krolowa.mieczy 08.04.10, 14:44 tylko nie wiem w czym bardziej tarot of dreams czy gilded tarot I co teraz? Któraś z was ma może te talie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szeltie Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 14:56 Ha! znam obie talie, i tez mam problem, ktora wybrac ;] Odpowiedz Link
algaria Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 15:15 I ja się zakochałam. Współczuję że musisz wybierać Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 16:11 Serce bije mi bardziej do marzeń Odpowiedz Link
a-s-c-k Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 15:44 piękne! a gdzie je można kupić? chyba wybrałabym wersję nr 1 Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 16:12 Znalazłam tarot of dreams tylko w osiem.pl 130zł Skłaniam się bardziej ku tej talii... droga Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 16:21 Ha, ja tez mam ten dylemat. Gilded jest pięknyi tarot snów też. dzisiaj gadałam z panią z Osiem chyba z pół godz. Chyba kupię obie Ale jeszcze kusi mnie pictorial. Wszystko jest w osiem com.pl Buziaki dla wszystkich maniaków M Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 16:25 Ewuuuś! Nie mów nic o pictorialu! I moon! I ja ja bidna mam zrobić? Coś wybrać trzeba, bo nie dam rady kupić dwóch naraz... Odpowiedz Link
algaria Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 16:35 ja mam pictoral zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia do nauki są idealne. Królowo te co masz wybrać to wyższy stopień ale ja juz chyba na niego weszłam bo również wzdycham do nich. Ja mam fazy - a to na tarota erotycznego a to na karty lenormand a to na runy lub maroon tarota a teraz znów na drims. A co pomarzyć nie mozna? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 16:43 Właśnie ja też uważam że wyższy stopień korzystniejszy Tym bardziej że nigdy nie uzywałam RW... Podoba mi się talia Dobemki - initaitory golden down, lecz jeszcze dla mnie za trudna. W erotycznych bym się chyba nie odnalazła... A może ktoś wie ile osób jest na Kochankach w gilded i dreams? Bo w moich taliach są 3 osoby (78 drzwi) i 4 (arcus arcanum). Przydałaby mi się odmiana - 2 osoby by stykły Odpowiedz Link
liri-th Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 17:08 Ja też już dawno zakochałam się w Gilded,ale powstrzymałam się od kupna i bardzo dobrze bo Tarot dreams podoba mi się znacznie bardziej i chyba go kupię.Chociaż nie wiem czy to dobrze mieć tyle talii,którymi bedę wróżyć? Na przemian? Jak wy sobie z tym radzicie? A propo zakochania to jeszcze zakochałam się w Tarocie Dark Angels,ale to chyba dla wielbicieli mrocznych klimatów Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 17:14 Oglądając galerie u wujka gugla też skłaniam się do dreams Na razie mam 2 talie. Wróżę nimi na przemian gdy poczuję, że akurat ta przyda się do pytań. Z 78 drzwiami umówiłam się tak, że scenki rodzajowe i obrazki też biorę pod uwagę przy interpretacjach. A Arcus zostanie już na zawsze moją pierwszą wierną talią Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 17:40 Tez mi sie podobaja Trudny wybor.. Tutaj mozecie sobie obejrzec wszystkie 3 talie tego autora i zobaczyc co z tymi kochankami: chomikuj.pl/ano11/Tarot/Talie/Legacy+of+the+Divine+Tarot++by+Ciro+Marchetti Odpowiedz Link
krolowa.mieczy która? - rozkład 08.04.10, 17:40 Która talia byłaby lepsza dla mnie? Tarot of dream 10 monet, rycerz monet, 5 mieczy Gilded tarot 4 mieczy, 7 monet, król mieczy tło: as pucharów Taaa... za dreams bym przepłaciła jak diabli. 5 mieczy też mi pokazała kiedyś towar ktory zbyt wiele kosztował. A gilded - spokojnie, zastanów się - ta inwestycja byłaby lepsza. Myślę, że król mieczy mówi, ze byśmy się porozumieli (Qmie z Królem mieczy ) tło - zachwycona jestem obiema taliami; kaprysik mam Dopowiecie od siebie coś? Odpowiedz Link
lukrusia Re: która? - rozkład 08.04.10, 17:45 Ja zdecydowanie wybrała bym B talie Gilded tarot 4 mieczy, 7 monet, król mieczy Spokojnie bys się przyzwyczajała do tej tali .Nie miała byś problemów z ztrozumieniem obrazków i tez bym odebrała króla mieczy pozytywnie jako dobre porozumienie. Ps:daj znac , która wybrałas -ja stawiam na B Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: która? - rozkład 08.04.10, 17:49 Właśnie... Obrazki bardziej mi się podobają na dreams... Ale jak Arcus mój mówi, ze przepłacę, to go posłucham - nie zawiódł mnie Kupię sobie za jakiś czas - teraz nie dam rady finansowo na dodatkowy wydatek Dzięki Lukrusiu Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 18:54 No, ja Cię nie chce załamywac, ale luknij tutaj, Królowo azurylipfe.deviantart.com/art/All-Card-Mystic-Dream-Tarot-70221288 M Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 19:19 Dziewczyny, ale pięęęękne talie pokazujecie A czy ten Mystic jest do kupienia w Polsce? Odpowiedz Link
liri-th Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 19:28 DANO,JEST DO KUPIENIA,TO MOJA!!!! TALIA. śWIETNIE MI SIĘ Z NIĄ PRACUJE))KUPIŁAM OCZYWIŚCIE NA 8.COM JESZCZE W CENIE PROMOCYJNEJ ,BO TERAZ JEST OKROPNIE DROGA,ALE WARTA SWEJ CENY Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 19:52 iri-th napisała: > DANO,JEST DO KUPIENIA,TO MOJA!!!! TALIA. śWIETNIE MI SIĘ Z NIĄ > PRACUJE))KUPIŁAM OCZYWIŚCIE NA 8.COM Dwa razy przeleciałam karty w ósemce i nie ma, chyba wysprzedany Odpowiedz Link
liri-th Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 20:00 zaraz sprawdzę,był niedawno w zestawie z książką. Jak znajdę to podam Ci linka Odpowiedz Link
liri-th Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 20:05 No faktycznie nie ma((((((Może napisz do nich,może wznowią nakład? Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 20:35 Napisałam, jutro powinnam dostać odpowiedź, dam znać jaka. Przejrzałam kilka sklepów, w innych sklepach też jej nie ma. Rozłożyłam karty na nią: 1. czy będę zadowolona , jak ja kupię --7 pałek 2. Jak będzie mi się z nią pracować--3 pałek 3. Rada czy kupić- Król pałek Będzie stanowiła konkurencję dla kart z którymi obecnie pracuję. Da nowe możliwości, dostrzegę jakieś nowe znaczenia? Król palek chyba oznacza aby kupić. Co myślicie? Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 20:38 ja chyba zwariowałam, mam 8 talii Odpowiedz Link
liri-th Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 20:48 No,nieźle A jakie masz talie? I z którą najczęściej pracujesz? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 20:58 dana-25 napisała: > ja chyba zwariowałam, mam 8 talii fiu fiu! Dana! Normalnie niezłą kolekcję masz! Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 21:53 ja mam tylko Gilded Tarot i bardzo się cieszę że jest on moją pierwszą talią jest bardzo zrozumiały, przyjazny i poprostu suuuperr!!! ja kupiłam go jak był w promocji na czary-mary i z przesyłką zapłaciłam 107 zł Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 22:00 Casablanko, podoba mi się Qmie w Gildecie Powiedz: czy ona uśmiecha sie trochę jak Mona Lisa? Bo niewyraźnie widzę w necie Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 22:37 dokładnie jak mówisz...jakoś mi to wcześniej nie przyszło do głowy żeby ją do Mona Lisy porównać...ale masz rację właśnie tak się uśmiecha ...i kochanków jest tylko parka ;D On- pięknie zbudowany mężczyzna i Ona piękna kobieta, pochłonięci całkowicie sobą stoją sobie w wodzie z której wyskakują delfinki zachęcam!!!kup sobie napewno Ci się spodoba. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 22:51 dzięki idealnie pasuje ten uśmiech do Qmie oglądałam calą talię pod linkiem podanym przez Jaśminkę. ESTEM Jestem trochę estetką i te obrazki takie... proste mi sie wydają. Takie "mało bogate"... Nie wiem... Tarot marzeń trafia w mój gust Cesarzowej Zastanowię się... (jak było w rozkładzie ) Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 23:38 na czarymary.pl Gilded Tarot jest po 97 zł - przed chwilką sprawdziłam... polskie wydanie Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 23:40 a na osiem.pl też tyle kosztuje.. Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 22:53 Casablanko, czy masz polskie napisy na kartach? I jak a jest jakośc papieru tych kart? M Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 23:06 tak mam polskie napisy ( zależało mi na tym bo dopiero się uczę i to jest moja pierwsza i jedyna talia )do tego książeczkę też po polsku i w komplecie czarny woreczek ( taki przeźroczysty)a tak ogólnie to talia niby prosta ale bardzo pobudza wyobraźnię Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 23:10 A! i jeszcze słówko na temat jakości papieru...nie wiem jak jest w innych taliach ale jak na mój gust to chyba jakość jest - pierwsza klasa!! z początku tylko jakieś takie bardzo śliskie mi się wydawały ale teraz już jest ok Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 23:22 Mam tak: Często używane: 1.Magic tarot - to polska talia, moja najstarsza, AM nie mają scenek, a WA trochę z naśladują WR, ale większość bohaterów pląsa w chmurach. Teraz już nią rzadko wróżę, ale nigdy mnie nie zawiodła. 2.Crowley tarot - często nią wróżę, ma to do siebie, że czuje się jej energetykę i karty które się wybiera są bardzo trafne. większość warsztatów wygrałam z ta talią. Teraz wyszła książka, dotycząca tej talii,właśnie na nią czekam, ma wspaniale recenzje. taroteca.multiply.com/photos/album/99/Thoth 3.Secret tarot - bardzo dobrze mi się nimi wróży, bardzo przyjazna, wyciąga się akuratne karty, często nią wróżę. taroteca.multiply.com/photos/album/91/Secret 4. Golden tarot of the renassance - niezwykła talia, ma całkowicie inne obrazki niż większość kart, i wiecie co znaczenia które nieraz odkrywam droga praktyki, są narysowane na tych kartach. Używam jej do ciągnięcia kart dnia. osiem.com.pl/product_info.php?cPath=26_27&products_id=947 Rzadziej używane 5. Diamond tarot - to sa karty RW tylko w większych ramkach, dające wrażenie przestrzeni. Czasami jej używam, z tej talii karty wyciągam takie sobie, powiedziałaby, ze różnie to bywa. Kupiłam ja głownie do celów medytacyjnych, bo gdzieś przeczytałam ,ze jest dobra. jeszcze nie medytowałam, więc nie wiem. ( nie znalazłam linka , ale talia ta sie pojawia w sklepach) Nie używane 5. Marsylski - to jest moja druga talia, nie używam, bo mi się mylą palki z mieczami, kolorystyka jest fatalna (kolory przybrudzone, teraz sa ładniejsze wydania, wtedy nie było), ale za to jakość kart bardzo dobra. 6. Fantastical creature tarot - kupiłam go na podstawie 3 kart, kolory dobrane pięknie, delikatna kreska, delikatne kolory, jakość kart super, przewyższa Marsyla, ale na rysunkach są monstra, kreatury aż strach patrzeć. Ani razu nią nie wróżyłam, może przyjdzie pora kiedyś. Pożyjemy , zobaczymy. To nie jest ta talia, ale stylem kolorystyki i rysunków podobna do tej taroteca.multiply.com/photos/album/350/Animals_Divine 7. Golden tarot - piękne karty, jakość kart bardzo dobra, dosyć grube, sztywne a ranty pokryte złotem, dlatego talia dosyć ciężka. Nie dogadujemy się. Po wielu próbach odłożyłam do mojej skrzynki na talie. taroteca.multiply.com/photos/album/43/Golden 8. Osho tarot - karty piękne, za to jakość potworna, nasi to jednak potrafią spie..yć każdą talię. Za to mają porządne pudełko, najlepsze ze wszystkich talii.. Może zachodnie wydania sa lepsze, to może kupię. taroteca.multiply.com/photos/album/80/Osho 9. Tarot mitologiczny - polskie kary beznadziejne, książka fajna, dzięki niej zrozumiałam Diabła. Karty traktuję jako ilustracje do książki, nie zamierzałam nimi nigdy wróżyć, więc ich nie zaliczam do talii do wróżenia. To na tyle, jestem ciekawa waszych talii i odczuć. Napiszcie też. Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 10:16 > 6. Fantastical creature tarot - kupiłam go na podstawie 3 kart, kolory d > obrane pięknie, delikatna kreska, delikatne kolory, jakość kart super, przewy > ższa Marsyla, ale na rysunkach są monstra, kreatury aż strach patrzeć. Ani raz > u nią nie wróżyłam, może przyjdzie pora kiedyś. Pożyjemy , zobaczymy. > To nie jest ta talia, ale stylem kolorystyki i rysunków podobna do tej To ta talia?: www.fantasticalcreatures.com/majors.html Ladne karty tylko chyba trudno by sie nimi wrozylo.. Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 10:51 > Ladne karty tylko chyba trudno by sie nimi wrozylo.. też mi się podobają ale one raczej nadają się do kolekcji niż do wróżenia...do mnie nie bardzo jakoś trafiają. Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 11:40 powiem Wam na co ja mam ochotkę.. strasznie podobają mi się talie Ciro Marchetti ( tak jak już pisałam mam gilded tarot i jestem nim zachwycona) i tak sobie myślę że jak bym miała kupić jeszcze jakąś talię to bym kupila Legancy of the Divine Tarot lub Tarot of Dreams...macie takie?jakie wrażenia?? Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 12:42 ja sie chyba skusze na Gilded i Dreams. W Legacym, jak zauważyłam strzępia sie boki i jednak do mnie najmniej trafia. M Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 15:25 asmin_25 napisała: > To ta talia?: > rel="nofollow">www.fantasticalcreatures.com/majors.html > Ladne karty tylko chyba trudno by sie nimi wrozylo.. Jaśmin, ta!! Też tak mi sie wydaje to tylko do kolekcji, ale chyba pomału i mimo woli staje się kolekcjonerem kart. Kupiłam ją przez pomyłkę, ale jest intrygującą i w realu robi większe wrażenie (kolory są chyba bardziej nasycone. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 18:58 Dano, masz przepiękne talie Powiedz coś więcej jak pracuje ci sie z Crowleyem. Nie jest zbyt trudny? Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 23:26 Liri-th, a jaka jest jakość tych kart? Odpowiedz Link
liri-th Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 06:20 Szczerze mówiąc to nie narzekam,ale porównując do innych to papier jakiś bardziej giętki się wydaje,cieńszy.ale wróże nimi już dość długo i ostatnio jakoś stale są w użyciu i nie zniszczyły się, więc ok. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 08.04.10, 19:36 Jest świetna, Ewuniu ale Qmie - jakaś taka zrezygnowana siedzi... Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 09:28 Dostałam odpowiedź z Ósemki, że Mystic Dreamer już nie sprowadzają, bo ma wyjść po polsku.Będziemy musieli poczekać Odpowiedz Link
mellisanda Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 18:53 O widzę, że ubiegłaś mnie z wątkiem królowo ! Ja na Tarot Snów zaczajam się już miesiąc i... jak już jest dostępny to mam lekki kryzys finansowy Mimo to kupię, bo już od dawna planuję zakup nowej talii a tylko ta z wielu spodobała mi się bardzo. Swoją drogą ciekawa jestem dołączonej do talii książki - ma ktoś może? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 09.04.10, 18:57 No właśnie ta cena 130zł to zaporowa jakaś jest Na strnoce Ciro karty kosztują 30 dolarów, ale zapewne tyle samo by wyszło doliczając sprowadzenie ich do Polski... Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 15.04.10, 14:51 Zaszalałam, a co I kupiłam obie. Krótkie refleksje: Karty są przepiekne, wręcz cuda... Ale papier dośc tandetny. Gilded - bardzo cieniutki i zupełnie jak fotograficzny półmat, czarne brzegi maja tendencję do strzępienia na biało. Dreams również cienki, ale pięknie wykonany - złote brzegi, tylko ma taki specyficzny zapach i karty są posklejane więc trzeba osobnym ruchem każdą karte oddzielać - w ogóle nie chodza w reku. Ale sa naprawde przepiękne... Nawet ten fotograficzny, błyszczący, cienki papier można wybaczyć, z bólem serca... Szkoda, ze nie wydał ich jakiś profesjonalny zakład drukarski na jakimś grubszym i bardziej szlachetnym papierze. M Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 15.04.10, 15:01 Fajnie, że napisałaś o jakości Cenne informacje Mam tendencję do wciskania kart między siebie (tak tasuję) i widać, ze szybko zniszczyłabym je Kupno będę musiała przełożyć, bo być może (jeszcze nie wiem na 100%) w poł. maja zawitam w okolice Olsztyna Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 15.04.10, 15:10 Wow...No to chyba będzie okazja żeby sie spotkać u mnie Ale super, Królowo M Odpowiedz Link
dana-25 Re: o kurka! zakochałam się :D 20.04.10, 23:09 Ewo, a kto wydał te karty? To jest jakieś polskie wydanie? Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 21.04.10, 07:26 Tak, te karty są wydawane w Czechach na nasze ( polskie) zlecenie), maja polskie napisy. Na jakichś chińskich materiałach. Ja mam co prawda Gilded z angielskimi napisami, ale to jest taka sama chińszczyzna. Po kilku dniach użytkowania Mistic nadal się klei i niezbyt fajnie pachnie, a Gilded ciutkę wygiął sie w łuk. Ale same obrazki są przepiękne. Kolory minimalnie bardziej stonowane niż w internecie. Świetnie się pracuje, zaczynam sie przyzwyczajać do ich grubości (a raczej cienkości). Mam nadzieję, ze kiedyś ktoś je wyda w lepszej jakości, chociaż ponoć do wszystkiego można sie przyzwyczaić. Ale może ja troche przesadzam z tym papierem, mam chyba jakąs manie sensoryczną buziaki M Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 21.04.10, 09:18 ma_ewo mnie nie przeszkadza cienkość tych kart może dlatego że nie mam porównania a Gilded jest moją pierwszą i jak narazie jedyną talią powiem tak - ja mam te karty od początku marca i nic mi się z nimi nie dzieje a używam ich często...może to zależy od sposobu trzymania ich przy tasowaniu? ja osobiście robię ukłon w stronę ciro marchetti w podziękowaniu za pięknie malowane karty...które dla takiego nowicjusza jak ja są poprostu skarbem. widzialam inne talie tarota i jakoś nie trafiły do mnie tak jak Gilded, do tego ma dość przyjazny charakter i nie ma tam raczej miejsca na mroczne szczegóły. Dlatego polecam tą talię wszystkim...;0) Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: o kurka! zakochałam się :D 21.04.10, 09:25 ... bo każdy ma swoje odczucia, każdy z nas jest inny. Moje pierwsze karty Radiant Tarot są produkcji AGM i moze dlatego wszystkie inne do nich porównuję. Ale potwierdzam piękno obrazków i fajnie się z nimi pracuje. M Odpowiedz Link
mellisanda Re: o kurka! zakochałam się :D 28.04.10, 13:49 Dziewczyny! Muszę to napisać! Kupiłam Tarot Snów, właśnie kurier mi go przywiózł i.... jest prześliczny!!! Oglądam i się zachwycam - cudo... Swoją drogą szok przeżyłam jak zobaczyłam pudełko - są GIGANTYCZNE!!! Mam nadzieję, ze nauczę się je jakoś sprawnie tasować, bo do tej pory miałam RW w wersji mini i Sensual Wicca wyd. Lo Scarabeo, które moim zdaniem do najmniejszych nie należały Dzisiaj wieczorkiem będę się z nimi zapoznawać - mam nadzieję, że dobrze mi je będzie czytać.. Co do jakości kart, to myślę że jest całkiem OK, chyba nawet bardziej sztywne niż Wicca. Jestem zachwycona i szczęśliwa, że je w końcu kupiłam! P.S. Muszę zmienić sygnaturkę Odpowiedz Link
malinka-1 Re: o kurka! zakochałam się :D 02.08.10, 18:31 no i stało sie ja tez sie zakochałam teraz mam The Pictorial Key, a od jakiegoś już czasu mam chętkę na nowa talie i jak zobaczylam te to wpadłam, tylko waham sie czy tarot of dreams czy gilded? hm...gdyby cena nie byla tak wysoka to bym dwie kupiła, krolowa.mieczy która talie wybrałas? Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 02.08.10, 19:15 Malinko, wybrałam: Druid Craft Tarot hihi to była moje pierwszejsze zakochanie niż Gilded i Sny. Następnym razem kupię Gilded, bo królowa mieczy w tej talii na super uśmiech Mony Lisy. ;D Odpowiedz Link
malinka-1 Re: o kurka! zakochałam się :D 02.08.10, 19:32 aaa tez są fajne ja chyba kupie gilded chociaz nie widzialam wszystkich kart z talii. kuuusi mnie jeszcze Tarot of Casanova, zupelnie z innej beczki ale nie wiem czy sobie poradzę z interprteacja. Odpowiedz Link
mrgodot Re: o kurka! zakochałam się :D 02.08.10, 19:58 Ja mam gilded tarot i uwielbiam - moja najlepsza talia. Bardzo lubię nasycone barwy, bogata kolorystykę i ta talia spełnia moje oczekwiania absolutnie. Postacie na kartach są takie realistyczne, jest mnóstwo szczegółów, które rozszerzaja interpretację i nawet opanowałam prognozowanie pogody na podstawie obrazu nieba na karcie. Ale ... przed chwilą zdradziłam mojego Gilded i kupiłam w sklepie internetowym 2 inne talie. Oszalałam! Nie mogłam się zdecydować, którą zamówić więc zamówiłam obie - Tarot of the Druids i Pictorial Key. Chodziły za mną od dawna. Juz się nie mogę doczekać. Ale na pewno Gilded nie pójdzie w odstawkę. Odpowiedz Link
malinka-1 Re: o kurka! zakochałam się :D 02.08.10, 21:24 oj mrgodot przekonałas mniebo juz dostaje zawrotu głowy od 2dni lampie sie w rożne talie i co chwila odkrywam jakąś inna, piękniejszą... i znowu metlik, uff zmeczylo mnie to wybieranie Odpowiedz Link
malinka-1 Re: o kurka! zakochałam się :D 03.08.10, 18:31 i znowu mi sie w głowie namieszalo juz zdecydowałam ze kupie gilded tarot a dzis w nocy przysnil mi sie Legacy of the Divine Tarot i teraz nie wiem czy to sugestia ze własnie te talie powinnam kupic czy po prostu zwykły zbieg okoliczności bo tyle czasu spedzalam na ogladaniu i zastanawianiu ze normalne ze sie przysnilo ten legacy jest taaki drogi Odpowiedz Link
mrgodot Re: o kurka! zakochałam się :D 03.08.10, 18:55 może rozłóż karty np. "Decyzja" i sprawdź. Ja wczoraj uległam rozpuście i zamówiłam dwie. Odpowiedz Link
malinka-1 Re: o kurka! zakochałam się :D 03.08.10, 19:31 szalejesz ,ja na razie moge pozwolić sobie tylko na jedna Odpowiedz Link
casablanca76 Re: o kurka! zakochałam się :D 04.08.10, 10:28 no to malinka mamy podobny gust bo mnie się też dokładnie te same karty podobają co Tobie ;D tyle że ja już mam Gilded Tarot - i dzięki Bogu bo mają bardzo przyjazny przekaz, czułam je od samego początku... Odpowiedz Link
malinka-1 Re: o kurka! zakochałam się :D 09.08.10, 19:41 ach kobieta zmienną jest w końcu wybrałam tarot of dreams i nie żałuje bo są magiczne...obrazy jak żywe wyraziste i czytelne, nawet miecze maja jakąś magie...nie podoba mi sie jedynie 9kielichów ale ogólnie nie lubię tej karty i nie podobała mi się w żadnej z oglądanych talii Odpowiedz Link
serenaada Re: o kurka! zakochałam się :D 09.08.10, 19:47 Widzę Królowo, że jesteśmy zakochane w tej samej talii. Miałam podobny dylemat ale teraz już jestem pewna, że to jest to! Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: o kurka! zakochałam się :D 10.08.10, 13:12 tak, tylko że ja wybrałam jednak Druid Craft tarot. Snów chyba nie kupię, bo karty sa za duże i za cieżkie (dla mnie). Gilded poczeka sobie w kolejce na następny raz. Oglądałam też całą talię Maroon... Chyba znów się zauroczyłąm Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 10.08.10, 13:21 Maroon jak dla mnie jest zbyt ciemny, pięknie zaprojektowany, niby klimatyczny ale w ciemnej kolorystyce kurcze blaszka. Ta ,,drewniana" oprawa to chyba sugestia, że każda karta jest elementem drzewa życia. Odpowiedz Link