Dodaj do ulubionych

wróżba się nie sprawdza

IP: *.play-internet.pl 18.10.11, 00:15
Witam, bardzo porszę o opinię w następującej sprawie: jakiś czas temu byłam w wróżki, nie jakiejś przypadkowej, ale poleconej przez osobę, której wróżba sprawdziła się. Recenzje (również na tym forum) były różne, no ale poszłam, miałam problemy natury emocjonalej (rozstanie z długoletnim partnerem) i chciałam widzieć, co dalej, to było moje pierwsze doświadczenie z wróżką. Wróżyła z kart, ale nie stawiała tarota, tylko ja wyciągałam kilka kart z kilku talii a ona je interpretowała. Wróżba nie była korzystna dla nas jako pary, jednocześnie interpretacja charakteru mojego i mojego byłego partnera była totalnie chybiona, mówiła, że teraz on cieszy się z tego rozstania (dosłownie powiedziała, że "on z radości tańczy"), i kiedyś może i będzie chciał powalczyć o ten związek ale w międzyczasie pojawi się inna kobieta, i zrezygnuje. Jednocześnie powiedziała mi, że mam bardzo dobrą sytuację z finansami i tak już będzie, bo będę bogatą osobą, i w pracy też cieszę się dobrą passą i tak zostanie. Dokładnie tydzień po wróżbie okazało się, że muszę pokryć pewien dług który narósł do gigantycznych rozmiarów i musiałam na ten cel wziąć pożyczkę (8 tys. zł), przy czym jednen kredyt już spłacam. Niedługo potem zepsuł mi się komputer i musiałam skorzystać z karty kredytowej, bo z uwagi na już posiadane długi dostałam odmowę wzięcia go na raty. W pracy też nie najlepiej, bo w mojej branży ogromny zastój i brak zleceń, w sumie to boję się tej sytuzwolnień bo od prawie roku jestem na wyczekaniu i zastanawiam się nad zmianą pracy, ale wiąże się to z 3-miesięcznym okresem próbnym bez żadnych gwarancji
zatrudnienia. Ostatnio dowiedziałam się, że mój były partner ma ogromne problemy emocjonalne i leczy się farmakologicznie na depresje, ma problem z alkoholem (nie wiem, czy wpłynęło na to rozstanie - on bardzo chciał odejść, dusił się w zwiąku i miał poza tym wiele innych "życiowych" problemów - pieniadze, choroba bliskiej osoby, kredyt, brak pracy, etc.) Na koniec tej relacji: czy Wróżka naprawdę może się AŻ tak pomylić? Wróżba dotyczyła góra najbliższych trzech - czterech miesięcy, kończy się zatem jej okres, a ja czuję się skołowano - oszukana...
Obserwuj wątek
    • Gość: antomawi Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.ppp.as43234.net 18.10.11, 01:42
      Trudno powiedziec... Na pewno nie chciała Cię oszukac, ale mogła się pomylic - jak każdy z nas, Tobie się nigdy nie zdarzyło? Pracujesz, kiedyś się uczyłaś i ... popełniasz, oraz popełniałaś błędy, więc wróżka też mogła miec "gorszy dzień". Jeśli czujesz się oszukana, a kobieta była polecana, to może warto by się było do niej odezwac i opowiedziec, jak się sprawy mają? Może wtedy poczujesz się lepiej, bo wydarzenia, które już nastąpiły, tak, czy inaczej, winą wróżki na pewno nie były.
      Jako astrolog dośc marne mam doświadczenie z wróżkami, ale raz byłam, nomen - omen, 13 lat temu... Ona mówiła mi o całym moim życiu, tak oczywiście ogólnie, bez dat, ale muszę przyznac, że sporo się sprawdziło, a częśc nie... Ale kiedy powiedziała mi, że będę miała jedno dziecko - ja zawsze chciałam miec dwoje, w myślach sobie powiedziałam coś w stylu: "Taaa... na pewno", a ona mi na to: "Tak, TERAZ drugiego nie widzę!". Nie wiedziałam, co zrobic z oczami, choc z drugiej strony to drugie jest tylko półtora roku młodsze od pierwszego... Więc chociaż oszukana wcale się nie czuje, to mam świadomośc, że nikt z nas nie ma jednej drogi przed sobą, możemy jednak wybierac, a wróżka, jak i każda inna osoba "widząca dalej" podaje nam tylko możliwe scenariusze, czasem udziela wskazówek, jak czegoś uniknąc, bądź odwrotnie, coś innego wykorzystac. I tak radziłabym do tego podchodzic, choc najczęściej do takich ludzi zwracamy się po pomoc, kiedy potrzebujemy usłyszec, że już koniec ciemności, że jutro już wstanie Słońce. Oni z kolei dobrze wiedzą, po co przychodzimy, i co jesteśmy jeszcze w stanie w danym momencie unieśc, a o czym lepiej nie mówic, bo np. nie da się już tego uniknąc, a każdy dzień oczekiwania na problem jest już dniem, w którym odczuwamy jego ciężar, większy o tyle, o ile gorzej jeszcze go sobie wyobrażamy. W końcu jednak na pewno Słońce zaświeci:-)

pozdrawiam
      antomawi
      • Gość: chudzinka Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.play-internet.pl 18.10.11, 08:10
        W sumie ja tam poszłam tam usłyszeć jak się powinnam zachować, jak postępować, co może wpłynąć na poprawę sytucji, albo czego nie robić - bo czytałam przecież o wróżbach zanim zdecydowałam się pójść i wiele osób takiego rodzaju informacje od wróżek otrzymywało. Ja dostawałam suche fakty: w związku - źle (i nie było mowy o tym, żeby walczyć czy sobie odpuścić, chociaż to chciałam najbardziej wiedzieć), w pracy - super, kasa - super. Koniec.
        • zuza8888 Re: wróżba się nie sprawdza 18.10.11, 08:34
          Przykro mi,ze tak sie stało:(
          Ale tak naprawdę,to po prostu natrafiłas na kobietę,która jest zwykłą oszustką...cos tam moze i jej sie nie raz udaje...ale daleko jej do profesjonalizmu w tej dziedzinie.
          Pozdr.
          • Gość: chudzinka Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.11, 10:00
            Recenzje tej osoby były niezłe, tłumaczyłam sobie, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, wszystkim przecież nie sposób dogodzić. Poza tym miałam relację osoby, która tam była i wróżba faktycznie się sprawdziła. Ja przez kilka dni bardzo żyłam wróżbą, nie mogłam spać przez to, co usłyszałam, wiedziałam, że mój facet chciał odejść, ale nie spodziewałam się, że będzie tak szybko inna kobieta (mowa była o listopadzie, rozstanie w sieprniu), że wszystko mu się tak poukłada i o mnie już myślał nie będzie. W sumie dalej tym żyję, i pomimo, że jest w tej wróżbie wiele błędów, to czekam na listopad jak na jakąś karę, czekam, czy on faktycznie z kimś się zwiąże. Wiem, że są wróżby, które sprawdzają się tylko częsciowo. Ktoś mi poradził, żebym poszłą do innej wróżki, ale ja już nie mam na to siły, raz spróbowałam, drugi raz się tak nie skrzywdzę.
    • Gość: gość Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.182.14.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 09:35
      wróżba wróżba a życie i odpowiedzialność za nasze decyzje to druga sprawa.Piszesz że dług urósł do gigantycznych rozmiarów-to nie wiedziałaś o nim ,kto ci go zrobił wróżka ,sąsiad?
      Czegoś tu nie rozumiem,bo to ze zepsuł sie komputer to złosliwosc rzeczy martwych psują sie .a moze był stary zuzyty ale 8tys .długu -zrobilas go w tydzien .........................Jak sie wezmie kredyt trzeba splacic gumka tego wrozka nie wytrze.Szkoda gadac,jestescie dziwne.A najdziwniejsze jest to ze dorosłe (chyba dorosłe)osoby odpowiedzialnosc ze nieudolne zycie zwalaja na wrozby.A nie pomyslalyscie ze nie macie dojrzalosci spolecznej,psychicznej nie mylic z głupota.
      • Gość: Nina Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.play-internet.pl 18.10.11, 09:46
        Do Gościa,
        co do długów można sobie nabić na własne konto nic o tym nie wiedząc, podobna sytuacja mnie spotka i nie z mojej winy, taki mamy prawo w Polsce. Łatwo Ci krytykować, każdy robi to, co w danej chwili uważa za stosowne. Pozdr.
        • Gość: gość Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.182.14.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 10:12
          Masz racje kazdy robi to co uwaza za stosowne ,ale i tak nikt wam nie uwierzy ze macie takie niemałe długi i nic o tym nie wiecie .Cud.Ciekawe sobie to nabic jak piszesz na konto i zyc w niewiedzy Dziwne?A ten listopad pewnie bedzie zbawienny i jak tu sie dziwic ze sklepy z towarem z 2 reki rosna jak grzyby po deszczu.
          Autorki postu nie stac na nie zuzytego faceta.Docencie sie bo jak sie same nie docenicie nikt tego nie zrobi.
        • Gość: chudzinka Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.11, 10:28
          Nie jest to do końca mój dług, tylko mojej rodziny, a pokryłam go i zobowiązałam się go spłacać ja bo jako jedyna mam taką możliwość (w domu po prostu nie ma pieniędzy). Nie, nie sądziliśmy, że mamy takie zobowiązanie, dotyczy on działki na której mieszkamy, okazało się, że gmina na złej podstawie (zła kwalifikacja rodzaju zabudowy) obliczała podatek od nieruchomości i naliczono nam kwotę zaległą podatku + odsetki. Mają do tego prawo, radziliśmy się kompetentnych osób. Dla świętego spokoju i żeby unknąć dlaszego naliczania długu poradzono nam zapłacić. W takich sytuacjach zaciska się zęby i płaci.
    • Gość: spokojna Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.189.38.19.bauer.pl 18.10.11, 12:15
      Chudzinko, przede wszystkim wycisz się. Naprawdę. Po prostu nie panikuj, czasem wróżba przesuwa się w czasie, (to odnośnie pozytywów), czasem się nie sprawdza. I tak jesteś bardzo dzielna, że nie poleciałas do innej wróżki, ja tak robiłam. To nie ma sensu. Wróżka rzeczywiście może nami jakoś pokierować, ale z doświadczenia wiem, że najlepsze sie mylą.
      • Gość: chudzinka Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.11, 15:23
        Wróżka powiedziała mi, że owszem, wrzesień będzie dla mnie trudnym miesiącem, ale każdemu świeżo po rozstaniu powie się, że pierwszy miesiąc jest najgorszy. Odczytywałam to wszytsko jako informację dla moich emocji, bo o tym rozmawiałyśmy, ja ze swojej strony ani na kasie, ani na pracy nie chciałam się skupiać. Do osoby, która niepodpisuje się i figuruje jako jako "gość" - uważam, że właśnie kryzysy wszelkiego rodzaju są napędem dla takich pomysłów jak korzystanie z usłyg osób, które w jakimś stopniu są w stanie pomóc "zobaczyć" jak wygląda przysłość, stąd na tym forum są osoby takie jak ja - mam kryzys, chciałam wiedzieć jaka droga może mi pomóc go przezwyciężyć - czy walka o przeszłego partnera, który zagubił się w swoich problemach i mnie odtrącił, czy może nie oglądanie się i skupienie na własnej przyszłości. Stąd moje pytanie: skoro miało być nieźle przynajmniej w innych sferach życia, a we wszystkich jest naprawdę słabo, to czy wróżka może aż tak bardzo chybić w swojej przepowiedni.
        • Gość: gosik Re: wróżba się nie sprawdza IP: 194.88.224.* 18.10.11, 15:52
          dziewczyno daj spokój!miałas pecha i natrafiłas na idiotkę,której wydaje sie,ze umie wróżyć:-)
          poczytaj,kogo ludzie tu polecają i skorzystaj...bo napisze Ci,ze zamęczysz sie w swoich myslach,dylematach.No chyba,ze tego własnie chcesz,to przepraszam.
          Pozdrawiam.
        • Gość: antomawi Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.ppp.as43234.net 19.10.11, 02:14
          A czego Ty byś chciała? Czujesz, że masz siłę walczyc o niego? Jesteś pewna, że chces? Na siłę nikogo nie zatrzymasz, związek, aby był udany, musi byc równo poważnie traktowany przez obydwie strony. Zawsze jest tak, że jeśli ta druga osoba CHCE odejśc, to nie wolno zatrzymywac jej na siłę, bo to nigdy nie przyniesie spodziewanego efektu. Jeśli zaś jemu może się WYDAWAC, że chce odejśc, bo ktoś inny (druga kobieta) podsunie mu taki pomysł, tłumacząc, że jest to jedyne wyjście, bo Ty jesteś nieodpowiednia, można zawalczyc, ale trzeba by zacząc już teraz. Zapamiętajcie sobie jedną zasadę: Co by Wam kto nie mówił, Wasze życie jest W WASZYCH RĘKACH. NIE WOLNO NA NIC CZEKAC, AŻ SAMO SIĘ STANIE! Jeśli nie weźmiesz się w garśc i nie porozmawiasz otwarcie z człowiekiem, którego, jak mniemam, kochasz, to żadna wróżka Ci nie pomoże! Najbardziej boimy się tego, czego nie wiemy - dlatego właśnie chodzimy do wróżek... Potem boimy się zmian, bo nie wiemy, czy będą takie, jakich sobie życzymy, ale po to właśnie mamy swoje "ręce i głowy", żeby postarac się, z całych sił, aby były dobre. Samo nie zrobi się nic - to mogę Ci powiedziec z całą odpowiedzialnością.

pozdrawiam
          antomawi
          • Gość: chudzinka Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.play-internet.pl 19.10.11, 08:45
            Pozwoliłam odejść i przestałam walczyć. Dziękuję za pomoc i odpowiedzi. Do wróżki już raczej nie pójdę, jak napisałam - odkrywanie przyszłości nie jest dla mnie,po tym wszystkim nie czuję się z tym dobrze, że ośmieliłam się zajrzeć za kurtynę. Dziękuję wszystkim za dobre słowa i pozdrawiam.
    • Gość: Ona Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.adsl.szeptel.net.pl 19.10.11, 13:49
      Myslę, że wrózka czasami staje sie dla nas psychologiem i jest pomocna, nawet jesli jej słowa sie nie sprawdzą, ale to juz zalezy od sytuacji. Bo jesli tak jak u Ciebie po zapowiedzi dobrych finansów wszystko zaczyna sie walic, to juz wrozka nie bedzie odbierana jako ktos nam pomocy, a wrecz odwrotnie ... Trudno tu stwierdzac czy Twoja wrozka byla oszustką czy tylko w ten dzien "karta jej nie szła".
      Tak czy inaczej nalezy zachować zdrowy rozsądek i szukać wyjscia nie ogladając sie na wróżby, bo te mogą sie nie sprawdzić NIGDY ...
      • Gość: chudzinka Re: wróżba się nie sprawdza IP: *.play-internet.pl 20.10.11, 21:05
        Zależało mi, żeby poznać Waszą opinię,czy wróżka, którą mi ktoś polecił (ktoś, komu faktycznie przepowiedziała niemałe zamieszanie w życiu), a ktoś inny nazwał najbardziej wiarygodną w moim mieście, może faktycznie postawić wróżbę która w zasadzie nie ma w tej chwili pokrycia w rzeczywistości. Ta Pani stawia wróżbę na 2-4 miesiące do przodu, moja koleżanka była u niej koło 15 sierpnia, przed końcem sierpnia miała już takie zdarzenia, że zaczęła mi ją polecać. Ktoś mi powiedział ostatnio, że są takie osoby, którym wróżki po prostu nie powinny wróżyć, dobra wróżka powinna wyczuć taką osobę i odmówić wróżby. Może ja jestem taką osobą? Dziękuję jeszcze raz za Wasze opinie i tak jak napisałam: już wiem, że wróżby - to nie dla mnie.
    • agrentowy4321 Re: wróżba się nie sprawdza 04.03.23, 21:23
      Bardzo trudny temat
    • irona.sonata Re: wróżba się nie sprawdza 25.04.23, 06:38
      Oniemiałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka