Dodaj do ulubionych

Piątki ???

16.02.04, 12:37
Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czegoś o numerologicznych
piątkach. Chodzi mi o informacje ogólne.
Obserwuj wątek
    • ewa.gs Re: Piątki 16.02.04, 13:15
      Piątka to energia silnie związana z ruchem i zmianami, działąniem. Piątki są
      żądne nowości, wrażeń i bodźców zewnętrznych. Nie mają zdolności działania
      według planu, natomiast świetne są we wszelkich improwizacjach. W oku cyklonu
      czują się jak ryby w wodzie. Kiedy w ich życiu nic się nie zmienia i pojawia
      się groźba stagnacji, często podświadomie same pakują się w kłopoty tylko po
      to, żeby coś się działo. Angażują się w tysiąc rzeczy jednocześnie, przy czym
      rzadko kiedy udaje im się doprowadzić je do końca. Są świetnymi inicjatorami
      działań, natomiast systematyczna kontynuacja tego, co zaczęły, mało je
      interesuje.
      Świetnie przystosowują się do nowych okoliczności, zmieniają miejsca
      zamieszkania bez oporów, a od czasu do czasu muszą poprzestawiać choćby meble w
      domu, żeby było coś inaczej.
      Stagnacja oznacza dla nich niemal śmierć, bez odpowiedniej dawki bodźców nie
      chce im się żyć. Stąd również skłonność do dziwnych i nietypowych romansów.
      Są szybkie, energiczne, często gadatliwe. Gorzej z wysłuchiwaniem, ogromna doza
      niecierpliwości utrudnia im koncentrację, zwłaszcza kiedy nie chodzi o ich
      sprawę. Myśli mają nieuporządkowane, acz błyskotliwe. Obdarzone są dużą
      intuicją i instynktem.
      Działają najczęściej pod wpływem impulsu, natychmiast - nie lubią czekać, kiedy
      już coś wymyślą.
      Często bębnią palcami po stole, albo pod stołem machają nogami, bo ich
      nadmierna energia musi znaleźć jakieś ujście.
      Dobrzy sportowcy, często też dziennikarze, ludzie żyjący na krawędzi śmierci,
      ryzykanci, skoczkowie spadochronowi i niezmordowani poszukiwacze kolejnej dawki
      adrenaliny.
      Wyjątkowo trudno jest im się wyciszyć, ich własne pobudzenie bywa dla nich
      samych męczące. Nerwowe i bardzo niespokojne.
      W pracy lubią, kiedy pojawiają się nagłe trudności i trzeba działać szybko. Nie
      zdolne natomiast do pracy np. księgowego :)
      Miewają duże problemy z podejmowaniem decyzji, bo sterują nimi coraz to nowe
      impulsy. Kiedy podejmą jakąś decyzję, a nie uda im się natychmiast przejść jej
      wykonania, najczęściej zdążą zmienić zdanie.
      Niezwykle ważna jest dal nich wolność, daltego w związkach niechętnie pozwolą
      sobie na to, by partner odpytywał je, kiedy wrócą czy gdzie były.
      Marzą o przygodach (również miłosnych), podróżach i nowych wyzwaniach.
      Na ogół pogodne i sympatyczne.
      Bywa, że męczą je kompleksy i nieśmiałość.
      Inspirują innych do działania.
      Reagują niezwykle szybko.

• pacio.krawiec Re: Piątki 17.02.04, 16:36
        Skąd ten opis? Coś w tym będzie, ALE w moim przypadku jest to jakieś dziwne. Jeżeli zliczę swoją datę, imię, numer pesel, numer paszportu, konta bankowego, dowodu osobistego a dalszych chyba 10 rzeczy ze mną związanych dokumentów do wszędzie suma daje 5. No nic ciekawego, ale nie jestem zupełnie taki piątkowy jak powinienem. W czym może być problem? W horoskopie mam na asc. saturna to znaczy powaga, rozważanie itd. Dlaczego numerologia koliduję s astrologią?
        • agresja4 Re: Piątki 17.02.04, 17:22
          A czy saturn jest zdrowy?
        • ewa.gs Re: pacio krawiec 18.02.04, 09:58
          Skąd ten opis? jestem numerologiem. Generalnie - z głowy.
          Co do numeru pesel, numeru paszportu i tym podobnych to nie licz, daj spokój,
          zmęczysz się tylko :).
          Jesli natomiast chodzi o imię, to ono nie funkcjonuje jako oddzielna wibracja,
          a jedynie w polączeniu z liczbą daty urodzenia.
          Natomiast co do niezgodności Twojej wizji siebie z opisem piątki:
          Liczba urodzenia jest tylko schematem, szablonem charakteru. Poza nią, w pełnym
          portrecie równie ważne są:
          - liczba wnętrza,
          - liczba zewnętrza,
          - liczba celów,
          - liczba przeznaczenia (a tych bywa kilka),
          - dzień urodzenia
          - potencjały (częstotliwość występowania danej litery w danych, czyli
          intensywność danej enrgii),
          - lata osobiste,
          - cykle zycia
          i umiejętność ich połączenia ze sobą - rozszyfrowania, jak i czy współgrają,
          czy któraś liczba nie niweluje wpływu innej, może któraś jest wyjątkowo
          intensywna i zagłusza inne wibracje. Bywa że człowiek który jest piątką z
          urodzenia nie ma ani jednej piątki w potencjałach, co oznacza, że nie ma w
          sobie de facto nic z piątki. Dlatego opisy dla dat urodzenia, które podaję, są
          jedynie zarysem, potencjałem. Najczęściej się sprawdzają, ale niekoniecznie -
          to zależy jaka jest portretu.
          Twoje pytanie dlaczego numerologia koliduje z astrologią pomijam, ponieważ nie
          zajmuję się astrologią (i nie zamierzam). Mogę Ci wytłumaczyć, dlaczego uważam
          numerologię za prawdziwą i mądrą naukę - i tylko tyle.
          pozdrawiam
          Ewa G.
    • irona.sonata Re: Piątki ??? 30.04.23, 08:48
      Bardzo to dziwne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka