mika.bajkowe1 18.03.08, 12:49 Kochani mam pytanie. Kiedy w tym roku wypada przesilenie wiosenne , chcę zrobić mapę skarbów :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.la Re: MAPA SKARBÓW ? 18.03.08, 21:27 6 kwietnia, nie wiem tylko o której godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: MAPA SKARBÓW ? 18.03.08, 22:24 ania.la napisała: > 6 kwietnia, nie wiem tylko o której godzinie. Skąd takie informacje i na czym bazują? Bo nie jest to ani data Jare/Ostara, ani Gaiku, ani w ogóle niczego mi znanego, nie mówiąc o podawaniu godzin. Podaj proszę źródło owej informacji oraz jakieś uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: MAPA SKARBÓW ? 18.03.08, 22:21 mika.bajkowe1 napisała: > Kochani mam pytanie. Kiedy w tym roku wypada przesilenie wiosenne , > chcę zrobić mapę skarbów :) Co masz na myśli, pisząc przesilenie wiosenne? Początek wiosny? Przesilenia w roku są dwa, jedno zimowe (circa 21-24 grudnia) i letnie (circa 21-24 czerwca). Ponadto mamy dwie równonoce, wiosenna równonoc jest w momencie przejścia Słońca do znaku Barana, co w tym roku nastąpi za 2 dni, w środę 20 marca o godzinie 6.48 rano, oraz jesienną równonoc, która następuje zawsze przy przejściu Słońca do znaku Wagi, co następuje zawsze około 21 września. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.la Re: MAPA SKARBÓW ? 19.03.08, 13:43 Otóż to, mapę skarbów robimy w pierwszy nów księżyca po wiosennej równonocy. A nów w tym roku wypada na 6 kwietnia. Informacje zaczerpnięte z wielu źródeł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1505 Re: MAPA SKARBÓW ? 19.03.08, 23:13 W tym roku pierwszy nów po przesileniu wiosennym nastąpi 6 kwietnia o godz. 5.56. Mapę skarbów można tworzyć przez pierwsze 2 doby, liczą od momentu wystąpienia nowiu Księżyca. Ja zrobię ją pierszy raz, mam nadzieję, że zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1505 Re: MAPA SKARBÓW ? 19.03.08, 23:17 przepraszam za błędy - literówki, zacina mi się klawiatura. Powinno być: licząc, a nie liczą oraz pierwszy, a nie pierszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.la Re: MAPA SKARBÓW ? 20.03.08, 11:51 Ja o mapie skarbów dowiedziałam się rok temu i czekalam z niecierpliwością na odpowiedni moment aby ją zrobić. Zrobiłam i powiem szczerze, że wiele spraw przez ten ostatni rok poukładały mi się. Nie wiem czy to siła wiary w to, że sie uda, czy faktycznie coś w tym jest, ale w tym raku też zamierzam taką mape zrobic i czekać na rezultaty :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ania.la Re: MAPA SKARBÓW ? 20.03.08, 14:02 A to dla zainteresowanych www.artelis.pl/art-5294,14,75-0,Rozwoj_Osobisty,Mapa_skarbow_na_wiosenna_rownonoc.html Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: MAPA SKARBÓW ? 21.03.08, 17:13 ania.la napisała: > Otóż to, mapę skarbów robimy w pierwszy nów księżyca po wiosennej równonocy. A > nów w tym roku wypada na 6 kwietnia. Informacje zaczerpnięte z wielu źródeł. Ujmę to tak - wg mnie jest to urban legend, ponieważ tworzenie Mapy Skarbów nie ma bynajmniej 1000 lat tradycji i z tego, co widzę, mapa skarbów zrobiona w dowolnym momencie dobrze się sprawuje :) Natomiast co do czynienia jakichkolwiek działań magicznych na Nowiu - to jest dobry czas na nowy początek, o ile stare śmieci są wyrzucone. Jeśli trzymasz różne stare graty w mieszkaniu itd. i jednocześnie fundujesz sobie mapę marzeń, to może być z tego niezły bałagan. Praktycznie jest najpierw posprzątać, potem dodawać nowe rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.la Re: MAPA SKARBÓW ? 21.03.08, 22:17 No przyznam, że troche strych gratów mam, ale nie wywołało to jakigoś bałaganu w moim życiu, sprawy raczej się poukładały i nie chcę zapeszyć ale układają się coraz lepiej. Jeżeli to sprawka mapy to reszta mnie nie interesuje :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika.bajkowe1 Re: MAPA SKARBÓW ? 09.04.08, 12:16 Kochani, Bardzo dziękuję Wam wszystkim za tyle cennych rad :) Mapa zrobiona, czekam na rezultaty i życze wszystkim spełnienia mapy skarbów ;) Swoja drogą to fajna sprawa tak posiedzieć , powycinać, ponaklejać itd... W przyszłym roku też zrobię bo przecież wtym roku wszystko sie spełni :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia11 Re: MAPA SKARBÓW ? 