Dodaj do ulubionych

Warsztat 221

19.12.11, 09:57

witam wszystkich przed świętami , z uwagi na przedświąteczną gorączkę zakupowo-sprzątaniową podaję temat łatwy i krótki.
Mój Prezes ma pewne hobby będące jego pasją już od wielu lat.
Co to za zajęcie?

Obserwuj wątek
    • helgeyaska Re: Warsztat 221 19.12.11, 11:25
      w związku z tą gonitwą na szybko:

przełożenie: rycerz denarów/6 pucharów/as pucharów

no widać, że jest to jego pasją jak mówisz, od długiego czasu, mam wrażenie, że jest nieco kosztowne.
      rycerz denarów to zbieracz, ostrożny facet, ciężko pracujący, mający niekiedy obsesję na punkcie czegoś (w negatywie).
      6 pucharów, czyżby coś z przeszłości - w guście antyki? albo coś staromodnego? albo coś, co cieszyło go już jako dzieciaka.
      as pucharów, cieszące nie tylko jego, ale w ogóle piękna rzecz/sprawa, ciesząca oko i serce.

karty: rycerz mieczy/8 buław/10 pucharów

rycerz mieczy to wojownik, ale zarazem człowiek bardzo bystry. myślę, że ta jego pasja zatem może być po jakiejś części wojskowo-intelektualna ;D jakkolwiek to brzmi. albo pogłębia jego wiedzę.
      8 buław, oznacza szybkość, ruch, ale także dobre wieści, plany i ich pozytywną realizację. także pogłębianie wiedzy.
      10 pucharów, duża radość, satysfakcja, ale też rodzina - może oni biorą w jakiś sposób udział w jego pasji? albo ma po prostu super ubaw albo widownię?

podsumowując co mi przychodzi do głowy:
      1. zbieranie militariów lub jakieś właśnie pasje militarystyczne, najlepiej związane z przeszłością, ale może być to też np. paintball, czy jakieś inne gry, też komputerowe - wszystko wokół tematu walki wink
      2. sport jakiś, najlepiej widowiskowy, możliwe że grupowy.

życzę wszystkim przyjemnego czasu spędzonego z Bliskimi, udanego wypoczynku i samych wesołych dni smile
      ściskam mocno! smile
      ps. rozwiązanie może mi się udać sprawdzić dopiero po świętach.
      • gosiadzika Re: Warsztat 221 19.12.11, 14:50
        no błyskawica z ciebie nie ma co smile)
        dziękuję za udział i wszystkiego najlepszego na święta życzę smile
        • kita32 interpretacja 22.12.11, 22:36
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/6NbE0OmqC3zEnTwajB.jpg
          hobby : 6 Mieczy (-), typ aktywności: As Pucharów (-); dziedzina życia: 7 Monet; co/kto jest potrzebny: 10 Pucharów (-); rodzaj satysfakcji Księżyc (-).

Hobby Prezesa może być związane z wodą, ewentualnie z emocjami (Puchary, Księżyc). 6 Mieczy kojarzy mi się również z podróżami, chociaż odwrócenie karty może oznaczać, ze podróż jest związana z jego hobby, ale to nie o podróż chodzi tylko o dojazd na właściwe miejsce.

Swojemu hobby oddaje się w grupie, ewentualnie na łonie rodziny (10 Pucharów). Bez tej grupy współhobbystów lub kibiców – to hobby nie było by takie atrakcyjne.

Księżyc jako rodzaj satysfakcji kojarzy mi się z satysfakcją polegająca na przezwyciężaniu własnych słabości lub lęków lub może oznaczać satysfakcję jaką odczuwa człowiek w kontakcie z dziką przyrodą.

Nie wiem jak rozumieć 7 Monet jako dziedzinę życia związaną z jego hobby? Chyba po prostu jako typowy relaks, wypoczynek, aczkolwiek ta karta może oznaczać, że hobby Prezesa ma jakiś związek z czekaniem – np. na właściwą porę roku lub pogodę lup po prostu to hobby polega na łowieniu ryb, czyli na czekaniu aż ryba się złapie na wędkę albo zwierz podejdzie pod strzelbę. Za tym drugim może przemawiać odwrócenie prawie wszystkich kart...

Ale pierwszym moim skojarzeniem było, że Prezes jest morsem kąpiącym się zimą w morzu. W każdym razie spodziewam się, że hobby Prezesa jest związane z dziką przyrodą.
          • kita32 Re: interpretacja 22.12.11, 22:40
            Hej, Helgo, mamy podobieństwa w naszych interpretacjach smile
            • olkacool ;) 23.12.11, 22:18
              Hej Gosiek .. wink
              Miałam już nie wyciągać kart dziś .. ale spróbuję..

król buław 8 monet 5 buław to przełożenie suma Sąd
              Jako pierwsza karta osobowa, to pewnie on się w niej ukazał smile
              8 Monet jako "powtarzanie" pewnych ruchów, czy związane z wieloma podobnymi do siebie przedmiotami 5 Buław jako współzawodnictwo lun pasja po prostu..

hobby 9 Kielichów
              Związane z emocjami dużymi lub wodą? Satysfakcjonujące na maxa i dające maxymalną dawkę spełnienia i zadowolenia smile Myślę, że jest wtedy sam (w sensie bez drugiej polówki), ale w otoczeniu innych ludzi..

jak As Kielichów Głupiec Asik to jeden .. Głupiec tez na początku stoi.. może coś inicjuje.. suma Sprawiedliwość, myślę że są ustalone zasady jakieś, coś jest narzucone, do czegoś trzeba się dostosować i być elastycznym, jednocześnie jest w tym sporo dobrej zabawy, spełnienia i "dziecięcej radości" .. może jest jakieś ryzyko? lub poza ustalonymi zasadami można działaś nieszablonowo..

gdzie Sprawiedliwość Rycerz Mieczy chyba nie w domu, trzeba tam dojść, dojechać.. miejsce dosyć ruchliwe .. czy nawet głośne.. i kojarzy mi się bardziej z intelektem niż ze sportem np....

z kim Pustelnik As Monet . "działa" sam.. ale obok ktoś jest, ktoś kto patrzy, ogląda.. kibicuje .. może nawet jakieś pieniądz wchodzą w grę.. to niekoniecznie sport.. może szachy? Ewentualnie jest z ludźmi którzy podzielają jego pasję

co 8 mieczy 4 kielichy coś, co pozwala mu się rozerwać, wyjść poza własne ograniczenia i przetrwać codzienną rutynę.. suma Głupiec, za każdym razem podoba mu się równie mocno, za każdym razem jest nieco inaczej..

dlaczego rycerz kielichów 4 buław
              świetnie się przy tym bawi

cecha charakterystyczna królowa buław
              trzeba tam włożyć jakąś porcje energii .. ale chyba nie za dużo.. lub doładowuje się tam energetycznie

przed świętami jest i w ogóle nie myślę co to.. tzn. ciężko mi na coś konkretnego postawić.. jak choć odrobinkę trafię, to będzie super.. wink

Pozdrawiam ciepło i Zdrowych Wesołych Świąt!
              • kita32 Re: ;) 25.12.11, 18:26
                Gosiu, a kiedy podasz rozwiązanie?
                • olkacool ;) 26.12.11, 13:07
                  ja również czekam na odpowiedź ..
                  • kita32 Re: ;) 26.12.11, 14:05
                    Czasami na Święta umawialiśmy się na przedłużone warsztaty, no ale nikt tym razem nie zaproponował zmiany.
                    Mam nadzieję, że Gosia nie zapomniała o prowadzonych przez siebie warsztatach...
                    • kita32 propozycja 27.12.11, 01:01
                      Niewykluczone, że Gosia zapomniała o warsztatach, bo w gruncie rzeczy odezwała się na forum jedynie w dniu rozpoczęcia warsztatu.

Może Gosia wyjechała na święta i jutro się odezwie, ale gdyby jednak do jutrzejszego wieczoru nie odezwała się, to proponowałabym, aby następne warsztaty poprowadziła ta z uczestniczek, która napisała pierwszą interpretację, czyli Helgeyaskę.

Co Wy na to?
                      Osobiście to wolałabym, żeby Gosia jutro się "znalazła", bo bardzo ciekawa jestem odpowiedzi. Ale trzeba mieć przygotowane "wyjście awaryjne', żeby warsztaty się nie załamały.
                      • olkacool Re: propozycja 27.12.11, 10:55
                        Ja jestem za, to teraz czekamy kiedy Helgeyaska się odezwie wink

.. ale myślę że Gosia wróci, jak spojrzałam w archiwum, to już nie raz brała udział w warsztatach smile na pewno wie na czym polegają.. być może nie a dostępu do internetu ..

Miłego tygodnia smile
                        • kita32 Re: propozycja 27.12.11, 18:14
                          Też myślę, że Gosia na pewno wie na czym warsztaty polegają. Przypuszczam że w gorączce przedświątecznej i świątecznej po prostu zapomniała o warsztatach...

Myślę, że te następne warsztaty, które niewątpliwie zaczną się z opóźnieniem, powinny być przedłużone, no ale na razie to wygląda jak dzielenie skóry na niedźwiedziu, bo nowy warsztat jakoś nie może się zacząć...
                          • gosiadzika jestem wróciłam - rozwiązanie 28.12.11, 09:41
                            przepraszam wszystkich, za opóźnienie - dopiero wczoraj wróciłam

podaję rozwiązanie:
                            Więc mój szef jest muzykiem z zamiłowania , gra na gitarze, ma zespół , razem ze swoim bratem który gra na perkusji.
                            Zajmuje się tym od dawna , jakieś 10 lat .
                            chcecie zobaczyć?

• kita32 Re: jestem wróciłam - rozwiązanie 28.12.11, 09:58
                              > chcecie zobaczyć?

...oczywiście!
          • kita32 Re: interpretacja 28.12.11, 23:20
            > Hobby Prezesa może być związane z wodą, ewentualnie z emocjami (Puchary, Księży
            > c). 6 Mieczy kojarzy mi się również z podróżami, chociaż odwrócenie karty może
            > oznaczać, ze podróż jest związana z jego hobby, ale to nie o podróż chodzi tylk
            > o o dojazd na właściwe miejsce.

.....Że też nie pomyślałam o muzyce przy takiej przewadze żywiołu wody! A odwrócone karty mogą być związane z tym, że jego zespół nie jest taki widoczny/znany jak mógłby być... Chociaż dobrze, że z dojazdem na właściwe miejsce trafiłam...

Teraz widzę, że z moich kart mogłabym domyśleć się odpowiedzi. Za to właśnie lubię warsztaty - dużo się uczę smile
    • gosiadzika zwycięzca 28.12.11, 09:57
      brawo dziewczyny, dziękuję za udział warsztacie bo znalazłyście na niego trochę czasu
      w tym świątecznym szaleństwie.
      świetnie opisałyście jego podejście do tego zajęcia, widać że jest to jego pasją, i choć nie odnosi wielkich sukcesów to jednak daje dużo radości.

po analizie wszystkich odpowiedzi wygrywa :
      Olkacool
      i nie dlatego że dzięki tobie ostatnio wygrałam smile)

"trzeba tam włożyć jakąś porcje energii .. ale chyba nie za dużo.. lub doładowuje się tam energetycznie "

on gra na gitarze elektrycznej smile
      świetnie się przy tym bawi

gdzie Sprawiedliwość Rycerz Mieczy chyba nie w domu, trzeba tam dojść, dojechać.. miejsce dosyć ruchliwe .. czy nawet głośne.
      tak bo jeździ na koncerty a tam jest głośno smile

• kita32 Re: zwycięzca 28.12.11, 09:59
        Brawo, Olkocool!!!
        • olkacool Re: zwycięzca 28.12.11, 10:41
          OOO, właśnie zajrzałam ;0
          Dziękuję wink))))))))))))))))))))))))))))))))))

Zaraz pomyślę nad kolejnym warsztatem..
          • helgeyaska Re: zwycięzca 28.12.11, 11:28
            hej Dziewczyny, mnie też trochę odessalo od komputera na czas świąt...
            gratuluję Zwyciężczyni, dzięki jak zwykle za wspóludzial big_grin
            mam nadzieję, że święta uplynęly Wam milo i zdrowo smile
            do zobaczenia w kolejnym warsztacie, ściskam!
    • gosiadzika Zespół mojego prezesa :) 28.12.11, 15:58
      brownecube

smile
      • kita32 Re: Zespół mojego prezesa :) 28.12.11, 23:09
        Fajny zespół smile
        I dobrze mieć takiego prezesa smile
        • olkacool Re: Zespół mojego prezesa :) 29.12.11, 09:46
          big_grin
          Bardzo energetyczny i ciekawie brzmi.... i nowoczesny baaardzo wink
          .. fajnie dopracowane wszystko i współgra idealnie.. a o to chodzi smile
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka