merkura 18.02.04, 23:52 Co przynosi mars w VII domu w znaku ryb? Ktoś mi powiedział, że rozwody spowodowane alkoholizmem...(???) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
merkura Re: mars w rybach 19.02.04, 18:57 Czy ktoś może powiedzieć coś na ten temat z teorii albo z praktyki? Interesuje mnie również podobne położenie marsa tj. w VII domu tyle, ze w pannie... Odpowiedz Link Zgłoś
mrgodot Re: mars w rybach 19.02.04, 20:44 zupełnie ogólnie Mars w VII domu może dać siłę przebicia się zarówno w małżeństwie jak i w społeczeństwie (bo siódmy dom to ludzie, związki, partnerstow), a skoro jest to dom jawnych wrogów to Mars może dać siłe do walkiz nimi. Z drugiej strony mars żle asspektowany wnosi agresję, kłótnie co skutkować może roztaniem, rozwodem. W Rybach energia Marsa ulega zahamowaniu i uspokojeniu - możesz sprawiać wrażenie osoby rozleniwionej, ospałej lub niezdecydowaenj. Niezdecydowanie z kolei, połączone z dużą dozą emocjonalności, może prowadzić do odwlekania decyzji o małżeństwie/wejściu w związek ze strachu, niepewności. Z drugiej strony pozycja Marsa w horoskopie koiety mówi nam jakiego mężczyzny szuka - przy Marsie w zanku Ryb - oznacza to że poszukujesz mężczyzny silnie opiekuńczego, któy bezustannie będzie ci dawał hołdy swojej miłości. Negatywnie aspektowany w tym zanku Mars rzeczywiście może dać męża pijaka, ale rónie dobrze może przynieść bardzo nagłe, głośne i bolesne rozstania, rozwody, kłótnie w związku, lub kłótnie i procesy z innymi osobami, Szczególnie ważny jest tu znak i władca VII domu, o którym nie napisałaś. Jeśli władcą jest Neptun a dom zaczyna się w znaku Ryb może to zapowiadać więcej niż jedn małżeńśtwo. Tu również wszystko zależy od pozostałych aspektów. Odpowiedz Link Zgłoś
merkura Re: mars w rybach 21.02.04, 14:37 Dzięki seredczne, za zaangażowanie w odpowiedż. Najbardziej podoba mi się ta siła przebicia. Jak człowiekowi się wali to jest to nie bez znaczenia... Wiesz po dłuższym zastanowieniu musze jednak przyznać, że jak przyglądam się osobom z takim położeniem marsa to rzeczywiście niesie to najczęściej problemy z drugą połówką. Kiedyś pocieszał mnie pzrykład pewnej pary, w której ona miała marsa w VII domu. Para była bardzo przykładna w pozytywnym tego znaczeniu. Miło było na nich popatrzeć. To nastrajało mnie pozytywnie. I nagle nie wiadomo dlaczego się rozstali. Nie mogli się nagle dogadać , zrozumieć. I to niestety potwierdziło taką interpretację. Ale ja wolę patrzeć na to położenie jako przede wszystkim dające siłę przebicia. Mysłisz, ze wiedząć o tym ,że człowiek ma negatywne aspekty, które mogą skutkowac w wiadomy sposób można tego uniknąć? Co od oczekiwań wobec mężczyzny to nic dodać nic ująć... Pozdrawiam jak zawsze serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: mars w rybach 30.04.23, 08:20 Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze Odpowiedz Link Zgłoś