Dodaj do ulubionych

o pelnii ksieazyca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:12
dlaczego pelnia kseizyca kojarzona jest z magia? czy prawda jest,ze w czasie pelnii magia ma wieksze szanse powodzenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: witchb Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:51
      Nie do końca jest to prawdą np.w rytuałach "białej magii" pełnia jest czasem
      odpoczynku i nie działa się wogóle ,czyli nie powinno się czarować.Jedynie
      rytuały czarnej magii używaja księzyca w pełni do swoich rytuałów i zniewoleń.
      • Gość: ciekawska Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:47
        a czym sie rozni biala magia od czarnej magii?
        • Gość: witchb Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:13
          Biała służy dobru i pomocy np magia naturalna to inaczej zielarstwo,czarna
          słuzy zniewoleniu myśli i ciała drugiej osoby wbrew jej woli i wszystkimi
          dostępnymi środkami.Często się mówi, że magia jest taka jakie serce /dusza/
          człowieka.....
          • Gość: olenka Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:38
            czyli jesli przy pelni ksiezyca wykonam rytual aby moj byly chlopak ktory mnie bardzo zranil o mnie myslal i tesknil... czy to znaczy,ze to jest od rzu czarna magia???
            • Gość: witchb Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:35
              Raczej tak ,bo zmuszasz go do tego.Wtedy magia jest dobra jeśli nie robisz
              nikomu krzywdy i masz szczere intencje.A tak w twoim wypadku to lekka złośc na
              niego..:)Zawsze robiąc takie rytuały pomyśl czy Ty byś chciała cos podobnego
              miec zrobione na sobie?Poza tym w czasie pełni rytuały mają krótkotrwałe
              działanie ........Pozdrawiam
              • Gość: olenka Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:59
                nie wiem czy zlosc bo ja go bardzo kocham i chcialabym abysmy znow byli razem... wiem,ze w wielu sprawach zawinilam a on teraz doslownie boi sie spotkania ze mna...
                • Gość: witchb Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:06
                  Rozumiem ,ale nie wszystko warto załatwiać magią.Lepiej dobrze się nastawic i
                  spróbowac spotkania czy rozmowy.A przed spotkaniem proponuje zapalić rózowa
                  świecę tak w intencji dobrej rozmowy....Rytuały magiczne nie sa takie proste
                  jak nam się wydaje,a z drugiej strony miec kogos tylko dlatego,że się
                  poczarowało trochę to tez nie jest dobre....:)
                  • Gość: olenka Re: o pelnii ksieazyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:21
                    dziekuje witch za wszystkie porady:) mam jeszcze takie pytanko...a jesli wykonam rytual aby o nim zapomniec..bo naprawde strasznie sie mecze...czy wtedy tez moge poniesc jakies konsekwencje sama dla siebie? i czy slyszalas moze czy magia msci sie na czlowieku tzn. ze moze sie obrocic przeciwko czlowiekaowi ktory ja zleca? ja nie zycze mojemu bylemu chlopakowi zle, wrecz przeciwnie- robie zawsze wszystko aby pomoc mu dobra rada... niestety on jest typem czlowieka, ktory ucieka gdy pojawia sie problem, nie potrafi przznac sie do wlasnego bledu... wiem,ze kiedys bardzo mnie kochal... Rozmowa z nim nie jest mozliwa bo jest teraz tysiace kilometrow odemnie. Zreszta probowalam rozmowy,ale on wciaz ucieka- raz jest dla mnie cieply i milutko nam sie rozmawia, a raz nie odpowiada na zadne wiadomosci... Myslalam,ze magia cos pomoze aby nasze realcje byly cieplejsze- tymbardziej,ze to on mnie zranil nie ja jego...
                    • witchb Re: o pelnii ksieazyca 01.02.07, 22:21
                      Wiem ,że takie rytuały by "zapomniec" sa strasznie trudne do realizacji ,musisz
                      pamiętac że to Twoje wnętrze musi chciec go oddalić a u Ciebie tak myśle, nie b
                      edzie tak łatwo bo jeszcze o nim myślisz i masz nadzieje,że moze będziecie
                      razem..Taka magia na zapomnienie ,raczej nie odwraca się do osoby która
                      wykonuje rytuał ale jak to z magią nigdy nic nie wiadomo :)
    • sanszajn84 Re: o pelnii ksieazyca 31.01.07, 21:54
      Ja w czasie pełni miewam sny prorocze. Śnią mi sie sytuacje z przyszłości
      dalszej i blizszej.
      • kaska123 Re: o pelnii ksieazyca 01.02.07, 09:32
        A czy czarna magia jest wykonywanie rytualow milosnych celem przyciagniecia
        milosci, nie konkretnej osoby, tylko ogolnie milosci-mezczyzny?
    • babajaga51 Re: to nie tak 01.02.07, 10:31
      To czy rytuał jest wykonywany w czasie pełni Księzyca czy nie, zależne jest od
      tego jaki to jest rytuał i co jest jego celem, a nie od tego czy to jest biała
      magia czy czarna. Jeśli ktoś uważa inaczej, ten nie rozumie symboliki Księżyca
      i jego faz, jego wpływu na funkcjonowanie psychiki i ciała człowieka
      /szczególnie zaś kobiet/, czy generalnie wpływu Księżyca na całą naturę i
      różnego rodzaju zjawiska.
      • Gość: witchb Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:39
        Dziękuje za krytykę ,ale nie uwazam bym tym co napisałam nie rozumiała wpływu
        faz księżyca...Pełnia od zaraznia dziejów kojarzona jest ze złym wpływem
        księzyca więc nie jest dobrym okresem na wykonywanie rytuałów miłosnych dla
        zdobycia miłosci a raczej dla namiętności i pozadania .Martwy księzyc czyli nów
        sprzyja rozpoczynaniu czegos czy własnie rytuałom miłosnym...To nie jest wiedza
        ksiązkowa ale pokoleniowa...
        • Gość: amelka Re: to nie tak IP: 88.220.140.* 01.02.07, 11:31
          czy jesteś Witchb może na gg?
          • Gość: marika Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:53
            A czy pełnia jest dobrym momentem na wykonywanie magii rodzinej- chodzi o
            pogodzenie członków rodziny- brata i siostry
            • Gość: witchb Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:31
              Nie uważam ,że dobrym czasem jest ubywający księżyc czyli 2 dni po pełni.Wtedy
              pozbywamy się złych emocji w domu czy też w rodzinie :)
              • Gość: marika Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:48
                Dziękuję Ci, zastosuję się może zadziała
                • sandrine1 Re: magiczny Ksiezyc 01.02.07, 21:22
                  Babajaga ma bardzo duzo racji co do Ksiezyca i sporo racji ma tez witch. Jednak
                  trzeba pamietac ze kazdy przypadek jest indywidualny i jesli dostalas od swojej
                  wrozki jakis rytual ktory nalezy stosowac w czasie pelni to widac tak ma byc i
                  jest powod dla ktorego masz to zrobic. Wiec albo go nie stosuj wcale albo
                  zgodnie z zaleceniami. Przerobka rytualu bo ktos uwaza ze powinno byc inaczej
                  to nie jest dobry pomysl. A generalnie jesli ciezko ci zaufac wrozce, to wogole
                  nie stosuj rytualu i nie odwiedzaj wrozek. A brata zapros go na drinka i
                  sproboj wyjasnic sytuacje, powiedz mu ze chcialabys z nim sie pogodzic i sobie
                  szczerze pogadajcie. Na pewno bedzie troche trudno, ale jesli to dla Ciebie
                  wazne, to warto zaryzykowac takie spotkanie :)
                  • Gość: marika Re: magiczny Ksiezyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:39
                    Żaden drink tu nie pomoże, zbyt skomplikowane, a wróż który dał mi zaklęcie nie
                    określił czasu wykonywania, dlatego sama szukam najlepszego momentu, ale dzięki
                    za rady
                    • witchb Re: magiczny Ksiezyc 02.02.07, 16:43
                      A możesz napisac jakie to zaklęcie,to łatwiej będzie mi dopasowac fazę
                      księzyca:)
                      • Gość: marika Re: magiczny Ksiezyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:47
                        tak ale nie na forum
                        • witchb Re: magiczny Ksiezyc 02.02.07, 16:55
                          mój email witchb@gazeta.pl
    • agrentowy4321 Re: o pelnii ksieazyca 04.03.23, 14:16
      Czasem sporo czasu to zajmuje
    • irona.sonata Re: o pelnii ksieazyca 23.04.23, 23:54
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: o pelnii ksieazyca 24.04.23, 18:00
      Jestem spetryfikowana
    • irona.sonata Re: o pelnii ksieazyca 02.05.23, 23:23
      Ile dołożysz tyle wynik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się