Dodaj do ulubionych

Warsztat 272- Prezent od Mikolaja

07.01.13, 08:16
Moj maz dostal cos ode mnie pod choinke sprobujcie prosze okreslic
1. Jego ksztalt
2. Do czego słuzy?
3. Ile mogl kosztowac?
4. Czy jest on juz uzytkowany czy jeszcze nie
5. Czy maz sie ucieszyl , czy tez byl to prezent nietrafiony

Zycze samych celnych trafien
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 272- Prezent od Mikolaja 07.01.13, 11:52
      świetny temat smile
      • ivana Re: Warsztat 272- Prezent od Mikolaja 08.01.13, 16:08
        Ciesze sie, ze przypadl Ci do gustu Kito
    • kita32 interpretacja 12.01.13, 12:11
      Wyciągam po jednej karcie na każde pytanie:

> Moj maz dostal cos ode mnie pod choinke sprobujcie prosze okreslic
      > 1. Jego ksztalt
      - Rycerz Kielichów (-) - kojarzy mi się z obłym kształtem, może również zmiennym kształtem (np. coś wieloczęściowe). Przedmiot może lśnić, błyszczeć i być przyjemny w dotyku. Mój Rycerz trzyma kielich w ręce - być może tę rzecz albo się trzyma w ręku, albo steruje się pilotem.

> 2. Do czego słuzy?
      - Królowa Kijów - do słuchania muzyki, oglądania filmów, do rozkoszowania się czymś, kontemplacji piękna. Być może do tworzenia czegoś np. muzyki.

> 3. Ile mogl kosztowac?
      - 8 Mieczy - czuję, że Ivana miała ograniczone środki. Spodziewam się, że jeżeli chodzi o koszty, to była to okazja. Przedmiot jest warty dużo więcej niż kosztował (na karcie piękny łabędź ograniczony mieczami).

> 4. Czy jest on juz uzytkowany czy jeszcze nie

źle przeczytałam to pytanie i zapytałam, czy był używany czy nowy - teraz pisząc zauważyłam różnicę. No ale zakładam, że Tarot wiedział na co odpowiada...
      - 9 Pucharów (-) - przypuszczam, że był używany, a jeżeli nie używany, to coś z nim było robione - polerowanie, mycie, przemalowywanie, nie mam pojęcia. Właściwie to tu nie mogę się zdecydować jak odpowiedzieć...

> 5. Czy maz sie ucieszyl , czy tez byl to prezent nietrafiony
      - 4 Monety (-) - brakowało jemu tego do kolekcji, ucieszył się. Nie wykluczone jednak, że coś poprawiał, czy zmieniał w związku z tym prezentem (karta odwrócona).

Wydaje mi się, ze ten przedmiot ma w sobie coś inspirującego do działania, do tworzenia. Jest piękny lub służy do tworzenia piękna. Mam wrażenie, że Twój mąż zachwyca się tym prezentem, ale jednak woli oglądać go niż wykorzystywać.
      • ivana Re: interpretacja 12.01.13, 14:23
        Dziekuje bardzo Kitowink
        • greenwenus Re: interpretacja 12.01.13, 18:27
          Jaka jestem wsciekla. Zjadlo mi caly moj wpis.
          1. Jego ksztalt - As pucharow
          - Mysle ze ksztalt moze byc nieregularny, badz tez moze skladac sie czesciowo z czesci owalnych a czesciowo z prostokatnych np.
          2. Do czego słuzy? - 8 monet
          - Rzecz ta ma pomoc w wykonywaniu tych samych, nudnych (choc nie dla kazdego nudnych) czynnosci, moze w hobby, zainteresowanich
          3. Ile mogl kosztowac? - 6 bulaw
          - Cena byla przyzwoita ale Ivanka kupila te rzecz po calkiem dobrej, okazyjnej cenie.
          4. Czy jest on juz uzytkowany czy jeszcze nie - Diabel
          - Oj kusi, kusi ale prezentu maz jeszcze nie uzywa z jakis powodow.
          5. Czy maz sie ucieszyl , czy tez byl to prezent nietrafiony - 9 pucharow
          - na pewno byl zadowolony, poczul sie niezalezny, podniosl mu sie komfort zycia.
          6. Co to moze byc za prezent - 7 monet
          - Przychodzi mi do glowy po prostu rower badz jakis inny pojazd, moze tez jakis sprzet do cwiczen.
          W pierwszej chwili pomyslalam o zegarku ale dlaczego nie mialby uzywac go od razu?
          • ivana Re: interpretacja 12.01.13, 18:50
            Dziekuje Greenwenuswink
            • ivana Re: interpretacja- odpowiedz 13.01.13, 17:54
              Dziewczyny mezowi kupilam GPS do samochodu, poniewaz przed Swietami kupil samochodwink
          • ivana Re: interpretacja 13.01.13, 18:07
            ksztalt - As pucharow
            > - Mysle ze ksztalt moze byc nieregularny, badz tez moze skladac sie czesciowo z
            > czesci owalnych a czesciowo z prostokatnych np.
            Tak, jest prostokatem
            > 2. Do czego słuzy? - 8 monet
            > - Rzecz ta ma pomoc w wykonywaniu tych samych, nudnych (choc nie dla kazdego nu
            > dnych) czynnosci, moze w hobby, zainteresowanich
            GPS monotonnie powtarza pewne zalecenia co do drogi..na dluzsza mete, faktycznie to nudzi
            > 3. Ile mogl kosztowac? - 6 bulaw
            > - Cena byla przyzwoita ale Ivanka kupila te rzecz po calkiem dobrej, okazyjnej
            > cenie.
            Tak
            > 4. Czy jest on juz uzytkowany czy jeszcze nie - Diabel
            > - Oj kusi, kusi ale prezentu maz jeszcze nie uzywa z jakis powodow.
            Tak, na razie jeszcze nie jest uzywany, nie ma czasu aby go zamontowac
            > 5. Czy maz sie ucieszyl , czy tez byl to prezent nietrafiony - 9 pucharow
            > - na pewno byl zadowolony, poczul sie niezalezny, podniosl mu sie komfort zycia
            > .
            Tak
            > 6. Co to moze byc za prezent - 7 monet
            > - Przychodzi mi do glowy po prostu rower badz jakis inny pojazd, moze tez jakis
            > sprzet do cwiczen.
            Jest to sprzet do cwiczenia jazdy w pojezdziewink Ciekawy zlepek slup wink
            > W pierwszej chwili pomyslalam o zegarku ale dlaczego nie mialby uzywac go od ra
            > zu?
            To GPS! Brawo i dziekuje
            • ivana Re: interpretacja- Zwyciezca 13.01.13, 18:10
              Dziewczynki obie mialyscie mnostwo trafien i mam problem z wybraniem zwyciezcy! Zapytalam wiec Tarota i padlo na Greenwenus!
              Gratuluje! W moim pojeciu dwie wygralyscie. Kita ujela mnie tym ze prezent jest wykorzystywany do sluchania a Greenwenus tym ze skojarzyla prezent z samochodem i przyrzadem do cwiczen!
              Wielkie brawa dla Was dziewczyny!
      • ivana Re: interpretacja 13.01.13, 18:00

> > Moj maz dostal cos ode mnie pod choinke sprobujcie prosze okreslic
        > > 1. Jego ksztalt
        > - Rycerz Kielichów (-) - kojarzy mi się z obłym kształtem, może również zmienny
        > m kształtem (np. coś wieloczęściowe). Przedmiot może lśnić, błyszczeć i być prz
        > yjemny w dotyku. Mój Rycerz trzyma kielich w ręce - być może tę rzecz albo się
        > trzyma w ręku, albo steruje się pilotem.

Brawo! To taki pilot ktory wskazuje droge i jest taki jak opisalas!
        >
        > > 2. Do czego słuzy?
        > - Królowa Kijów - do słuchania muzyki, oglądania filmów, do rozkoszowania się c
        > zymś, kontemplacji piękna. Być może do tworzenia czegoś np. muzyki.
        >
        Jak najbardziej sluzy do sluchania i mozna zgrywac na niego muzyke
        > > 3. Ile mogl kosztowac?
        > - 8 Mieczy - czuję, że Ivana miała ograniczone środki. Spodziewam się, że jeżel
        > i chodzi o koszty, to była to okazja. Przedmiot jest warty dużo więcej niż kosz
        > tował (na karcie piękny łabędź ograniczony mieczami).

Tak, byl w promocji!
        >
        > > 4. Czy jest on juz uzytkowany czy jeszcze nie
        >
        > źle przeczytałam to pytanie i zapytałam, czy był używany czy nowy - teraz piszą
        > c zauważyłam różnicę. No ale zakładam, że Tarot wiedział na co odpowiada...
        > - 9 Pucharów (-) - przypuszczam, że był używany, a jeżeli nie używany, to coś z
        > nim było robione - polerowanie, mycie, przemalowywanie, nie mam pojęcia. Właśc
        > iwie to tu nie mogę się zdecydować jak odpowiedzieć...

Nowy
        >
        > > 5. Czy maz sie ucieszyl , czy tez byl to prezent nietrafiony
        > - 4 Monety (-) - brakowało jemu tego do kolekcji, ucieszył się. Nie wykluczone
        > jednak, że coś poprawiał, czy zmieniał w związku z tym prezentem (karta odwróco
        > na).
        Bardzo sie ucieszyl bo faktycznie potrzebowal go jako niedoswiadczony kierowca i mozna go traktowac jako gadzet do kolekcji w temacie samochodu
        >

> Wydaje mi się, ze ten przedmiot ma w sobie coś inspirującego do działania, do t
        > worzenia. Jest piękny lub służy do tworzenia piękna. Mam wrażenie, że Twój mąż
        > zachwyca się tym prezentem, ale jednak woli oglądać go niż wykorzystywać.

Na razie jeszcze z niego nie korzysta

Brawo i dziekuje za interpretacje. Super trafienia!
        • greenwenus Re: interpretacja 13.01.13, 18:50
          Dziekuje! Nie wpadlam ze to GPS.
          Zaraz postaram sie wymyslec nowy warsztat.
          • kita32 Re: interpretacja 13.01.13, 19:54
            Brawo, Greenwenus! Gratulacje!
            Cieszę się, że tak ładnie nam poszło smile
            Ivano, to był świetny temat smile
            • ivana Re: interpretacja 13.01.13, 21:38
              Dziekuje jeszcze raz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka