Gość: lindaa IP: *.elektron.com.pl 02.04.06, 18:51 podobno jest taki przesąd że jest źle gdy na pogrzebie odrywają się kwiatki z wieńców co to oznacza może mi to ktoś wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kleo1 Re: Przesąd 02.04.06, 20:12 nie powinno się nic zabierać z cmentarza boto należy do zmarłych, mogą do kogoś przyjść, kto posiada wieniec z ich grobu itp. Znajomy opowiadał, że jego matka prawdopodobnie kupiła kardziony wieniec bowidział małego chłopca w starodawnym stroju, jak zanieśli na cmentarz wieniec chłopiec zniknął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmb Re: Przesąd IP: *.chello.pl 03.04.06, 10:56 dobra sciema nie jest zla."bowidział małego chłopca w starodawnym > stroju"- czyli chlopiec zmarl dawno, a kupila swiezy wieniec? dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo1 Re: Przesąd 03.04.06, 16:34 hmm nie wiem, to był sztuczny wieniec,może się upił, może widział po prostu akurat coś takiego,może dl aniego starodawny to niemodny, nie wiadomo tak naprawdę lepiej nie ryzykować mnie od dziecka powtarzano, że nie wolno właśnie dlatego Odpowiedz Link Zgłoś