Dodaj do ulubionych

naprawdę trzeba coś znaleźć!

27.10.07, 11:12
Dziewczyny, ratunku!

Przewrocilam dom do gory nogami i nie ma. Trace juz pomysly, gdzie moze byc, a MUSZE ja znalezc...

Ale od poczatku.
Dostalam od wykladowcy plyte cd (moze dvd? nie wiem) z filmem "Nanook of the North". Mialam ja puscic na nastepnych zajeciach, bo sam wykladowca nie mogl sie pojawic, a odwolywac nie chcial. Plyte wzielam do domu i... posialam. Zajecia sie w koncu nie odbyly, bo nikt na nie nie przyszedl, ale to nie zmienia faktu, ze plyty jak nie ma, tak nie ma. A przeciez musze ja oddac.

Rzucalam juz karty, oczywiscie, ale trudno mi podejsc do nich obiektywnie, wiec moze Wy bedziecie w stanie pomoc?
Prosze o podpowiedzi: czy plyta w ogole jest w domu? Jesli tak, to w ktorym pokoju (mamy do dyspozycji duży, komupterowy, mój, kuchnię, łazienki i przedpokój)? I gdzie dokladnie jej szukac? Tzn. o co jest oparta, kolo czego lezy itp.

Bede Wam bardzo wdzieczna za pomoc!

Pozdrawiam
gapa-pani.jazz
Obserwuj wątek
    • herbatazcytryna Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 27.10.07, 14:42
      Współczuje. Ja też wiecznie czegoś szukam smile Zrobiłam to szkoleniowo bardziej,
      ale uprzedzam, że w warsztatach nigdy mi nie szło, jeśli idzie o miejscasmile Moim
      zdaniem jest w domu w dużym pokojusmileGdzieś przy drzwiach lub oknie.Zawalona
      innymi rzeczami. Może koło zdjęć lub lustra, ewentualnie innych kobiecych
      gadżetów. Pewnie strzał w zero. Masz takie miejsce w dużym pokoju w ogóle?
    • morgana8 Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 27.10.07, 18:53
      Czy plyta jest w domu?
      Cesarzowa (rider)

Hmmm..., nie wiem. Cesarzowa jest na dworze. Wniosla na pole swoj fotel i cos
      tam jeszcze. Ale przeciez pole to tez jej krolestwo...
      Wychodzilas gdzies, gdzie moglabys zostawic jakies swoje rzeczy? Co poza domem
      moglabys zaliczyc do swojego krolestwa?

Drugie pytanie w rozkladzie mialo byc o pokoj, ale poniewaz nie mam pewnosci,
      czy rzeczywiscie jest w domu, postanowilam, ze kolejne dwie karty maja lacznie
      dac odpowiedz na pytanie, kolo czego lezy.

Druga karta: 7 pucharow

Kolo czego lezy?
      as pucharow

Nocowalas poza domem? Wychodzilas do kina? Ogladalas jakies filmy u znajomych?
      Jakas nowa milosc? suspicious

Szukalabym kolo lozka, kanapy itp.
      • romy_sznajder Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 27.10.07, 19:45
        *Czy jest w domu czy poza domem??

1. Krol Monet, dalej: 2.(negatyw) As Mieczy i 3. 9 Mieczy.
        w domu, najpewniej. Jedyna kontr-mozliwosc: juz oddana w szkole, pani.jazz
        oddala i zapomniala; jesli nie - to w domu. Dalsze karty... Miecze to umysl,
        ksiazki, papiery. Ale doslownie nie w tych papierach, na karcie 9 jest
        chwytajacy sie za glowe czlowiek siedzacy NA łOZKU. Jakby sie nie wyspal, bo
        czytal do pozna. Byc moze jest to w poblizu, w srodku, w bliskosci ksiazek,
        innych plyt, ktore byly w uzyciu, lub w poblizu miejsca do nauki (krol siedzi na
        fotelu).

** Co trzeba zrobic, zeby sie plyta znalazla. Posprzatac, nie sprzatac,
        pomyslec, popytac kogos niezaangazowanego, a logicznie myslacego?

1. Wisielec. 2. (negatyw) Rydwan 3. Krol Monet.
        Bez komentarza, prawda? Bez pospiechu, pomyslec raczej, odtworzyc droge plyty,
        nic na skroty (nie dzialac Rydwanem), a plyta sie znajdzie. W domu.
        Krol Monet. Duzy pokoj. Pokoj dzienny. Cos takiego. Pokoj reprezentacyjny.

*** Kiedy?
        Niepredko. (1. 5 Kijow - teraz goraczka, dalej: 2. Rycerz Monet i 3.Wisielec)

**** Co pani.jazz zrobila z plyta?
        1. 10 Pucharow. 2. Rycerz Pucharow, 3. 2 Monet.
        Ha. Hahah. A moze Krol Monet to mezczyzna? 10 Pucharow plus Rycerz Pucharow, to
        moze jakis... ukochany.
        2 Monet - para. Czy pani.jazz nie byla z ta plyta poza domem? Czy nie nocowala u
        kogos i przypadkiem tam nie zostawila plyty? Jesli tak, to musialby byc tzw.
        "Drugi dom", bo.. patrz: rozklad pierwszy.
        Ale tez Rycerz Pucharow na negatywnej drugiej pozycji to 'bledny rycerz', pijane
        dziecko we mgle, roztrzepana osoba, no i to moze oznaczac to, o co pytamy: ze
        pani.jazz zgubila plyte.

Najdoslowniej patrzylabym na karte 9 Mieczy.
        Lozko. Lub niewyspanie. Lub natlok mysli (przeciwienstwem jest Wisielec). Na
        karcie sa tez szable ulozone na ksztal drabiny (kaloryfera) i kapa w krate w
        znaki zodiaku. Jesli masz cos, pani.jazz, takiego w domu, to w pierwszej
        kolejnosci pomyslalabym o tym. No i lozka, a potem fotele.

ps. W szufladzie komputera plyty na pewno nie ma?

Powodzenia!
        • betulanana Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 27.10.07, 23:28
          Czy plyta jest w domu?
          wyskoczył sąd. ludzie wychodzą z grobów. nie-dom, ale z drugiej
          strony trumny, takie szuflady.. dobieram kartę: 3 mieczy.
          Zawieruszyłaś ją w momencie jakiegoś niepokoju. Czy miała miejsce
          jakaś przykra sytuacja w ostatnim czasie? gdzie wtedy byłaś?
          koło czego leży, w jakich okolicznościach przyrody? 2 buław
          - kolumna, filar, globus, kula, mapy, książki o podróży, zdjęcia z
          podróży?
          Co trzeba zrobic, zeby sie plyta znalazla
          7 kielichów - zrelaksować się i pomedytować, względnie pomodlić i
          samo się znajdzie smile
          kiedy? cesarz - nie czuję tu elementu czasu, jedyne co mi
          przychodzi: podczas odwiedzin ojca? ale to raczej potraktowałabym
          folklorystycznie
          Co pani.jazz zrobila z plyta?
          8 pentakli - wcisnęła ją gdzieś przy okazji pracy albo wzięła do
          pracy, szkoły

• romy_sznajder Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 28.10.07, 13:24
            > wyskoczył sąd. ludzie wychodzą z grobów. nie-dom, ale z drugiej
            > strony trumny, takie szuflady..

Dom to grobwink)? Ale moze lozko? Jakas szafka nocna?
            Duzo nam lozek wyszlowink

Ale czemu pani.jazz nie komentuje, odnioslam wrazenie, ze to pilne? (taki byl
            klimat posta i tytul z wykrzyknikiem) Czy plyta sie jednak znalazla?
            • pani.jazz Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 28.10.07, 20:00
              romy_sznajder napisała:

> Ale czemu pani.jazz nie komentuje, odnioslam wrazenie, ze to pilne? (taki byl
              > klimat posta i tytul z wykrzyknikiem) Czy plyta sie jednak znalazla?

Pani Jazz nie komentuje, bo nie zawsze siedzi na forum. Ba, spedza wrecz wiekszosc swego czasu poza nim, na przyklad szukajac znanej juz wszystkim plyty. I nie znajdujac jej.

Ciekawe, ze czesc z kart, ktore podajecie wypadla i mnie. Np. Rydwan, As Kielichow i 8 Monet. Swoja droga, krata z 9 Mieczy, o ktorej ktos pisal, to prawdopodobnie okolice moich okien - mieszkam na parterze, za kratami.

Szukalam w tych wszystkich miejscach, o ktorych pisalyscie (nie pierwszy zreszta raz), ale nie ma. Kamien w wode. Nie wiem co o tym myslec. Chyba rzeczywiscie znajdzie sie na sposob wisielczy - jak juz bedzie po wszystkim.

Dziekuje Wam za pomoc. Bede szukac nadal, poki nie odnajde, a jak znajde, to napisze gdzie sie schowala zlosliwa plytka.

Pozdrawiam,
              pani.jazz
              • morgana8 Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 28.10.07, 21:24
                Pani Jazz,
                7 pucharow i 9 mieczy to sny wszelkiego rodzaju (dlatego sie wszystkim z lozkiem
                kojarzy smile), a film to tez w pewnym sensie sen. Albo te karty pokazuja, czego
                szukamy, albo plyta tkwi gdzies w napedzie dvd - wystarczy tylko nacisnac
                przycisk (as pucharow) i sen sie zaczyna.
              • romy_sznajder Re: naprawdę trzeba coś znaleźć! 28.10.07, 23:40

> Pani Jazz nie komentuje, bo nie zawsze siedzi na forum.

ups, sorry. zrozumialam, ze to w jakis sposob pilne, chyba przez ten wykrzyknik.
                bez urazy, naprawde.
                • pani.jazz romy :) 29.10.07, 01:00
                  Hej, spoko smile. W sumie dobrze zrozumialas, bo jakos tam jest to pilne. Ale mimo to nie zawsze moge siedziec na forum smile. I tak dzieki za pomoc.

pozdr,
                  jazz
                  • aglaonike Re: romy :) 10.11.07, 12:25
                    a pod łóżkiem patrzyłaś , mi czasem pod dywanem nawet płyty się chowają...albo
                    pod materacem jeśli jest taka możliwość lub w kołdrze , prześcieradle tongue_out

a z kart hmm na każdej karcie mam żywioł wody .... może kuchnia , łazienka
                    ....może masz akwarium i gdzieś koło akwarium

a jeszcze z własnego doświadczenia szukania płyt ....
                    przypomnij sobie dokłądnie okoliczności dostania płyty.
                    co miałaś wtedy w ręku może jakaś książkę , zeszyt może włożyłaś ją właśnie do
                    książki lub zeszytu , a potem do plecaka/ torby ...może wypadła i jest w plecaku
                    w torbie ...
                    no i poszperaj jeszcze pod łóżkiem i pod dywanem
                    • herbatazcytryna Re: romy :) 10.11.07, 12:46
                      Znalazła się zguba?
                      • dori7 Re: romy :) 21.11.07, 19:39
                        herbatazcytryna napisała:

> Znalazła się zguba?

Dolaczam sie do pytania smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka