Dodaj do ulubionych

tranzyt plutona po 5 domu

05.03.07, 14:39
zbliza mi sie ciezki tranzyt pluton a na wenus w 5 ( natalnie wenus w kozie po
trygonie do saturna i opozycji scislej do Jowisza w raku) Nie wiem co jeszcze
moze sie stac saturn w 12 dotarl mnie juz mocno i ledwo zyje, teraz jowisz
szaleje po 5 domu i nic tylko klopoty winkCzy mglibyscie mi podpowiedziec cos w
tej materii?czy ktos ma w radiks taka konfiguracje ewentualnie jak przejawia
sie tranzyt plutona przez 5 dom z naciskiem na wenus

dziekuje
Pozdrwaiam z krakowa
Obserwuj wątek
    • kita32 Jowisz w 5-m 05.03.07, 15:49
      Anblisso,
      piszesz o swoich tranzytach:
      > jowisz szaleje po 5 domu i nic tylko klopoty wink

Serio? Jowisz w 5-m ściąga kłopoty? A ja tak oczekiwałam jego wejścia w mój 5-y
      dom! Zaczęłam grać w totka na jego wejście, przynajmniej jak jest akumulacja.
      Podobno przynosi szczęście do wygranych. Jednej mojej znajomej zadziałało. Tylko
      oprócz wejścia w dom 5-y, to jeszcze powinien robić jakieś harmonijne tranzyty.

Nie mogę sprawdzić tego w Uranii, bo mój komputer jedzie do naprawy i korzystam
      z innego, ale jak masz Wenus w Koziorożcu, to Pluton utworzy półsekstyl lub
      koniunkcję do Wenus. Półsekstylem byś się nie przejmowała. Niektórzy przy
      tranzytach sprawdzają jedynie koniunkcje, opozycje, trygony i kwadratury. Więc
      utworzy koniunkcję.
      Jedna z naszych kursowych koleżanek opowiadała, ze przy takim tranzycie miała
      niesamowite powodzenie u mężczyzn. Ciągle ktoś chciał się z nią umówić.
      Inna na kwadraturze Plutona z Wenus zaszła w nieplanowaną ciążę.

pozdrawiam, Kita
      • ann-elemetrics Re: Jowisz w 5-m 05.03.07, 16:03
        > Inna na kwadraturze Plutona z Wenus zaszła w nieplanowaną ciążę.

A czy z chcianą też działa? smile
        w lutym przyszłego roku kulminuje się u mnie opozycja Plutona do Wenus i
        jednoczesnie trygon Plutona do Jowisza, Neptun sekstyl Neptun. Czy może to na
        to wskazywać?

pozdrawiam
        Ania
        • anbliss Re: Jowisz w 5-m 05.03.07, 16:17
          a tez w 5?
          wiesz kita ja juz jednodziecko mam i drugiego nie chce a Jowisz rzeczywiscie
          ambicje pobudzil ale problemy tez rozbujal ! Niestabilnosc emocjonalana
          placzliwosc coz spacer po neptunie , pocieszam sie ze na merkurym bedzie
          niedlugo . Co do wygranych wiesz cos w tym jest ostatnio place w automacie za
          kawe a tu zamiast reszty 2 zeta otrzymuje 15 winkPlanuje w totka grac jak na
          merkurego wejdzie winkWiesz u mnie koniunkcja wenus pluton bedzie w trygonie do
          saturna i opozycji do jowisza i to bardzo scislej . Saturn w pannie w 1 ,6 dom w
          koziolku ,piaty koziolek i strzelec winkMoze z praca pojde do przodu? Teraz
          pluton trygon do MC robi . Powodzenie mam i rzeczywiscie sami plutonicy lgna do
          mnie , a co dziwne przyssal sie taki jeden spec uwaga od energetyki co jak dla
          mnie wybitnie plutonicznie sie zapowida Problemy w zyciu rodzinnym finansowe
          mimo automatow i adaptacyjne wink towaszysza Jowiszowi w 5 powazne klopoty.
          • kita32 czy w 5-m? 05.03.07, 16:26
            Nie wiem w jakim domu, bo uczyliśmy się bezdomowo.
            • anbliss Re: czy w 5-m? 05.03.07, 17:51
              no faktycznie pamietam sektory byly a rozmowy o domach byly pacyfikowane 5 dom
              na kursu oscylowal wokol punktu wiedzy o ile pamietam wink No ale to nie probem
              sprawdzic w uranii czy jakims innym programie

Pozdrawiam wiosennie
              • kita32 sprawdziłam 05.03.07, 18:00
                Koniunkcja Plutona działa się pod koniec 4-ego, więc można przyjąć, że działała
                jak w 5-m.
                Lwadratura działała z 11-ego na 8-y.
                • joola17 Re: sprawdziłam 05.03.07, 19:28
                  plissss, nie piszcie "w kozie". "w koziołku", bo mi ciarki przechodza po
                  plecKachwink w KOZIOROZCU.

na kwadraturze plutona do wenus nie zaszlam w ciaze, ani nie lgneli do mnie
                  ludzie mniej czy bardziej niz kiedy indziej. stalam sie mniej pewna siebie,
                  jakas "przepraszajaca", mialam problemy alergiczne, i pare ciekawych,
                  pouczajacych, przeminietych z tranzytem znajomosci, damskich i meskich. ale
                  wiele cennych, np. naszych kursowych. na tym tez tranzycie poznalam swoj
                  horoskop wraz z dominujacą w nim wenus. urodzila sie, rzecz mozna, i ja z nia
                  jako poczatkujacy astrolog: nic juz nie bedzie takie jak przedtem, heheh.
                  Anbliss, ja masz tendencje do np. romansow, to sie zwielokrotni, albo urwie,
                  albo przezyjesz romans wszechczasow i to tak, ze sie czegos bedziesz musiala
                  nauczyc. ale to takie wrozenie z fusow zalezy wszystko od tego, cze Twoja Wenus
                  jest wazna i najwazniejsze, czy Pluton znaczy cokolwiek. Jesli jest horoskopowa
                  blotką, to nie odczujesz nic.
                  uwazaj na nalogi ( Wenus, Pluton, 5d.)
                  Ale Pluton głownie wydobywa i czyści. Wiec albo czegos sie o sobie dowiesz, albo
                  np. pozbedziesz sie jakis iluzji nt. zwiazkow, relacji, wlasnych upodoban
                  (domena Wenus)
                  • anbliss Re: sprawdziłam 05.03.07, 19:51
                    Hm mam rozbuchany dom 5 wenus jest dosc wazna ma dokladne aspekty z saturnem i
                    jowiszem . Romanse pojawiaja sie ale raczej on line i nic powaznego z moejj
                    strony Pluton ma trygon do dsc ale dsc nie obstawiony Natalnie pluton w 3 w
                    wadze . wiesz ja dosc ostro dostaje w kosc ostatnio i nie moge sie wygrzebac
                    chcialabym zmian a noz sie cos wydarzy wink
                    dzieki
                    • joola17 Re: sprawdziłam 05.03.07, 20:04
                      Anbliss, ale to moze byc Saturn. jak daleko ma do ascendentu?
                      www.taraka.pl/index.php?id=sat_00.htm

(sam aspekt do jowisza i saturna jeszcze wenus silna nie czyni....)
                      • anbliss Re: sprawdziłam 05.03.07, 21:52
                        hm asc na 15 lwa wink
          • dagmara888 Re: Jowisz w 5-m 17.03.07, 21:19
            Tranzyt Plutona po Wenus może Ci zmienić system wartości (zarówno w stosunku do tych wartości materialnych jak i niematerialnych). Ponieważ Pluton jest u Ciebie natalnie w 3 d. więc warto popatrzeć jaką rolę pełni u Ciebie Pluton. Może masz ochotę pokazać swoją kreatywność w dziedzinach związanych z Wenus, może kiedyś chciałaś się czegoś nauczyć ale jakieś warunki nie sprzyjały temu. Sprawdż też jakimi domami włada Wenus.

Jowisz w 5 jest fajny ale np. u mnie działa dziwnie i bardzo nerwowo przy pierwszym przejściu aspektujac planety. Potem jak zrobi nawrót działa fajnie i przynosi zawsze dużo ruchu, także warto poczekać do nawrotu.

W grach w totolotka także spróbowałabym dni kiedy Jowisz tranzytujący 5 dom aspektuje poczatek 2 d. albo planety postawione w 2 d. (oczywiscie w wypadku wygranych losowych należy doszukiwac się gdzieś w samym radixie albo w tranzytach elementów Neptunasmile)) )
            • margoux tranzyt plutona - pytanie 27.03.07, 12:18
              Witam,
              A czy ktos z was badal tranzyty plutona do planet progresywnych, ew.
              dyrekcyjnych?
              Jezeli dzialaja, to charakter pewnie maja podobny do tranzytu plutona do
              natalnych. Ale czy to w ogole dziala?
              pozdr. m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka