciała pomagać,wspierać,ratować,mieć misję do wykonania
        Co chciałby robić dzisiaj,zawód marzenie- 2 Buławy+ Rycerz Buław
        Kojarzy mi się to ze sportem,konkretnie z narciarstwem.Z braku innych skojarzeń stawiam na sportowca.Dezire marzy o tym by osiągnąć jakieś wyniki w sporcie,ewentualnie tańcu.
        • dezire3 Re: Ja druga 04.10.10, 10:42
          Witaj Liri-th ;*
      • dezire3 Re: Ja pierwsza 04.10.10, 10:41
        Witaj Oluś ;*
    • kita32 Re: Warsztat 158-zawód 03.10.10, 23:01
      Ciekawy temat smile
      I już jest pierwsza interpretacja, ho! ho! Świetnie smile
      • dezire3 Re: Warsztat 158-zawód 04.10.10, 10:43
        wink czekam z niecierpliwością na Ciebie Kito ;*
        • klamra Re: Warsztat 158-zawód 04.10.10, 16:31
          Szczerze mówiąc wahałam się czy kłaść karty, bo znowu zaczał mi wypadać Strażnik i wydaje mi się, że moje karty sugerują abym odpoczęła dała im spokój jakiś czas.
          Więc nie wiem czy to co widzę jest trafnesad(((
          Na dodatek tak się jakoś tym zdenerwowałam, że nie mogę zaczac, ze jest jakiś opor, a tak bardzo bym chciala, że wypadł mi z talii Diabeł podczas tasowania.

Pomyślałam więc że Desire może się dobrze stało, że tego zawodu z dzieciństwa nie "wykonujesz" gdyż może on niesie ze sobą jakieś niebezpieczenstwa typu uzaleznienia, uzywki, balangiwink jakoś mi się to ze sławą, byciem znanym i show biznesem skojarzyło,

Jaki zawód Rycerz Denarów
          Dlaczego? Wisielec, 2 denary

Co byś teraz chciała: Rydwan

Powiem szczerze, że jakoś ten Diabeł rzutuje na moją interpretacje.
          Na pewno byłaby to praca która zapewnia stabilizację materialną.
          A chciałaś ją wykonywać, bo.
          1. Wisielec - może miałabyś wgląd we własne wnętrze, jakoś mi się to w tym kontekscie kojarzy z pracą nad sobą, wnikaniem w siebie, dużo przemyśleń jest potrzebnych
          a do tego jest to praca dosyć zmienna 2 denary, raz tak, raz tak, nie nudziłabyś się
          Może rzeczywiście chciałaś kiedyś być np. aktorką? kimś kto ma ciekawe życie.
          Twoje wyobrażenie tego zawodu jest takie wyidealizowane...

Teraz zaś marzy ci się coś co jest związane z ruchem dynamiką, podróżami (może dosłownie np. turystyka), albo jakiś zawód gdzie jest dużo wyjazdów służbowych. Rydwan także może sugerować po prostu jakąś energiczną, dynamiczną pracę, związaną z ruchem i komunikacją, w tej pracy ty dowodzisz, przeowdzisz, dominujesz, panujesz nad sytuacją.
          Może jakiś manager... Ale to ty kierowałabyś ludzmi a nie oni Tobą (kierownicze stanowisko)

Podsumowując moje typy to: podróże, turystyka, menedżer

Oj sama nie wiem, moze powinnam byla poczekac do jutra z tym rozkladem, ale ja taka w goracej wodzie kapana...
          Jak bedzie kulą w płotwink to znak ze odpoczywam w nastepnych warsztatachwink i tylko kibiuje

• casablanca76 Re: Warsztat 158-zawód 04.10.10, 20:08
            klamra ty wiesz ile ja takich warsztatów pt."kulą w płot" zaliczylam?? nawet nie myśl że będziesz tylko kibicować....tutaj się naprawdę można dużo naumieć wink więc ani mi się waż wycofywać się!!
            • dezire3 Re: Warsztat 158-zawód 05.10.10, 09:25
              Podpisuję się pod Casablancom moje pierwsze interpretacje składały sie z góra dwóch zdań hahahah trzeba ćwiczyć zresztą to forum jest jednym z najlepszych jeśli chodzi o warsztaty no i towarzystwo;D
              • casablanca76 Re: Warsztat 158-zawód 05.10.10, 19:38
                piątczka smile
                • kita32 interpretacja 08.10.10, 19:54
                  Zawód z dziecięcych marzeń Dezire:
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/pH9Rv90Boadab9aPsB.jpg
                  Charakterystyka zawodu – 6 Mieczy – latanie, pływanie, podróżowanie lub poddawanie się nurtowi zdarzeń.
                  Potrzebne cechy/umiejętności – 6 Pucharów – równowaga emocjonalna, opiekuńczość, umiejętność opiekowania się lub nawiązywania kontaktu z dziećmi lub ze zwierzętami.
                  Środowisko pracy – 7 Mieczy – można spodziewać się trudów i niewygody, ewentualnie 7 Mieczy oznacza konieczność zdobywania informacji, może śledzenia kogoś.
                  Energia zawodu – Wisielec – może jest związana z oczekiwaniem na coś, z obserwacją, np. obserwacją ptaków.
                  Łatwo – 7 Monet – wyniki pracy są uzyskiwane po długim czasie. Może to jakaś praca wychowawcza? Może trzeba czekać, aż coś urośnie?
                  Trudno – Król Kijów – raczej trzeba się trzymać w cieniu, nie narzucać się, nie pokazywać.
                  Pasowałaby mi tu praca detektywa lub obserwatora ptaków lub przedszkolanki rozwijającej kreatywność dzieci.
                  Dlaczego Dezire ten zawód się podobał? – 8 Kijów – był związany z jej pasją. Może to pasja przyrodnicza, podróżnicza lub miłość do zwierząt? Może jakaś chęć pomagania dzieciom w trudnych warunkach życiowych? Mała Dezire była na coś ukierunkowana i myślała o zawodzie związanym ze swoimi (intensywnymi) zainteresowaniami.

Podczas tasowania wypadły mi karty: 3 Kijów (tamte zainteresowania są teraz bardzo odległe), Wieża – może jakieś nieprzyjemne zdarzanie ostudziło zapał Dezire, Mag – skojarzył mi się z jakimś ostrzeżeniem (bo dla mnie Mag jest strażnikiem przed rozłożeniem kart). Może jakieś zdarzenie Dezire odebrała jako ostrzeżenie i wycofała się z chęci pracy w tym zawodzie?

Zawód z aktualnych marzeń Dezire:
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/Rb1du0a5qUyP24qtMB.jpg
                  charakterystyka zawodu: Król Kijów – wymagająca energicznego działania, podejmowania decyzji, bycie widoczną lub panowania nad czymś/kimś, być może jakiś poszukiwań.
                  Potrzebne cechy charakteru lub umiejętności – 4 Mieczy – umiejętność wycofywania się, odczekiwania, zachowania dystansu, cierpliwości, przekazywania innym inicjatywy.
                  Razem z wcześniejszą kartą kojarzy mi się z umiejętnością dyplomacji oraz zachowywania zimnej krwi.
                  Środowisko pracy – Król Pucharów – dużo emocji, trochę zamieszania, może być związane z dźwiękiem.
                  Te 3 karty razem kojarzą mi się z dziennikarstwem, ale pasowało by mi tu również bycie modelką, aktorką, piosenkarką, pianistką.
                  Energia zawodu – 9 Monet – sadzę, że zawód ten kojarzy się z prestiżem, dostatkiem, wygodą, niezależnym dysponowaniem swoim czasem, ale może też być związany z przyrodą.
                  Łatwo – 2 Pucharów – nawiązywać kontakty z ludźmi, zawód ten jest nastawiony na drugiego człowieka, bardziej na „odbiorcę” niż na siebie samą.
                  Trudno – Paź Mieczy – w rzeczywistości w tym zawodzie można się spodziewać pełnienia pomocniczej roli, tylko nieliczni zostają Królami. Może trzeba się zanadto dostosowywać do innych lub do warunków związanych z pracą. Chyba brakuje w tym zawodzie pełnej stabilizacji lub bezpieczeństwa.
                  Myślę, ze jest to jakaś praca, która wygląda lepiej z daleka niż z bliska. Daje społeczny prestiż (Król Kijów i 9 Monet), ale również poczucie niedosytu.
                  Ten zawód podoba się Dezire ze względu na nastawienie na drugiego człowieka (2 Kijów).
                  Oprócz tych zawodów co wymieniłam pasowałby mi również zawód lekarza (ew. psychologa lub terapeuty) – bo wymaga podejmowania decyzji, cierpliwości i wysłuchiwania, zetknięcia z ludzkimi emocjami, nastawienia na innych i wiąże się zwykle z prestiżem.

Bardzo jestem zaintrygowana smile
                  • dezire3 Re: interpretacja 09.10.10, 14:13
                    Witam Cię Kitowink Bardzo się napracowałaś nad interpretacją tym bardziej mi miło ;D
          • dezire3 Re: Warsztat 158-zawód 05.10.10, 09:23
            Witaj klamro ;*
        • kita32 Re: Warsztat 158-zawód 08.10.10, 19:57

> wink czekam z niecierpliwością na Ciebie Kito ;*

....Miło mi smile. A ja czekałam z niecierpliwością aż uporam się z pilnymi pracami zawodowymi - żebym mogła spokojnie rozłożyć karty. I dzisiaj właśnie taki czas nadszedł smile.
          • kita32 Re: Warsztat 158-zawód 08.10.10, 20:16
            Właściwie to mamy całkiem podobne pomysły smile. Tylko z zamianą marzeń wcześniejszych na obecne.

Pisząc interpretację zaczęłam - wbrew chronologii wydarzeń - od drugiego rozkładu tzn. od aktualnych marzeń o zawodzie, bo karty tego rozkład miałam rozłożone i przyglądałam się im gdy pisałam interpretacje. Potem wyszukałam w talii karty pierwszego rozkładu, ułożyłam je i przyglądając się im napisałam interpretację do pierwszego rozkładu na dziecięce marzenia zawodowe Dezire.

Muszę Wam powiedzieć, że zamurowało mnie ze zdumienia, gdy zauważyłam, że mamy podobne interpretacje biorąc pod uwagę kolejność pisania.
            • klamra Re: Warsztat 158-zawód 09.10.10, 14:00
              Kito, już się dużo nauczyłam czytając Twoją interpretację.
              Przede wszystkim stwierdziłam ze do tak ogolnych zadań muszę zadawać więcej pytań pomocniczych.
              Nie wiem czemu na to teraz nie wpadłam, tylko się głowiłam co oznacza rycerz denarów, zamiast zapytac: o to czy to praca w grupie, czy samotna, o charakterystyke zawodu, potrzebne umiejetnosci.
              że za szybko teraz chcialam mieć odpowiedź, nie przygotowałam się, stąd ten Strażnikwink
              Jutro rozwiązanie, umieram z ciekawości

• klamra Re: Warsztat 158-zawód 09.10.10, 14:04
                tym bardziej że nie miałam rycerza buław a denarówwink))))
              • kita32 Re: Warsztat 158-zawód 09.10.10, 14:16
                > Kito, już się dużo nauczyłam czytając Twoją interpretację.

...Miło mi smile
                A ja uczyłam się od Canady smile
                • kita32 Re: Warsztat 158-zawód 09.10.10, 14:18
                  > A ja uczyłam się od Canady smile

...Tzn. uczę się od wszystkich, ale chyba najwięcej od Canady.
                  • dezire3 Rozwiązanie 10.10.10, 18:01
                    Pierwszy zawód który chciałam wykonywać to… Policjantkawink
                    Chciałam nią być przede wszystkim bo chciałam pomagać takim dzieciom jak ja . Myślałam wtedy że jak będę Policjantka to nikt mnie już nie będzie krzywdził i że będę mogła chronic dzieci z takich rodzin w których jest przemoc.
                    Życię ułożyło się tak że nie miałam ani warunków do nauki ani chyba wielkich zdolności więc pomysł upadł poza tym teraz mam całkiem inne spojrzenie na ten zawód bo policjant tak naprawdę nie wiele możę.
                    Drugo zawód ten nie realny ale lubie sobie po marzyc przed snem to..Pisarz opowiadań grozy wink Konkurencja jest duża a ja zdolności nie posiadam ponieważ gramatyka i ortografia u mnie leży na poziomie minus wink ale marzyć sobie mogęwink
                    • dezire3 Do Oli 10.10.10, 18:03
                      Ostatnio prawie w ogóle nie kładę kart, ale spróbuję

Przełożenie Królowa Kielichów 8 Monet Rycerz Buław..wrażliwość, delikatność, nutka
                      artystyczna, pomoc innym i raczej czynna niż bierna..

1. O jaki zawód chodzi.? 2 Kielichy 10 Monet /związany z Król Monet - 2 Kielichy z
                      emocjami mi się kojarzą, parą ludzi, ewentualnie przy 10 Monet z rodziną.. dziećmi...
                      wspieranie, współpraca, chyba raczej w grupie ludzi niż sama, lub z ludźmi po prostu..
                      psycholog, mediator, nauczyciel.. Karta 10 Monet z naturą mi się kojarzy, spokojem, przyrodą.. harmonią.. Może to zawód, który można wykonywać we własnym domu.. Z czymś
                      dobroczynnym też się kojarzy, dzieleniem się, rozdawaniem nawet
                      ..Albo terapia oko w oko..
                      hehe, Król Monet na tym koniu jedzie, może chodzić o zawód weterynarza Miłość do zwierząt

Zgadza się ze to zawód wykonywany w grupiewinkże trzeba się w nim wspierać i umieć dogadać z ludzmi. Całkiem całkiem niezłe skojarzeniawink A ten zawód to policjantka big_grin

2. Dlaczego chciałam ten zawód wykonywać.? 9 Mieczy Gwiazda. by pomagać, dawać nadzieję gdy jej nie ma, wynikało to z potrzeby serca, poczułabyś się wolna i doceniona, rozwijałabyś się i dało by ci to spełnienie, spędzałabyś czas w taki sposób jak lubisz
                      No i oczywiście by świat był pełen harmonii, równowagi ciepła Stałby się bardziej przyjazny miejscem
                      Pomaganie jak najbardziej i to stwierdzenie poczułabys się wolna !!! W dziesiątkę!! Chciałam być policjantką żeby pomagać ludzią w sytuacjach bez wyjścia wtedy tak sobie myślałam że gdybym wykonywała ten zawód to mogłabym świat zmienić na lepsze.Nie tylko innych ale..swój prywatny teżwink

3.Co bym chciała teraz robić zawodowo? Słońce z czym związane 5 Buław Coś co mogłabyś robić jednoosobowo, też kontakt z człowiekiem, oko w oko, może uczyć czegoś kojarzy mi się ze specjalistą i Mistrzem w jakiejś dziedzinie.. coś z czym związana jest szeroko pojęta wiedza, Słońce to przecież mądrość i autorytet..Ewentualnie coś związanego z przebudzeniem, przejrzeniem na oczy.. 5 Buław z seksem mi się kojarzy czyli seksuolog, psychiatra może Ewentualnie dodawanie sił innym i pewności siebie..

Zgadza się zawód jednoosobowy i rozwijający przede wszystkim wyobrazie ..mój mały świat a głowiewink Chciałabym być pisarką;D od takie nierealne marzeniewink

Ciekawy Warsztat Aniu, pozdrawiam wszystkie Czarodziejki i miłego tygodnia
                      • dezire3 Do liri-th 10.10.10, 18:06
                        Uwielbiam krótkie i treściwe warsztaty
                        ale do rzeczy:
                        Kim chciałabyć Dezire w dzieciństwie: Cesarzowa+
                        10 Kielichów
                        Cóż wątpię by chciała byc gospodynią domową jak sugerują karty.Wobec tego stawiam na nauczycielkę, lekarza pediatrę lub ginekologa, jakiegoś doradcę rodzinnego.

Doradca rodzinny pasuje nawet bo chciałam być policjantką i pomagać rodziną głównie marzyło mi się pomagać dziciom w rodzinach patologicznych gdzie była przemoc.
                        dlaczego chciała ten zawód wykonywać;
                        10 Monet
                        ponieważ ktoś w rodzinie,albo większośc osób wśród znajomych,rodziny wykonywala ten zawód albo po prostu chciała pomagać,wspierać,ratować,mieć misję do wykonania
                        Ładna karta.Już wyjaśniam o co chodziwink Masz racje ze to przez rodzinę bo tak w skrócię mówiąc sytuacja w domu sprawiła że chciałam ten zawód wykonywać.Dobre skojarzenie;D
                        Co chciałby robić dzisiaj,zawód marzenie- 2 Buławy+ Rycerz Buław
                        Kojarzy mi się to ze sportem,konkretnie z narciarstwem.Z braku innych skojarzeń stawiam na sportowca.Dezire marzy o tym by osiągnąć jakieś wyniki w sporcie,ewentualnie tańcu.
                        Hi hi a nie bo marze sobie o byciu pisarką pewnie buławy pokazały ci o czym bym chciała pisaćwink bo były by to opowiadania grozywink
                        • dezire3 Do Klamry 10.10.10, 18:09
                          Szczerze mówiąc wahałam się czy kłaść karty, bo znowu zaczał mi wypadać Strażnik i wydaje mi się, że moje karty sugerują abym odpoczęła dała im spokój jakiś czas.
                          Więc nie wiem czy to co widzę jest trafne (((
                          Na dodatek tak się jakoś tym zdenerwowałam, że nie mogę zaczac, ze jest jakiś opor, a tak bardzo bym chciala, że wypadł mi z talii Diabeł podczas tasowania.

Pomyślałam więc że Desire może się dobrze stało, że tego zawodu z dzieciństwa nie "wykonujesz" gdyż może on niesie ze sobą jakieś niebezpieczenstwa typu uzaleznienia, uzywki, balangi jakoś mi się to ze sławą, byciem znanym i show biznesem skojarzyło,

Niebezpieczeństwo pasujęwink

Jaki zawód Rycerz Denarów
                          Dlaczego? Wisielec, 2 denary

Co byś teraz chciała: Rydwan

Powiem szczerze, że jakoś ten Diabeł rzutuje na moją interpretacje.
                          Na pewno byłaby to praca która zapewnia stabilizację materialną.
                          A chciałaś ją wykonywać, bo.
                          1. Wisielec - może miałabyś wgląd we własne wnętrze, jakoś mi się to w tym kontekscie kojarzy z pracą nad sobą, wnikaniem w siebie, dużo przemyśleń jest potrzebnych
                          a do tego jest to praca dosyć zmienna 2 denary, raz tak, raz tak, nie nudziłabyś się
                          Może rzeczywiście chciałaś kiedyś być np. aktorką? kimś kto ma ciekawe życie.
                          Twoje wyobrażenie tego zawodu jest takie wyidealizowane...
                          Rycerz monet to taki facet przy boku którego można czuc się bezpiecznie,nie jest to zawód jakis wyższych lotów bo chodziło o policjantkęwink
                          Tu mysle ze karty pokazały ci to że chciałam w jakis sposób się wyzwolic z domu odwrócić to co jest złe pomagac rodzina w których jest przemoc szczególnie dzieciom..wtedy myślałam ze dzieki byciu policjantką będę mogała przeciwdziałac takim sytuacją zmieniać i wyzwalać inne dzieici.

Teraz zaś marzy ci się coś co jest związane z ruchem dynamiką, podróżami (może dosłownie np. turystyka), albo jakiś zawód gdzie jest dużo wyjazdów służbowych. Rydwan także może sugerować po prostu jakąś energiczną, dynamiczną pracę, związaną z ruchem i komunikacją, w tej pracy ty dowodzisz, przeowdzisz, dominujesz, panujesz nad sytuacją.
                          Może jakiś manager... Ale to ty kierowałabyś ludzmi a nie oni Tobą (kierownicze stanowisko)
                          Teraz to mi się nierealnie marzy być pisarką;D ale marzyć mogęwink

Podsumowując moje typy to: podróże, turystyka, menedżer

Oj sama nie wiem, moze powinnam byla poczekac do jutra z tym rozkladem, ale ja taka w goracej wodzie kapana...
                          Jak bedzie kulą w płot to znak ze odpoczywam w nastepnych warsztatach i tylko kibiuje

Nie tak zlewink Diabeł nie bez przyczyny ci wypadł bo mógł pokazac moja sytuację w domu i ogłonie sytuacje wielu rodzin w których jest przemoc.
                          Jak się teraz poddasz to dostaniesz wirtualnego klapsa na goły tyłek;D po dwóch warsztatach nie wolno się poddawać !!! Pozdrawiam i próbuj próbuj próbuj!!! Ja się tutaj ciaglę uczę a bez tych ćwiczeń to nadal bym stała w miejscuwink
                          • dezire3 Do Kity 10.10.10, 18:12
                            Charakterystyka zawodu – 6 Mieczy – latanie, pływanie, podróżowanie lub poddawanie się nurtowi zdarzeń.
                            Potrzebne cechy/umiejętności – 6 Pucharów – równowaga emocjonalna, opiekuńczość, umiejętność opiekowania się lub nawiązywania kontaktu z dziećmi lub ze zwierzętami.
                            Tu bardzo pasuję bo chciałam pomagać dziecią w podobnej sytuacji życiowej jak jawink
                            Środowisko pracy – 7 Mieczy – można spodziewać się trudów i niewygody, ewentualnie 7 Mieczy oznacza konieczność zdobywania informacji, może śledzenia kogoś.
                            Bardzo dobrze!! Bo to bardzo pasuję do policjanta i tak przynajmniej mi się kojarzyło wtedywink
                            Energia zawodu – Wisielec – może jest związana z oczekiwaniem na coś, z obserwacją, np. obserwacją ptaków.
                            Obserwacja jak najbardziej! Bo trzeba się takim rodziną z problemami przygladać żeby im pomóc.
                            Łatwo – 7 Monet – wyniki pracy są uzyskiwane po długim czasie. Może to jakaś praca wychowawcza? Może trzeba czekać, aż coś urośnie?
                            Brawo !! Wtedy mi się tak wydawało że będę mogła mieć wpływ na ludzi i naprawiać zło które czynia rodzicę swoim dzieciom.
                            Trudno – Król Kijów – raczej trzeba się trzymać w cieniu, nie narzucać się, nie pokazywać.
                            Pasowałaby mi tu praca detektywa lub obserwatora ptaków lub przedszkolanki rozwijającej kreatywność dzieci.
                            Detektyw bardzo bardzo bliskowink tez mi się marzył taki zawódwink
                            Dlaczego Dezire ten zawód się podobał? – 8 Kijów – był związany z jej pasją. Może to pasja przyrodnicza, podróżnicza lub miłość do zwierząt? Może jakaś chęć pomagania dzieciom w trudnych warunkach życiowych? Mała Dezire była na coś ukierunkowana i myślała o zawodzie związanym ze swoimi (intensywnymi) zainteresowaniami.
                            Brawo Kito!! Chciałam pomagać dzieciom takim jak jawink Super!

Podczas tasowania wypadły mi karty: 3 Kijów (tamte zainteresowania są teraz bardzo odległe), Wieża – może jakieś nieprzyjemne zdarzanie ostudziło zapał Dezire, Mag – skojarzył mi się z jakimś ostrzeżeniem (bo dla mnie Mag jest strażnikiem przed rozłożeniem kart). Może jakieś zdarzenie Dezire odebrała jako ostrzeżenie i wycofała się z chęci pracy w tym zawodzie?
                            Po prostu życie mi się tak ułożyło że nie miałam warunków do nauki,musiałam po kryjomu się uczyć i jakimś cudem skończyłam szkołę ale to było za mało zreszta wszystko się pokomplikowało i długo by o tym opowiadaćwink

charakterystyka zawodu: Król Kijów – wymagająca energicznego działania, podejmowania decyzji, bycie widoczną lub panowania nad czymś/kimś, być może jakiś poszukiwań.
                            No tak bo żeby pisac to trzeba mieć pomysły tym bardziej że to miały by być opowiadania grozy.wink
                            Potrzebne cechy charakteru lub umiejętności – 4 Mieczy – umiejętność wycofywania się, odczekiwania, zachowania dystansu, cierpliwości, przekazywania innym inicjatywy.
                            Razem z wcześniejszą kartą kojarzy mi się z umiejętnością dyplomacji oraz zachowywania zimnej krwi.
                            Chyba ta 4 mieczy to duże zdolności intelektualne których mi brak ale cierpliwośc jak najbardziej się zgadzawink
                            Środowisko pracy – Król Pucharów – dużo emocji, trochę zamieszania, może być związane z dźwiękiem.
                            Te 3 karty razem kojarzą mi się z dziennikarstwem, ale pasowało by mi tu również bycie modelką, aktorką, piosenkarką, pianistką.
                            Bliziutko!!
                            Energia zawodu – 9 Monet – sadzę, że zawód ten kojarzy się z prestiżem, dostatkiem, wygodą, niezależnym dysponowaniem swoim czasem, ale może też być związany z przyrodą.
                            Tak!!!!
                            Łatwo – 2 Pucharów – nawiązywać kontakty z ludźmi, zawód ten jest nastawiony na drugiego człowieka, bardziej na „odbiorcę” niż na siebie samą.
                            Tak!!!!
                            Trudno – Paź Mieczy – w rzeczywistości w tym zawodzie można się spodziewać pełnienia pomocniczej roli, tylko nieliczni zostają Królami. Może trzeba się zanadto dostosowywać do innych lub do warunków związanych z pracą. Chyba brakuje w tym zawodzie pełnej stabilizacji lub bezpieczeństwa.
                            Myślę, ze jest to jakaś praca, która wygląda lepiej z daleka niż z bliska. Daje społeczny prestiż (Król Kijów i 9 Monet), ale również poczucie niedosytu.
                            Ten zawód podoba się Dezire ze względu na nastawienie na drugiego człowieka (2 Kijów).
                            Oprócz tych zawodów co wymieniłam pasowałby mi również zawód lekarza (ew. psychologa lub terapeuty) – bo wymaga podejmowania decyzji, cierpliwości i wysłuchiwania, zetknięcia z ludzkimi emocjami, nastawienia na innych i wiąże się zwykle z prestiżem.

Bardzo jestem zaintrygowana
                            Jestem pod wrażeniem zreszta jak zwyklę! Kito jestes niekwestionowanym zwycięscą tego warsztatu!!! Jesteś numer 1 !!! Wielkie wielkie brawa, brak mi słów uznania Podziwiam Cię i czytam wszystko z wielka przyjemnościąwink Naprawde pieknie napisanę!!! I już nie wiem co powiedziećwink)))))
                            • dezire3 Zwycięzca 10.10.10, 18:14
                              A teraz gratulację przede wszystkim Ola wspaniałe skojarzenia co do uczuć Brawo!!! Lir-ith króciutko ale bardzo trafnie odczucia Brawo!!! Klamra niedowiarku dobre skojarzenia dobry trop byle tak dalej. Brawo!!!
                              Ale niekwestionowaną zwycięszczynią tego warsztatu jest Kita!!! Nie wiem jak czyta z tych pieknych kart ale należy się jej wielki wielki ukłon. Jestem pod wielkim wrażeniem i moje najszczersze gratulację! Brawo Kito!!! Jak zwykle jesteś niesamowita i godna podziwu!!!
                              Dziękuję wszystkim za udział miło i przyjemnie się Was czytawink
                              Pozdrawiamwink
                              • olkacool Re: Zwycięzca 10.10.10, 18:48
                                Dziękuję Aniu za wyróżnienie kiss
                                Kito, super Ci poszło! Gratulacje!!!! Dla Dziewczyn również wielkie brawa smile
                                Bardzo ciekawy warsztat.
                                • klamra Re: Zwycięzca 10.10.10, 19:16
                                  Kito gratulacje! Pozdrawiam tez wszystkie pozostałe uczestniczki....Byłyście swietne.
                                  Ja się nie poddam, ale nie będe już na chybcika kart kłaść na pewno i Strażnika słuchaćsmile
                                  • liri-th Re: Zwycięzca 10.10.10, 19:34
                                    GraTULACJE,MOJE SERDECZNE,Kito!!!
                                    • kita32 Re: Zwycięzca 10.10.10, 19:36
                                      O rety!!! Ale się cieszę big_grin
                                      • kita32 Re: Zwycięzca 10.10.10, 20:41
                                        Dziękuję za gratulacje smile
                                        Wszystkie interpretacje są świetne, brawo dziewczyny!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka