22.04.05, 12:09
widzieliście na którym miejscu jest nasze cudowne LO? na 100 ( słow.:setnym)
za Gdowem,Dobczycami itd.-bez komentarza
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: ranking 22.04.05, 21:59
      bo to jest tradycyjna szkoła - pamiętacie kiedy budowana ?
      1000 szkół na 1000 lecie :)
      • ab7777 Re: ranking 26.04.05, 12:29
        niestety zmartwię Cię,została zbudowana przed wojną a nie w latach 60-tych,a ponadto jeśli już mówimy o szkołach z tradycjami to tym bardziej to zobowiązuje .pozdrawiam
        • rita100 Re: ranking 26.04.05, 22:02
          niestety - są świadkowie otwierania szkoły w latach sześćdziesiątych , po samym
          wyglądzie można ocenić , że to szkoła z czasów komunistycznych i o tej tradycji
          wspominałam ;)))))
          • dunajec1 Re: ranking 27.04.05, 02:57
            Co masz na mysli,ze to szkola z czasow komunistycznych?Nie bardzo rozumiem.
            • rita100 Re: ranking 27.04.05, 21:17
              he, he Dunajec pamiętasz czasy prac społecznych i pochodów pierszomajowych i
              planów piecioletnich i było takie hasło - budujemy tysiac szkół na tysiąc
              lecie, a każda wybudowana szkoła była zamieszczana w Płomyku - pamiętasz
              Płomyk ?
              • ab7777 Re: ranking 05.05.05, 12:31
                Cóż nie znam może tak bardzo historii tego liceum ale dlaczego w październiku
                2001r.obchodziliśmy 90-lecie szkoły?był nawet bal z tej okazji i festyn (
                nawiasem mówiąc główne nagrody jak.np.kosiarka wylosowali ich fundatorzy:))
                • rita100 Re: ranking 10.05.05, 22:37
                  może i ja się mylę, może przed postawieniem nowej szkoly istniało gdzieś stare
                  Liceum ?
                  Ale gdzieś w watku znajduje sie stronka Liceum, może tam jest jej historia :)
    • ab7777 Re: ranking 12.05.05, 15:02
      ostatnio dowiedziałam się,że dawniej szkoła mieściła się w budynku na rynku
      głównym , a potem faktycznie została zbudowana nowa w latach 60-tych i liceum
      zostało tam przeniesione,ale jego historię datuję się wcześniej.
      • kgeorge Re: ranking 12.05.05, 21:07
        ....a na miejscu gdzie w latach sześćdziesiątych wybudowano
        budynek obecnego wielickiego LO, "rozbijano" karuzele
        w przeddzień sierpniowego odpustu.
        Jako młody chłopak korzystałem z uciech tego miejsca
        i tych chwil.
        Pamiętam to jak dziś.

• rita100 Re: ranking 12.05.05, 21:32
          popatrz, ciekawe, ja tego nie pamietam.
          Miejsce karuzel było miejsce na przeciwko Turówki, w dole klasztory - czyli
          miejsce odpustowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka