shira77 23.11.03, 09:42 Czy pewne wydarzenia są nam przeznaczone i po prostu muszą się zdarzyć i nie unikniemy ich choćbyśmy nie wiem co robili? Czy przeznaczenie zawsze dąży do przybrania kształtu jaki miało mieć pierwotnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: Przeznaczenie 23.11.03, 13:00 Moim zdaniem my zawsze mamy wybor. Zycie przynosi wiele mozliwosci ktore moga sie zrealizowac lub nie w zaleznosci od tego czy wybierzesz tak czy inaczej. Mozesz zatem zrealizowac wszystko co wymarzysz warunek jest jeden, nie zrezygnujesz ze swoich marzen i te marzenia sa czyste z punktu widzenia karmicznego tzn ze nie dzialaja na szkode innego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
me0074 Re: Przeznaczenie 25.11.03, 19:21 Ja twierdze ze trzeba wierzyc w przeznaczenie. Nie wszystko jest w naszych rekach. Ja takze bardzo wierze w Boga i jego sile na tym swiecie. Ofszem, mamy wolna wole wyboru czy zrobimy tak czy inaczej, ale jesli po prosimy Boga o to zeby prowadzil nas to on wyslucha. Czasami mozna planowac i nic nie wychodzi a czasami samo wszystko sie uklada zwlaszcza jak najmniej sie tego oczekuje. Wystarcza tylko miec ta nadzieje i wiare ze wszystko sie jakos ulozy i wszystko bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Przeznaczenie 27.11.03, 05:15 Bog jest gotowy dac wszystko co sobie wymarzymy. To wynika z Jego dobroci i milosci. Nie mniej my potrafimy zniweczyc to czy przez niecierpliwosc czy brak wiary a czesto poprzez dzialanie na szkode drugiej osoby. Bog nie moze dzialac przecwko innej osobie. Mysle ze swiat jest pelen pieknych i ciekawych rzeczy, mozemy wybierac sposrod nich jak chcemy, one wszystkie moga sie zdarzyc. Nie mniej nasza rola jest w tym niezwykle wazna. Jesli ktos chce zostac sportowcem to musi uprawiac sport, jesli muzukiem to musi zjmowac sie muzyka itp. Wszedzie wymaagany jest nasz wysilek. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś