dori7 Wielkie Arkana - Slonce 07.07.07, 13:48 Slonce - karta dnia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=65520106 Odpowiedz Link
anahella Male arakana - As mieczy 02.08.07, 01:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=66733222 Odpowiedz Link
petra11 2 puchary 01.09.07, 15:37 Wlasciwie wpisuje sie , zeby caly watek poszedl w gore, bo lubie tu zagladac, zeby porownac, jak Wam sie realizuje karta dnia. 2 puchary mialam juz dawno. Oznaczaly wtedy mily dzien we dwoje nad woda czyli bardzo doslownie (dwojka czyli we dwoje i puchary czyli woda). Odpowiedz Link
beornot Re: Karta dzienna / karta dnia / na dzis / na dzi 25.10.08, 09:23 a ja wylosowalam na dzisiaj karte MAG... napisze jak to u mnie sie zinterpretowalo, a moze ktos juz mial ta karte? Odpowiedz Link
kita32 Re: Karta dzienna / karta dnia / na dzis / na dzi 25.10.08, 11:27 Ja na dzień robię zawsze cały rozkład. W środku jest centralna karta podsumowująca dzień, a ogólnie razem losuję co najmniej 9 kart pytając o wszystko - pracę zawodową , dom, fora, siebie, itd, o to co mnie zaskoczy tzn, czego się nie spodziewam a się zdarzy. Do tego jak wiem, że np przyjadą goście, to pytam jak wypadnie wizyta - i wyciągam dodatkowe karty. Wszystko to zapisuję w specjalnie prowadzonym dzienniczku i pod koniec dnia lub dnia następnego zapisuję sobie jak karty się zrealizowały. Mam nawyk prowadzenia dzienniczka, bo wcześniej go prowadziłam obserwowując tranzyty astrologiczne (teraz też, ale obecnie moją uwagę i zainteresowanie wzbudza przede wszystkim tarot). Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Karta dzienna / karta dnia / na dzis / na dzi 26.10.08, 21:09 Kito, czy robisz ten rozkład biorąc pod uwagę domy astrologiczne, czy tez pytania sa dowolne i karty układane w dowolnych miejscach? Przybliż, jeśli możesz, bardzo mnie zaciekawiła ta forma pracy z kartami. M Odpowiedz Link
kita32 Re: Karta dzienna / karta dnia / na dzis / na dzi 26.10.08, 22:24 Ma_ewo, nie robię rozkładu na dzień z domami astrologicznymi, byłby za długi i chyba za trudny. Zaczęłam od dowolnych pytań, ale z czasem ustaliły mi się i pytania i miejsca na karty odpowiadające na te pytania. I z nawyku astrologicznego ustaliły mi się według osi horoskopowych: karty na pytania związane z domem, również na moje samopoczucie, układam na dole (IC), z prawej (descendent) układam karty związane z forami, również z rozrywką, z lewej (ascendent) związane z działaniem, na górze (MC) związane z pracą oraz, ponieważ na górze było więcej wolnego miejsca niż w innych kierunkach, znalazło się tam miejsce na pytanie "niespodzianka" czyli "co mnie dzisiaj zaskoczy". Odpowiedz Link