Dodaj do ulubionych

Warsztat 216 - były sobie dwa Michały...

13.11.11, 23:04
witajcie w nowym warsztacie! smile
ponieważ dużo osób prosi o wróżby dotyczące miłości czy przyszłego partnera to postanowiłam zrobić warsztat wokół tego tematu. przynajmniej będziemy mogli zobaczyć jak nam się to sprawdza w realu smile

w moim życiu uczuciowym w przeszłości (gdzieś tak 5 lat temu) pojawili się dwaj panowie o imieniu Michał.
spróbujcie ich obu opisać, moja propozycja pytań o ich osoby jest taka:

1. wygląd pana Michała, może też wiek
2. zawód lub kierunek studiów
3. okoliczności naszego poznania się

poza konkursem jeszcze możecie zerknąć jak te relacje się potoczyły, tak w ramach praktyki i sprawdzalności kart wink ale to poza konkursem dlatego, że nie każdy ma czas na obszerniejsze rozkłady. dlatego to pytanie się nie będzie liczyć do odpowiedzi, no chyba, że Wszyscy położą na nie karty smile ja postaram się jak najdokładniej potem zweryfikować każdą odpowiedź.

pozdrawiam Was i życzę ciepłego, pełnego życzliwości i uśmiechu tygodnia! ściskam, Helge!
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 216 - były sobie dwa Michały... 14.11.11, 12:45
      Wow, świetny temat!
    • olkacool Karty 15.11.11, 10:59
      Ja krótko, jak zwykle ;P
      ..ale może w coś trafię...
      Michał 1
      ogólnie Paź Kielichów Myślę że nie wyglądał bardzo męsko, raczej miał coś "chłopięcego" w wyglądzie, wyglądał młodzieńczo lub na mniej lat niż miał.. ogólnie chyba miła aparycja.. wrażliwy, zabawnym, chłopak uczuciowy o dobrym sercu...

włosy koło Fortuny blond jasne lub ciemne, krótko obcięte

oczy 3 kielichy ładne dosyć duże niebieskie lub szare/zielone, chyba fajne spojrzenie.. może takie "roześmiane"

ciało/sylwetka Wieża
      o głowę wyższy, smukły... raczej szczupły niż gruby... na pewno nie typ "mięśniaka" napakowanego..

wiek As Monet
      jakaś okrągła liczba, 20, 25, 30 myślę że równolatek, przed 30stką wtedy.. lub rok różnicy w stosunku do Ciebie

2. zawód 6 kielichów sąd policjant, detektyw .. lub archeolog, historyk..
      ogólnie 6 Kielichów kojarzy mi się z przeszłością, z czymś co już było, dokonało się.. wspomnienia, więc i historia wszelkiego rodzaju... ewentualnie zawód związany z emocjami (kielichy) i ludźmi w interakcji (6) albo z dziećmi..też jest taka opcja.. Sąd coś "wyciągane z grobu" .. metaforyczne, stare sprawy wychodzą na światło dzienne.. Sąd, to może być jakakolwiek praca związana z przestrzeganiem prawa, urzędami.. zawód paramilitarny z pewną strukturą i hierarchią..albo z nakazami (Anioł na karcie z trąbą.. trzeba się dostosować)
      W sumie nauczyciel też pasuje..

3. okoliczności naszego poznania się
      8 mieczy Umiarkowanie
      możliwe że na tej samej uczelni.. Umiarkowanie gdzieś blisko Twojego zamieszkania wtedy.. może dosłownie akademik ten sam? i chyba początkowo nie zwrócił Twojej uwagi.. dopiero później smile rozkręciło się.. Może Ci pomógł w czymś..

Michał2
      ogólnie Królowa mieczy dosyć wysoki, ostre rysy twarzy, albo wydatne kości szczęki czy policzkowe, szczupła sylwetka bądź normalna, raczej dojrzale wyglądał, na pewno na swój wiek

włosy umiarkowanie
      w sam raz, ani za długie ani za krótkie, szatyn chyba..

oczy Gwiazda piękne błyszczące może niebieskie/szare, spojrzenie poważne raczej albo takie "wilgotne oczy"

ciało/sylwetka 7 Buław
      wysportowane, ładnie wyrzeźbione, chyba przystojny tak ogólnie patrząc na karty smile

wiek 2 miecze 2-4 lata starszy? inna opcja która mi się kojarzy, to znaczna różnica wieku...

2. zawód Paź Monet As kielichów analityk, biotechnolog (ze studentem medycyny mi się kojarzy albo innej uczelni "przyrodniczej" lub technicznej)
      pazik kojarzy mi się z czymś drobiazgowym, chyba długo się musiał kształcić, albo to co robił było czasochłonne, albo wymagało to nie tylko zaaranżowania umysłu do pracy, ale i ciała (oczu, rąk np) asik związek z emocjami lub płynami wszelkiego rodzaju (wodą np)..

3. okoliczności naszego poznania się Królowa kielichów Królowa buław
      przez koleżankę lub na imprezie wink Albo przez jakąś kobietę ogólnie..

Spróbowałam.... może później coś dopiszę...
    • helgeyaska Re: Warsztat 216 - były sobie dwa Michały... 15.11.11, 13:53
      dzięki Ola za interpretację na pierwszy ogień big_grin
      • kita32 Re: Warsztat 216 - były sobie dwa Michały... 19.11.11, 17:49
        Ja już zrobiłam rozkłady i zdążyłam na fotoforum wkleić zdjęcia rozkładów, ale nagłe wyłączenie prądu wysłało mnie (wczoraj) przedwcześnie do łóżka... Spiszę interpretacje wieczorem po powrocie z pracy. Jak już zrobiłam interpretację (chociaż jej jeszcze nie spisałam), to nie mogę się doczekać, by zobaczyć co inni napisali...
        • kita32 interpretacja 19.11.11, 23:40

Michał I w czasie poznania go przez Helgeyaskę:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/AvU7ZgUWESbRICNr3B.jpg
          Przy tasowaniu wypadły mi: Królowa Monet (-) i 8 Monet.

Michał I – ogólnie - Wieża – człowiek „po przejściach”. Ta karta może oznaczać również człowieka rozchwianego emocjonalnie, wybuchowego lub nawet niebezpiecznego.

Wygląd – 8 Pucharów (-) – przy tej karcie (talia Schadowscape) mam skojarzenia z osobą wysoką, dość szczupłą. Pasowały by mi do niego długie włosy, płynne ruchy, luźne („powiewające”wink ubrania.

Wiek – 10 Pucharów (-), 2 Monet (wyciągnęły mi się 2 karty) – psychicznie starszy niż wynikało by to z wieku. Dojrzały do założenia rodziny. Marzy o gromadce dzieci (10 Pucharów), ale zdaje sobie sprawę z nierealności tych marzeń (karta odwrócona) – takie mam skojarzenia z tymi kartami.

Cechy charakteru – Gwiazda (-) – życie wymuszało na nim (karta odwrócona) umiejętności regeneracji i „podnoszenia” się po przejściach. W negatywnej realizacji ta karta mogłaby również oznaczać hipochondryka.

Zawód/studia (wtedy) – Rycerz Pucharów – robi to co lubi, jest aktywny i zaangażowany. Jeżeli studia, to humanistyczne (Puchary). Jeżeli praca, to nastawiona na ludzi, na pomoc, na współpracę.

Karty, które wypadły skojarzyły mi się z zapotrzebowaniem na stabilizację i z pracowitością.

Okoliczności poznania Michała I:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/5Owgv5oaznCFPbAlwB.jpg

Michał w czasie poznania się z Helgeyaską – As Pucharów (-) – trochę emocjonalnie rozchwiany, może po zawodzie miłosnym. Obraz karty – jakby z kielicha wypadały rybki – kojarzy mi się z zawodem miłosnym i zniechęceniem do nawiązywania bliskich kontaktów, również z melancholią.

Helgeyaska – 4 Puchary – stabilna emocjonalnie.

Gdzie się poznali? – 8 Pucharów; Kiedy? – 8 Kijów. Poznali się gdy było ciepło, słonecznie, może nawet upalnie. Może w sierpniu (8-ki)? Prawdopodobnie gdzieś nad wodą. Może razem nurkowali? (tak mi się kojarzy rysunek na karcie). Myślę, że poznali się gdzieś na wakacyjnym wyjeździe.

Zachowanie Michała – 2 Kijów – dał Heldze do zrozumienia, że chętnie by ją widział jako swoją drugą połówkę, albo tylko, że brakuje mu dziewczyny. Na karcie człowiek wypatruje tej drugiej osoby.

Zachowanie Helgi – 5 Mieczy – była uszczypliwa, złośliwa lub tylko dowcipna, zadziorna, i raczej niedostępna.

Jak potoczyła się ich wzajemna relacja:
          W chwili poznania – Rycerz Pucharów – od razu między nimi zaiskrzyło. Michałowi, jeżeli wcześniej był zniechęcony do nawiązywania kontaktów z jakąkolwiek dziewczyną, to przeszło mu to po spotkaniu Helgi.
          Potem: 5 Monet (-) – gdyby karta nie była odwrócona, to pomyślałabym o solidarnej wzajemnej pomocy. Ale karta jest odwrócona. Czy problemy natury finansowej zniszczyły związek? Może Michał wyjechał zarabiać za granicę?
          Teraz: Paź Monet (-) – wygląda mi to na stopę przyjacielską lub pozostanie dobrymi znajomymi – już bez relacji uczuciowych. Chociaż właściwie Monety mogą oznaczać jakieś trwałe podstawy związku. Tutaj jednak obie karty są odwrócone. Może Helga i Michał spotykają się na gruncie zawodowym, a woleli by się nie spotykać? Trudno mi wyczuć...

Michał II:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/P4NGlYU0INDt5giQ5B.jpg

Michał II – ogólnie – 4 Kijów – otwarty, rzutki, radosny, energiczny, aktywny.

Wygląd – Głupiec – nieprzewidywalny, spontaniczny, nie dba o wygląd, może zaskakiwać ubiorem – pod tym względem może być jak „roztargniony profesor”.

Wiek – Sprawiedliwość (-) – już starszy, wiek „średni”.

Cechy charakteru – Rydwan (-) – dynamiczny, szybko podejmujący decyzje – może również za kogoś (apodyktyczny, narzucający). Chyba lubi podróże, ale nie ma na nie czasu.

Zawód – 6 Monet – stabilny zawodowo. Mam skojarzenia z finansistą, z kimś kto obraca pieniędzmi. Może być księgowym, kasjerem lub/i działać charytatywnie lub w organizacji charytatywnej.

Okoliczności poznania Michała II:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/u6eRFl5J05EoucJmtB.jpg

Michał II w czasie poznania się z Helgeyaską – 5 Mieczy (-) – mogło zacząć się od kłótni lub nieprzyjemnej wymiany zdań. Jeżeli tak, to Michał był tą stroną zaczepiającą i aktywną.

Helgayaska – Król Monet (-) – mam skojarzenia z problemami z samochodem (Monety). Może Helga prowadziła samochód i miała stłuczkę z Michałem? Karta Helgi jest mocniejsza niż Michała II – myślę, że miała nad nim jakąś przewagę. Jeżeli zaczęło się od jakiegoś wypadku, to Michał mógł być poturbowany... A jeżeli nie wypadek, to sytuacja wygląda mi na napiętą, nerwową.

Gdzie? – Rycerz Mieczy; Kiedy? – Diabeł (-) – w zatłoczonym mieście lub jakimś innym tłoku (dyskoteka?), późnym wieczorem.

Zachowanie:
          Michała – 6 Pucharów (-) – zaprosił Helgę na kawę lub kieliszek dobrego wina?
          Helgi – As Kijów (-) – wolała być sama.
          A może Michał II narozrabiał, a udawał, że nic się nie stało? A Helga była wkurzona i chętnie stłukłaby go kijem. (Oj, chyba za bardzo mnie ponosi wink.)

Relacje:
          W chwili poznania – 2 Mieczy – byli zamknięci na siebie, nie interesowali się problemami tej drugiej osoby.
          Później – Rycerz Pucharów – miłość przyszła później, była gwałtowna i silna.
          Teraz – 7 Monet – może został jakiś owoc ich związku? Dziecko? Ale pierwszym moim skojarzeniem było, że mogą na siebie liczyć, lub jeżeli coś ich łączy bliżej, to w tym związku są długie okresy oczekiwania np. na powrót z podróży, powrót z pracy zamiejscowej itp.

Już pisałam trochę zmęczona i podsypiając, ale jutro znowu wyjeżdżam i wracam wieczorem – nie mogłam odłożyć pisania na później. Jestem bardzo ciekawa odpowiedzi Helgi wink
          • olkacool Re: interpretacja 20.11.11, 10:08
            Kito.. jak zwykle napracowałaś się bardzo smile
            ja mam zawsze wyrzuty sumienia, bo "po łepkach" interpretuję....
            • kita32 Re: interpretacja 20.11.11, 11:06
              A chciałam krótko, nawet nie planowałam robić zdjęć. Ale jak rozłożę karty, to rozgaduję się...
              Byle w tym rozgadaniu nie trafiać jak kula w płot...
              • kita32 Re: interpretacja 20.11.11, 11:11
                Ale wysyłanie zdjęć zwiększa rozmiary postu i post wygląda obszernie - gdyby tak usunąć zdjęcia, to nie byłoby tego wrażenia "napracowania się". Lubię mieć zdjęcia pod ręką - pisząc interpretację zaglądam na FotoForum, gdzie umieszczam zdjęcie lub patrzę na rozłożone karty.
                • ivana Re: interpretacja 20.11.11, 17:21
                  1.Wyglad pierwszego Michala
                  Swiat 8Mieczy

Byl wysoki i szczuply, jak to sie mowi w sloganie mlodziezowym -"trendy" czyli potrafil sie ubrac, mial swoj styl. Lubil nosic okulary.

2.Wiek
                  Słońe (-)
                  Nie byl jeszcze dojrzaly. Nie mial jeszcze 21 lat. w tym czasie w ktorym zaistanial w zyciu Helgi mial 19-21 lat

3.Cecha wyrozniajacca go na plus
                  5 Buław (-) Siła(-)

Potrafil pojsc na kompromis jesli argumenty go przekonywaly. Nie probowal nad Helga dominowac ani narzucac jej swego swiatopogladu.

4.Cecha na minus
                  Krolowa Monet 7 Buław
                  Podobal sie dziewczynom i wiedzial o tym. Wykorzystywal to ze sie podoba do osiagniecia swoich celow.

5.Czym sie zajmowal?
                  Księżyc(-) Krolowa Mieczy(-) 10 Buław
                  Studiowal i pracowal rownoczesnie. Studia humanistyczne.

6.Okolicznosci poznania
                  9 Mieczy 9 Pucharow 7 Monet(-0
                  Spotkali sie wtedy gdy ktores z nich bylo na zakrecie zyciowym, ktos komus okazal pomoc.

Drugi Michal
                  1 Wyglad
                  Krol Mieczy Księżyc(-)

Dojrzaly mezczyzna postawny, surowy wyraz twarzy, powazny, usmiechal sie sporadycznie.

2.Wiek
                  5 Pucharow Kaplan

Pan po przejsciach, rozwiedziony, po 30stce

3.Cecha , ktora sie wyroznial na plus
                  3Kielichy (-) Smierc

Zupelnie inny od rowiesnikow, nie lubił imprez , myslal dojrzale i odpowiedzialnie

4. Cecha ktora sie wyroznial na minus
                  10 Buław Pustelnik

Smutas, za swoje niepowodzenia obarczal innych.

5.Czym sie zajmowal?
                  10 Pucharow(-) 2 Puchary, Sąd

Pracowal w mediach, byl nauczycielem lub pracowal w sluzbie zdrowia

6.Okolicznosci poznania sie
                  Umiarkowanie , Paź Kielichow(-)

Jakies konsultacje medyczne lub uczelniane, ewentualnie mial wywiad z Helge..

To tak szybciutko.
                  Pozdrawiam

• helgeyaska Re: Warsztat 216 - były sobie dwa Michały... 20.11.11, 00:07
          Kita, napracowałaś się nad kartami widzę big_grin
          ja już robię notatki, żeby Wam jutro odpowiedzieć smile
    • andgie Re: Warsztat 216 - były sobie dwa Michały... 20.11.11, 17:41
      Czesc!
      Dolaczam sie w ostatniej chwili, ale moze cos trafie.

1. wygląd :
      Michal nr 1: od. 4 kielichow, 7 kijow, Rydwan.
      Bardzo energiczny (moze uprawial biegi, jakies sporty?) dosc wysoki, moze ciut grubszawy.
      MIchal nr 2: 7 kjow, Rydwan, paz kielichow.
      Czy zle potasoalam kary,wyszly mi prawie takie same. Ten byl mlodszy, chlopiecy, mysle, ze mlodszy od Helgeyaski.

2. zawód lub kierunek studiów
      Michal nr 1: od krol kijow, od. 10 monet, Kochankowie.
      Troche wychodzi mi handlowiec, ale ci Kochankowie...
      Michal nr 2 :od 7 mieczy, Kochankowie, od. Wisielec.
      Student historii, nauk spolecznych.

3. Okolicznosci poznania obu panow:
      Michal nr1: Rydwan, od 9 kijow, 4 kije.
      Wczasie krotkiej wycieczki. Tak jakby nr1 mieszkalgdzies blisko, ale sie nie zauwazyliscie az to wspolnego wyjazdu.
      Michal nr 2: Gwiazda, d. krolowa mieczy, rycerz monet.
      Przez znajomych, w czasie studiow, w czasie warsztow.

Jak sie potoczyla znajomosc z nr 1:od 9 pucharow, od 9 kijow, 8 pucharow.
      Mysle, ze zostaliscie para i nawet snuliscie plany na przyszlosc, ale wasze drogi sie rozeszly, bycmoze bylo to spowodowane wyjazdem jednej ze stron, raczej hego.
      Jak sie potoczyla znajomosc z nr 2: Rydwan, 4 kijow, od Krolowa mieczy.
      Krotki , goracy flirt? Alnbo odwrotnie, stabilizacja.
      Mysle, ze obaj panowie byli do siebie w jakis sposob podobni.

• andgie Re: Warsztat 216 - były sobie dwa Michały... 20.11.11, 17:42
        Dolaczylam sie w ostatniej chwili i przepraszam za klopot dla Helgi.
    • helgeyaska rozwiązanie 20.11.11, 18:18
      pan Michał I

1. wygląd i wiek:
      starszy ode mnie o 7-8 lat, wówczas przed 30
      średniego wzrostu (max. 175 cm)
      średnia budowa ciała ale zadbany, dbający o kondycję, wysportowany
      włosy bardzo krótko przystrzyżone, bardzo ciemny brąz
      oczy brązowe
      na pewno można powiedzieć, że przystojny, ale nie mój typ urody

2. zawód: prawnik

3. okoliczności poznania się: poprzez forum internetowe, potem przeszliśmy na maile, a potem spotkaliśmy się osobiście, poszliśmy na spacer

pan Michał II

1. wygląd i wiek:
      młodszy ode mnie o 4 lata, wówczas pewnie jeszcze niepełnoletni wink
      wysoki, ok. 180 cm (pewnie więcej, ale trudno mi ocenić, bo ja jestem malutka)
      szeroki w barach, fest facet jak szafa, wysportowany, ale bez takich przerośniętych mięśni jak to siłacze mają
      włosy krótkie, ciemnobrązowe
      oczy brązowe
      przystojny, o takiej młodzieńczej twarzy - to mu się nie zmienia z wiekiem

2. zawód: prawnik

3. okoliczności poznania się: poprzez nasze wspólne wyjazdowe hobby, gdzie gramy w przeciwnych drużynach, związane z archeologią i historią, tak zwana rekonstrukcja historyczna - na jednej z takich imprez

ponieważ napisałam do tej pory tylko dwie bardziej szczegółowe odpowiedzi dla Oli i Kity, to wkleję je od razu, dla Andgie i dla Ivany zrobię to dzisiejszej nocy pewnie.
      • helgeyaska zwyciężyła? 20.11.11, 18:25
        bardzo Wam wszystkim gratuluje, poszło Wam wszystkim świetnie big_grin naprawdę piękne detale niekiedy wyszły.
        trudno by mi było samej wyłonić zwycięzcę, wahałam się strasznie, bo w sumie wszystkie napisałyście to rewelacyjnie smile pociągnęłam zatem karty (3 blotki i koło fortuny, żeby to fortuna zdecydowała) i Koło wypadło dla Kity. także Ona zada zagadkę, a ja Wam wszystkim serdecznie gratuluję! dla mnie wszystkie wygrałyście! ściskam Was mocno smile

dziękuję Wam za współudział i do zobaczenia w kolejnym odcinku big_grin
        • helgeyaska do interpretacji Oli 20.11.11, 18:27
          MICHAŁ młodszy

ogólnie: paź kielichów:
          on wygląda męsko z sylwetki, ale twarz należy ewidentnie do młodzieńca, a nie mężczyzny. to co przebija w jego wyglądzie, to młodość, świeżość. poza tym, młodszy ode mnie, w momencie poznania - niepełnoletni.
          w stosunku do mnie był zawsze bardzo uprzejmy i miły, niekiedy wręcz powiedziałabym nieśmiały i właśnie taki trochę dziecinny wink

trafiony!

włosy: KOŁO FORTUNY:
          krótkie, ciemnobrązowe

półtrafiony!

oczy: 3 puchary:
          brązowe, roześmiane? no nie zauważyłam wink

nietrafiony (ale tu karta nie podpadła, po pucharach raczej spodziewamy się jasnych oczu)

ciało/sylwetka: WIEŻA:
          wyższy i to sporo - zgadza się
          ale też właśnie szeroki w barkach, rozbudowany
          mięśni nie widać, jako takich wystających, jak u siłaczy, ale widać, że silny i krzepę ma

półtrafiony!

no wtedy przed dwudziestką kilka lat, między mną a nim 4 lata różnicy,
          tu as pokazał chyba młodość po prostu, lub wiek do 20 (bo to by były powiedzmy 2 denary - ja tak rozumiem)

półtrafiony!

zawód: 6 kielichów/SĄD:
          Olu, 6 kielichów idealnie pokazywałoby okoliczności poznania się, to jest nasze hobby związane właśnie z historią, archeologią (odtwórstwo przeszłości mówiąc krótko). także skojarzenia paramilitarne też dobre.
          SĄD to dokładnie jego zawód, a mówiąc ściśle - studia, on studiuje prawo.

trafiony na całość, bo w końcu akurat to hobby to też jego/moja poniekąd praca, ponieważ dostajemy za to wynagrodzenie zazwyczaj.

okoliczności poznania się: 8 mieczy/UMIARKOWANIE:
          tak jak napisałam powyżej, poprzez hobby, na jednej z takich imprez, daleko od miejsca gdzie mieszkam, od niego to jeszcze dalej (mieszkamy w różnych miastach, studia na różnych uczelniach) wink i od razu zwrócił moją uwagę, ponieważ ja lubię jego typ urody.

nietrafiony.

MICHAŁ starszy

ogólnie: królowa mieczy:
          powiedzmy wyższy ode mnie, ale na mężczyznę to raczej średni wzrost,
          twarz taka szlachetna, szczupła, jeśli chodzi o sylwetkę, to wysportowana, ale normalna w wymiarach, ani chudzina, ani paker wink facet bardzo zadbany, idealnie ogolony, wystrzyżony, wyperfumowany, super schludny. tak, wygląda dojrzale. jest w nim jakowaś babskość, delikatność, która może właśnie ujawniła się w tej królowej. jednocześnie jest to facet super oczytany, wykształcony, bystry. szalenie wymagający.

półtrafiony-trafiony! nie mogę się zdecydować wink

włosy: UMIARKOWANIE:
          bardzo krótko przycięte, prawie tuż przy głowie, ale szatyn jest ok smile

półtrafiony!

oczy: GWIAZDA:
          a tu wielka niespodzianka, bo jedyne co bym mogła z Gwiazdy przypasować, to to, że zawsze ma taki skupiony wzrok. oczy brązowe.

nietrafiony.

ciało/sylwetka: 7 buław:
          tu się wszystko zgadza. wysportowany, przystojny, zadbany, delikates wink

trafiony!

no starszy o 7-8 - dokładnie nie pamiętam niestety. czy to jest znaczna różnica? nie wiem czy będę obiektywna, dla mnie była zdecydowanie za duża.
          ale tak jak poprzednio z asem denarów, tak tutaj - kolejne dziesięciolecie, to jest dwudziestoparolatek.

półtrafiony!

zawód: paź denarów/as kielichów:
          z zawodu jest prawnikiem, doradcą prawnym, obecnie już obronił doktorat - stąd może to skojarzenie, że długo musiał się kształcić, to prawda.

półtrafiony!

okoliczności poznania się: królowa kielichów/królowa buław:
          poznaliśmy się przez forum internetowe (królowa kielichów - to dla mnie często internet, prąd i elektronika w ogóle). tematyka raczej w kierunku Hierofanta/Papieża, niż którejś z królowych.

nietrafiony.

ogólnie Ola bardzo dobrze Ci poszło smile gratuluję! smile
          • helgeyaska do interpretacji Kity 20.11.11, 18:28
            najpierw Michał starszy:

ogólnie: WIEŻA:
            po przejściach - tak do 3 potęgi. już nie chcę się wgłębiać w jakieś osobiste detale, ale mam na myśli zarówno psychikę, zdrowie fizyczne, relacje z ludźmi, związki z kobietami i kilka innych rzeczy. także karta idealna.
            rozchwianie emocjonalne i wybuchowość - tak, niebezpieczny jest, ale tylko dla siebie samego.

trafiony!

wygląd: 8 pucharów:
            wzrost, jak pisałam, raczej średni jak na mężczyznę, ode mnie wyższy, budowa ciała normalna, wysportowana, "facet bardzo zadbany, idealnie ogolony, wystrzyżony, wyperfumowany, super schludny. tak, wygląda dojrzale. jest w nim jakowaś babskość, delikatność" - tak napisałam u Oli. u Ciebie Kita to ostatnie, ta delikatność wyszła również, te ruchy to po prostu strzał w 10 big_grin
            jeśli chodzi o włosy, to bardzo króciutkie, a ubrania hmmm no nie obcisłe, ale raczej podkreślające jego wysportowaną sylwetkę.

półtrafiony!

to co napisałaś to wszystko prawda. zarówno psychicznie bardziej posunięty w latach, taki trochę, przepraszam, ale zzdziadziały momentami. o rodzinie marzy i faktycznie, jest to mało prawdopodobny scenariusz z uwagi na to wszystko, co wyszło w Wieży.
            co do dwójki monet, to to samo co u Oli - dwudziestoparolatek w czasie, kiedy go poznałam.

trafiony!

charakter: GWIAZDA:
            to wszystko, co napisałaś to prawda. ta regeneracja z każdym kolejnym problemem przychodzi coraz gorzej. z początku właśnie miano go za hipochondryka, po czym faktycznie chorobę, która jest przyczyną jego wszystkich niedomagań zdiagnozowano.

trafiony!

zawód: rycerz pucharów:
            prawo to studia humanistyczne, a w pracy też musi współpracować z ludźmi.
            również ten dalszy komentarz, że potrzebuje stabilizacji i że jest pracowity - też jest słusznym skojarzeniem.

trafiony!

Michał w czasie poznania: as pucharów:
            zawód miłosny, tak, emocjonalnie rozchwiany - też, ma to związek z kielichami, oraz Wieżą też. melancholia - tak!
            (Helge miała wówczas góry i doliny, ale na pewno miała więcej stabilności)

trafiony!

gdzie się poznali: 8 pucharów
            kiedy: 8 buław

no akurat były to miesiące jesienne, wydaje mi się, że październik.
            znów wyszły puchary, i znów dla mnie to jest właśnie ten internet. nasze osobiste spotkanie to nie był wyjazd, bo mieszkamy w tym samym mieście.

nietrafiony.

jego zachowanie: 2 buławy
            no cóż... i jedno i drugie smile nasze ostatnie spotkanie skończyło się właśnie na tym, że powiedział, że on jest gotów się ze mną żenić wink
            (Helge nie była nim zainteresowana w sensie uczuciowym, ponieważ... on ma trudny charakter, właśnie taki w 5 mieczy, cynizm, uszczypliwość, czepialstwo itp. właśnie Helge miała ochotę mu nieraz odpowiedzieć w tym samym tonie... ale dzielnie się powstrzymywała. to właśnie dlatego Michał uznał ją za miłą i grzeczną. domyślam się, że po prostu wszystkie inne w końcu dawały mu z piąchy w zęby... wink )

trafiony!

historia relacji: rycerz pucharów/5 denarów/paź monet

początek - tak. jakaś tam fascynacja była. z jego strony bardziej uczuciowa, z mojej - fascynacja intelektualna. na tej płaszczyźnie intelektualnej po prostu jak dwa ziarna w korcu.
            potem - ja się spotykałam z innymi, ponieważ do Michała nie umiałam wykrzesać uczuć. on miał swoje problemy, w zasadzie cały pakiet problemów. jeśli chodzi o finanse, to on jest bardzo czuły na tym punkcie, super oszczędny, super zatroskany wciąż o przyszłość fianansową, chociaż wówczas nadal mieszkał z rodzicami, i źle nie zarabiał.
            teraz - nie mamy kontaktu żadnego. kiedy on się dowiedział, że spotykam się z kim innym, powiedział, że w takim razie on się odezwie kiedyśtam, że nie chce przeszkadzać. nasze relacje były tylko poprawne i tak zostały, moglibyśmy się odezwać w każdej chwili, bo mamy swoje namiary.

także chcę podkreślić, że nasze spotkania nawet trudno nazwać randkami, już nie mówiąc o nazywaniu tego związkiem wink

Michał młodszy

ogólnie: 4 buławy
            zgadza się, chłopak energiczny, nawet w najbardziej trudnych warunkach skory do roboty, aktywny, jest urodzonym liderem.

trafiony!

wygląd: GŁUPIEC
            karta bardzo dobra big_grin w sensie, że tak jak napisałam Oli, ma twarz młodzieńca i bije od niego ta młodość.
            nie dba o ubiór - tak, można tak powiedzieć, na pewno nie jest to jego priorytet big_grin

trafiony!

no cóż, karta nie podeszła, ja się nie rozczytuję z tych obróconych wink
            młody, młodszy ode mnie.

nietrafiony.

charakter: RYDWAN:
            dynamiczny na pewno, energiczny, lider - apodyktyczny to już trochę za dużo powiedziane. podróże lubi smile

trafiony!

zawód: 6 monet:
            studiuje nadal prawo. z tym charytatywnym - też dobrze, od czasu do czasu udziela się za darmo wink

półtrafiony!

Michał w czasie poznania: 5 mieczy:

można tak powiedzieć, ale to jest stwierdzenie w przenośni. była to bitwa, w której on stał po jednej stronie, ja po drugiej, bitwa myślę w sensie dosłownym big_grin panowie z naszej drużyny bili się z panami z jego drużyny. z tym, że ja w tej bitwie, jako kobieta, udziału nie brałam.

półtrafiony!

gdzie się poznali: rycerz mieczy
            kiedy: DIABEŁ

to był wrzesień, właśnie na jednej z imprez tego typu bitewnego wink
            gdzie dokładnie? w parku archeologicznym. tłok tam był od zwiedzających i było dość upalnie.

półtrafiony!

jego zachowanie: 6 pucharów
            był nieśmiały wink (Helge zresztą też, ale bardzo jej się spodobał fizycznie - więc ten as buław jest bardzo na rzeczy) jeno wlepialiśmy w siebie oczy big_grin ależ ja byłam durnota wtedy big_grin

półtrafiony!

historia relacji: 2 miecze/rycerz pucharów/7 monet

początek - jak wyżej, nieśmiałość do kwadratu. dwa dzieciaki, co wypatrzały oczy, piekąc raka big_grin
            potem - duże zauroczenie i tęsknota ze strony Helge, z jego - nawet nie wiem. nie była to miłość, ani romans, za daleko mieszkamy od siebie, zbyt sporadyczny mamy kontakt. poza tym ja miałam inne sympatie blisko siebie wink
            teraz - no właśnie, jak napisałaś, widzimy się sporadycznie i nasze układy są po prostu miłe i sympatyczne, bo się lubimy, ale nic poza tym.

ogólnie też bardzo dobrze Ci poszło Kita, dużo takich bardziej emocjonalnych detali. jednak tak jak pisałam, pod uwagę będę brała tylko to, co opiszą wszyscy.
            • helgeyaska do interpretacji Andgie 20.11.11, 23:20
              wygląd:

Michał starszy: od. 4 pucharów/7 buław/RYDWAN
              energiczny, to może za dużo powiedziane, ale wysportowany - tak, dbający o siebie, bardzo zadbany. wzrost średni jak na mężczyznę, ale ode mnie wyższy.
              sylwetka normalna, nie powiedziałabyś chudzina, ale też nie pulchny, taki normalny mężczyzna.

półtrafiony!

Michał młodszy: 7 buław/RYDWAN/paź pucharów
              nie potasowałaś źle big_grin w zasadzie właśnie i ten sam kolor włosów i ten sam kolor oczu, ten sam zawód... wink
              to co napisałaś - młodszy, tak zgadza się, też energiczny, też wyższy ode mnie.

trafiony!

zawód lub kierunek studiów:

Michał starszy: od. król buław/od. 10 denarów/KOCHANKOWIE
              handlowiec nie, ale też kontakt z ludźmi, porady prawne.

nietrafiony.

Michał młodszy: od. 7 mieczy/KOCHANKOWIE/od. WISIELEC
              no właśnie, tu też Ci wyszło jak którejś z Dziewczyn, to zainteresowanie przeszłością (w tym Wisielcu?).
              natomiast poniekąd prawo jest nauką społeczną.
              zastanawia mnie, że w obu przypadkach na prawo wyszli Tobie Kochankowie... może właśnie chodzi o tą umowę między Kochankami? jeśli masz jakieś pomysły to odpisz big_grin

półtrafiony!

okoliczności poznania obu panów:

Michał starszy: RYDWAN/od. 9 buław/4 buławy
              no tak, on mieszka w tym samym mieście, co jak wiemy, na forach internetowych się często nie zdarza big_grin
              może nie to, że wyjazd nas zbliżył, tylko ta tematyka forum, to co w naszym sercu i domu (też i problemy z tym związane 9+4 buławy).

półtrafiony!

Michał młodszy: GWIAZDA/od. królowa mieczy/rycerz monet
              tak poniekąd było, że miało to związek z "warsztatami", no mówiąc krótko - impreza, na której zajmujemy się swoim hobby.
              zarazem bywa to naszą pracą, to jest mamy z tego gotówkę. no na pewno z tych kart wychodzi miłe spotkanie - Gwiazda, nawet widać, kto jest bardziej stary wink
              a też mi przyszło do głowy, że w końcu Gwiazda, to też może być dosłownie to nasze ukochanie tych samych rzeczy, pewna "sztuka", właśnie to hobby, pasja.

3/4 trafiony! big_grin

jak się potoczyła znajomość z Michałem starszym: od. 9 pucharów/od. 9 buław/8 pucharów
              hmm, no parą nie byliśmy, jak pisałam, nasze spotkania na żywo trudno by było nazwać nawet randkami.
              pewnie to dlatego 9 pucharów jest odwrócone. fascynacja na pewno była, ale nie uczuciowa ani erotyczna (pucharki, buławki), tylko w tym, czego tu nie ma, czyli
              w mieczach. mnie fascynował on jako pan doktorant, i ogólnie imponowała mi jego wiedza, oczytanie, erudycja. on chciał czegoś więcej, ale to było nie do dostania
              ode mnie - ja nie mogłam się zdobyć na uczucie - 8 pucharów... i faktycznie, to on zadecydował, że więcej nie chce tracić czasu i urwał kontakt, ale w sposób
              ludzki, tak że bez żadnych żalów z którejś ze stron.

półtrafiony!

jak się potoczyła znajomość z Michałem młodszym: RYDWAN/4 buławy/od. królowa mieczy
              no coś iskrzyło, tylko my byliśmy zbyt nieśmiali i może trochę za mało dawaliśmy sobie znaków - królowa mieczy, poza tym to też wskazuje, że rozsądek zwyciężył.
              nawet na romans nie było szans z tego względu, że zbyt duża odległość naszych miejc zamieszkania (RYDWAN + 4 buławy), zbyt sporadyczne spotkania na wyjazdach.

półtrafiony!

jeszcze raz gratuluję, bardzo dobra interpretacja smile
              • helgeyaska do interpretacji Ivany 20.11.11, 23:58
                Michał młodszy:

wygląd: ŚWIAT 8 Mieczy
                wysoki tak, szczupły - nie bardzo, jak mówiłam, raczej szeroki, postawny, dobrze zbudowany, co nie znaczy że pulchny - po prostu jego barczystość stwarzała jego sylwetkę. w okularach nie widziałam go nigdy, a wzrok na pewno ma dobry wink jeśli chodzi o ubiór, to nie zwraca na niego szczególnej uwagi raczej, jest z takich chłopaków, co preferują wygodę nad wygląd.

półtrafiony!

tu się 100% zgadza, nie był nawet pełnoletni, oraz młodszy ode mnie.

trafiony!

cecha wyróżniająca go na plus: 5 Buław (-) SIŁA (-)
                no na pewno nie chciał dominować nade mną, bo on w ogóle tam gdzie mamy okazję się spotkać, jest liderem. dla mnie super się w kartach pokazało właśnie to, że chociaż ciągle widziałam go w sytuacjach gdzie był dominujący, wojskowy, rozkazujący, walczący - to dla mnie był zawsze bardzo miły i uprzejmy, a czy by mi nie pomóc, czy mi wygodnie itp.

trafiony!

cecha na minus: Królowa Monet 7 Buław
                trudno mi powiedzieć akurat o tym, chociaż na pewno podoba się dziewczynom, to nie wydaje mi się, by to wykorzystywał. ale nie chcę tu przesądzać w 100%, bo po prostu nie widziałam go w takich sytuacjach.
                w tym połączeniu bym widziała, a zwłaszcza 7 buław - że lubi pokazywać, jaki to z niego hardy wojak, jaki jest twardziel i że w ogóle silny facet (mi się wydaje, że po prostu kiedyś może miał jakiś kompleks na tym punkcie, lub nie traktowano go serio, i teraz nadrabia, ale to tylko moje domysły).

półtrafiony!

czym się zajmował? KSIĘŻYC(-) Królowa Mieczy(-) 10 Buław
                no wtedy nie studiował, kiedy się poznaliśmy, był przed maturą (jakoś dziwnie mnie matura właśnie zawsze wychodzi w 10 buławach... wink) i pewnie do tego to studiowanie się odnosi. teraz, jak najbardziej studiuje prawo, czyli humanistyka.

trafiony!

okoliczności poznania: 9 Mieczy 9 Pucharów 7 Monet (-)
                hmmm... na zakręcie życiowym to nie byłam ja, ponieważ akurat wtedy u mnie było stabilnie. może on, w sensie przed maturą, wyborem studiów? ale ja mu w niczym wówczas nie pomogłam.
                myślę, że karty oddały poniekąd dobrą zabawę, 9 mieczy - bezsenne noce, spędzone na świętowaniu - 9 pucharów wink

półtrafiony!

Michał starszy:

wygląd: Król Mieczy KSIĘŻYC (-)
                na pewno jak napisałam u Kity chyba, dojrzalej wyglądał niż ma lat, twarz szlachetna, skupiona, powaga, tak, ale uśmiechał się normalnie chyba. w zasadzie ten jego śmiech mnie niekiedy rozbrajał, bo był jak u dziecka - taki hihihihi wink

trafiony!

po przejściach tak, rozwiedziony - no nie, nigdy nie żonaty, ale po licznych rozstaniach. obecnie jest po trzydziestce, wówczas był przed.

3/4 trafiony!

cecha, którą się wyróżniał na plus: 3 Kielichy (-) ŚMIERĆ
                ooooj tak. nie lubił imprez, wydawania pieniędzy, najlepiej siedzieć w domu, czytać książki, konwersować o trudnych tematach. powiedziałabym nawet przesadnie odpowiedzialny, skrupulatny, nieco po prostu (przepraszam za określenie) zgredziały.
                ale wbrew pozorom to jego niechęć do szaleństw faktycznie dla mnie była pozytywną cechą.

trafiony!

cecha, którą się wyróżniał na minus: 10 Buław PUSTELNIK
                pesymista, wieczna depresja i zmęczenie, malkontenctwo, cynizm, właśnie odgradzanie się od całego świata. przeginanie tej cechy, która była na plus, skrajność.
                czy obarczał innych, mogę powiedzieć, że tu mieliśmy podobne podejście - tak samo jesteśmy krytyczni do innych jak do siebie samych, innymi słowy, od innych wymagamy równie dużo co od siebie.

trafiony!

czym się zajmował? 10 Pucharów(-) 2 Puchary SĄD
                tu od razu Sąd, prawnik. pomagał ludziom poprzez swoje doradztwo.

nietrafiony.

okoliczności poznania się: UMIARKOWANIE Paź Kielichów (-)
                i znów kielichy, internet. umiarkowanie - no wymiana poglądów przede wszystkim chyba w tej karcie, bo nie wiem co innego.

nietrafiony.

ogólnie jak mówiłam, bardzo dobra interpretacja, gratuluję Ivanko! smile
                • kita32 Re: do interpretacji Ivany 21.11.11, 12:40
                  O, jak fajnie, Helgo, że dopisałaś komentarze smile
                • ivana Re: do interpretacji Ivany 21.11.11, 20:26
                  Dzieki Helge za weryfikacje. Napracowalas sie...
        • andgie Re: zwyciężyła? 20.11.11, 18:34
          Gratulacje dla Kity i innych, wszystkie poradzilysmy sobie bardzo ladnie smile
          • sybilla777777 Re: zwyciężyła? 20.11.11, 18:42
            Super warsztat! Dzieki dziewczyny za wspoludzial. Serdeczne gratulacje Kito!
          • ivana Re: zwyciężyła? 20.11.11, 18:50
            Gratulujacje dla Kity i pozdrowienia dla wszystkich. Serdecznosci wysylamwink
            • olkacool Re: zwyciężyła? 20.11.11, 19:17
              Kito, gratulacje smile
              Dzięki za warsztat ;D
              • kita32 Re: zwyciężyła? 20.11.11, 20:21
                Wow!!!, cieszę się big_grin
                Właśnie wróciłam, od razu włączyłam komputer.
                Cieszę się bardzo, że liczba uczestników się zwiększyła smile
                Przeczytam tylko nowe odpowiedzi i komentarze i napiszę temat na następny warsztat. Widocznie ma być ten "mój" temat skoro karty mnie wybrały smile.
                • kita32 Re: zwyciężyła? 20.11.11, 20:38
                  Jestem pod wrażeniem przeczytanych interpretacji - są świetne!
                  Gratuluję wszystkim!
                  Helgo, bardzo ciekawy temat smile
                  • helgeyaska Re: zwyciężyła? 20.11.11, 22:43
                    no ja właśnie też cały czas chcę powiedzieć, że naprawdę temat rozgryziony został na wszystkie możliwe strony, jestem z Was po prostu dumna! big_grin i że gratuluję Każdej Wróżce z osobna, bo wyszło wyśmienicie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka