iris200 18.03.08, 13:23 Czy znacie osoby zajmujące się regresją hipnotyczną? Z tego co wiem specjalistów w Polsce jest niewielu, jednak może ktoś ma na ten temat jakieś szczegółowe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2-ewelina Re: regresing hipnotyczny 19.03.08, 11:21 www.cudownyportal.pl/forum/dzial.php?id=15rk tutaj zapytaj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anika-2 Re: regresing hipnotyczny 19.03.08, 12:46 Ja bylam,ja znam. Bylam i jestem bardzo zadowolona.Byla to lekka hipnoza,widzialam 5 moich poprzednich wcielen i wiem juz skad pochodza moje niektore fobie,bole i pobolewania. Polecam Pana Kaczorowskiego we Wroclawiu i jego ksiazke Regresing w hipnozie.Naprawde warto przczytac. Pani Dr.Bozena Figarska w Szczecinie tel.091-4347600,Dr.Gutowski w Poznaniu i Dr.Gucinski w Warszawie.To lekarze wyszkoleni w regresji hipnotycznej.Polecam,to dobra sprawa regresja hipnotyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka76 Re: regresing hipnotyczny 25.03.08, 09:29 Polecam Galerię Zdrowia i Witalności w Krakowie gdzie przyjmuje pan Korzewski, ul. Ariańska 9, tel. (012) 423-21-39. Odpowiedz Link Zgłoś
hipnoterapeuta Re: regresing hipnotyczny 05.09.13, 19:32 Polecono mi przeczytanie wypowiedzi na tym Forum, gdzie zostało wymienione moje nazwisko. Wyjaśniam, że nie stosuję Regresingu i nie znam tej metody. Jest prawdą, że wydałem sześć książek na temat hipnozy i reinkarnacji, wydawnictwa Astropsychologii z Białego Stoku, pt: "Hipnoza i sen", "Reinkarnacja w hipnozie", Reinkarnacja w hipnoterapii", Reinkarnacja i hipnoza w terapii", "Autohipnoza świadoma i nieświadoma", "Moc hipnozy" oraz trzy książki Moskiewskiego Wydawnictwa Naukowego o terapii i hipnozie. Ponadto odsyłam osoby zainteresowane do nagrań w autohipnozie na różne problemy i dolegliwości oraz nagrań DVD. Więcej informacji można znaleźć na mojej stronie www.kaczorowski.info , www.hypnosis.pl , Facebook , Polecam ciekawe wypowiedzi o terapiach www.psychotronika/hipnoza.pl Na Forach dyskusyjnych zauważam małą znajomość tematu hipnoterapii, którą łączy się z ezoteryką, wróżbiarstwem, przepowiadaniem przeszłości i przyszłości, a nawet hipnozą estradową. Dlatego zapraszam do dyskusji fachowców z dziedziny psychologii i innych metod terapeutycznych oraz osoby, które poznały autohipnozę, metodę Silvy, medytację, wizualizację i inne metody treningów relaksacyjnych. z poważaniem Andrzej Kaczorowski psycholog - hipnoterapeta Odpowiedz Link Zgłoś
psychoterapeuta55 Re: regresing hipnotyczny 08.09.13, 22:57 Jestem psychoterapeutą. Hipnozą zajmuję się od kilkunastu lat. Podobnie jak dr Kaczorowski zauważam w wypowiedziach forumowiczów pewne nieścisłości i często brak wiedzy. Dlatego czuję się zobligowany do wyjaśnienia podstawowych informacji. W psychologii i hipnoterapii stosuje się pojęcie regresja wieku. Oznacza ona cofanie pamięci do wydarzeń przeszłych np. do dzieciństwa. Ale granicą jest moment narodzin. Regresja wieku dotyczy życia tu i teraz. I jest ona jednym z elementów hipnoterapii. Dlatego hipnoterapia jest tak skuteczna w wielu schorzeniach psychosomatycznych. Poniżej podaję, na czym polega hipnoterapia. Hipnoterapia pozwala dotrzeć do źródła obecnych objawów. Kiedy się zaczęły. jakie emocje mogły być przyczyną,itd. Docierając do odległych zdarzeń, nawet w dzieciństwie możemy z nich zdjąć nadmiar emocji, przykrych wspomnień. Jeśli oczyścimy w ten sposób naszą przeszłość umysł się wycisza. Na spokojny umysł łatwiej nagrać nowy, pozytywny program na życie: możesz, działaj, masz sukces itp. Aby terapia była skuteczna najczęściej są potrzebne 3 seanse. Czasem więcej. Po wizycie często proponujemy słuchanie płytki CD dostosowanej do problemu. Słuchając takiej płytki, zasypiając przy niej przekazujemy do umysłu prawidłowe, pozytywne informacje. Po pewnym czasie umysł przyjmuje te informacje za własne i zaczyna nam pomagać. Za najlepszego specjalistę w dziedzinie hipnoterapii uważam dr Andrzeja Kaczorowskiego. Gabinet dr Kaczorowskiego znajduje się obecnie we Wrocławiu, przy ul. Gostyńskiej 13 tel. 601 99 70 17 z poważaniem mgr Jarosław Filipek psychoterapeuta Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: regresing hipnotyczny 11.09.13, 14:58 psychoterapeuta55 A co Pan sądzi o terapiach Leszka Żądły czyli o regresingu niehipnotycznym i i metodach -terapiach stosowanych przez regreserów i samego ŻADŁĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
ersionisereastant Re: regresing hipnotyczny 31.08.23, 21:54 Czy on jeszcze robi terapię ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasno-ciemno Re: regresing hipnotyczny 19.06.13, 23:33 Warsztaty Regresji Hipnotycznej Regresja hipnotyczna jest metodą terapeutyczną polegającą na na wprowadzeniu człowieka w stan hipnozy i cofaniu się pamięcią do czasu, kiedy zaistniało traumatyczne wydarzenie. Regresja może dotyczyć obecnego życia jak i przeszłych wcieleń. Proces ten nazywany jest w psychologii regresją. Regresja polega na powrocie pamięcią do wydarzeń, których negatywne skutki możemy odczuwać do dzisiaj. Regresja umożliwia nam uwolnienie się od zakodowanych w podświadomości blokad. Korzyści wynikające z regresji hipnotycznej: lepsza zdolność komunikowania się z innymi ludźmi, poznanie jak działa hipnoza i jak wpływa na psychikę przypomnienie sobie swojej przeszłości zrozumienie, że przeszłość to nie zamknięta historia ale wpływająca na nas często negatywnie rzeczywistość stwierdzenie, że nasza teraźniejszość i przyszłość są tym lepsze im bardziej potrafimy rozwiązać problemy z przeszłości. 06,07. 07 sobota i niedziela, godz. 10.00 – 18.00 AstroVita Kraków, ul. Zacisze 14 e-mail: kontakt@astrovita.pl tel.: 690 069 986 Prowadzi Lidia Miron Cena: 610 zł Bardzo prosimy o wcześniejsze zapisy! Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: regresing hipnotyczny 20.06.13, 10:07 "Kochani przestrzegam przed tymi ludźmi. Podczas regresingu wprowadzają człowieka w stan hipnozy lub półhipnozy i wówczas są w stanie niezwykle skutecznie zasugerować praktycznie wszystko. Tak prowadzą seans by człowieka zdominować i zmanipulować wg własnych nikczemnych planów. Babranie się w iluzorycznej przyszłości zazwyczaj brudnej i parszywej (najczęściej taką kreują) może wyłącznie zgnoić psychikę człowieka lub doprowadzić do czegoś jeszcze gorszego. Omijajcie z daleka wszelkie warsztaty organizowane przez tych niebezpiecznych ludzi." Odpowiedz Link Zgłoś
kamreka Re: regresing hipnotyczny 23.05.23, 14:08 Cześć. Mi takie sesje hipnozy regresyjnej ogromnie pomogły. Szczególnie jeżeli Cię interesuje ten temat, to mogę Ci polecić Pana Arkenasa z Insytutu Duszy: instytutduszy.pl Według mnie bardzo miło i profesjonalnie i w pełni bezpiecznie. Skorzystałam z kilku sesji hipnozy regresyjnej u tego Pana i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinolbinski Re: regresing hipnotyczny 10.09.23, 11:47 Witam odświeżam wątek czy ktoś coś tkaiego robił ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdziula88 Re: regresing hipnotyczny 28.02.24, 19:04 Hej, odświeżam wątek..czy ktoś poleci hipnoterapeutę do regresingu hipnotycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
uforozumiciel Re: regresing hipnotyczny 01.03.24, 21:47 najlepiej jest nagrac po cichu całą sesje, bo hinotyzerzy czasem wmawiają wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
beata.celina Re: regresing hipnotyczny 31.10.24, 17:22 Czy taki regres ma jakieś skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś