Dodaj do ulubionych

Byk i Koziorożec

01.04.03, 12:29
Ja jestem byczkiem On koziorożcem. Coś mi się widzi, że to nie jest najlepszy
układ! Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • martyna14 Re: Byk i Koziorożec 02.04.03, 05:25

Ja jestem po dwoch zwiazkach z Koziorozcami ( jeden 4 letni a drugi 4
      miesieczny) . Sama jestem Bykiem i po moich doswiadczeniach bede ostrozna z
      Koziorozcami. Mimo tego, ze faceci z pod tego znaku mieli podobny swiat
      wartosci do mojego nadawali sie bardziej na przyjaciol niz na romantyczny
      zwiazek.
      Ja szukam faceta , ktory jest otwarty , okazuje uczucia, jest towarzyski ,
      wesoly, pelen zycia i aktywny z inicjatywa. Niestety nudzilam sie z
      Koziorozcami , ktorzy sa chyba w gruncie rzeczy domatorami i nie maja za duzo
      fantazji .
      Roznilismy sie stylem ( panie Byk sa z reguly kochaja sie dobrze ubierac) ,
      spsobem komunikacji , aktywnoscia, itp

Ale jak wiadomo rozne sa Byki i rozne sa Koziorozce.

Powodzenia w Twoim zwiazku

P.S Napisz bardziej konkretnie jakiego rodzaju macie problemy.
      • jakasik Re: Byk i Koziorożec 04.04.03, 14:02
        Przede wszystkim jest problem z otwartością. Gryzie go coś pół dnia, chodzi
        spętny z kąta w kąt a jak zapytam co jest - to słyszę: Nic kochanie! I nie ma
        sposobu aby wyciągnąć z Niego co kolwiek. Ani groźbą ani prośbą. Brak
        spontaniczności, pomysłowości. Czasem mam wrażenie, że On żyje w swoim świecie
        i nikt i nic nie jest mu potrzebne do szczęścia. Nie potrafi okazywać swoich
        uczuć, nie potrafi się cieszyć. Dostaje ode mnie prezent z jakiejś tam okazji
        dziękuje powie ale jak zapytam jak mu się podoba to słyszę zwykle: może być!
        Teraz staram się kupować to co chce, bo myślałam, że nie trafiam, pytam wprost
        co chce dostać na urodziny i to dostaje. A ja nadal słyszę może BYĆ! Wrrrrrrr!
      • jakasik Re: Byk i Koziorożec 04.04.03, 14:04
        Dodam, że jesteśmy razem 4 lata i mieszkamy ze sobą (nie przez cały ten okres).
        Czasem wydaje mi się, że to się nigdy nie zmieni, ale ja Go cholernie kocham!!!
        Buuuuuuuuuuuuu. A teraz wyjechał na miesiąc do Warszawy i tak mi Go brakuje!!!
      • muza6 Re: Byk i Koziorożec 08.04.03, 00:18
        Jestem Bykiem, nie bez wad. Niby lubie stabilizacje, ale jednak od czasu do
        czasu cos kusi. Polecam Wodnika - i tajemniczy jest, INTELIGENTNY, czasem
        szalony. Nie narzuca sie - ma zawsze mnostwo czegos "w dzialaniu". Pozwala zyc
        po partnersku i na swobodzie. 13 rok nam strzelil.
        • jakasik Re: Byk i Koziorożec 08.04.03, 07:09
          Polecam wodnika - żeby to było takie proste! :-)
          • tygrys_wygryzl Re: Byk i Koziorożec 21.07.03, 16:45
            a może ktoś wie jak to jest, kiedy jest odwrotnie: Ja koziorożec a on byk.
            Właśnie poznałam takiego faceta, czy warto próbować?
            Dodam jeszcze, że mam asc. wodnika
            • pawel-schulz Re: Byk i Koziorożec 21.07.03, 20:49
              a ja polecam pana rybe dla pani byk. na poczatku chlod i obojetnosc a
              potemwsciekła zazdrosc o siebie na lata i uzaleznienie pozytywne oczywiscie
              • jakasik Re: Byk i Koziorożec 22.07.03, 07:02
                Byłam w związku z ryba przez ponad 5 lat. Na początku było super, ale potem ...
                Przerodziło się to w związek toksyczny.
                • lale Re: Byk i Koziorożec 21.08.03, 20:57
                  ja jestem koziorozec a moj chlopak to byk .jestem maniakiem astrologii i przez
                  cale zycie chcialam miec byka to mam ,bo to podobno najlepszy znak dla
                  koziorozca.Wczesniej kochalam sie tez w byku ale on mnie nie chcial:(.A teraz
                  kochamy sie ale to jest jakies dziwne.Ja jako wiecznie smutny koziorozec
                  potrzebuje chyba wiekszego kopa do zycia.
      • luisssa Re: Byk i Koziorożec 23.07.03, 01:10
        Bylam przez rok z Koziorozcem. Chyba ani razu sie nie poklocilismy. Tak, ze
        jesli chodzi o temperamenty, bylo ok. W sumie bylo w porzadku, bo lubilismy
        razem sobie gdzies wychodzic, uprawiac sporty itd. Nie podobalo mi sie jednak u
        niego to, ze byl totalnym sknera , ze byl dumny i zbyt zamkniety w sobie. Nie
        wiedzialam, czy niektore jego kolezanki mu sie przypadkiem nie podobaja, czy
        mam juz byc zazdrosna, czy nie kombinuje za moimi plecami itp. Nie podobalo mi
        sie to, ze nie potrafil sie "po ludzku" zachowywac wsrod obcych mu ludzi, np.
        przy mojej rodzinie. Tak jakby tolerowal tylko swoich znajomych. Nie zagadal,
        nie probowal byc mily... taki dzikus.

Jako pani Byk podpisuje sie dwiem rekami pod tym, czego oczekuje od faceta
        Martyna14. Z moich obserwacji znakiem, ktory najbardziej spelnialby te
        oczekiwania bylby pan Byk... niestety nie mam doswiadczen. Ale z kolegami
        Bykami zawsze sie swietnie dogadywalam.

luisssa
        • stefwal Re: Byk i Koziorożec 10.08.03, 12:24
          luisssa napisała:

>
          > Jako pani Byk podpisuje sie dwiem rekami pod tym, czego oczekuje od faceta
          > Martyna14. Z moich obserwacji znakiem, ktory najbardziej spelnialby te
          > oczekiwania bylby pan Byk... niestety nie mam doswiadczen. Ale z kolegami
          > Bykami zawsze sie swietnie dogadywalam.
          >
          > luisssa

Luisssa byk z bykiem to mysle, że lepiej nie. To jest szkoła kompromisów
          i "odpuszczania". Jestesmy zbyt uparci i ciezko nam zmieniac zdane (też jestem
          Byk :)). Wiec jesli zbytnio sie roznic beda te dwa byki to albo każdy w swoją
          drogę albo ciągłe kompromisy (nie zawsze satysfakcjonujące) i w sumie nie
          wiadomo, czy życie nie przecieka przez palce :(. Faktem natomiast jest, że
          mamy te cechy o których pisze Martyna 14 :))))). Pozdrowionka
    • gamesza1 Re: Byk i Koziorożec 23.07.03, 12:07
      jakasik napisała:

> Ja jestem byczkiem On koziorożcem. Coś mi się widzi, że to nie jest najlepszy
      > układ! Co o tym myslicie?

Ja jestem Koziorozcem, moj maz byl bykiem..powiem krotko, przeszlam z nim pieklo, przez 10 lat zwiazku o malo nie przyplacilam tego zyciem. Znak zodiaku to nie wszystko, trzeba jeszcze dodac do tego charakter i osobowosc. Ja bylam z psychopata.
      • moniorek1 Koziorozec 11.08.03, 07:15
        PAN KOZIOROŻEC
        Jeżeli jakiś gentleman w towarzystwie nie da się rozbawić nawet najlepszym
        żartem, nie reaguje na komplementy, pije niechętnie byle co, zapala jeden tani
        papieros od drugiego, zamyśla się tępo i nie reaguje na piękne kobiety, jest
        to Koziorożec. Pozbawiony fantazji, luzu i dystansu do świata, zamyka się w
        sobie stając się coraz bardziej nieatrakcyjny fizycznie i psychicznie.
        Niechlujny, nieelegancki, nie potrafiący cieszy się niczym, zamęcza najbliższe
        otoczenie nie potrzebnymi uwagami. Podejrzliwy pedant liczy zapałki i zaznacza
        ilość alkoholu w butelkach. Potrzeby ma minimalne i przekonany o własnych
        racjach, usiłuje pozbawi swoich bliskich radości życia. Seksualnie nie
        istnieje. To co nazywa życiem erotycznym, to ponura gimnastyka z niekochanymi
        kobietami. Ich wygląd jest obojętny, on ma tylko swoje problemy. Kocha nie
        potrafi. Często impotent. Fanatycznie przywiązuje się do dziwnych idei. Z
        czasem staje się niebezpiecznym maniakiem bez instynktu samozachowawczego.
        Może da się chętnie ukrzyżować, albo podpala się pod byle pretekstem pod
        Konsulatem USA. Ucieka jak najdalej. Stalin astrologii.

Chyba nie takiego meza szukasz ;)

KOZIOROŻEC - mąż
        Tchórzliwy i zakompleksiony, ociężały pan Koziorożec jest chodzącym wyrzutem
        sumienia. Żeni się dość wcześnie z jakąś brzydką koleżanką z klasy lub krewną,
        bo ładnych i inteligentnych kobiet się boi. Jego dom jest odarty z romantyzmu
        i czułości, a on sam nieustannie kontroluje czystość i domowe wydatki.
        Chorobliwie zazdrosny, podejrzliwy i nudny, nie lubi kontaktów towarzyskich,
        gdyż wymagają, niestety pewnych nakładów finansowych. Urodzony pesymista
        rozpatruje pewne zagadnienia mogące wyniknąć z karygodnych zaniedbań
        domowników. O ile ucieka w pracę, jest spokój dopóki nie skończy, i wtedy
        znowu męczarnia.
    • irona.sonata Re: Byk i Koziorożec 01.05.23, 11:50
      Sceptyczna na 100%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka