Dodaj do ulubionych

Zodiac Tarot

26.06.07, 12:09
Witam,
Zodiac Tarot to wiosenna nowość wydawnictwa Lo Scarabeo. Autorzy Lee Bursten i
Luca Raimondo połączyli poszukiwania astrologiczne członków słynnego
magicznego Zakonu Złotego Brzasku, w którym działał m.in. Aleister Crowley i
Arthur E. Waite ze wspólczesnymi, własnymi wyobrażeniami na temat
astrologicznych symboli. Każda karta w tej talii ma swój odpowiednik
astrologiczny - w planecie, znaku zodiaku czy dekanatach w zodiaku. Karty są
bardzo współczesne, kreska komiksowa, ciekawe, a czasami zaskakujące ilustracje.

Lee Bursten jest autorem innych talii Lo Scarabeo: opracował Universal tarot
of Marselle, stworzył Gay Tarot.

Luca Raimondo jest autorem: The Casanova Tarot, The Pagan tarot, The Olympus
Tarot.

Wybrane karty można zobaczyć na stronie w sklepie sklepmagiczny.pl. Nie
znalazłam skanów całej talii na żadnej stronie, bo karty dopiero co ruszyły w
świat z wydawnictwa smile

sklepmagiczny.pl/zodiak-tarot-p-791.html
Po pierwszym obejrzeniu byłam rozczarowana, ale za kolejnym razem talia wydaje
mi sie czytelna i ciekawa,

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • knura Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 12:54
      Ale dlaczego reklamujesz tutaj swój sklep ? uncertain
      nie wiedziałam, że mozna tak frywolnie sobie reklamowac swoje sklepy itd. To
      może ja zareklamuje swoje usługi big_grin stawiam tarota za niewysokie pieniądze,
      sprawdzalnośc 80% big_grin wystawiam się rownież na Allegro, zapraszam chętnych smile
      • iza.podlaska Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 12:57
        Cos ci sie chyba pomylilo
        • knura Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 13:01
          iza.podlaska napisała:

> Cos ci sie chyba pomylilo

Byc moze ale nie wiem co? uncertain
          • mii.krogulska Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 13:25
            Witam serdecznie,
            nie rozumiem Twojej napaści na Izę. Jest nowa talia, można ją obejrzeć, kto chce
            może ją sobie kupić w dowolnym miejscu. Jeśli znasz inne miejsca, gdzie ta talia
            jest zaprezentowana w całości, to się tą wiedzą podziel.
            Trochę opanowania w tej paranoi, bo się tu zaraz drugie Forum Wróżbiarstwo tu
            zrobi, pełne jadu, jaki z Twojego postu delikatnie wyciekł.

Pozdrawiam, Mii
            • knura Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 13:30
              wspólniczka broni wspólniczkę big_grin nie ma we mnie jadu, tylko jeżeli ktoś mniej
              znany zareklamuje swoje umiejętności lub jakis sklep, to od razu jest larum i
              przywoływanie regulaminu, w którym to jest zabronione reklamowanie prywatnego
              sklepu smile a takowy przecież macie. A ja i tak robie zakupy tylko w czarymary.pl
              big_grin własnie czekam na przesyłkę.
              • mii.krogulska Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 13:42
                Witam serdecznie,
                chyba czegoś nie rozumiem: podoba Ci się Zodiac Tarot czy nie? Jesteś
                zainteresowana taliami, ciekawi Cię to? Bo mnóstwo osób tak.
                Dla informacji dodam, że niektórzy kupują talie w osiem.pl lub w Hazardzie, a
                jeszcze inni w innych miejscach. Sklepy ezoteryczne nie są marketami, ich
                właściciele nie prowadzą ze sobą wojen. Jeśli masz takie podejście do całego
                życia, to lepiej ułóż sobie inny regulamin...
                Czym innym jest reklamowanie usług typu "mam 80% sprawdzalności" - naprawdę Ci
                gratuluję tak wysokiego współczynnika magiczności wink)) a czym innym pokazywanie
                talii. Skoro Cię to tak boli, to załóż stronę www do prezentacji talii, skanuj
                karty, wkładaj je i opisuj - zrób coś konstruktywnego, zamiast czepiać się innych.

Pozdrawiam serdecznie, Mii
              • anahella Re: Zodiac Tarot 26.06.07, 15:58
                Wydaje mi sie, ze kazdy kto ma konto w portalu gazeta.pl ma prawo napisac
                recenzje talii i podac linka do sklepu, w ktorym talie mozna nabyc. I niewazne
                czy autor wpisu ma sklep z kartami, czy handluje pietruszka. Wazne, ze umie
                napisac merytorycznie kilka slow.

Jesli znasz sklepy z lepszymi cenami - dawaj je. Zyskamy na tym my - klienci.

Sposob w jaki atakujesz Ize, szkodzi Twojemu sklepowi. Osobiscie nie chcialabym
                miec talii z miejsca, ktorego klienci (a moze pracownicy?) z dzika furia rzucaja
                sie na konkurencje. Nie tej energii wymagam od Tarota.

Robisz zadyme dla zadymy, bo brak w Twoich wpisach w tym watku jakichkolwiek
                podstaw merytorycznych.
      • dori7 Wyjasniam sprawe. 26.06.07, 15:56
        knura napisała:

> Ale dlaczego reklamujesz tutaj swój sklep ? uncertain
        > nie wiedziałam, że mozna tak frywolnie sobie reklamowac swoje sklepy itd.

Knura - nie rozumiem Twojego oburzenia. To jest *informacja*, a nie reklama.
        Kazdy uzytkownik portalu Gazeta, ktory ma pojecie o Tarocie, ma prawo napisac
        tutaj recenzje talii i podac linka do sklepu czy katalogu ze skanami,
        niezaleznie od tego, czy jest tego sklepu wlascicielem, pracownikiem, czy tez
        klientem. Jesli w sklepie, w ktorym Ty sie zaopatrujesz, ta talia jest dostepna
        po nizszej cenie, to po prostu to napisz, a forumowicze na pewno beda Ci
        wdzieczni. W koncu musimy gdzies robic zakupy i dobrze jest wiedziec, co w
        trawie piszczy.

> To
        > może ja zareklamuje swoje usługi big_grin stawiam tarota za niewysokie pieniądze,
        > sprawdzalnośc 80% big_grin wystawiam się rownież na Allegro, zapraszam chętnych smile

A to juz bylaby reklama, nie informacja, poza tym - tarocistki i tarocisci
        potrzebuja kart, ksiazek, woreczkow na karty itp. akcesoriow, najlepszej jakosci
        i po najnizszej cenie, a nie uslug innych tarocistek suspicious

Oswiadczam wiec, ze jesli wlascielki jakichkolwiek sklepow z kartami i
        ksiazkami, czy to bedzie Osiem, Hazard czy ktorykolwiek inny, chocby Merlin wink
        zechca - tak jak robi to Iza - regularnie udzielac sie na tym forum w dyskusji
        na rozne tematy, dzielic sie przemysleniami, doswiadczeniem i wiedza, a przy
        okazji umieszczac rowniez rozbudowane recenzje szczegolnie ciekawych talii i
        innych nowosci wydawniczych z linkami do swoich sklepow, to bede bardzo
        zadowolona, gdyz bedzie to na pewno z wielkim pozytkiem dla rozwoju forum.
        • dori7 Re: Wyjasniam sprawe. 26.06.07, 16:17
          Poniewaz lubie wszystko sprawdzac do konca, sprawdzilam, jak to jest ze skanami
          talii Sorcerers Tarot w internecie:

1) Nie moglam ich znalezc w trzech pierwszych stronach Google Images, z
          wyjatkiem linku do amerykanskiego sklepu Llewellyn, w ktorym obrazek jest bardzo
          maly, a do tego najwyrazniej przedstawia inna talie suspicious

2) Nie ma ich tez na stronie wydawnictwa Lo Scarabeo, na ktorej wciaz wisi
          katalog z roku 2004.

3) Aeclectic nie ma jeszcze tej talii w katalogu.

4) Taroteca rowniez nie ma jeszcze tej talii w katalogu.

5) Galeria Tarota, w ktorej najszybciej pojawiaja sie nowosci Lo Scarabeo, tez nie.

Sa jakies skromne zdjecia na amerykanskim Amazonie i w polskim sklepie Osiem,
          ale nie ma na nich nic wiecej, niz Iza podala w linku. To chyba ostatecznie
          wyjasnia sprawe.
          • iokepine A ja poproszę...:) 26.06.07, 21:22
            Recenzję Tarota Czarodziejówsmile))

Widzę, ze już jest w Sklepie Magicznym, jesteśmy umówione na piątek na odbiór
            Harmoniusa i bardzo chętnie obejrzę i tę talię, zwłaszcza że rysowała go
            Antonella Castelii, autorka Tarota Kwiatowego, Tarota Art Nouveau i Angels
            Voices Oracle, z którym teraz pracujęsmile
            • iza.podlaska Re: A ja poproszę...:) 27.06.07, 16:24
              Dzis wrtzuce moje refleksje na temat tej talii w osobnym watku, jest bardzo
              ladna i ciekawie interpretuje symbolike Tarota Rider-Waite-Smith. Zreszta
              zobaczysz w piatek smile

Pozdrawiam
      • queenmaya Re: Zodiac Tarot 27.06.07, 15:27
        Równie dobrze można zakazać umieszczania sygnaturek w postach, bo przecież
        reklamują nasze strony i blogi, prawda?
        • iza.podlaska Re: Zodiac Tarot 27.06.07, 16:25
          No wlasnie, to taka ogolna tendencja teraz, ktora przenika wszedzie, nawet do
          magicznego forum - nie wychylac sie, nie udzielac, nie nalezec, nie miec zdania
          czyli kacza zupa smile
          • mysza012 Re: Zodiac Tarot 27.06.07, 16:49
            Wy sie smiejecie dziewczyny, ale sa fora jak np
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25670
            gdzie nie wiem czemu ale faktycznie sobie nie zycza reklam nawet w sygnaturkach.
            Mi osobiscie reklamy i sygnaturki nie przeszkadzaja. Linki do sklepow tez mi nie
            przeszkadzaja. Sama zreszta tez juz pare razy podlinkowalam jakies sklepy. Wg
            mnie to bez roznicy ktory. Wazna jest tresc i/lub skany kart.
            A o recenzje Tarota Czarodziejow tez poprosze smile Obejrzalam skany i wyglada
            naprawde super smile A dla swietego spokoju mozna dolaczyc kilka linkow np do
            sklepu magicznego i osiem albo moze jeszcze jakiegos (sama innych niestety nie
            znam).
    • domitrax Re: Zodiac Tarot 27.09.17, 23:37
      Niestety kompletnie mi nie podeszła - może przez specyficzną grafikę i dziwne oddanie zarysów i kontur ?

• donbas Re: Zodiac Tarot 01.11.17, 18:22
        Gdyby nie te sygnaturki, linki itp.pewnie nigdy nie dotarłabym do ciekawych stron, również obcojęzycznych. Sama też podlinkowuję co nieco i dziewczyny na innych forach są zadowolone. Powinnyśmy się wymieniać takimi informacjami. A reklama czy kryptoreklama? Na boga - sklep Izy i Miłki jest na tyle znany, że chyba specjalnie nie muszą go reklamować akurat tu na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka