Dodaj do ulubionych

Warsztat nr 182- egzamin

20.03.11, 22:59
Na poczatku grudnia zeszlego roku chcialam zdawac egzamin IETLS. Nie wszystko poszlo zgodnie z planem. Co sie stalo? Jak ja sie zachowalam w dniu egzaminu w grudniu? Jak zachowal sie osrodek egzaminacyjny? Czy zdalam egzamin ? Wlasciwie, to :Jak zdalam egzamin, IETLS stosuje skale , nie oceny. Co zamierzam dalej zrobic? Rozwiaznie , jak zwykle, za tydzien smile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat nr 182- egzamin 21.03.11, 08:13
      Och, zazdroszczę Ci biegłej znajomości języka angielskiego smile

Bardzo ciekawy temat zagadki!
    • casablanca76 Re: Warsztat nr 182- egzamin 21.03.11, 16:42
      qrcze!! chyba tępa jestem ale dla ścisłości zapytam co to jest IETLS??? postawię karty na warsztat ale muszę wiedzieć co to jest?? NARESZCIE MAM NA TO CZAS!!!!smile
      • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 21.03.11, 16:59
        Auc, literowkowa wpadka :o . Mialo byc :IELTS- International English Language Testing System. Egzamin z jezyka angielskiego.
        • casablanca76 Re: Warsztat nr 182- egzamin 21.03.11, 18:38
          haha!!nie chodziło mi o literówkę tylko o skrót bo nie wiedziałam co oznacza wink
          • kita32 Re: Warsztat nr 182- egzamin 21.03.11, 19:09
            Tu jest trochę:
            portalwiedzy.onet.pl/8149,1263774,,1449198,,czym_jest_ielts,tematyczne.html
            • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 182- egzamin 21.03.11, 21:01
              wreszcie jakiś znośny temat big_grin
              Na poczatku grudnia zeszlego roku chcialam zdawac egzamin IETLS. Nie wszystko poszlo zgodnie z planem. Co sie stalo? Jak ja sie zachowalam w dniu egzaminu w grudniu? Jak zachowal sie osrodek egzaminacyjny? Czy zdalam egzamin ? Wlasciwie, to :Jak zdalam egzamin, IETLS stosuje skale , nie oceny. Co zamierzam dalej zrobic? Rozwiaznie , jak zwykle, za tydzien

krzyż celtycki zrobiłem na egzamin
              1-TY-9 kielichów
              zaspałaś albo zatrucie pokarmowe/biegunka też/ lub coś cię zaabsorbowało

2-PRZESZKODA-Wieża
              coś się rozwaliło,ksero nieczynne albo brak sali big_grin

3-POSTAWA-Głuptak
              niech się dzieje wola boska,zapalimy papieroska big_grin takie łe,niech se sami robią

4-PRZESZŁOŚĆ-Rycerz/król/ kielichów
              zakochałaś się albo pojawił się dylemat

5-MYŚLI-Cesarz
              fiksacja "zdam i rządzę"

6-PRZYSZŁOŚĆ-9 Buław
              przypływ sił,czekanie na propozycje

7-OSOBA PYTAJĄCA W SYTUACJI-5 Kielichów
              żaałooowaaaaałam,myślałaś o tym,na płacz ci się zbierało

8-UKRYTE MYŚLI-6 Mieczy
              szkoda ci było nauki,że poszła na marne ale powtarzałaś informacje

9-ŚRODOWISKO-Waga
              no egzamin jak byk

10-EFEKT-4 monety
              nicc

odp.:komisja załatwiała coś a ty stałaś i wsio.Zrobiłaś egzamin dla papierka samego.Zdałaś.Cały czas nad czymś myślałaś
              • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 182- egzamin-DOPISEK 21.03.11, 21:02
                gwoli ścisłości Rycerz/król/ kielichów-używałem Inicjacyjnej talii Złotego Brzasku gdzie są dworaki Crowley'a
                • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin-DOPISEK 21.03.11, 21:39
                  Dzieki Tarociesmile Czy mozesz jednak powiedziec JAK zdalam egazmin, dobrze, zle? "Egzamin jak byk" tzn, jak?
                  • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin-DOPISEK 21.03.11, 21:55
                    I jeszcze: Jak sie zachowal osrodek egzaminacyjny? smile
                    • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 182- egzamin-DOPISEK 21.03.11, 22:03
                      andgie napisała:

> I jeszcze: Jak sie zachowal osrodek egzaminacyjny? smile
                      musieli coś dostarczyć
                      zdałaś dobrze
                      • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin-DOPISEK 21.03.11, 22:19
                        Dzieki Tarocie smile
                        • kita32 interpretacja 24.03.11, 20:12
                          Rozkład:
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/GO9zHBCUPUJta6vBcB.jpg
                          Pierwszy wiersz dotyczy Andgie, drugi ośrodka egzaminacyjnego.
                          Zachowanie Andgie: Paź Pucharów, 9 Pucharów, Cesarzowa;
                          Ośrodka egzaminacyjnego: Śmierć, 3 Monet, Diabeł,
                          Ocena: Sąd Ostateczny,
                          Plany Andgie, co dalej? – As Pucharów.

Ponieważ rozkład wyszedł inny niż się spodziewałam, to dociągnęłam jeszcze dwie karty:
                          Samopoczucie Andgie po egzaminie – Rycerz Kijów,
                          Jak Andgie odebrała egzaminatorów? – 10 Monet.

Przed rozkładem myślałam, że Andgie poszło źle, bo egzaminatorzy ją jakoś speszyli, ale rozkład wyszedł dobry dla Andgie.

Na początku widać przede wszystkim emocje (Puchary), co nie dziwi na egzaminie. Paź Pucharów kojarzy mi się z pomocą emocjonalną. Nie wykluczone, że Andgie kogoś wspierała, ale może ta karta oznacza, że sama była psychicznie wspierana przez kogoś. Paź może kojarzyć się z nieumiejętnością zapanowania nad emocjami. Ale potem 9 Pucharów, to płynność, zadowolenie - Andgie szło lepiej niż spodziewała się wcześniej po sobie. Coraz lepiej jej szło. Na końcu panowała całkowicie nad sytuacją (Cesarzowa).

Co do ośrodka egzaminacyjnego, to zaczęło się od jakiś problemów. Śmierć kojarzy mi się z czyjąś nieobecnością – ktoś z komisji znacznie się spóźnił lub w ogóle nie przyszedł. Śmierć może oznaczać również jakąś awarię, może awarię sprzętu?. Potem 3 Monet – naprawa awarii lub ściągnięcie fachowców do komisji. Egzamin się przedłużył (Diabeł). Ogólnie było trochę zamieszania.

Ocena – Sąd Ostateczny – tu z początku byłam zdezorientowana, bo mogłaby oznaczać zarówno, że egzamin poszedł świetnie, jak i mogłaby oznaczać, że jest „do poprawki”. Dlatego dociągnęłam karty.
                          Samopoczucie Andgie po egzaminie – Rycerz Kijów – dużo energii, siły, zdecydowania. W pierwszym momencie skojarzyło mi się z nabraniem energii po dobrze zdanym egzaminie, ale przecież Rycerz Kijów może oznaczać również wolę walki, protest, zażalenie na ocenę komisji egzaminacyjnej. Może Andgie zdawała egzamin świetnie, ale członkowie komisji byli zajęci sobą (Diabeł) i nie uważali i ocenili ją gorzej niż powinni?

Jak Andgie odebrała egzaminatorów? – 10 Monet – jako fachowców wysokiej klasy. Ewentualnie jako hermetycznie zamkniętą dużą rodzinę. To chyba raczej byli w porządku. Chociaż 10 Monet może oznaczać, że Andgie pomyślała o ośrodku egzaminacyjnym, że biorą duże pieniądze (10 Monet) a niewiele sami dają.

Plany Andgie co dalej – As Pucharów. Gdyby wyszły Monety, to spodziewałabym się wykorzystania zdanego egzaminu. Jednak Puchary to emocje. Raczej Andgie nie wie co zrobić, a sprawa wywołuje u niej emocje. As pucharów może również oznaczać, że Andgie postanowiła podszkolić się w mowie lub w słuchaniu języka angielskiego.

Dociągam jeszcze jedną kartę (już po zrobieniu zdjęcia rozkładu) – na ile ocena jaką wystawiona Andgie jest adekwatna do jej umiejętności i wiedzy – 5 Kijów. A więc Andgie ma poczucie, że ją skrzywdzono, źle oceniono...

Podsumowując: Andgie szło na egzaminie dobrze i coraz lepiej, ale ośrodek egzaminacyjny który każe sobie słono płacić za egzamin – nie stanął na wysokości zadania. Dysponował niesprawnym sprzętem, egzaminatorzy nie uważali, wychodzili lub spóźniali się, i na dodatek źle ocenili Andgie – nie adekwatnie do jej umiejętności i wiedzy. Andgie napisała zażalenie nie zgadzając się z oceną, ani z warunkami w jakich musiała zdawać egzamin.

Nie zdziwię się jak prawda będzie inna, bo – jak widać z mojej interpretacji – nie mogłam się zdecydować i zmieniałam zdanie w trakcie pisania...

Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi!
                          • andgie Re: interpretacja 24.03.11, 21:29
                            Dziekuje, Kito smile
                          • andgie Re: interpretacja 27.03.11, 18:38
                            >
                            > Na początku widać przede wszystkim emocje (Puchary), co nie dziwi na egzaminie.
                            > Paź Pucharów kojarzy mi się z pomocą emocjonalną. Nie wykluczone, że Andgie ko
                            > goś wspierała, ale może ta karta oznacza, że sama była psychicznie wspierana pr
                            > zez kogoś. Paź może kojarzyć się z nieumiejętnością zapanowania nad emocjami. A
                            > le potem 9 Pucharów, to płynność, zadowolenie - Andgie szło lepiej niż spodziew
                            > ała się wcześniej po sobie. Coraz lepiej jej szło. Na końcu panowała całkowici
                            > e nad sytuacją (Cesarzowa).
                            > Znakomicie, Kito!
                            > Co do ośrodka egzaminacyjnego, to zaczęło się od jakiś problemów. Śmierć kojarz
                            > y mi się z czyjąś nieobecnością – ktoś z komisji znacznie się spóźnił
                            Nie z komisji, ale tak,ktos sie spoznil..Egzamin się przedłużył (Diabeł). Ogólnie było trochę zamieszania.>
                            > Ocena > głaby oznaczać zarówno, że egzamin poszedł świetnie,> Samopoczucie Andgie po egzaminie – Rycerz Kijów – dużo energii, sił
                            > y, zdecydowania. W pierwszym momencie skojarzyło mi się z nabraniem energii po
                            > dobrze zdanym egzaminie,
                            >
                            > Plany Andgie co dalej – As Pucharów. Gdyby wyszły Monety, to spodziewałab
                            > ym się wykorzystania zdanego egzaminu. Jednak Puchary to emocje. Raczej Andgie
                            > nie wie co zrobić, a sprawa wywołuje u niej emocje. As pucharów może również oz
                            > naczać, że Andgie postanowiła podszkolić się w mowie lub w słuchaniu języka ang
                            > ielskiego.
                            > Swietnie!Te dwa topiki musze podszkolic.
                            >Bardzo dobrz intrpretacjaKito!
                      • andgie Komentarz do interpretacji Tarota Marsylskiego 27.03.11, 18:33

krzyż celtycki zrobiłem na egzamin
                        1-TY-9 kielichów
                        Coś cię zaabsorbowało
                        Tak, nie moglam znalezc osrodka.

2-PRZESZKODA-Wieża
                        Brak sali
                        Brak osrodka, nie stawilam sie na czas

3-POSTAWA-Głuptak
                        niech się dzieje wola boska,zapalimy papieroska takie łe,niech se sami robią
                        He, he.Powinnam byla sprawdzic wczesniej, to byla iscie glupia beztroska

6-PRZYSZŁOŚĆ-9 Buław
                        przypływ sił,czekanie na propozycje
                        Zamierza zdac egzamin tlumacza, wtedy faktycznie bede czekac na propozycje

7-OSOBA PYTAJĄCA W SYTUACJI-5 Kielichów
                        żaałooowaaaaałam,myślałaś o tym,na płacz ci się zbierało
                        Oj, zalowalam, zalowalam.

8-UKRYTE MYŚLI-6 Mieczy
                        szkoda ci było nauki,że poszła na marne ale powtarzałaś informacje
                        Nauki spacjanie nie powtarzalam, ale szkoda mi bylo nauki.

9-ŚRODOWISKO-Waga
                        no egzamin jak byk
                        Zdalam znacznie lepiej niz myslalam

10-EFEKT-4 monety
                        nicc

Nadzien dzisiejszy faktycznie nic. Ale fajnie jest moc sobie wpisac w CV.

Zrobiłaś egzamin dla papierka samego.Zdałaś.Cały czas nad czymś myślałaś
                        Ostatnie zdanie jest rewelacyjne, Tarocie. Znakomite podsumowanie.

• camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 10:32
      Pędzę, kochani, już jestem – nie czytałam nawet pytań ani też odpowiedzi, przeprawszam, wypowiedzi, zwłaszcza tarota.marsyskiego.
      Andgie zdawała egzamin z języka.
      Pytania pomocnicze;
      Jaki był to język: 8 Pentakli. Jakiś zindustrializowany kraj. Europejski? Francuski? Może włoski albo angielski? Raczej nie niemiecki, ale ma w sobie jakis brak temperamentu ta karta. suspicious
      Klimat tego kraju : AM
      Zdecydowanie nie kontynentalny. Trochę ciepły trochę zimny. Letni. Tak jakby było dużo wody, a zarazem jej nie było...Wyspa? Tak, angielski! Angielski klimat i andgielski język. Nie pomyślałam, Angie...To jasne!
      Jak odniósł się ośrodek egzaminacyjny do Andge?
      V Monet – pojechał po pieniądzach.

Jak odniosła się Andgie do ośrodka egzaminacyjnego ? IV Monet
      Przygotowywała się. Złapal ja desperacki strach że przegra, straci kasę która zapłaciła.
      Co poszło niezgodnie z planem? 6 – Kochankowie
      Andgie się zakochała. I gadała co jej ślina na język przyniosła. Była niezadowolona bo wydała kasę i tak to się skończyło.

Pytanie do mojej rodzinki, filologa , ile punktów komisja zawyżyła, oh, sorry , zanizyła Andgie wyniki egzaminacyjne? Odpowiedz: 7

Co byłoby gdyby Andgie źle zdała egzamin? IVP Używałaby swoich umiejetności jedynie dla własnych celow, egoistycznych przyjemności.

Co by było gdyby Andgie dobrze zdała egzamin? 12 Ofiara., Wysublimowanie. Andgie nauczyłaby się rezygnować z własnych przyjemności dla dobra ogólnego. Czułaby się wtedy bardziej zintegrowana z ludźmi, krajem gdzie aktualnie przebywa i uzywa języka, jego kulturą, miałaby okazje lepiej poznac kulturę tego kraju

Co Andgie zrobi z wynikiem?Tu zastosowałam Rozkład
      VIIIPentakli Xkielichów 14
      Andgie napracowała się bardzo, wydała na egzamin sporo pieniędzy i jest tylko częsciowo zadowolona z wyniku – chce szukać nowych drróg dla swego roazwoju, pewien cykl si skończylk. W przyszłości będzi e szukała możliwości przelewania pełnego w pełne, bez niewygodnej samokontroli Będzie teźż miała, z racji swoich umiejętności mówienia w języku angielskim, możliwośc pokłócenia się z paroma milionami ludzi więcej...O. Przepraszam, Andgie, to taki żart smile

Wynik: Nadzieja.
      Wiara w rzeczy niewiarygodne. Wiaraq w dobrą poasę. Unwavening courage in the face of overcoming odds. The will to create a miracle if one is not forthcoming...O, sory, już tłumaczę: Odwaga mimo przeciwności - (często miażdżących wiarę w siebie – dopisek tłumacza) Chęc dokonania cudu/ów... - O , to mi nie bardzo pasuje smile

Przepraszam za literówki
      Pozdrawiam znad Wisły

Cama
      • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin -ilustracje 25.03.11, 11:57
        Żeby nie zawalać całego warsztatu zdjęciami kart zdecydowałam sie na linki smile

10Kielichów
        8Monet
        4 Monet
        5 Monet
        AMonet
        14
        12
        6
      • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 14:37
        ty to masz problem
        International English Language Testing System=IELTS
        • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 14:39
          co system?
          • tarot.marsylski Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 15:28
            no system egzaminów po angielsku
      • andgie Komentarz dla Camaretto 27.03.11, 18:58
        > Jaki był to język: 8? Tak, angielski! Angielski klimat
        > i andgielski język
        .Tak, angielski.
        > V Monet – pojechał po pieniądzach. £110 to raczej drogo.
        >
        > Jak odniosła się Andgie do ośrodka egzaminacyjnego ? IV Monet
        > Przygotowywała się.apal ja desperacki strach że przegra, straci kasę która
        > zapłaciła.
        Tak.
        > Pytanie do mojej rodzinki, filologa , ile punktów komisja zawyżyła, oh, sorry ,
        > zanizyła Andgie wyniki egzaminacyjne? Odpowiedz: 7>, Czy to miala byc proba podania oceny? jesli tak, to gratulucje precyzji, dostalam 6.5
    • ivana Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 16:15
      1. Zachowanie Angie przed egzaminem
      Krol Mieczy 4 miecze 10 monet

Ange solidnie zabrala sie za nauke , nie wchodzilo w gre zadne liczenie na "ze moze mi sie jakos uda", poukladala sobie wiedze logicznie, podeszla do tego zadaniowo, byc moze skonsultowala sie tez z kims ze znajomych, ktory juz ten egzamin mial poza soba odnosnie tego czego moga od niej wymagac. Rozwiazywala wczesniej przykladowe testy zamknieta w swoim pokoju i skupiona nad nauka. Zaplacila za egzamin sporo kasy i sadzila ze inwestuje w swoja przyszlosc

2. Zachowanie Ośrodka Egzaminacyjnego
      As Pucharow, Sąd, Pustelnik

Osrodek reklamowal sie bardzo przyjaznie i zachecajaco, w ogloszeniach wchodzil na emocje ludzi bardzo pozytywnie pokazujac sie od strony osrodka bardzo doswiadczonego, z tradycja i zasadami, ktory jest bramą do spełnienia marzeń zawodowych . Byc moze Szef osrodka to ceniony i znany egzaminator bardzo popularny w kregach lingwistycznych, doswiadczony, posiadajacy autorytet i będący kopalnia wiedzy. Mial on opinie osrodka . ktory sprawiedliwie ocenia.

3. Jak egzaminatorzy odebrali Angie?
      3 miecze 9 mieczy Swiat

Angie potrafila formulowac i wyciągac wnioski, wykazala sie latwoscia operowania słowem, potrafila przytoczyc cytaty, potrafila polemizowac z egzaminatorami i byc moze to ja zgubilo. Byc moze polemika lub dyskusja nie spodobala sie komus z Komisji poniewaz Angie potrafila na egzaminie wykorzystac wiadomosci z internetu, z nowoczesnych srodkow przekazu a nie tylko sucha wiedze z ksiazek, potrafila szybko analizowac fakty i wyciagac trafne wnioski...takie mam wrazenie ze jej otwartosc i bezposredniosc mogla sie nie spodobac

4.Jak Ange odebrala egzaminatorow?

6 mieczy Księzyc

Cos bylo niejasnego w ich zachowaniu, stwarzali iluzje ze jej sluchaja tymczasem oni wiedzieli swoje? Jakby to co ona mowila bylo nie z ich bajki, oczekiwali osoby podobnej ich pogladom i postawom zyciowym? Moze tez ten egzamin byl juz wczesniej ustawiony? Angie nie byla pewna wyniku mimo ze wiedziala ze poszlo jej dobrze.

5. Co zaskoczylo Angie na egzaminie?
      Slonce, 8 pucharow

Jakis mezczyzna sie na nia uwzial, tak ze w pewnym momencie nerwy jej puscily i trzasnela drzwiami.

6. Jak egzamin wplynal na plany Angie?
      5 monet 8 mieczy

Nie zrealizowala swoich planow, mimo ze dostala jakas inna mozliwosc realizacji to nie skorzystala z niej. Czula sie skrzywdzona i urazona. Duma nie pozwalala jej skorzystac z oropozycji innej, ktora dostala z zewnatrz.

7. Co utkwilo w jej pamieci najbardziej z perspektywy czasu jesli chodzi o egzamin

Gwiazda

Pan, z komisji , ktory koniecznie chcial miec racje i "gwiazdorzyl" czyli popisywal sie swoja wiedza przed innymi, badz tez fakt iz w tym egzaminie pokladala tyle nadziei i tylko na nich sie skonczylo

• andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:47
        Zachowanie Angie przed egzaminem[/i]Krol Mieczy 4 miecze 10 monet
        >
        > Ange solidnie zabrala sie za nauke , nie wchodzilo w gre zadne liczenie na "ze
        > moze mi sie jakos uda", poukladala sobie wiedze logicznie, podeszla do tego zad
        > aniowo, b[b]yc moze skonsultowala sie tez z kims ze znajomych, ktory juz ten egzam
        > in mial poza soba odnosnie tego czego moga od niej wymagac[/b]. > Tak,pytalam sie innych.
        > 2. Zachowanie Ośrodka Egzaminacyjnego
        > As Pucharow, Sąd, Pustelnik
        >
        > Byc moze Szef osrodka to ceniony i znany egzaminator bardzo popularny w k
        > regach lingwistycznych, doswiadczony, posiadajacy autorytet i będący kopalnia w
        > iedzy. Mial on opinie osrodka . ktory sprawiedliwie ocenia. Ta
        >
        > Tak, to dobry osrodek.
        >?
        >
        > 6 mieczy Księzyc
        >
        > ? Angie nie byla pewna wyniku >
        > Czesc sie zdadza, dzieki Ivano.
        >>
      • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:47
        Zachowanie Angie przed egzaminem[/i]Krol Mieczy 4 miecze 10 monet
        Ange solidnie zabrala sie za nauke , nie wchodzilo w gre zadne liczenie na "ze
        moze mi sie jakos uda", poukladala sobie wiedze logicznie, podeszla do tego za aniowo, b[b]yc moze skonsultowala sie tez z kims ze znajomych, ktory juz ten egzam in mial poza soba odnosnie tego czego moga od niej wymagac[/b]. > Tak,pytalam sie innych.
        2. Zachowanie Ośrodka Egzaminacyjnego As Pucharow, Sąd, Pustelnik
        >
        > Byc moze Szef osrodka to ceniony i znany egzaminator bardzo popularny w k
        > regach lingwistycznych, doswiadczony, posiadajacy autorytet i będący kopalnia w
        > iedzy. Mial on opinie osrodka . ktory sprawiedliwie ocenia. Ta
        >
        > Tak, to dobry osrodek.
        >?
        >
        > 6 mieczy Księzyc
        >
        > ? Angie nie byla pewna wyniku >
        > Czesc sie zdadza, dzieki Ivano.
        >>
    • ma_ewa01 Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 21:14
      1Sygnifikatory
      Andge- 9 mieczy/ Ośrodek -3 puchary
      2Co się wydarzyło- Rycerz monet, Umiarkowanie, 4 puchary
      3Jak się zachowała Andge - 10 monet
      4 jak się zachował Ośrodek – Król pucharów
      5Wynik egzaminu – Cesarz(-)
      6Przyszłość w sprawie- Moc ,3 kije(-), 8 pucharów

Sygnifikator wskazuje, że miałaś wielki stres w zw z egzaminem, może nawet zarywałaś noce. W każdym razie podchodziłaś do egzaminu bardzo poważnie. Zależało Ci bardzo na pozytywnym wyniku, ale bardzo się denerwowałaś. Atmosfera w ośrodku była dosyć przyjazna, nieomal rozrywkowa.
      Ponieważ pytasz o wynik egzaminu wnoszę ( bez kart), że egzamin zdawałaś więc musiało się coś wydarzyć w czasie egzaminu. Rycerz monet, Równowaga i 4 puchary – coś było nie tak w trakcie- siedzisz i coś Ci nie idzie. Może jakiś pojazd zakłócał ciszę pod oknem, gdzie odbywał się egzamin? Żle było słychać lub problem ze sprzętem, nagłośnieniem…coś odwraca twoją uwagę…
      Chyba słuchanka poszła nie tak, nie docierał do ciebie dzwięk.
      Mówiłaś, ze stracone pieniądze, Ośrodek niby przyznawał ci rację, doradzał spokój i żebyś się nie martwiła na zapas.
      Egzamin wypadł raczej niezbyt korzystnie. Oczywiście, że się zdenerwowałaś
      Ale nic z tym nie zrobiłaś postanowiłaś zdawać jeszcze raz

Chyba wyszłam z wprawy
      Pozdrawiam wszystkich uczestników
      M

• kita32 Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 22:02
        > Pozdrawiam wszystkich uczestników

Jak miło smile
        Fajnie Cię usłyszeć znowu.

Cieszę się, że już 5 osób napisało interpretacje.
        • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 25.03.11, 22:06
          Ja tez sie cieszesmile Dziekuje wszystkim.
          • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:18
            Jestem wsciekla ! Napisalam wlasnie odpowiedz i nie poszlo!
            • kita32 Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:23
              > Jestem wsciekla ! Napisalam wlasnie odpowiedz i nie poszlo!

Można się zdenerwować... Bezpieczniej jest mieć przygotowane i zapisane odpowiedzi w kompie.
              • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:34
                Chyba że ktoś napisze w ostatniej chwili.
                Ale jak nie... ja 2 dni myślałam komu przyznać laury, w końcu zmieniłam zdanie bo coś mi zaświtało...
          • andgie Rozwiazanie 27.03.11, 18:31
            Probuje jeszcze raz:
            Mieszkam w Anglii od kilku lat i chcialam sprwadzic znajomosc jezyka, ale nigdy nie chodzilam na zadne kursy. Zdecydowlam sie zdawac jako kandydat indywidualny. Mniej wiecej wiedzialam, gdzie sie znajduje osrodke i beztrosko nie sprawdzilam, gdzie dokladnie. W dniu egzaminu pojechalam odpowiednio wczesnie, ale akurat byl atak zimy i korki . W samym miescie bylo jeszcze gorzej. Nie moglam znalezc osrodka. W koncu wzielam taksowke i dotaram na miejsce, ale bylo juz za pozno. Egzamin juz sie zaczal. Chcialo mi sie plakac, bo egzamin nie jest tani: £110. Myslalam, ze bede musiala znowu zaplacic. Szkola jednak byla wyrozumiala i przebukowala moj egzamin nieodpladnie na nastepny termin, miesiac pozniej.
            Tym razem bylam przed czasem. Myslala , ze wieczorem spotkam sie z kolezankami na babski wieczor. Egzamin poszedl sprawnie i mimo czasu trwania (razem 5 godzin) nie czulam sie zmeczona. Weczoram mialam wesola imprezke.
            Dwa tygodnie pozniej otrzymalam koperte z wynikami. Ocenialam swoj angielski dosc kiepsko, wiec oczekiwalam 5, moze 5.5 w 9stopniowej skali. Bylam zobaczona, gdy zobaczylam wyniki;
            Ogolny rezultat: 6.5
            sluchanie:6
            mowienie:6
            Czytanie:7
            pisanie:7
            Szczegolnie cieszylam sie z pisania, bo niewiele pisze w tym jezyku. W czerwcu planuje zdawac CPE, Certificate of Proficiency in English, a w przyszlym roku byc moze egzamin tlumacza.

• kita32 Re: Rozwiazanie 27.03.11, 18:37
              Gratuluję, Andgie, że tak ładnie Co poszło na egzaminie!
            • andgie Zwyciezca 27.03.11, 19:02
              Zwyciezca zostaje Tarot Marsylski. Znakomita, bardzo precyzyjna interpretacja.
              Przepraszam wszyskich uczestnikow za opoznienie.
              • ivana Re: Zwyciezca 27.03.11, 19:05
                Serdeczne gratulacje Tarociewink

• kita32 Re: Zwyciezca 27.03.11, 19:09
                Brawo, Tarocie!
                • camaretto Re: Zwyciezca 27.03.11, 19:29
                  Congratulations, Mr. tarot-marsylski!
                  I hope, you know, you must give us the next topic!
                  • tarot.marsylski Re: Zwyciezca 27.03.11, 20:11
                    of course,the next topic is very interising i think big_grin
      • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:51

. Atmosfera w ośrodku była dosyć przyjazna, nieomal rozrywkowa. O, tak, bylo wesolo i przyjaznie.
        > Chyba słuchanka poszła nie tak, nie docierał do ciebie dzwięk.Zgadza sie, mialam problemy ze sluchaniem > Ale nic z tym nie zrobiłaś postanowiłaś zdawać jeszcze raz
        >
        I zdalam smile >
        Dzieki, Miao smile
        • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:52
          Mialo byc M_ewo :o
    • ma_ewa01 Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:15
      Puk, puk... Jest tam kto???
      Kiedy wyniki???
      Msmile
      • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:19
        Przecie wiadomo, a jak nie to postaw karty Ewo big_grin
        • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:22
          Wiem, świnka jestem teraz, ale przypomniał mi sie taki kawał:
          Pod drzwiami jasnowidza:
          -Puk, puk !
          -Kto tam?
          -To co z pana za jasnowidz, jak pan nie wiesz?

• ma_ewa01 Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:27
            Hi, hi, znam ten dowcip smile
            Spoko
            Msmile
      • kita32 Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:20
        Też czekam, ale była dzisiaj zmiana czasu - mimo iż jest po 18-ej, to człowiek odczuwa 17-ą...
        • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:43
          Moim zdaniem powinien wygrać tarot. marsylki, albo ma_ewa!
          • camaretto Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:47
            Bylam zobaczona, gdy zobaczylam wyniki;
            i co znaczy 'zobaczona' jeszcze...
            • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 18:59
              Zaskoczona, Camaretto, zaskoczona.
    • ma_ewa01 Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 19:19
      Gratulacje, Andge- egzaminu i warszrsztatu.
      Dzięki za komentarz i fajne emocje. Gratuluję Tarotowismile.
      A swoja drogą to już bardziej łopatologicznie mi karty nie mogły pokazać kłopotów z dojazdem- mój rycerz denarkowy pomyka na krowie ( wole, bawole czy jakimś innym rączym zwierzęciu), nic więc dziwnego, ze się spóżnia...
      Ale to wydawało mi się za proste, przekombinowałamsmile
      Msmile
      • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 27.03.11, 19:23
        Cos w tym jest Ma-Ewo. Czasami tarot jest bardzo doslowny.
      • kita32 Re: Warsztat nr 182- egzamin 28.03.11, 00:24
        Ja też trochę przekombinowałam. Jakbym nie mogła uwierzyć w to, co pokazywały karty. Bardzo trudno jest oczyścić umysł, odrzucić skojarzenia oparte na własnym doświadczeniu i popatrzeć w karty bez uprzedzeń co do tego czego się spodziewamy. Nie po raz pierwszy stwierdzam, że najlepsze są pierwsze skojarzenia, a zmiany w czasie pisania - to już zaczyna się przekombinowanie.

Warsztaty są świetne. Nie znam lepszej metody nabierania "doświadczenia tarotowego".
        • andgie Re: Warsztat nr 182- egzamin 28.03.11, 00:36
          Kito, poszlo Ci bardzo dobrze. Szczegolnie to stwierdzenie, ze chce sie poprawic w mowie i sluchaniu, z tego dostalam nizsze noty. Zgadzam sie jednak, pierwsze skojarzenia sa najlepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka