coill 11.10.07, 20:06 przenioslam tutaj,bo tam caly czas rozchodzi sie o temat nowych pytan,pomyslalam moze latwiej bedzie komus potem cos znalesc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coill Kilka słów o Coill 11.10.07, 20:06 Wklejam odrazu ostatni post Herbatazcytryną napisala: W związku mag 9 denarów- myślę, że jesteś w związku nieformalnym, tuż przed decyzją o ślubie lub czekasz na ten ślub.To dobry, dający poczucie bezpieczeństwa i dobre perspektywy związek. Osobowość - cieszysz się życiem, jesteś impulsywna - niekonwencjonalne zainteresowania - może medyzyna naturalna, a może tu mi wyszedł tylko Tarot ( Głupiec) Wiek: Królowa buław - średni wiek - 45-55 lat powiedzmy - ewentualnie chodzi o ognisty znak zodiaku Na codzień - Papież i 2 mieczy - łączysz uczenie siebie i innych. Związana jesteś z edukacją. W zdrowiu Rydwan i 3 mieczy - uczyłam się że Rydwan oznacza żołądek i klatkę piersiową, a więc to pokazuje się jako ewentualnie problematyczna część organizmu, te rejony. Mieszkasz w południowo wschodniej Polsce.( rozkład : 4 karty - 4 strony świata) I znowu czekanie Odpowiedz Link
betulanana Re: Kilka słów o Coill 12.10.07, 15:20 zapytałam o związek i wyszły, ło jezu.. 2 buław, 10 mieczy i 9 buław (niestety zerknęłam na posta herbatki i przeczytałam o bliskim zamążpójściu. dalej nie czytałam żeby się nie sugerować, no ale to mi wystarczy żeby być kompletnie zmyloną rzekłabym więc że ów związek jest jak najdalszy od uświęcenia go węzłem małżeńskim; bliższy jest rozstaniu. na mój gust to już się zadziało i teraz u coill ma miejsce raczej ropamiętywanie tego co było, nie było a mogło być.. Za to praca rekompensuje wiele. Wyszły: As buław, Śmierć i As kielichów NIedawno podjęłaś nowe zatrudnienie, praca jest zgoła inna od tego co robiłaś wcześniej i po prawdzie realizujesz się w niej. A z twojego mejla o braku czasu mogę tylko się domyślać, że pochłania cię całkowicie. Żeby nie powiedzieć "konsumuje" co mi się nasunęło, kiedy patrzę na śmierć Jednak klimat w pracy jest chyba super. Wiek: królowa pentakli, czyli osoba już dojrzała. Przyznam się że nie wiem jak określić wiek, szczególnie że nie umawiałam się z kartami jakoś konkretnie. na mojej karcie darka cecudy królową pentakli jest kobitka tak po 30-tce, więc może tym się kierować, choć z drugiej strony, na tych kartach nie ma osób starszych więc to trochę zawęża pole wyboru. Zainteresowania: kochankowie, Świat, cesarz sex, podróże i starsi faceci ) a tak na poważnie, to na dobrą sprawę interesuje cię wszystko, jesteś typem mediatora z powołania, interesują cię relacje międzyludzkie, dążysz do stabilizacji charkter coill: Papież, 10 kielichów, as pentakli Coill jest osobą o wysokim morale i wartościach etycznych, rozwijającą się duchowo, jednak nie stroniącą od ludzi, cieszącą się życiem i radosną. ma dobry stosunek do pieniędzy a pieniądze do niej Uff. A teraz siądę sobie na rozżarzone węgle i poczekam na rozwiązanie ) Rozumiem, że skoro pytanie padło w środę, to rozwiązanie we wtorek? czy źle rozumiem? pozdrawiam betula Odpowiedz Link
coill Re: Kilka słów o Coill 13.10.07, 15:53 tak Choc cos widze ze ludzie klucili sie co do wyboru nowych pytan,a teraz nikt nic nie pisze Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Kilka słów o Coill 16.10.07, 20:06 Do tego dorzucę: Orientacja seksualna - 2 denarów - czyżby skłonności biseksualne ? Wygląd:Cesarzowa jesteś kobietą atrakcyjną fizycznie i tu bym się wycofała z tego średniego wieku i powiedziała, że w wieku rozrodczym, choć w sumie 40-parę lat to też wiek rozrodczy Rozkręcam się i jeszcze dorzucę rodziców - 8 mieczy i Kochankowie - kim byli dla Ciebie matka i ojciec - z matką trudne relacje, konflikty takie powiedzmy osobowościowe. Co do ojca, to prawdopodobnie był później w innym związku. Odpowiedz Link
alison18 Re: warsztat tarotowy nr 5 13.10.07, 17:42 Na pytanie o wiek wypadł mi dwa razy paź buław- jestes młodą osoba, moze tez jestes ognistym znakiem zodiaku. Zainteresowania: 8 buław, paź buław (znowu, wrrrrrr)i król mieczy- hmmm.. nie wiem, czy nie wiaze sie to z twoim miejscem pracy.. jakoś tak skojarzylo mi sie to z sądem... moze to byc tez praca papierkowa, przy komputerze, albo tez zainteresowanie informatyką... cos zwiazanego z przepływem informacji... zapytałam tez czy sie uczysz i wyszedł paź denarów czyli byc moze jestes studentka, albo przechodzisz jakiś kurs. Na pytanie czy kogos masz: 4 kielichow, zmartwychwstanie- wydaje mi sie, ze tesknisz za partnerem, byc moze jest dalej od ciebie lub tez niedawno sie rozstałas z kims... jaka jestes- kochankowe, wieze: jestes uczuciowa, masz poczucie estetyki.. wieza wskazuje na rozwoj osobisty, zdolnosc do poswiecania sie dla innychm potrafisz oprzec sie pokusom, poglebiasz swoja duchowosc, potrafisz wczuc sie w sytuacje innych ludzi, dobra kobita z ciebie Odpowiedz Link
betulanana Re: warsztat tarotowy nr 5 16.10.07, 22:27 obawiam się że zdominowałam ten wątek... ale korzystając z okazji, że jeszcze nie ma rozwiązania, a moje węgle dalej się żarzą, pomyślałam o kolejnym pytaniu: co coill studiuje? wędrowiec, sąd, wisielec niedawno zaczęła studia.. prawnicze? a wisielec mi mówi "weź no beti spójrz na to inaczej.." więc jeszcze raz: wędrowiec to może być jakaś turystyka, w sumie na karcie sąd też ludzie maszerują względnie sztuki piekne, bo gdzieś te obrazy trza zawiesić o czym grzecznie przypomina pan wiszący. no dobra. a teraz znowu czekanie .. Odpowiedz Link
alison18 No co jest z reszta ? 15.10.07, 18:35 jeszcze niedawno warsztaty cieszyly sie takim zainteresowaniem... Odpowiedz Link
canada53 Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 15.10.07, 19:27 Wyciągnęłam parę kart na temat Coill. I napotkałam pewną trudność - pomimo, że nie znam Coill osobiście, to jednak udzielała się ona sporo na forum i niektóre informacje o sobie już nam mimochodem podała. Do tego wymieniłyśmy sobie kilka maili na priva. Nie będę więc tu pisać ani o jej wieku, ani o zajęciu jakie obecnie wykonuje, ani też o sytuacji partnerskiej bo za bardzo sugerowałabym się tym co o niej wiem, albo czego się domyślam. Za to pokuszę się o opisanie jej wyglądu, niektórych cech o których wiedzieć nie mogę oraz miejsca zamieszkania. Wydaje mi się, że Coill jest osobą mającą dobrze poukładane w głowie, wiedzącą czego chce, mówiącą nie za dużo ale dosyć konkretnie. Woli wyrażać się czynem zamiast słowem. Może ona za to nie do końca wierzyć w siebie i w swoje umiejętności (Rycerz Denarów). Na zewnątrz jest widziana jako osoba atrakcyjna i o miękkim serduszku, nie cierpiąca na brak zaproszeń do towarzystwa (VI Kochankowie). Powiedziałabym, że jest ona szczupła, średniego wzrostu, raczej niska niż wysoka. Chociaż jest lubiana przez ludzi, chyba nie do końca potrafi im przekazywać to co jej w duszy gra (8 Mieczy) i od czasu do czasu wycofuje się z aktywności zaszywając się w swoim prywatnym świecie (IX Eremita), do którego tylko nieliczni mają dostęp. Po okresach bytności wśród ludzi potrzebuje odosobnienia i spokoju żeby wszystko sobie przemyśleć. Czyli taka trochę klasyka: wewnętrzne rozterki i problemy egzystencjonalne ale ukrywane, a na zewnątrz dla innych roześmiana twarz. Obecnie może czuć się ona dosyć osamotniona. Myślę, że jest ona osobą ambitną, wysportowaną, (Rycerz Mieczy) lubiącą spacery, bieganie, wycieczki, taniec. Ogólnie jest uważana za dobrą koleżankę wśród znajomych (3 Kielichy) i za osobę lubiącą się zabawić. Mam wrażenie, że Coill nosi krótkie włosy, być może ostatnio je obcięła albo myśli o tym (XII Śmierć). Jej głównym problemem na ten moment jest uzyskanie niezależności (również finansowej) oraz podołanie wielu nowym obowiązkom, które teraz na siebie wzięła (I Mag). Być może planuje ona dalszą, zagraniczną podróż (XXI Świat) i w tej chwili na nią zbiera fundusze. Z kolei karty mówiące o jej miejscu zamieszkania to 6 Denarów, 6 Mieczy i Królowa Mieczy. Stawiałabym więc na większe miasto położone nad wodą (morze lub rzeka, mógł by to być jakiś port handlowy). Jej obecne zajęcie (odległość od miejsca zamieszkania) zmusza ją do częstego przemieszczania się i podróży. Ale sam dom, w którym Coill mieszka znajduje się jednak nie w centrum miasta, ale trochę na uboczu. Uff, na drugi raz prosiłabym jednak o bardziej konkretne pytania... Odpowiedz Link
coill Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 16.10.07, 01:37 canada53 napisała: Uff, na drugi raz prosiłabym jednak o bardziej konkretne pytania... Heh to mozesz jeszcze zapytac np o moją orientacje(tego nie wiesz!)albo hmm..co tu jeszcze jest konkretne..co lubie jeść? Albo jakich uzywam perfum,czy jak sie ubieram,moze co lubie w seksie..albo moze czego nie lubie? hehe bo wiek to znasz(tak mi sie wydaje) i mniejwiecej relacje osobiste tez na tyle ze mogłabys się sugerowac,aczkolwiek mysle ze mozesz o to pytac bo jednak jakby nie było nie wiesz teraz czy AKTUALNIe jestem z kims w stałym powaznym zwiazku czy nie,bo wiele moglo sie zmienic od naszych maili przeciez Fajne pytanie o wyglad zadalas,nie wpadlabym na to. Odpowiedz Link
betulanana Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 16.10.07, 21:23 jakoś fekwencja tym razem nie dopisała ja tymczasem schodzę z rozżarzonych węgli na których siedziałam grzecznie i czekam na rozwiązanie ) to kiedy mogę się spodziewać opisu coill? pisząc to ostatnie zdanie pomyślałam że może jeszcze rzutem na taśmę dołożę cuś na stosik. spodobało mi się pytanie canady o wygląd więc też zapytałam karty i wypadły śmierć, cesarz i 10 buław. śmierć i cesarza zinterpretowałabym podobnie jak canada (dzięki za podpowiedź) czyli że obcięłaś włosy na krótko i wyglądasz prawie jak facet w sumie 10 buław też przedstawia jakiegoś chłopaka, więc tak jakby się potwierdza kolor włosów: król kielichów - u mnie jest tu taki myszokrólik, czyli ciemnyblond wzrost: też mi wyszedł cesarz, znaczy "słuszny". no chyba mała nie jesteś, choć tak patrząc na obecnie miłościwie nam panującego, to rzeczywiście może to być zmyłka a teraz podjudzona przez coill zapytałam o preferencje seksualne. najpierw wyszła 7 pentakli, co może sygnalizować, że aktualnie ta sprawa nieco uśpiona.. no ale w ogóle: wyszedł Wędrowiec. śmiem więc twierdzić że jesteś hetero. i chyba ognista jesteś bo na pytanie jaki jest twój stosunek do stosunków wyszedł as buław. i zaraz potem 2 kielichów, więc bez trójkątów. odnośnie szkoły/ pracy, na pytanie czym się coil zajmuje wyciągnęłam 4 pentakli, 8 mieczy i moc pokuszę się o stwierdzenie że uczysz się i pracujesz jednocześnie. ale żeby ci nauka sprawiała satysfakcję to tego nie widzę (nie ukrywam, że sama tej szkoły nie wymyśliłam tylko zobaczyłam wątek rozpoczęty przez coill z pytaniem o profesora, przyznaję się bez bicia no i tyle. teraz tylko czekanie Odpowiedz Link
betulanana Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 16.10.07, 22:31 uznałam, że aby naprawdę zdominować ten wątek muszę dopisać jeszcze jedno pytanie i na nie odpowiedzieć: gdzie mieszka aktualnie i studiuje coill. wyjszło że za granicą. za wielką wodą? Odpowiedz Link
coill Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 16.10.07, 22:58 wypadł ci rozumiem - Swiat,na moje zamieszkanie?? A ja widze plusa tego ze osob mniej.Gdy juz powiem wam odpowiedzi bedzie mozna pokolei kazda wypowiedz zanalizowac w kontekscie kart - tych ktore sie zgadzaja,tych zle zinterpretowanych oraz tych ktore niewiadomo czemu są Odpowiedz Link
betulanana coill wzywana do tablicy! 17.10.07, 11:06 no, ale zaraz zaraz. jeśli dziś jest środa to znaczy że wczoraj miałam zobaczyć zdjęcie coill Odpowiedz Link
coill Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 18.10.07, 19:15 odpowiedzi. Nie jestem z nikim w zwiazku - formalnym. Nie pracuje. Siedze w domu studiuje na ASP i tam prawie codzien wybywm(canada wspominala cos o wybywaniu do skzoly). Nie scielam wlosow ii NIGDY bym tego nie zrobila. Ale ostatnio akurat bylam u frysjera(z przodu troche wyrownac pazurki)zrobic kilak pasemek..moze o to chodzilo z ta XIII>????? Albo oto ze schudlam 5 kilo haha Co jeszcze dopisac o sobie?? i fota coill.dtfoto.pl/high/623816bed820ebd33621106785450360.jpg Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 19.10.07, 18:56 W końcu jak kiedyś gdzieś przeczytałam : "Schudnąć to odrobinę umrzeć" Odpowiedz Link
coill Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 20.10.07, 15:58 hehe dobre! Ale ja nie lcuhdlam jakos wielce Odpowiedz Link
coill Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 18.10.07, 19:23 chcialam jeszcze dodac. Wychodzilo wam cos o zagranicy. Pamietam Padał Swiat...ale ja nie mam ani takich planow ani za granica nie mieszkam..(poznan-na osiedlu na obrzeżach miasta). Nie wiem skad to,ale wroce wieczorkiem to dopisze posr bo mam ochote przyjzec sie waszym kartom NA GBLOS z osobnaa.co wy na to? Odpowiedz Link
coill Re: warsztat tarotowy nr 5-kontynuacja:) 20.10.07, 16:06 laski zapomnialam o wieku powiedziec hehe 22 Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: herbatazcytryna 20.10.07, 16:39 Choć coś A znak zodiaku i orientacja ? W rozkładzie określającym strony Polski zapomniałam dodać w środku kartę, przez co Poznań nie miał jak wyjść... Takie miasto przegapiłam Odpowiedz Link
coill Re: herbatazcytryna 21.10.07, 02:46 a zachod nie oznacza poznania?? Wg.jak to robisz,4strony i patrzysz gdzie karta najsliniejsza czy inaczej? Bo jezeli tak..to mnie ten rozklad jakos zawsze mylil znak - rak...ale mam w sobie sporo ognia orintacja - bi. Odpowiedz Link
betulanana Rozstrzygnięcie 20.10.07, 16:41 coill, czy to już wszystko z twojej strony czy jeszcze będziesz coś dorzucać słowem komentarza? jeśli już, to wyznacz zwycięzcę, bo spocznie na nim zaszczytny obowiązek wyznaczenia nowego zadania Odpowiedz Link
coill Re: Rozstrzygnięcie 21.10.07, 02:45 Ogolnie kazdy w jakaz rzecz trafil,gl.jezeli mowa o harakterze. Ale Herbata trafila prawie wszystko Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Rozstrzygnięcie 21.10.07, 10:04 Hura Może ktoś mi podpowie pytanie? Pytać o osobę czy przedmiot? Muszę pomyśleć poważnie Odpowiedz Link
betulanana do coill 21.10.07, 19:29 coill, czy mogłabyś się przyjrzeć moim rozkładom i powiedzieć jak powinno się je odczytać z punktu widzenia osoby, która zna się najlepiej i mogłaby dopowiedzieć jak powinno się je odczytać? Odpowiedz Link
coill Re: do coill-bertulanana 03.11.07, 13:53 betulanana 12.10.07, 15:20 zapytałam o związek i wyszły, ło jezu.. 2 buław, 10 mieczy i 9 buław" hm..jestem oficjalnie osobą wolną.ja nie wiem czy akrty kladlasn a zasadzie - przeszlosc,teraz,przyszlosc,czy porpostu zeby sie odniesc. rozstanie sie zdarzylo i w to trafilas. i mysle ze oto moglo chodzic. 2bulaw-zwiazek(opierał sie gł.na seksie więc buławy beda tu odpowiednie)-10mieczy to jeko zakonczenie. 9buław to to co jest wynikiem i jest teraz- czyli po koncu tego wiazku czekam patrze i obserwuje(np kogos nowego). W sumei karty nie pokazały Ci terazniejszej głebszej czy prawdziwej sprawy uczuciowo-intymnej w moim zyciu,odniosły sie bardziej do rzeczy tych ktore sa na wierzzchu(oficjalnie-nieprywatnie) i zachaczajac mocno o przeszlosc. jeste jeszze jedna opca - 2ka kijow,9kijow(wiemy juz co znaczą)łączymy przez 10mieczy-koniec,czyli rozwaizanie sytuacji ,zakonczenie etapu-kijowego,2ka pasuje tez na takie o\kresy kiedy sie kogos poznaje i iskrzy.Mamy iskrzenie oraz czekanie i zastanowienie,10tka mieczy - trzeba ten okres zakonczyc i 9tka kijow ku temu sie zwraca,na to czeka -trzeba albo zakonczyc i szykac czegos co bedzie bardziej owocne albo bardziej sformalizowac relacje(czyli z 10tki mieczy przejść w Asa monet np Odpowiedz Link
coill Re: do coill-bertulanana 2 03.11.07, 13:59 ''betulanana Za to praca rekompensuje wiele. Wyszły: As buław, Śmierć i As kielichów NIedawno podjęłaś nowe zatrudnienie, praca jest zgoła inna od tego co robiłaś wcześniej i po prawdzie realizujesz się w niej. A z twojego mejla o braku czasu mogę tylko się domyślać, że pochłania cię całkowicie. Żeby nie powiedzieć "konsumuje" co mi się nasunęło, kiedy patrzę na śmierć Jednak klimat w pracy jest chyba super." nie pracuje,ale ucze sie w taki sposob ze to wymaga pracy,wkoncu maluje. As buław -to pędzel.Smierc-postac zmieniająca rzeczywistosc (przenosząc ją na płótno),as kielichow- farby się leją)Spójrz co widac - pracuję dzieki urzyciu naczyń(kielichy)(moze naczyn z wodą oraz "patyka" w dłoni(nie powiem ze drzew i drewna ognia moze na patyku nie mam,ale odpowiada on pędzlom,as kijow to takze Twórcza siła. Wiec wkładamy tego Patyka do tego Naczynia i dokonujemy XIII. Co jeszcze tu widze Był jeden początek,skonczył sie i przeszedł w drugi - as-smiersc-as. poczatek 1szego roku studiow-smierc(koniec roku oraz wakacje)-drugi rok.Nawet kolejnoscc kart pasuje bo najpierw mamy kije a na drugim poziomie sa juz kielichy. Odpowiedz Link
coill Re: do coill-bertulanana 3 03.11.07, 14:04 "bertrtulanana - Wiek: królowa pentakli, czyli osoba już dojrzała. Przyznam się że nie wiem jak określić wiek, szczególnie że nie umawiałam się z kartami jakoś konkretnie. na mojej karcie darka cecudy królową pentakli jest kobitka tak po 30-tce" Mam 22 lata.Sama nie wiem dlaczego tak,ale na kartach królowa to kobieta a walet to osoby mlodsze moze dlatego.Choc walet lepiej pasowałby na wiek tymbardziej ze tkasie uamwaisz z kartami. Moze powiedz kogo tam w talii mialas,moze na karcie była krolową monet jakas mloda osoba? Mi osobiscie ta postac kojarzy sie z obietą w kwiecie wieku-jak cesarzowa,bliskei sobie obie otoczone złotem i pieknem. Jako kobiety starsze badz po przejsciach(dzieccko,mąz,czy rozwod) traktuję pucharów(choc NIBy to i moja karta patrzac przez zodiak HAHA) oraz mieczy..conieznaczy ze Pani Kijow nie moze wypasc jako kobieta po 40stce Odpowiedz Link
coill Re: do coill-bertulanana 4 03.11.07, 14:14 "betulanana 12.10.07 Zainteresowania: kochankowie, Świat, cesarz sex, podróże i starsi faceci ) a tak na poważnie, to na dobrą sprawę interesuje cię wszystko, jesteś typem mediatora z powołania, interesują cię relacje międzyludzkie, dążysz do stabilizacji" faktycznie wszystko. Podroze akurat malo..sie przyznam hehe. sex totk,strsi panowie hmm...no nie jest to jakies hobby ani tez nie chodze ulicami i nie ogladam sie za starszymi,aczkolwiek w kwestii wyboru partnera to zawsze lubilam starszych Powiem ci(gdyby karty nie dotyczyly mnie)powiedzialabym ze razem one trzy znaczą chec związania sie a nawet zaslubienia badz wyszukania sobie męza z daleka haha Mysle powinnas podejsc tak - 6-znajomi,przyjaciele,swiat-znajomosci tak istotne w zyciu i rozbudowane ze nie tylko miescie zamieszkanie ale zawierana w roznych zakątkach swiata,4-przewazają męzczyzni(czesciej starsi)jako koledzy czy znajomi. i - czym interesuja sie - 6,21 i 4. Kochankowie - relacjami przyjacielskimi,towarzyskimi i sercowymi - czyli to w zyciu jest priorytetem.21-wiem ze mowi sie wiele ze zagranica BO SWIAt itp,wszyscy sie tu wyjazdow zara doszukują,a to nie tylko o to chodziA Co robi postac ze swiata? jest jego pępkiem i tak naprawde ŚWIAT i cala reszta mało ją interesuje,wkoło sa zwierzeta i inne...ale ona jest otoczona sswoim laurowym(??)wieńcem,jest w jego centrum,reszta jest na wciuagniecie palca,przy niej ale poza węzłem. Wiec swait poprostu interesuje się - ...sobą..moze musi miec przy sobie to wzsytko co ma postac na karcie by byc szcym i pracuje by je utrzymac. Cesarz...hmm co go obchodzi wogole? Pieniadze - tyle ze to domnie nie bardzo pasuje,bo ani nie jestem pracocholikiem i kasa nie jest u mnei podstawą czegokolwiek..ale cesarz ma swoje królestwo,wiec mzoe chodzi i o gromadzenie dóbr(powinna wypasc cesarzowa,wiadomobyoby ze chodzi o swiecidełka,kosmetyki itp Odpowiedz Link
betulanana do coill-betulanana 06.11.07, 20:56 coill, wielkie dzięki za wyjaśnienia. o to mi chodziło! ) Odpowiedz Link