30.06.08, 12:14 Mam pytanie: w przepisie na Mapę skarbów jest napisane, że należy ją oglądać 2 razy dziennie -> nie zawsze mam w pamięci tę czynność jak szykuje dziecko do szkoły, czy po takich czynnościach jak obejrzę spokojnie mapę będzie ona dziiałać? Czy jak ktoś jej nie obejrzy przez kilka dni to ma sens jej dalsze oglądanie? Może ktoś odpowie na naiwne pytania ->a robiennie mapy super sprawa:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: MAPA SKARBÓW ? 10.08.08, 11:40 Ja powiesiłam, swoją na ścianie, więc patrzę na nią więcej razy, niż dwa :) Myślę, że nie ma tu jednego przepisu, rób jak czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba47 Re: MAPA SKARBÓW ? 28.07.08, 18:38 zrobiłam mape skarbow , ktora miala byc mapa bardzo osobista,moja zrobilam ja prawidlowo. jedno mnie tylko martwi , ze z tej mapy realizuje sie prawie wszystko moim domownikom, a zwlaszcza mezowi ktory jest jeszcze moim mezem ;-((. Niestety mnie nic sie nie realizuje. co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: MAPA SKARBÓW ? 10.08.08, 11:41 mamba47 napisała: >co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy???? A co jest na tej mapie? Ty, czy Twoja rodzina? Przyjrzyj się temu, co tam nawklejałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mekonly Re: MAPA SKARBÓW ? 25.01.09, 11:42 Witam serdecznie, podciagnelam ten interesujacy watek gdyz mam pytanie. Kiedy w tym roku 2009 wypada dobry czas na zrobienie Mapy Skarbow? Prosze podzielcie sie swoja wiedza:Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
jakaty Re: MAPA SKARBÓW ? 28.02.09, 18:24 Mapę marzeń robi się jak jest nów księżyca w znaku barana. W tym roku wypada 26 marca o 17.07 Czyli po 17 do dzieła :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iinka Re: MAPA SKARBÓW ? 08.03.09, 13:58 W tamtym roku zrobiłam mapę...obawiam się, że jednak jest coś nie tak. Po 1 zrobiłam ją zamykaną, po 2 właściwie prawie na nią nie patrzyłam, bo trzymam w szafie...po 3 hm może za duży chaos z tego wyszedł? Właściwie żaden z obrazków nie był w 100% tym czego chciałam... jakoś tak...hm... Zastanawiam się czy wklejanie zdjęć obcych ludzi którzy są dla mnie np inspiracją to dobry pomysł... zastanawia mnie też np skoro wklejam obcych ludzi, to czy ja się z tym identyfikuję? Jak wkleić np związek którego niema? Czy to wszystko jedno jak ci ludzie wyglądają? Jak wkleić pracę konkretną? No i jak się nie obawiać, że wyjdzie z tego kiczyk? :) Może ktoś obeznany z tematem się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
magma29 Re: MAPA SKARBÓW ? 10.03.09, 12:09 26-03-2009 powinniśmy zrobić mape ale po 17. Ja moją mapę bardzo polubiłam tzymałam ją jako obrazek w antyrami był na niej dom z ogrodem pełnym kwiatów. Zakochana para( możesz wkleić swoje zdjęcie) drzewo jako symbol zdrowia, słonce jako symbol radości ( mi się tak kojarzy, wkleiłam Mazury( i na nich byłam), oraz Góry ( tam jeszcze nie pojechałam). Zrób ją taka zeby Ci się dobrze kojarzyła. Pozdr. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
iinka Re: MAPA SKARBÓW ? 12.03.09, 01:11 Dziękuję za odpowiedź. Moja kojarzyła mi się dobrze, ale nie wiem, może za duży chaos? Poza tym przyznam, że hm...zastanawiam się, nawet jeśli ponownie coś wykleję, jak to mieć na widoku, ale żeby nikt inny tego nie oglądał /przyznam że dość się wstydzę i nie lubię słuchać cudzych kpiących komentarzy, ani się "odsłaniać"/. Pomijam, że własna samokrytyka też robi swoje, co również sprawia, że nie chciałabym wykleić sobie kiczu, a z drugiej strony, czy istnieje zdjęcie "zakochanej pary", które jest proste, a nie kiczowate? Zastanawiam się czy tego nie wyrysować, ale też mam wątpliwości /np czyje twarze to ma mieć?/ Dziękuję za odzew i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
magiaann Re: MAPA SKARBÓW ? 21.03.09, 06:32 A ja znalazłam taki opis mapy: kuferek.blox.pl/2007/05/Zrobmy-sobie-dobrze.html Jak nic przystępuję do robienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś