19.11.09, 15:02
Witajcie, jakis czas temu skorzystalam z metody regresingi i niedomknela
kobieta mnie, nie zakonczyla sesji i wywalila mnie z domu odmawiajac
zakonczenia i doprowadzenia sesji do konca. ostrzegam prze Monika Kądzielą w
Warszawie.radze uwazac na ta osobe i w zyciu jej juz nie zaufam.do dzis czuje
sie fatalnie i nie pozbierana, pogorszylo sie wiele spraw w moim zyciu od
tamtej pory.a to co przeszlam to koszmar!!byc moze ktos z Was ma jakies
podobne doswiadczenia.piszcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: regresing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 22:02
      Na czym polega regresing?
      • toola-roola Re: regresing 20.11.09, 10:42
        Na cofaniu się wstecz, do poprzednich wcieleń i duchowym uleczaniu
        problemów z tychże poprzednich wcieleń.
        Zrozumienie, wybaczenie, oczyszczenie, uwolnienie się od tzw.
        obciążeń karmicznych, sprawia że znika wiele problemów w życiu
        doczesnym. Zazwyczaj problemów mentalnych, psychicznch organiczeń,
        obaw, kompleksów. Lekko na ciele i duszy po takim "zabiegu" :-)
      • a.szia Re: regresing 24.11.09, 04:37
        Gość portalu: :) napisał(a):

> Na czym polega regresing?

Info z Wikipedi

Regresja hipnotyczna – jedna z metod terapeutycznych. Polega
        na wprowadzeniu człowieka w stan hipnozy i powolnym cofaniu się
        pamięcią do czasu, kiedy zaistniało traumatyczne wydarzenie (proces
        zwany ogólnie w psychologii regresją). Regresja polega zatem na
        naprawianiu pamięciowego śladu.

Błędy, które popełniliśmy w przeszłości stanowią swego rodzaju
        blokadę, która ma wpływ na całe życie człowieka. Regresja jest
        metodą usunięcia tej blokady. Umożliwia ona zmianę uwarunkowań
        zakodowanych w podświadomości i podobno stwarza możliwości otwarcia
        się na nowe postrzeganie świata i rzeczywistości.

Regresing (lub regresja niehipnotyczna) jest jedną z
        alternatywnych metod terapeutycznych. Opracowana została przez
        polskiego pedagoga Leszka Żądło. Nazwa metody "regresing" jest
        zarejestrowana w Urzędzie Patentowym RP jako znak towarowy pod
        numerem prawa wyłącznego "153534". Zwrot "regresing niehipnotyczny"
        jest nieprawidłowy, gdyż sugeruje, że istnieje inny regresing w
        domyśle "hipnotyczny", lub że nazwa metody jest dwuczłonowa. Co do
        innych metod niż regresing, prawidłowe jest użycie zwrotów ogólnych
        np. "metoda regresywna", "regresja (nie)hipnotyczna", itp. Używanie
        terminu regresing do nazywania praktyki przez osoby nieposiadające
        licencji regresera jest niezgodne z prawem[potrzebne źródło].

Według jej zwolenników, metoda ta pozwala na wprowadzenie człowieka
        w stan głębokiego relaksu za pomocą serii głębokich oddechów
        (oddychanie reichowskie, rebirthing) i świadome cofanie się pamięcią
        do wydarzeń z przeszłości, wczesnego dzieciństwa lub traumatycznych
        momentów. Stan głębokiej relaksacji umożliwia według nich wyzwolenie
        emocji, ponowne przeżycie przeszłości - a w efekcie, analizę
        przyczyn i skutków, jakie tamte sytuacje wywarły na obecne życie.

Podkreślaną przez twórcę zaletą regresingu ma być możliwość analizy
        wydarzeń z przeszłości z poziomu świadomego. Klient po sesji pamięta
        wydarzenia, co wpływa na zwiększenie poczucia bezpieczeństwa,
        kontroli nad swoim życiem, a nawet poczucia własnej wartości.
    • merlinka99 Re: regresing 20.11.09, 11:35
      A dlaczego ta kobieta nie dokończyła sesji i wywaliła cię z domu?
      Przecież to łamanie wszelkich reguł pomocy...
      • Gość: bluemoon Re: regresing IP: *.gemini.net.pl 22.11.09, 11:46
        Znam osobiście 3 osoby, u których po zabiegu regresingu (każdy z zabiegów był przeprowadzony u innego specjalisty) nastąpiły jeszcze większe komplikacje życiowe niż przed zabiegiem. Praktycznie wszystko w ich życiu legło w gruzach. I do dnia dzisiejszego nie mogą poradzić sobie z narastającymi problemami. Jedna z nich miała nawet myśli samobójcze.
        • Gość: wronka Re: regresing jestem na NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 12:02
          Zgadzam się. Osobiście jestem wrogiem tego typu zabiegów. Po pierwsze nie jest on nikomu i do niczego potrzebny. Rozwój osobisty jest długotrwałym procesem a nie zupką fix.Tego się nie da załatwić od ręki. Po drugie, regreser może z Wami zrobić absolutnie wszystko, bez możliwości jakiejkolwiek weryfikacji. Karty można sprawdzić czy działają czy wróżka jest dobra czy nie dla nas. Regresing jest niebezpieczną machinacją z naszą podświadomością to jak dłubanie w naszej duszy brudnymi rękoma. Też spotkałam wiele osób po regresie które wpadły w stany depresyjne. Nie polecam i pozdrawiam
          • toola-roola Re: regresing jestem na NIE 22.11.09, 17:51
            "regreser może z Wami zrobić absolutnie wszystko, bez możliwości
            jakiejkolwiek weryfikacji. Karty można sprawdzić czy działają czy
            wróżka jest dobra czy nie dla nas. Regresing jest niebezpieczną
            machinacją z naszą podświadomością to jak dłubanie w naszej duszy
            brudnymi rękoma."

brzmi niepokojąco, ale ... możesz jasniej? co może zrobic regreser?
            • Gość: wronka Re: regresing jestem na NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 19:01
              Mam w stosunku do regresingu podobne odczucia jak do hipnozy. W jednym z
              większych miast w Polsce znany psycholog wykorzystuje hipnozę do obmacywanie
              kobiet. Znam kilka jego ofiar, a co najgorsze, to znana i szanowana postać.
              Niestety żadna z dziewczyn nie odważyła się nagłośnić tej sprawy.
              1. Żadna błyskawiczna metoda nie daje trwałych efektów uzdrowienia. Może nawet
              przytłumić prawdziwy problem. To jak tabletka na ból głowy, w której rozwija się
              np rak.
              2. Wyobraź sobie, że dowiadujesz się np. że Twoja matka w poprzednim wcieleniu
              zamordowała Cię ? Zamiast naprawiać z nią relacje oddalasz się i ranisz nie
              tylko siebie ale i bliskich. Podświadomie boisz się ciepła i uczuć. Tylko skąd
              wiadomo, że regreser nie wprowadził Tobie własnego scenariusza? Albo po prostu
              sobie coś wymyślił bo miał potrzebę władzy ?
              3. Znam pewną jasnowidzącą (wrrr) która pod wpływem jednego hmm "mistrza" stała
              się jego seksualną branką i wyznawczynią jego teorii. Nie dość że nie ma pojęcia
              o czym opowiada ludziom, to na dodatek stale czuje tylko i wyłącznie pociąg
              fizyczny do niego.
              4. Manipulując w naszej subtelnej przestrzeni otwieramy się na ataki sił,
              których nie chcielibyśmy mieć koło siebie. To jakby otwarta rana do naszej duszy
              przez którą dostają się zarazki.
              5. Uważam za niebezpieczną sytuację kiedy wokół osób zajmujących się metodami
              regresu czy hipnozy tworzy się swoista grupa wyznawców. Osoby takie umiejętnie
              stosują magię do uzależniania od siebie innych. Inaczej jest z kartami Tarota
              czy innymi. Karty stanowią łącznik jak i barierę. Nie są inwazyjne. To że się
              uzależnić można od wróżb to jest inna para kaloszy. To jest stosunkowo łatwe do
              "wyleczenia".
              Takie jest moje i tylko moje zdanie na ten temat. Można powiedzieć że nie jestem
              młodą osobą i wiele w życiu widziałam :) i przeżyłam
              pozdrawiam
              • lilith666_vip Re: regresing jestem na NIE 22.11.09, 20:23
                Miałam robiona hipnozę regresywną i nie pogorszyło mi się samopoczucie choć takowa hipnoza była dla wiedzy nie dla lecczenia tak więc trudno mi się wypowiadac na ten temat .Znojamy potem to co mówiłam nagrał mi na płytę .Myślę ,że w Polsce brak jest dobrego regresingu na razie i ta domena ezo cierpi . Jednakże odpowiem wam tak :

Wszelki regresing lub autohipnozę można porównać hmmm do rozkrecenia auta .Jeśli nie wiadomo potem jak je złożyc lepiej nie rozkręcać bo może wybuchnąc , Tak więc w celach regresingu udawajcie się do specjalistów . Na dzien dzisiejszy nie znam takich których moge polecić na pewno .Mo znajomy nie robi takowj hipnozy poza znajomymi z ezo i na pewno nie zrobi .
          • merlinka99 Re: jestem na TAK 23.11.09, 13:15
            Skutki regresingu zależą od tego kto i jak go przperowadził. Jak
            dłubie ci w zębach konował a nie dentysta to tez ci pogorszy zamist
            wyleczyc. Więc problem nie w metodzie, która może być bardzo
            skuteczna, lecz w kompetentnej osobie.
            • Gość: andżelika Re: jestem na TAK IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.09, 17:02
              Słyszałam, że pani ze Szczecina o nazwiku Barbara Stawarz jest
              dobra w regresingu.
    • jasno-ciemno Re: regresing 19.06.13, 23:31
      Warsztaty Regresji Hipnotycznej

Regresja hipnotyczna jest metodą terapeutyczną polegającą na na wprowadzeniu człowieka w stan hipnozy i cofaniu się pamięcią do czasu, kiedy zaistniało traumatyczne wydarzenie. Regresja może dotyczyć obecnego życia jak i przeszłych wcieleń. Proces ten nazywany jest w psychologii regresją. Regresja polega na powrocie pamięcią do wydarzeń, których negatywne skutki możemy odczuwać do dzisiaj. Regresja umożliwia nam uwolnienie się od zakodowanych w podświadomości blokad.

Korzyści wynikające z regresji hipnotycznej:

lepsza zdolność komunikowania się z innymi ludźmi,

poznanie jak działa hipnoza i jak wpływa na psychikę

przypomnienie sobie swojej przeszłości

zrozumienie, że przeszłość to nie zamknięta historia ale wpływająca na nas często negatywnie rzeczywistość

stwierdzenie, że nasza teraźniejszość i przyszłość są tym lepsze im bardziej potrafimy rozwiązać problemy z przeszłości.

06,07. 07
      sobota i niedziela, godz. 10.00 – 18.00

AstroVita
      Kraków, ul. Zacisze 14
      e-mail: kontakt@astrovita.pl
      tel.: 690 069 986

Prowadzi Lidia Miron
      Cena: 610 zł

Bardzo prosimy o wcześniejsze zapisy!
      • Gość: gość Re: regresing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 07:31
        Moim zdaniem nie ma co rozdrapywać ran z przeszłości i wracać do tego pamięcią.Niby po co?Dla zaspokojenia swojej ciekawości?LICZY SIĘ TU I TERAZ. Przeszłości już nie ma.Likwidacja zaistniałych blokad może nastąpić przez świadome wybaczenie i puszczenie traumy.Podobnież regresing nie jest dla osób chorych psychicznie.Pytanie jak regreser stwierdza przed przystąpieniem do czynności regresingu, iż osoba jest zdrowa psychicznie? Bo skoro odczuwa blokady i jakąś traumę to zdrowa psychicznie nie jest.A co jak osoba poddana regresingowi nie poradzi sobie z traumą z poprzednich wcieleń? i następuje pogorszenie samopoczucia/koszmary senne lub inne gorsze objawy/czy regresor bierze odpowiedzialność za zdrowie takiej osoby?
        • Gość: Amanda Re: regresing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 08:41
          Zgadzam się z wypowiedzią Gościa z dzisiejszego dnia z 7.31. Uważam że ta metoda zawiera w sobie niebezpieczeństwo, ponieważ takie kombinacje z cudzą psychiką mogą doprowadzić do tego że dana osoba niby leczona, może stracić chęć do życia.
          • Gość: gość Re: regresing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 14:34
            Zgadza się Amando.Lecz mnie chodzi jeszcze o to, że skoro lekarz odpowiada za błędy w sztuce lekarskiej i jest się w stanie dochodzić prawnie odszkodowania,tak również regreser winien sobie zdawać sprawę, że za błędy w tej sztuce może ktoś dochodzić odszkodowania na drodze sądowej.Manipulacja z czyjąś podświadomością nie powinna pozostawać bezkarna.Szkoda,że w tym temacie jak dotąd nie wypowiedział się nikt z regreserów reklamujących szkolenia.
            • Gość: Tomek Re: regresing IP: *.c194.msk.pl 11.09.13, 14:39
              Lekarz odpowiada za błędy w sztuce? Jedynie teoretycznie :D
        • Gość: gość xx Re: regresing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 08:25
          .Szkoda,że w tym temacie jak dotąd nie wypowi
          > edział się nikt z regreserów reklamujących szkolenia. I nie dziwi,że brak odpowiedzi.Pytanie jak regreser stwierdza przed przystąpieniem do czynności regresingu,
          > iż osoba jest zdrowa psychicznie? Bo skoro odczuwa blokady i jakąś traumę to z
          > drowa psychicznie nie jest.A co jak osoba poddana regresingowi nie poradzi sobi
          > e z traumą z poprzednich wcieleń? i następuje pogorszenie samopoczucia/koszmary
          > senne lub inne gorsze objawy/czy regresor bierze odpowiedzialność za zdrowie t
          > akiej osoby? Oczywiście to nie dziwi,gdyż na terapie takie regresing czy na inne metody uzdrawiania często przychodzi dużo ludzi z problemami,ludzi chorych czy zaburzonych,szukających leczenia i pomocy. Regresing to nie jest metoda terapeutyczna w której to jest problem,jeśli chce się z pacjentów robić terapeutów.
    • agrentowy4321 Re: regresing 05.03.23, 07:53
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: regresing 25.04.23, 17:50
      Oniemiałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka