Dodaj do ulubionych

Kobieta_z_Saturnem

31.07.13, 22:05
Przenoszę do nowego wątku, bo to nowy temat:
Kobieta z Saturnem 21.04.1980 4.30, Zgierz

Kobieto z Saturnem,
Twoimi dominatami są Saturn w Pannie – najsilniejszy, o ile urodziłaś się dokładnie o 4.30 – bo jest dokładnie na Descendencie, później Neptun z MC oraz Jowisz wskazywany ścisłym trygonem przez Słońce, również Pluton wskazywany ścisłą kwadraturą przez Księżyc.

W swoim horoskopie masz dwa silne „Ogniska” ześrodkowanej energii.
Jedne „ognisko” bardzo energetyzujące, uwrażliwiające, twórcze, które dodaje Ci sił i przynosi radość w życiu – jest związane z trygonem Słońca do koniunkcji Jowisz-Mars, które są w trygonie do Neptuna na MC, oraz jest wzmocnione położeniem Słońca w I-m domu..

Czy jesteś artystką związaną ze światem muzyki, tańca lub innej sztuki? Masz do tego predyspozycje. Pierwszo-domowe Słońce w Byku, energetyzujące trygony ze stellum Jowiszowym, Mars w ognistym Lwie, Jowisz w konkretnej Pannie, no i ich powiązanie z Neptunem na MC. Księżyc w trygonie z Uranem daje Ci oryginalność i niezależność.

Jeżeli życie Ci się tak ułożyło, że mimo predyspozycji nie poszłaś w stronę sztuki, to przynajmmniej jako hobby powinnaś się czymś artystycznym (muzycznym, tanecznym) zająć, bo tam ogniskuje się Twoja siła.

Merkury w I-m domu ułatwia Ci komunikację, przekazy słowne. Bycie aktorką też by Ci pasowało. Może piszesz książki? Dla dzieci lub sf? Jeżeli chodzi o pracę, to dążysz do maksymalnej niezależności (w 6-m domu masz Jowisza z Marsem wzmocnionych Słońcem 1-o domowym).

Drugie „ognisko” ześrodkowanej energii, to bolesne i trudne kontakty z ludźmi. Neptun w kwadraturze z Saturnem działa depresyjnie, osłabiająco energetycznie. Saturn jest w sekstylu z Księżycem. Sekstyl to harmonijny aspekt, ale wszelkie powiązania Saturna z Księżycem, nawet te harmonijne – działają osłabiająco na poczucie własnej wartości. Saturn jest za bardzo krytyczny. Ale również ten sekstyl daje umiejętność samoograniczania się i wytrwania w trudnych warunkach. Saturn jest w sekstylu (słabym 3^) z Uranem – i znowu mimo harmonijnego aspektu mogą tu występować jakieś napięcia. Ale Saturn jest tymi sekstylami podłączony do trygonu Księżyc-Uran-Asc. To jest połączenie oryginalności z solidnością. W tym układzie jest jakiś motorek energetyczny, są napięcia które zmuszają do pracy nad sobą (Uran jest w 8-m domu transformacji wewnętrznych), do działania (Księżyc w 5-m domu) i oddziaływają na to jak jesteś postrzegana (Asc). A ten Saturn na desc – może przyciągać do Ciebie ludzi starszych, albo zimnych albo wyrachowanych. Saturn w kwadraturze z Wenus może przynosić rozczarowania w kontaktach z ludźmi. Również nie tolerujesz powierzchownych kontaktów. Potrzebujesz przestrzeni dla siebie. Samotność jest w charakterystyczna dla Ciebie, mimo iż ludzie mogą Cię postrzegać jako osobę sympatyczną i miłą (Wenus w 3-m), a też aktywną, dynamiczną – no bo jesteś.

Bolesność przynosi kwadratura Plutona do Księżyca. To trudny aspekt. Ale on zwiększa siłę Plutona w Twoim horoskopie , a Pluton, władca podziemi, jest kojarzony z przynoszeniem energii w sytuacjach krytycznych. Przynosi bolesne sytuacje, ale w każdej takiej sytuacji znajdujesz energię, aby zawalczyć. Pluton, całe szczęście, ma również harmonijne aspekty – trygon do Wenus i sekstyl do Neptuna z MC. Trygon Plutona do Wenus zwiększa seksapil wink.

Myślę, że w dzieciństwie jakaś kobieta (matka?) była dla Ciebie bardzo ograniczająca, ale inna (babka, ciotka?) wzmacniała Ciebie – czy tak?

Podsumowując krótko – jesteś wyrazistą osobą (silny I-y dom), masz wewnętrzne źródło energii i predyspozycje do pracy niezależnej i twórczej, masz predyspozycje do działań związanych ze sztuką. Czujesz samotność i ogólnie dobrze sobie z tym radzisz , ale Księżyc w Raku chciałby mieć rodzinę, dzieci, ciepły dom. Na tym etapie życia może to Ci doskwierać. Horoskop nie wyklucza dzieci, ale z mężami to lepiej uważać… Głębsze kontakty z ludźmi mogą przynosić Ci bolesne zdarzenia, ale bolesne uczucia umiesz przekształcić w sobie tak, że to Cię wzmacnia. Nie zgodzisz się na żaden związek, który będzie Ciebie ograniczał – a jak taki się zacznie w Twoim życiu, to długo może nie potrwać...
Obserwuj wątek
    • kobieta_z_saturnem Re: Kobieta_z_Saturnem 01.08.13, 20:34
      Bardzo dziękuję za analizę! Napiszę kilka uwag zwrotnych.

Nie wykonuję żadnego zawodu artystycznego tylko pracę urzędniczą, którą sobie cenię, bo lubię spokojną pracę nad dokumentami w zaciszu gabinetu. Jednak duszę artysty w sobie czuję, zachwycam się pięknem przyrody, ludzi, sztuką, literaturą (kiedyś dużo czytałam, teraz czasu brak), dużo czasu poświęcam na marzenia, fantazje, powiedziałabym nawet, że za dużo. Dawno temu miałam pewne próby pisarskie, ale to tylko drobny epizod. Neptun zaś przejawia się u mnie w zainteresowaniach psychologią.

Co do koniunkcji Jowisz-Mars, to czy nie przeszkadza fakt, że te planety są w różnych znakach? Czy owa koniunkcja, wzmocniona trygonem Słońca, może jakoś dobroczynnie wpływać na mój status materialny? Wprawdzie nie jest to ani II, ani VIII dom, ale wszędzie w podręcznikach czytam, że ten „królewski” aspekt to dostatek w życiu. Póki co dostatku u siebie nie widzę. Czy mogłabyś się odnieść – choć króciutko - do mojej sytuacji finansowej? Byłabym wdzięczna, bo tutaj mam chyba największe problemy z interpretacją.

Mam też pytanie, czy bardzo mojej karierze może szkodzić kwadratura Saturna do MC? W bliskiej przyszłości Saturn będzie mi tranzytował MC, co – jak wiadomo – często przynosi progres w karierze. Czy fakt, że u mnie jednocześnie Saturn będzie w kwadraturze do swojej pozycji urodzeniowej, może zniweczyć ten progres?

Co do matki, to ona jest najważniejszą osobą w moim życiu i emocjonalnie najbliższą (dużo bólu i dużo radości zarazem). Działa na mnie ograniczająco od wieku nastoletniego w tym sensie, że jej poważna przewlekła choroba wymaga ode mnie wielu kompromisów.

Wprawdzie nie chcę mieć dzieci, co przy kwadraturze Księżyca do Plutona jest dobrym wyborem, bo dziecko mogłoby być chore, kalekie lub w inny sposób dla mnie uciążliwe. Trafnie jednak zauważyłaś, że jestem domatorką, przywiązaną do rodziny generacyjnej (choć i tu relacje bywają trudne), pamiątek, ziemi, która mnie na świat wydała.
      • kita32 Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 01:01
        Dzięki, Kobieto z saturnem, za zwrotne uwagi.

Dawno temu miałam pewne próby pisarskie, ale to tylko drobny epizod. Neptun zaś przejawia się u mnie w zainteresowaniach psychologią.

…..To nie tylko Neptun na MC. Cały zestaw aspektów przemawia u Ciebie za twórczością artystyczną. To nie musi być praca zawodowa. Powinnaś pisać. Pomyśl o tym. Daj swoim fantazjom i marzeniom saturnową strukturę.

Co do koniunkcji Jowisz-Mars, to czy nie przeszkadza fakt, że te planety są w różnych znakach?

…….Koniunkcja w tych samych znakach jest silniejsza, ale ta koniunkcja jest i tak silna, bo ścisła.

Czy owa koniunkcja, wzmocniona trygonem Słońca, może jakoś dobroczynnie wpływać na mój status materialny? Wprawdzie nie jest to ani II, ani VIII dom, ale wszędzie w podręcznikach czytam, że ten „królewski” aspekt to dostatek w życiu.

…… Ta koniunkcja daje Ci energię i optymizm pozwalający odgonić smutek, który też masz zaznaczony w horoskopie. Połączona z Węzłem Księżycowym może wyrażać się jako pasja w życiu gdy natrafisz na coś, co tą pasję obudzi. U Ciebie ostrożny Saturn może trochę hamować zapał.
        …..W VI-m domu może przynosić powodzenie w pracy, ale raczej takiej cichej pracy zależnej, nie dyrektorskiej.

Póki co dostatku u siebie nie widzę. Czy mogłabyś się odnieść – choć króciutko - do mojej sytuacji finansowej? Byłabym wdzięczna, bo tutaj mam chyba największe problemy z interpretacją.

…… Ogólnie Twoja sytuacja zawodowa wygląda mi na stabilną, solidną. Myślę, że koniunkcja Jowisza z Marsem w VI-m domu dała Ci pracę w której dobrze się czujesz. Bieda Ci nie grozi, ale sytuację finansową trochę osłabia fakt, że Wenus, która jest władcą domu II-ego - jest w kwadraturze do Saturna.

Masz dość delikatny, bo decylowy (decyl to pół kwintyla, czyli aspekt rzędu 1/10) układ łączący Ceres z II-go domu, Merkurego z I-go i Neptuna z MC. Ale nie wiem, czy jest wzmocnienie sytuacji zawodowej, czy raczej jest jednym z aspektów przemawiających za tym, żebyś pisała… Kwintyle mówią zwykle o twórczej aktywności. Półkwintyle są słabszym aspektem, ale podobnym.

Mam też pytanie, czy bardzo mojej karierze może szkodzić kwadratura Saturna do MC? W bliskiej przyszłości Saturn będzie mi tranzytował MC, co – jak wiadomo – często przynosi progres w karierze. Czy fakt, że u mnie jednocześnie Saturn będzie w kwadraturze do swojej pozycji urodzeniowej, może zniweczyć ten progres?

….. Nie przejmowałabym się kwadraturą Saturna do MC, bo to tylko oś, a nie planeta. Poza tym, czy ta godzina 4.30 jest dokładna co do 5 minut? Osie się szybko przesuwają. Koniunkcje są ważne, a inne aspekty mniej.

Kwadratura Saturna tranzytującego do natalnego niczego nie zniweczy, bo całe przejście Saturna przez ćwiartkę od MC do Asc przynosi progres w karierze i ogólnie jest to okres „odcinania kuponów” od wcześniejszej pracy. Ta kwadratura może przyciągnąć jakiś natłok obowiązków lub jakieś zmęczenie, przeciążenie. Każdy to przechodzi kilka razy w życiu.

Widać, że pracujesz nad sobą, studiujesz psychologię, astrologię, czyli trudne aspekty próbujesz zrozumieć i radzić sobie z nimi. Wielki plus.
        • kobieta_z_saturnem Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 01:49
          Dziękuję jeszcze raz.

Godzina urodzenia jest raczej pewna, bo całe moje dotychczasowe życie jest książkowym przykładem Saturna na Dsc. Również moje własne próby rektyfikacyjne celem jej uściślenia to potwierdzają.
        • kobieta_z_saturnem Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 02:15
          Kito, zapomniałam jeszcze o jednej ważnej rzeczy. Ta koniunkcja Jowisza z Marsem jest "uszkodzona" kwadraturą Urana, co prawda separacyjną. Czy osłabia ona ten dobroczynny aspekt?
          • kita32 Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 14:10
            Ta kwadratura również działa energetyzująco, Uran z Marsem się nie gryzie, ale wieczorem skonsultuję się z kuzynką, która lepiej się ode mnie zna ( o kilkanaście lat praktyki lepiej).
            • kita32 Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 18:15
              Jeszcze myślałam nad tą kwadraturą.

Kwadratura Urana do Marsa zwiększa "zrywność' i może powodować, że energia generowana koniunkcją Marsa z Jowiszem będzie "skokowa" - raz gwałtowny przypływ, potem odpływ - czyli może powodować huśtawkę energetyczną.

A kwadratura Jowisza z Uranem wyraża się nowocześniejszym podejściem do spraw kojarzonych z Jowiszem - podważaniem autorytetów, własnymi przemyśleniami na tematy religijne, itp.

Myślę, że w naszym, dość nowoczesnym świecie (w erze Wodnika), ta kwadratura nie szkodzi, tylko wzmacnia energetyczne działanie koniunkcji Marsa z Jowiszem.
              • kobieta_z_saturnem Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 19:35
                To by się zgadzało. Uwielbiam się przeciwstawiać ludziom, mieć odmienne zdanie.
                • kita32 Re: Kobieta_z_Saturnem 02.08.13, 22:29
                  Kuzynka powiedziała, ze ta kwadratura Urana do Marsa szkodzi w tym sensie, że zwiększa napięcie, powoduje szybki proces pobudzania, tracenie głowy i zwiększa możliwość wypadków.
                  • january_child Re: Kobieta_z_Saturnem 24.08.13, 13:56
                    Dzień dobry, urodziłam się 07.01.1988 więc chyba też jestem z Saturna wink Czy mogłabym prosić o tak dogłębną analizę? Przyznam szczerze, że nie znam się na tych wszystkich kwadraturach i ascendensach... Byłabym bardzo wdzięczna za opis.
                    • kita32 Re: Kobieta_z_Saturnem 24.08.13, 17:23
                      January, masz Słońce w Koziorożcu, ale Księżyc prawdopodobnie we Lwie.
                      Aby zrobić analizę, trzeba znać również godzinę i miejsce urodzenia.
                      Mając te dane, aby zrobić dogłębną analizę, potrzeba mieć sporo wolnego czasu.

To forum jest utworzone z myślą o ludziach interesujących się astrologią - dla współpracy w nauce.
                      Jeżeli szukasz kogoś, kto podjąłby się zrobienie dogłębnej analizy Twojego horoskopu, to raczej tutaj nie znajdziesz chętnego do takiej pracy.

• aarvedui Re: Kobieta_z_Saturnem 24.08.13, 19:34
                        kita32 napisała:

> Jeżeli szukasz kogoś, kto podjąłby się zrobienie dogłębnej analizy Twojego horo
                        > skopu, to raczej tutaj nie znajdziesz chętnego do takiej pracy.

ja mam okna i taras w domu do umycia
                        optymalizację strony pod kątem zastosowania PHP

dlatego - dla chcącego nic trudnego.
                        • january_child Re: Kobieta_z_Saturnem 24.08.13, 23:44
                          Ok. Dziękuję za info. Już idę stąd smile
                          • aarvedui Re: Kobieta_z_Saturnem 25.08.13, 00:32
                            cóż, jeśli nie ma się ochoty aby coś zaoferować za pracę, to zawsze można samemu zacząć się uczyć żeby wykonać ją samodzielnie =)
        • kobieta_z_saturnem Re: Kobieta_z_Saturnem 25.08.13, 15:21
          Jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokojuwink Otóż z sąsiedniego forum dowiedziałam się kiedyś, że moje MC znajduje się w Centrum Galaktyki.
          forum.gazeta.pl/forum/w,11132,141693263,141705489,Re_Jak_zyc_z_Saturnem_na_Dsc_.html
          Niestety nigdzie nie mogę znaleźć żadnych konkretów, co to w takiej sytuacji oznacza.

Może, droga kito, coś podpowiesz, albo odeślesz do jakichś konkretnych materiałów?
          • aarvedui Re: Kobieta_z_Saturnem 25.08.13, 16:07
            MC nie może się znajdować w nigdzie konkretnie, bo MC to podział przestrzeni/kierunek.
            czyli MC może być co najwyżej skierowane na CG.

natomiast CG to na razie całkowicie spekulatywny obszar, linki podesłane przez jasminę w pełni dają wyjaśnienia co do możliwych interpretacji archetypicznego charakteru CG.

jak już będą pisać opasłe książki o znaczeniu Varuny, Quetzalcoatla czy Sedny to pewnie zabierze się ktoś za CG. na razie - we własnym zakresie
          • kita32 Re: Kobieta_z_Saturnem 25.08.13, 19:11
            > Może, droga kito, coś podpowiesz, albo odeślesz do jakichś konkretnych materiałów?

Nie wiem nic o Centrum Galaktyki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka