Dodaj do ulubionych

Przeznaczenie

23.11.03, 09:42
Czy pewne wydarzenia są nam przeznaczone i po prostu muszą się zdarzyć i nie
unikniemy ich choćbyśmy nie wiem co robili? Czy przeznaczenie zawsze dąży do
przybrania kształtu jaki miało mieć pierwotnie?
Obserwuj wątek
    • mskaiq Re: Przeznaczenie 23.11.03, 13:00
      Moim zdaniem my zawsze mamy wybor. Zycie przynosi wiele mozliwosci ktore moga
      sie zrealizowac lub nie w zaleznosci od tego czy wybierzesz tak czy inaczej.
      Mozesz zatem zrealizowac wszystko co wymarzysz warunek jest jeden, nie
      zrezygnujesz ze swoich marzen i te marzenia sa czyste z punktu widzenia
      karmicznego tzn ze nie dzialaja na szkode innego czlowieka.
      • me0074 Re: Przeznaczenie 25.11.03, 19:21
        Ja twierdze ze trzeba wierzyc w przeznaczenie. Nie wszystko jest w naszych
        rekach. Ja takze bardzo wierze w Boga i jego sile na tym swiecie. Ofszem, mamy
        wolna wole wyboru czy zrobimy tak czy inaczej, ale jesli po prosimy Boga o to
        zeby prowadzil nas to on wyslucha. Czasami mozna planowac i nic nie wychodzi a
        czasami samo wszystko sie uklada zwlaszcza jak najmniej sie tego oczekuje.
        Wystarcza tylko miec ta nadzieje i wiare ze wszystko sie jakos ulozy i
        wszystko bedzie dobrze.
    • mskaiq Re: Przeznaczenie 27.11.03, 05:15
      Bog jest gotowy dac wszystko co sobie wymarzymy. To wynika z Jego dobroci i
      milosci. Nie mniej my potrafimy zniweczyc to czy przez niecierpliwosc czy brak
      wiary a czesto poprzez dzialanie na szkode drugiej osoby. Bog nie moze dzialac
      przecwko innej osobie.
      Mysle ze swiat jest pelen pieknych i ciekawych rzeczy, mozemy wybierac sposrod
      nich jak chcemy, one wszystkie moga sie zdarzyc. Nie mniej nasza rola jest w
      tym niezwykle wazna. Jesli ktos chce zostac sportowcem to musi uprawiac sport,
      jesli muzukiem to musi zjmowac sie muzyka itp. Wszedzie wymaagany jest nasz
      wysilek.
      Pozdrowienia
    • irona.sonata Re: Przeznaczenie 30.04.23, 18:33
      Hmm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka