ali.zee 16.01.09, 23:37 Czy ktoś może mi polecić dobre/na poziomie czasopismo z tematyki ezoterycznej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: devilangel Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 23:48 Ali.zee , niewiele tego jest. Dobry poziom trzyma Nieznany Swiat, niezle kawalki bywaja w Czwartym Wymiarze ( choc uwazam sobie, ze troche sie spsul), Szaman jest ok. Nie wiem o innych na poziomie pismach. Swego czasu byl krotko swietny Paracelsus, szkoda, ze juz go nie ma. W Uzdrawiaczu bywaly tez ciekawe kawalki z medycyny holistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
ali.zee Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 14:54 Bardzo dziekuję :-) a takie pismo jak Wróżka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:50 Celowo nie wymienilam Wrozki. Byla swego czasu swietna ( znam ja od pierwszego numeru). Od roku-dwoch to jest taka ezorozrywkowa gazeta, przyjemna ale ambitna srednio. Nieznany Swiat nieskonczenie ja przerasta. Niemniej sama lubie poczytac Wrozke rekreacyjnie, ot tak do poduszki albo do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 16:54 Zdecydowanie "Nieznany Świat". Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 17:00 po.prostu.ona napisała: > Zdecydowanie "Nieznany Świat". No teraz to juz pewne "Nieznany Swiat" jak przeczytalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: dobre czasopisma/PPOna 17.01.09, 20:31 a pamiętasz ten dreszczyk emocji przy pierwszych egzemplarzach "wróżka"? jak się polowało, czatowało na te numery i wczytywało w ciągu kwadransów w najnowszy numer? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 16:58 Chcialam powiedziec to samo tutaj moge kupic gazete "wrozke" i czytalam ja czesto i przez dlugi czas, ale tez zauwazylam ze popsula sie kupie poczytam ale to nie to juz... i tak szukalam jakies innej ale nic nie znalazlam. A mowisz Aniolku ze "Nieznany swiat" jest dobry? Musze zobaczyc czy jest. Napewno jest tylko ze nie zwrocilam uwagi. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 18:02 Nieznany Swiat jest swietny, naprawde. Wejdz sobie na ich strone, przejrzyj zawartosc, sama zobaczysz :) Nie moge odzalowac Paracelsusa, naprawde mial szanse stac sie jednym z najambitniejszych miesiecznikow ezoterycznych, uch jaka szkoda ze go nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 18:30 Wiesz naprawde pojade i zobacze i sie zapytam o Paracelsusa..Ale jak juz nie ma to nie bedzie, ale z ciekawosci sie zapytam. Bo jest tutaj tyle czasopism ktorych wogole nie znam. A widzisz "wrozka" mnie zainteresowala - to tak na marginesie..ale bylo minelo..A wiesz "Nieznany Swiat" to wiem ze jest napewno. A tak to pronumeruje sobie magazyn "claudie" i "Pani":) Juz ile lat.. A wiesz tak na wesolo to tez i takie z dreszczykiem troszke - Detektyw:)) dla odmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 18:41 tekla-0 napisała: > Wiesz naprawde pojade i zobacze i sie zapytam o Paracelsusa..Ale jak > juz nie ma to nie bedzie, ale z ciekawosci sie zapytam. Bo jest > tutaj tyle czasopism ktorych wogole nie znam. A widzisz "wrozka" > mnie zainteresowala - to tak na marginesie..ale bylo minelo..A > wiesz "Nieznany Swiat" to wiem ze jest napewno. > A tak to pronumeruje sobie magazyn "claudie" i "Pani":) Juz ile lat.. > A wiesz tak na wesolo to tez i takie z dreszczykiem troszke - > Detektyw:)) dla odmiany. Nie mialam na mysli ze tam sa "wesole" tematy, tylko ze zmienilam temat i napisalam na wesolo. To tak sprostowalam. Bo nieraz sie cos napisze a mozna jakos inaczej odebrac. A mnie tylko nasunac temat..to juz by chyba nie bylo konca...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 18:47 Tekla, Paracelsusa nie ma juz od kilku lat. Rok byli na rynku i pismo zniknelo a bylo bezkonkurencyjne jezeli chodzi o tresc, jedynie Nieznany Swiat mogl sie mierzyc z nim. Dlatego chocby sie chcialo to juz nie znajdziesz . Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 17.01.09, 18:56 A widzisz jak cos jest dobrego do poczytania to od razu rok i juz go nie ma.. A szkoda. Wiem chyba ze cos byl "horoskop"? ale nie wiem pewno. Wejde sobie woeczorkiem na strone Nieznany Swiat i poczytam na spokojnie sobie. Jak ja lubie czytac wogole o ezoteryce. Ile ja sie dowiedzialam..o czym nie mialam zielonego pojecia.. Widzisz mam siostre blizniaczke ktora jest wogole inna i charakter i wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma13 Re: a pamiętacie-Nie z tej Ziemi? 17.01.09, 20:17 A pamiętacie "Nie z tej Ziemi"?Niesamowity był,choc do czasu...!Nieznany Świat czytam od dawna-ciągle są świetni.Bywaja ciekawe artykuły w Czwartym Wymiarze,zwłaszcza te o różnorodności kultur.Wrózka-fakt,zmieniła się,ale rzeczywiście dalej świetnie się ją czyta przy kawie,dla odprężenia,jest taka pozytywna,optymistyczna.A nie wiedziałam,że i Claudia,czy tez Pani oraz Detektyw-to gazetki ezoteryczne,hi hi.Tekla,Tekla...Różne gazety pojawiaja się i znikaja...i te dobe,i te zLe-prawa rynku,nie demonizuj.A co do tego wszystkiego ma siostra blixniaczka-ni czorta nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: ależ wiedźmo 17.01.09, 20:26 nieznany świat z ezoteryką nigdy nie był zwiazany, ra czej ze zjawiskami ciekawymi i z punktu nauku niezbyt możliwymi do wytłumaczenia/ nś ma od lat wspaniały zespól redakcyjny, obiektywny w ocenie. wróżka się totalnie zepsuła, zrobiła się komercyjna. numery kiedyś na zwykłym papierze były o wiele ciekawsze. nie z tej ziemi o weryfikację i rzeelność to raczej trodno posądzić, niestety. ale sensacyjkę wzbudza. nie bądź czasem wiedźmą - siostra bliźniaczka znaczy, ze ktoś z tej samej krwi ma zupełnie odmienny charakter i potrzeby duchowe. najpierw czytaj kod z podświadomości, potem dodawaj resztę. jak na wiedźmę przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: ależ wiedźmo IP: *.ed.shawcable.net 17.01.09, 20:35 Witaj Ewunia no wlasnie to mialam na mysli ze blizniaczki a inne charaktery i potrzeby duchowe. Pozdrawiam Ciebie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: temat biźniąt, Teklo 17.01.09, 20:40 dwu czy jedno jajowych jest do dzis fascynującą zagadką. Może z jedno robi się dwoje, a może to tylko dowód na to, że Bóg może wszystko w dziele tworzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: temat biźniąt, Teklo IP: *.ed.shawcable.net 17.01.09, 20:56 Ewa my jestesmy dwu jajowe nie podobne do siebie nic. Choc ktos widzi podobienstwo ale ja tego nie widze. Pewnie ze ktos powie a nosy macie te same, dla mnie nie te same. Tylko waga ta mniej wiecej sama:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: a pamiętacie-Nie z tej Ziemi? IP: *.ed.shawcable.net 17.01.09, 20:31 Oj Pani wiedz-ma13 no troszke sie zasmialam tez:) jak przeczytalam "claudia" czy "pani" czy taki troszke z dreszczykiem detektyw to ezoteryczne. No NIE - przyznam sie - Prawda. Ale to tak na marginesie napisalam. Ale naprawde usmiech to zdrowie - smiech to zdrowie. A jeszcze do tego ze mam siostre blizniaczke ze ni czorta nie rozumie - to dlatego napisalam ze sie wogole ezoteryka nie interesuje to tak dodoalam tylko. Jak dwie inne osoby a jednak blizniaczki:) Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith666_vip Re: a pamiętacie-Nie z tej Ziemi? 18.01.09, 02:10 Kiedys wychodzilo pismo "wiedza tajemna " ,2 formaty okolo 80 roku oraz w latach okolo 2000 .chyba pierwsze pismo poruszajace xaotow . hmm jakby ktos mial numery to moglabym odkupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Wiedza Tajemna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 02:43 Lil, sentyment obudzilas we mnie :D Wiedze Tajemna czytywalam, niestety, mozliwe ze ostalo sie mi gdzies pare fragmentow tylko, dawno to bylo :D A Paracelsus zdaje sie wychodzil za sprawa ormianskiego bio Karena Jemendzana, tez super, to dwa takie pisma, ktore do dzis ze wszystkich bylych i obecnych najglebiej wchodza w tematy ezoteryczne, nie tak powierzchownie i rozrywkowo. Trzeci w rankingu dla mnie a do dzis ocalaly Nieznany Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith666_vip Re: Wiedza Tajemna 18.01.09, 03:05 Heh mialam kiedys wszystkei numery nawet te jeszcze przed moim narodzeniem ,ale pozyczylam oczywiscie na wieczne oddanie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: Wiedza Tajemna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 03:16 Jezeli pamietasz komu pozyczylas to go "zachec" do oddania :) Niech zacznie miec obsesyjne mysli na temat koniecznosci przyniesienia Ci tych czasopism hehe :D Ja ostatnio w ten sposob odzyskalam jedna z ulubionych ksiazek, ktorej przez rok nie widzialam. KOlega, ktory mi ja oddal mowil, ze przez tydzien co chwile mial w reku te ksiazke albo widzial ja na polce, za chwile odkladal bo pod nia bylo cos czego szukal i tym podobne...za kazdym razem przypominal sobie, ze prosilam go o nie pozyczanie dalej nikomu i oddanie mi w niedlugim czasie...w koncu nie zdzierzyl bo go gryzlo :D I znienacka zjawil mi sie z ksiazka, przeprosil, oddal, ale nie mogl sie oprzec komentarzowi, ze chyba ta ksiazka zaczarowana jaka bo zaczela zyc wlasnym zyciem, czego juz zniesc nie mogl :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: Wiedza Tajemna 18.01.09, 10:40 Spać nie możesz? ;-) 3.16 to grzeczne dziewczynki dawno w ramionach ... ehm...Morefusza byc powinny, a nie na forum siedzieć... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: Wiedza Tajemna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 10:48 Grzeczne dziewczynki czynia to co powinny, niegrzeczne zas czynia to co chca :D O 3:16 i nieco pozniej/wczesniej ( w zasadzie nie wiadomo jak to nazwac) porzadki na kompie czynilam i kawusia sie delektowalam. Przy okazji na forum zajrzalam :D A Morfeusz jakos mi to wybaczy, nie ma innego wyjscia hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: Wiedza Tajemna 18.01.09, 11:13 Najzdrowszy sen jest przed północą... Poza tym ca. 24h/dobę na forum/przed kompem to już uzależnienie...? ;-) pozdro i idź lepiej pobiegaj po sniegu...dotlenisz komórki i będzie dobrze :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: Wiedza Tajemna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 11:21 Dzieki za troske, Kris :D No wlasnie wczoraj lyzwy byly na topie i chyba za bardzo sie dotlenilam az :D A sen poznym popoludniem mnie dopadl i skutkiem tego byly pomysly na sprzatanie kompa o takiej zabawnej godzinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: Wiedza Tajemna 18.01.09, 12:11 www.isnr.uksw.edu.pl/studenci/rozokrzyz.htm Ciekawe, interesujące... ps. myślałem że jakieś czary odprawialaś o 3.00 rano ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: a pamiętacie-Nie z tej Ziemi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 13:18 na allegro znajdziesz kilka numerów :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedz-ma13 mam wszystkie numery:-))) 18.01.09, 17:37 Mam wszystkie numery "Wiedzy tajemnej".Nawet ten ostatni,troche niewydarzony.Ale nie ma mowy bym sprzedała,hi hi.Sentymentalnie sie przywiązuję,ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @->-- Re: mam wszystkie numery:-))) IP: 212.160.234.* 18.01.09, 18:07 www.allegro.pl/search.php?string=wiedza+tajemna&order=p Wiedza tajemna, jest na Allegro! warto poczytać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 18.01.09, 12:12 Oj popsuła się ta "wróżka", popsuła... Chociaż tak jak wspomniała devilangel jest świetna do porannej kawy, albo wieczornego "PrzedPójsciaSpać" ;-) Ale wiecie co - to znak, że jest fajna nisza na rynku prasowym, to co Kobitki, bierzemy/wypełniamy ją?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson znalezione... 18.01.09, 12:14 To pare tytułów obecnych na rynku: "ALFA-TRANS" - psychotroniczne wydawane w Czestochowie przez Line Bańkowska "SZAMAN" - wydawany w Katowicach poswiecony głównie uzdrawianiu "UZDROWICIEL" - wydawany w Krakowie, też o uzdrawianiu "FENIKS" - jakieś nowe, o aniołkach duzo "GWIAZDY MÓWIĄ" - astrologiczno-wróżebne "GNOZA" - kwartalnik gnostycki warszawski "WOLNOMULARZ POLSKI" - pismo masonerii "ZIELONY RYNEK" - gazetka ze Szczecina, o uzdrawianiu i ekologii "ZIELONE BRYGADY" - krakowskie o ekologii, kiedys bardziej ezoteryczne, ostatio mniej "WEGETARIAŃSKI ŚWIAT" - eko i wege, czyli o jedzeniu i obronie zwierzatek, to tez ezoteryka, szczególnie dla miesnych sklepów, a najlepsz esa przepisy kulinarne, "CZWARTY WYMIAR" - pismo bodaj ezoteryczno-katolickie po cześci "NIEZNANY ŚWIAT" - miszmasz newageowy nastawiony na masowego odbiorce, magluja Wylatowo, a w sumie nic powaznego od lat nie napisali, lepsze bylo ARCHIWUM-X "NEXUS" - przedruki z australijskiego oryginału, duzo ciekawych naukowo artykułów "WRÓŻKA" - droga i komercyjna, ale czasem wstawi ciekawy artykul... "PARACELSUS" - pismo zwiazane z rosyjskimi uzdrowicielami i ezoterykami, bardziej klubowe, aktualnie niedostepne dla masowych odbiorcow. "ARCANUM" - dobre było ale padło, bo powazna ezoteryka byla, a nie chłam to mało odbiorcow, ale wyszlo kilkanascie tytułów "JOGA" - z Jeleniej Góry, wyszło pare numerów i padło, chociaż poziom merytoryczny był wysoki na wzór pisma amerykańskiego JOGA JOURNAL.. "ESOTERIA" - tez pare tytułów wyszło ale było zbyt tajemne aby znalezć stały krag czytelników "PORADNIK UZDRAWIACZA" - tez ciekawy krakowski jak Uzdrawiacz "WRÓŻBITA" - dawno nie widziałem na rynku "ZDROWA ŻYWNOŚC - ZDROWY STYL ŻYCIA" - był ale nie ma, ciekawy "CZAS ZMIAN" - ezoteryka ruchu CREMA o MAITREI "GESTALT" - dwumiesiecznik terapeutyczno-psychologiczny "TAJEMNICE UMYSŁU" - pismo dość dziwne ale znikło gdzieś "PORADNIK ASTROLOGICZNY" - ZARAJEWA - to raz na rok, czyli tez czasopismo, dla astrologow "WIADOMOŚCI ZIELARSKIE" - wychodzi od 1933 roku, specjalistyczne dla zielarzy, to bardzo ezoteryczne:) "ZNAKI CZASU" - mistyka chrzescijanska adwentystyczna "BEEK" pismo o prawach zwierzat, ale nie wiem czy jeszcze wychodzi "WOLNA MYSL" - wychodzi od 1936 roku, pismo unitarian o wolnosci mysli "SZÓSTY ZMYSŁ" - warszawski, ale przepadł na razie z braku czytelników, ciekawszy od Czwartego wymiaru i nieznanego świata. "HARIBOL POLSKA" - pismo wiedzy ezoterycznej wedyjskiej, z Krakowa, działa "WIEDZA WEDYJSKA" - pismo HARE KRISZNA, nie wiem czy wychodzi aktualnie "CHARAKTERY" - psychologiczne z nowinkami z branzy "DRZEWO ŻYCIA" - pismo klubowe ze Szczecina "TATAMI" - to ezoteryczniejsze o sztukach walki "DOJO" - tez o sztukach walki wschodu, z Bydgoszczy jak i poprzednie "CZARNY PAS" - był ciekawy ale zniknal jakis cas temu "WOJOWNIK" - tez ezoteryczny al enie zdobył rynku kaprysnego "SAMURAI" - zginał chyba ostatni w KRAKOWIE i stał sie klubowym pismem ogloszeniowym, a mial duzo ciekawych artykulow "SEKTY I FAKTY" - niskonakladowe, ale na koszt podatnika (dotowane), katolickie pismo apologetyczne czyli inkwizycyjne, mozna sie nauczyc jak z kogo ssssekte zrobic i mu tylek obsmarowac. Jak na liczbe wyznawcow to pismo dla katechetow i 3-5 tysiecy naklady tylko:) Prawdziwa Ezoteryka! )))) Wiecej ezoterycznych grzechow na razie nie pamietam, oj przepraszam, czytałem jeszcze kilka numerow ezoterycznego: "ŚWIATŁO HIMAWANTI" - ale zdechło i nie ma w sprzedazy ponoc nawet w tym Bractwie:))) No chyba że zmieniło tytuł...(( "OMOTO" - bardzo ciekawe, ezoteryka japonska, ale w esperanto, oprócz japonskiego i chyba po portugalsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 12:19 I mój biznesplan padł nim się narodził ;-) Nexusa czytuję, "Feniks" mignął mi gdzieś w kiosku, ale większość podanych przez Ciebie tytułów brzmi dla mnie egzotycznie, chociaż "PARACELSUS" to jakoś tak herbatką podlatuje ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 18.01.09, 12:22 Dlaczego padł nim się narodził? to dobry pomysł założyc nowe pismo ezoteryczne, czemu nie? ;-) tutaj nawet jest taka jedna co ładnie umie pisać ;-DDD anioł+diabeł :-)) Większość z tej listy to pisma niskonakąłdowe, mało znane...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 12:30 > Dlaczego padł nim się narodził? to dobry pomysł założyc nowe pismo > ezoteryczne, czemu nie? ;-) ...bo jak zobaczyłam listę tego co jest, a jakby jeszcze dołączyć tych pism co była - pewnie wydłużyłoby się 3x Nie wiem, czy takie pismo znalazłoby taką rzeszę odbiorców, żeby utrzymać się na drapieżnym rynku prasowym... No chyba, że poszłoby w ślady "życia na gorąco dla pań w domu i superekspresowych faktów" ;-))) > tutaj nawet jest taka jedna co ładnie > umie pisać ;-DDD anioł+diabeł :-)) O TAAAAAAAAK!!! Niniejszym została mianowana redaktor naczelną, czy tego chce czy nie. Nie ma, że nie! ;-))) > Większość z tej listy to pisma niskonakąłdowe, mało znane...;-) Rynek wysokonakładowy to niestety brukowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znalezione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 12:54 Uprzejmie donosze, ze "Feniks" zdaje sie zdechlszy nie odrodzil sie, przynajmniej kiedys tam w prehistorycznych mrokach czasu widzialam go a potem to juz nijak nie :P A mam zaprzyjazniona dame w kiosku, ktora dla mojej corci odklada pisemka typu "Kocie Sprawy" "W.I.T.C.H", "Komputerowy Swiat" i takie tam. Zawsze mnie informuje o nowosciach albo zmartwychwstaniu jakiegos tytulu- o Feniksie nic nie rzekla. "Wrozka" zeby byc wysokonakladowa, stala sie taka jaka jest teraz co nie zyskalo zachwytu ezoterykow, za to poszerzylo krag odbiorcow. Z zalozenia poczatkowego miala byc czyms innym, ale coz, Matka Ewolucja czasem w roznych kierunkach podaza- raz do przodu, raz do tylu. Wiedza Tajemna i Paracelsus zniknawszy z rynku, uczynilo pustke i smutek tym co chcieli na serio to i owo poczytac. Wszystko co sie na rynku pojawi musi miec potezne zaplecze inwestycyjne ( wydawca wspiera sie innymi tytulami z roznymi historiami milosnymi i niesamowitymi na zimno i na goraco typu "moj kot pisze wiersze na kompie a Doda ma dziecko z kosmita"). Ewentualnie czasopismo nastawia sie na masowke czyli to czego niekoniecznie bysmy pragneli i polowe objetosci minimum stanowia reklamy,jedna czwarta listy czytelnikow, jedna osma kulinaria i rozrywka- pozostaje jeszcze az jedna osma na konkrety. Poza tym- pisze ,pisze, pisac lubie ale jestem trudna we wspolpracy :D To co mi sie podoba, niekoniecznie masowy aplauz by zyskalo :D Pozostaja ksiazki, ktore wielbie od dzieciecia malenkiego- wiecej tam tresci wartosciowej niz w gazetach. Suma sumarum i tak czasopismo jako rozrywka zostaje. No ale pomysl dobry, brak patrona jednakze :D Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 13:28 (i patrona i sponsora ;-) ) Pozostaje mi snuć wielkie plany, ale lubię to robić, to taka fajna przerwa w rzeczywistości, czego wszystkim czytającym życzę - napisała, przetarła oczy i udała się w kierunki kuchni, aby oddać się przyjemności obierania ziemniaków... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 18.01.09, 13:35 sluszna uwaga końcowa ... idę upomnieć się o obiaddd!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 13:45 Daj mi czas na obranie ziemniaków, dolicz jeszcze czas gotowania!!! ;-))) ...już się upomina... co za świat ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 18.01.09, 14:37 a będą kluseczki z sosikiem ? ;-PPp Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 14:51 Ostatni raz kluseczki i sosiki! Od jutra przechodzimy na dietę! Wiosna idzie a spodnie się nam kurczą! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 19.01.09, 22:16 Po co dieta? lepszy sport - łyżwy, a jeszcze lepiej narty, pogoń za zbieglym psem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 18.01.09, 13:38 Ty trudna we współpracy? to mi zakrawa na sugerowanie że jesteś w wieku kocykowo-ziółkowym: papucie, kot, robienie na drutach....? nie wierzę... Gazeta nie musi być masowa aby dobrze się sprzedać, nalezy łączyć profesjonalizm z lekkościa pióra, wtedy się sprzeda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 13:47 ...że się tak nieelegancko wtrącę... devilangel jest w wieku najfajniejszym dla kobiety, co łatwo wywnioskować z jej poprzedniego postu. Więc kristofersonie (jej, jakie Wy macie trudne nicki ;-))) musisz być uważny w czytaniu... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 18.01.09, 14:42 Mówi mi Krzysiek :-) Wiem, że jest w najfajniejszym wieku :-) Z tymi ziółkami to były żarty...;-) Piekni ca.30sto letni łączcie się :-) Pozdrówka i miłego popołudnia :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 15:04 > Mówi mi Krzysiek :-) Ładnie. :-) I życie stało się prościejsze ;-))) >Wiem, że jest w najfajniejszym wieku :-) Z tymi > ziółkami to były żarty...;-) Piekni ca.30sto letni łączcie się :-) > Pozdrówka i miłego popołudnia :-))) Łączmy/czcie się! :-) Miłych zimowych świeżopowietrznych oddechów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znalezione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:24 Kris,na ziolach sie nieco znam, sama bywam niezlym ziolkiem.:D Swoj kocyk lubie a co do wieku to nie, nie jestem w tym o jakim myslales. Apuss zna sie najwyrazniej na granicach wiekowych czytelnikow preferujacych pisemka, ktore czytuje moja corcia, stad wnioski wyciagnela :D Zreszta damski rod dzieli sie na : dziewczynki, dziewczyny, mlode kobiety, mlode kobiety, mlode kobiety...i to samo jeszcze tyle razy ile po przecinku cyfr ma liczba pi. Moja znajoma bio majaca +70 mowi ze" te smarkate przed szescdziesiatka to maja pstro w glowie" :DDD Jest swietna, moglaby byka za rogi zlapac i zamienic w wiatrak :DDD Co zas do trudnosci we wspolpracy- coz, nie lubie sie uginac i akceptowac wyzszosci taniej sensacji nad rzetelnym kawalkiem wiedzy- o to mi chodzilo, scisle w kontekscie redagowania pisma na przyklad. Mhm, patron to patron- albo jest sponsorem albo zna sponsorow :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znalezione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:29 Aha, Kris- kot jest, oczywiscie ze tak. Piekna kocia black lady o duzych szmaragdowych oczach i imieniu Izis. Dama w kazdym calu swej futrzastej osoby :D Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: znalezione... 18.01.09, 14:40 Wiek kobiet - kobieta jest jak wino , im starsza tym lepsza... Nikt Ci się nie każe uginać - ja mogę się Tobie ugiąć, być gońcem w Twym piśmie na przykład.. :-D Miłego popoludnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znalezione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:48 Dzieki, Kris :D Zachowam w przyjaznej pamieci, aczkolwiek predyspozycje masz raczej nieco inne niz w kierunku bycia goncem, na przyklad :D Oj tak, bardzo masz racje , ze nikt mi nie kaze sie uginac- im bardziej kto kaze tym bardziej skutek odwrotny hehe. Popoludnia takoz milego zycze, splywam dotlenic sie na lodowisku :D Apuss, przyjemnej sjesty poobiedniej :D Twoj nick milo mi sie kojarzy brzmieniem z pussycat ( a to z kolei z mieciutkim futerkiem- och jakie pozory to...a te ,przepraszam , kielki i pazurki to niby fatamorgana hih ):DDD Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 14:59 Chyba zrezygnuję z sjesty, bo mi sosiki w... ()() wchodzą ;-))) A my piękni -stoletni (se wstawić cza to cza) powinniśmy dbać o nasze to i owo ;-))) Pazurki pochowałam... eee... to znaczy spiłowałam na ziemniakach, tak się spieszyłam z tym obiadem ;-))) (apuss to taki rajski ptak z nieba z jednym "S" więcej ;-)) - lubię gapić się w niebo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znalezione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:03 No i to jedno S wlasnie mi sie kocio kojarzy, ale mi sie sporo rzeczy kocio kojarzy, takie skrzywienie male :) Tez sie w niebo czesto gapie w celach poznawczych i innych :D Ok, lece, pozniej zajrze, polecam sjeste podobna do mojej :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione... 18.01.09, 15:08 Ja gapie się w celach innych i poznawczych (ta kolejność). Cele inne świetnie na mnie działają - gorzej jak się pochmura... Zamiast łyżew (czy jakoś tak) wybrałam bezpieczniejsze sanki, albo worek foliowy wypchany kocem (extra frajda!!! - polecam). Jeszcze "nie dorosłyśmy" z Dziecięciem to innych pojazdów :-))) Miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: znalezione...niebo, woda i piaski 18.01.09, 18:32 z jakiś powodów człowiek lub oglądać bezkresy. i szczyty górskie, zamglone. i połacie zieleni, takie olbrzymie. ciekawe, swoją drogą, skad my to mamy? Czasem można znaleźć tam więcej, niż w niejednej prasie ezoterycznej, można znaleźć też spokój, w którym rodzi się zrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: znalezione...niebo, woda i piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:15 Skad to mamy? Podobno jako w niebie tak i na ziemi, co w skali makro dzieje sie w swiecie to dzieje sie i w nas.Wszystko jest jak hologram, male czastki sa odzwierciedleniem tych wielkich mechanizmow i w koncu calosci jak kropla wody w oceanie. Latwiej nam jednak przychodzi widzenie na zewnatrz niz do wewnatrz, stad szukanie inspiracji a takze potrzeba by poczuc sie czescia wieelkiej calosci. Och wiem, to bylo prozaiczne. Sa jeszcze romantyczne zachwyty i uduchowione wzloty poza proza :D Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: znalezione...niebo, woda i piaski 18.01.09, 20:35 Gdy zadzieram wysoko głowę, zaczynam wpatrywać się w niebo czuję, że wszystko to, co tu na ziemi jest takie malutkie jak te gwiazdeczki na niebie, my jesteśmy tylko i wyłącznie punkcikami na tym Świecie, punkcikami, które składają się na całość. Każdy z nich ma jakąś misje do wypełnienia, większa, bądź mniejszą, ale jesteśmy tylko maleńkim trybikiem, poruszającym całość. Tylko, albo aż? Patrzenie w niebo mnie uspakaja. Wycisza szum w głowie :-) Dzisiaj moje niebo ma tylko niewielkie przebłyski gwiazd.... Odpowiedz Link Zgłoś
ali.zee jak pięknie tu się zrobiło ! 18.01.09, 21:00 :-) Opadły mgły wstaje nowy dzień - E.Stachura Opadły mgły i miasto ze snu się budzi, Górą czmycha już noc, Ktoś tam cicho czeka, by ktoś powrócił; Do gwiazd jest bliżej niż krok! Pies się włóczy popod murami - bezdomny; Niesie się tęsknota czyjaś na świata cztery strony A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy; Toczy, toczy się los! Ty co płaczesz, ażeby śmiać mógł się ktoś ? Już dość! Już dość! Już dość! Odpędź czarne myśli! Dość już twoich łez! Niech to wszystko przepadnie we mgle! Bo nowy dzień wstaje, Bo nowy dzień wstaje, Nowy dzień! Z dusznego snu już miasto się wynurza, Słońce wschodzi gdzieś tam, Tramwaj na przystanku zakwitł jak róża; Uchodzą cienie do bram! Ciągną swoje wózki - dwukółki mleczarze; Nad dachami snują się sny podlotków pełne marzeń! A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy; Toczy, toczy się los! Ty co płaczesz, ażeby śmiać mógł się ktoś - Już dość! Już dość! Już dość! Odpędź czarne myśli! Porzuć błędny wzrok! Niech to wszystko zabierze już noc! Bo nowy dzień wstaje, Bo nowy dzień wstaje, Nowy dzień! Pozdrawiam wszystkich! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 21:11 Ali.zee, sami sobie tu uprawiamy tworczosc wszelaka okoloezoteryczna :DDD Apuss- my patrzymy na gwiazdy a one patrza na nas w ten sam sposob. One sa potrzebne nam po to by marzyc, dumac, szlaki wytyczac. Byc moze im do istnienia potrzebni jestesmy my, inaczej bylyby samotne, niedopieszczone, bezrobotne, niewazne. Kazdy z nas ma swoja ulubiona gwiazde na niebie, w ktora sie wpatruje. Kazda gwiazda moze ma swego czlowieka dla ktorego jest :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! 18.01.09, 21:46 Gość portalu: devilangel napisał(a): Kazdy z nas ma swoja ulubiona > gwiazde na niebie, w ktora sie wpatruje. Kazda gwiazda moze ma swego > czlowieka dla ktorego jest :DDD Ja mam swoja ulubiona gwiazdke na niebie. Tak patrze na nia i sobie z nia rozmawiam a ona tak pieknie swieci. Jakby chciala cos mi tez powiedziec... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 22:11 Tekla, moze ona chce Ci powiedziec: Heej malutka, ty wiesz jak ja musze wzrok natezac zeby cie zobaczyc??? Normalnie mi sie promienie filcuja z wysilku....aaalez ty jestes odlegla i nieosiagalna... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.09, 22:25 Aniolku dzisiaj jestem smutna. Dlatego jak przeczytalam o tej gwiazdce to pomyslalam sobie ze napisze ze mam swoja gwiazdke. Moze to bedzie smieszne co napisze ale ja ja widze prawie codziennie w tym samym miejscu i tak sie uciesze ze jest, od razu mi sie buzia cieszy jak ja zobacze. Ale tak mnie rozweselilas troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 22:49 Korona z gwiazd i wieniec z chmur, wiatru warkocze wiecznie rozwiane, zielonomodra suknia fal oceanicznych z pian koronkami. Uśmiech dziewczynki psotnej ma choć przepłynęły lat miliony. Księżyca piłkę rzuci ci w ręce, odgoni żal nieutulony. Natura imię jej lub Wieczność, to bez znaczenia , tak ci powie, zabierze łzy i z nich uczyni nowy gwiazdozbiór na nieboskłonie. Dla Ciebie Teklo, taka mala improwizacja na odpedzenie smutku :)Coz jeden smutek wobec wiecznosci, z tego powstala teoria wzglednosci i choc sie Einstein przewraca w grobie, jego teorie przerabiam sobie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.ed.shawcable.net 18.01.09, 23:07 Oj dziekuje bardzo. Tak sobie czytalam juz pare razy. Tak teraz usmiecham sie do Ciebie - ale tego nie widzisz. Ten smutek mi pomalutku minie. Zycze samiutkich slodziutkich snow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 23:26 Czuje, ze sie usmiechasz, to wystarczy, nie musze widziec :). Kazdy smutek mija, najlepiej go utopic w kubku kakao lub czekolady. Dzis po szalenstwach na lodowisku razem z corcia poszlysmy na kubek goracej czekolady z bita smietana. Byla pyyyszna, gesta, pachnaca, prosto od naszego mistrza cukierniczego, slawy ewidentnej w swoim fachu. To wielki artysta od slodkich frykasow, jego wyroby nawet do amerykanskiej Polonii lataja. W kazdym razie ta czekolada to napoj godny bogow :DDD Nie sposob sie smucic pijac cos takiego :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.09, 01:10 A ja musialam wyjsc i tak sie zbieralam od rana az wkoncu pojechalam. I wiesz jade samochodem i sobie powtarzalam jak ja sie usmiecham do Ciebie jak ja sie usmiecham..i tak mi ten smutek minal..jeszcze troszke jest ale on minie. Ale bym taka czekolade goraca zjadla z bita smietanka:) Tutaj gdzie mieszkam to jest piekarnia jedna polska, ale wyroby cukiernicze nie sa za dobre. A mieszkalam wogole w Lodzi tam sie urodzilam i pamietam na lody chodzilam na Piotrkowska chyba Grocholska sie nazywala ale nie pamietam. Wyjechala do Toronto i tam zbila fortune. Tak slyszalam, ale napewno cos prawdy w tym jest. A lody PYSZNE byly a to lata 70- te byly. Ale sie teraz usmiecham a wieczorkiem pojde do swojej gwiazdki:) Ale mi sie juz humorek poprawil:) Co to znaczy KTOS tak cieply o tak dobrym serduszku - slowo a ile dalo radosci - dla mnie. Nie wiem jak mam podziekowac ale Usmiechem i dobrym slowem. Usciskaj Aniolku corcie odemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: jak pięknie tu się zrobiło ! 19.01.09, 19:21 > my patrzymy na gwiazdy a one patrza na nas w ten sam sposob. > One sa potrzebne nam po to by marzyc, dumac, szlaki wytyczac. Byc > moze im do istnienia potrzebni jestesmy my, inaczej bylyby samotne, > niedopieszczone, bezrobotne, niewazne. Kazdy z nas ma swoja ulubiona > gwiazde na niebie, w ktora sie wpatruje. Kazda gwiazda moze ma swego > czlowieka dla ktorego jest :DDD My na nie patrzymy a taka jedna gwiazda z druga myśli sobie: nooo znowu mnie podglądają ;-) A tak poważnie to na pewno coś w tych gwiazdach zapisane mamy, że tak chętnie wyciągamy głowę ku nim i ciągle chcemy im wyrwać te tajemnice przyszłości, a i one czasami uchylają nam swego rąbka tajemnic... :-) Moje ulubieńsze bardziej to Pas Oriona. Może dlatego, że łatwo go potrafię odnaleźć :-) Leniwiec jestem. Czy wam też dzisiaj komplikatory mrugały? Bo mnie baaardzo i chandryczyć mi się chce... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: *.ed.shawcable.net 19.01.09, 19:31 Ja powiem tak. Bylam wczoraj wieczorkiem na dworku ale moja gwiazdka na niebie byla juz w innym miejscu:), ale ta sama. Tak swiecila tak mrugala do mnie oczywiscie:) ze w pewnym momecie myslalam ze to samolot:)) ale nie. To byla moja Gwiazka. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 19:43 tak czytam twój post i się właśnie złapałam na czymś. w gwiazdach chyba szukamy sił, które je stworzyły i utrzymują w trwaniu. czasem jak tam patrzę mam wrażenie, że gdzieś tam jest mój dom, korzenie. nie tu, ale gdzieś tam. prapoczątek? oczywiście piękno tych widoków i fascynacja tym pięknem to osobna historia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, IP: *.ed.shawcable.net 19.01.09, 19:52 Ewuania jak fajnie ze sie pokazalas i az sie zasmialam. To prawda szukam sil Ewa ja tez i to samo mysle mam takie marzenia ale jaaakie:) Pozdrawiam Ewunia Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 20:24 ...z nieba można czerpać energię, tak jak z drzew, kamieni, wody... Mam nadzieję, że mi nie wystawią zbyt dużego rachunku za pobór ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, IP: *.ed.shawcable.net 19.01.09, 19:57 Ewa ale wiesz co? Nieraz tak sobie mysle zima ale ostatnio jest cieplo nawet +10 i to niebo jest takie niebieskie takie piekne tyle gwiazd na niebie, ze mysle sobie czy to zima?? ale zima. Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 20:22 Masz rację Ewo, tam gdzieś jest ten Początek. Ta Wielka Energia, o której tak naprawdę niewiele wiemy..., Ludzikom się wydaje, że polecą jeszcze dalej niż się da, zobaczą czy na Marsie jest życie, a któryś tam księżyc Saturna ma atmosferę praiw identyczną jak ziemska... A Ci na górze tak sobie patrzą na to wszystko i śmieją się z ich (nas?). Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 22:18 Początek, Wielka Energia... rozejrzyj się wokół siebie, wsłuchaj sie w siebie, to zobaczysz i poczujesz gdzie to jest i co to jest ... ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 22:27 Kiedy ja tak słabo bez okularów słyszę... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:40 Apuss- bo Ci sie berecik na oczy zsuwa ( jakiez to szczescie, ze nie mohairowy :DDD ). Czesc Wam :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: do devilangel:) IP: *.ed.shawcable.net 19.01.09, 22:47 Ja wiem ze nie na temat pisze. Za co przepraszam wszystkich. Ale tak myslalam o Tobie Aniolku. Mowie nie widac Ciebie..czy wszystko wporzadku? ale sie ucieszylam ze jestes:) Fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
apuss beretka 20.01.09, 17:36 Gwoździkiem go przybiłam do swej pięknej główki, może się już nie osunie?! ;-) (...w moherku mi nie do twarzy... ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kristoferson Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 23:05 też powinienem napisać coś miłego, ale jak widzę już tu sobie Panie wzajemnie dogadzają, to ja już tego robić nie muszę...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 23:18 Kris, a dogadzaj, a czemu nie ? Czy nie czujesz sie blogoslawiony miedzy niewiastami???? Hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 23:21 Tekla, w porzadku, ale dzionek byl taki bardziej intensywny, nie zalapalam sie specjalnie na takie dlugie przerwy, zeby zajrzec tu i poklepac cos. Za to teraz krotka wizyta/wizytacja ;) Milo Cie widziec :D Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: jak pięknie tu się zrobiło ! appus, 19.01.09, 23:32 Gość portalu: devilangel napisał(a): > Tekla, w porzadku, ale dzionek byl taki bardziej intensywny, nie > zalapalam sie specjalnie na takie dlugie przerwy, zeby zajrzec tu i > poklepac cos. Za to teraz krotka wizyta/wizytacja ;) Milo Cie > widziec :D A ja dzisiaj zalapalam sie na dluzej:) ale juz musze sie pozegnac:( musze konczyc pora na mnie. Pozdrawiam cieplutko i naszego jednynego rodzynka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: sprostowanie devilangel! 21.01.09, 16:52 coby ktosik nie nabrał jakiś dziwnych podejrzeń, jak sobie tutaj dogadzałyśmy, każda z nas siedziała przy swoim komputerze, w innych domach, a może i miastach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: sprostowanie devilangel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 20:43 Taak, to jasne ze w roznych domach, w roznych miastach a co niektore to i na roznych innych kontynentach za wielka kaluza Atlantykiem zwana :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ewajonline Re: sprostowanie devilangel! 21.01.09, 20:54 ooopa amen, niech się wiele stanie jedno. Kurcze chociaż w tych postach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-0 Re: sprostowanie devilangel! 21.01.09, 21:04 ewajonline napisała: > ooopa amen, niech się wiele stanie jedno. Kurcze chociaż w tych postach ;) Oj zeby chociaz w tych postach bylo przyjemnie ale bedzie jestem optymistka Pozdrawiam cieplutko wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
apuss wyprostowanie 21.01.09, 21:21 Podłączymy się do słońca i będzie! A co! Nawet beretkę na okoliczność zdeJmniemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla-0 Re: wyprostowanie IP: *.ed.shawcable.net 21.01.09, 21:39 No wlasnie podlaczamy sie do slonca a jak!:)ja piewsza a wieczorkiem do gwiazdki zeby swiecila nam wszystkim tu zebranym:) Odpowiedz Link Zgłoś
apuss Kris... 20.01.09, 17:34 Mów nam coś miłego, mów! Bo nie ma to jak miłe słowa, od miłego faceta, wieczorową porą - lepiej się zasypia... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: 89.188.192.* 07.04.09, 15:04 Nieznany Świat to chłam przereklamowany. Czytelnicy nie grzesza zreszta umyslem, pisze kilku polskich dziecakow w tym pismie. Zdecydowanie polecam FAKTOR X. Najbardziej profesjonalne pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jak pięknie tu się zrobiło ! IP: 212.160.234.* 23.06.09, 14:14 Myślę, że to również wątek wart odświeżenia :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: znalezione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 22:36 Sporo tych czasopism obecnie. Kiedyś kupowałam Czwarty wymiar. Uważam, że te stary numery były bardzo wartościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: Kris... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:49 eheaha napisała: > okey to jeszcze tutaj się wtrącę z tą ankietą > webankieta.pl/ankiety/w1hps9j36wis jakby ktoś mógł wypełnić to > byłoby super byłabym wdzięczna :) Hehe, no wlasnie pracujemy tu w watku nad pismem ezoterycznym. Na razie jestesmy na etapie rozkosznych pogawedek na temat glebokiego znaczenia slowa "patronat" i "mecenat" oraz "sponsoring" i "ekonomia", niemniej ktoz wie, moze cos z tego i wyniknac ( na razie prapierwotny zespol redakcyjny nie zalozyl co wyniknie, ale cos zapewne). Po przemedytowniu owych hasel przewodnich bedziemy kontemplowac slowa: "fachowosc" i "rzetelnosc". Tez jeszcze nie wiemy co z tego wyniknie, ale zapewne cos. Na razie odzegnujemy sie od motta : Byloby wszystkich oswiecilo gdyby nie zgaslo nim sie narodzilo :P ( cytatu nie zastosowalam, albowiem powyzsza maksyma jest moja wlasnoscia intelektualna :DDD ). W kazdym razie zespol redakcyjny z Bratem Prekursorem ( nie mylic z tata dyrektorem), czuwa podobnie jak Illuminaci Bawarscy :DDD Pozdrowionka :D Ankietke wypelniwszy coby nie byc netowo aspoleczna :D Odpowiedz Link Zgłoś
eheaha Re: Kris... 21.01.09, 21:54 ehss własnie troche mi ta ankieta nie wyszła zbyt profesjonalnie chyba, ale najważniejsze pytania mam, wiem że byc moze w pytaniu o dziedzine z wiedzy ezoteryki mogłoby byc kilka odpowiedzi mozliwych do zaznaczenia ale w sumie jak jedna osoba okreslić konkretnie to tez dobrze a nawet lepiej bo bedzie wiadomo na jakich sie najbardziej skupiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
eheaha Re: Kris... 21.01.09, 21:56 aniołku ale wiesz co jakby tu stad ludzi zebrac to mielibysmy majatek z naszej gazetki: teorie, dobre wrózki, zero oszukistwa i tropicieli oszustów i w ogóle no dla mnie bomba:) :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilangel Re: Kris... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:06 No wiesz, faktycznie mogloby wiecej odpowiedzi wchodzic w rachube co do dziedzin ezoteryki, ja bym tam kilka zakreslila i wszystko to byloby w kregu moich scislych zainteresowan w kazdym sensie, zawodowym i hobbystycznym. No ale ok, kazdy wybierze te glowna, podstawowa i tez dobrze. Co zas do ludzi tu...a tak tak, widze tu na forum pare osob o dobrym piorze (klawiaturze) i umyslach sprawnych :D Odpowiedz Link Zgłoś
eheaha Re: Kris... 21.01.09, 23:07 hmmmm ta ankieta mi sie nie podoba, ja dopracuje bardziej :) bo jest niezbyt precyzyjna i trochę bardzo niedopracowana, zrobiona na szybko, trzeba nad tym posiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
black.zigzag Nautilius 03.02.09, 11:19 www.nautilus.org.pl/ Ja bardzo lubię Nautiliusa :-) czasem przesadzają ;-) ale ogólnie dobrze się ich czyta i współpracuje Odpowiedz Link Zgłoś
black.zigzag Re: Nautilius i Paranormalium :-) 03.02.09, 11:23 www.paranormalium.pl/643,16,artykul.html Też niezłe dla lubiących takie zjawiska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne IP: *.fusion.3s.pl 19.02.09, 14:20 wczoraj w tv widziam reklame jakiegos czasopisma , kolekcji tarota wie ktos jaki nosi tytul bo widziam urywek tylko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @->-- Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne IP: 212.160.234.* 20.02.09, 21:30 Moze chodzi o gazetę Tarot? można kupić w kiosku. Jako dodatek wielkie arkana tarot marsylski ;-) w każdym numerze ma być próbka jakies talii. Odpowiedz Link Zgłoś
ali.zee Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 25.02.09, 16:11 W pierwszym numerze Tarota są Arkana Wiekie z Tarota Marsylskiego. W następnych będą inne talie, tak zapowiadają, ale chyba nie całe,lecz właśnie tylko wielkie arkana. Poza tym co numer to ma byc drożej ;-) bo teraz ta cena 9zl to promocja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith666_vip Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 26.02.09, 02:48 Trismagistos dla ezoterykow starszych pokolen oraz tych od aspektow . Odpowiedz Link Zgłoś
marybe Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 01.08.09, 23:14 A coś dla amatorów? ktos czyta jeszcze Wróżkę? :-) Wróżka do kawy , jasne... ale całkiem fajny jest Nieznany Świat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tarocista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:59 Szukałam dziś na mieście i nie znalazłam takiego kwartalnika a chętnie bym poczytała... Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 05.03.23, 16:54 Ile czasu trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: dobre czasopisma/gazety ezoteryczne 26.04.23, 04:23 Jestem spetryfikowana Odpowiedz Link Zgłoś