Dodaj do ulubionych

Śpiączka, katatonia

27.11.10, 17:19
Pytanie medyczne:
czy wisielec może pokazywać te stany? takie "zagubienie się" w sobie?
Czy to może bardzie pasuje do eremity?
Obserwuj wątek
    • 2bieguny Re: Śpiączka, katatonia 27.11.10, 17:38
      Powiem tak, spiaczka to stan nieprzytomności brakiem kontaktu ze swiatem z powdu chorób ciała np po urazie.
      katatonia to choroba duszy, brak kontaktu ze swiatem z powdu choroby, blokady na poziomie psychicznym gdzy ciało fizyczne nie jest chore.
      Mysle, ze wytłumaczyłam w miare prosto.
      Do spiączki- może byc wisielec, jakby stan niezalezny od swiadomosci osoby.
      Katatonia- bardziej eremita- zamkniecie się w sobie przed swiadem.
      do spiaczki pasowały by mi jeszcze 4 mieczy, lezy i czeka ... na przebudzenie.
      Moge spytac mojego tarota. Mnie nie powinien okłamać wink
    • asia.33 Re: Śpiączka, katatonia 27.11.10, 17:54
      mi tu jeszcze pasuje ksiezyc
      • magdalena.1230 Re: Śpiączka, katatonia 27.11.10, 18:03
        WISIELEC i PUSTELNIK =pokazują depresję .
        spiaczka skierowała bym na karte wisielca.On żyje ale wisi druga stroną nie widzi tego tak jak zwykły człowiek zdrowy .On inaczej wszystko postrzega .Tak jak ludzie w śpiączce oni czują ale nie wyrażają tego gestami.

• coill Re: Śpiączka, katatonia 29.11.10, 17:52
        asia.33 napisała:

> mi tu jeszcze pasuje ksiezyc

o !! smile
    • zainteresowany1977 Re: Śpiączka, katatonia 27.11.10, 18:10
      Jeśli chodzi o wisielca to ponoć odwrócony może oznaczać takie choroby, zawieszenie ale postać w postawie gdzie ciało nie jest unieruchomione. Może być coś z księżycem, może 4 mieczy, albo mogą to pokazywać kombinacje kart, wiadomo.
      • mrgodot Re: Śpiączka, katatonia 27.11.10, 18:18
        Ja bym Pustelnika w ogóle wykreśliła z tej kategorii. On ma to swoje światełko i czekoś/kogoś szuka. Jest mądry i doświadzony, rozświetla sobie mrok świata i własnej duszy. Raczej nie interpretuję go nigdy jako porzucenia, odejścia, a tym bardziej depresji czy stanów utraty świadomości. On tylko sobie musi cos przemyśłeć, odnaleźć i wrócić na właściwą scieżkę.

Wisielec mógłby być katatonikiem. W końcu ułożył swoje ciało w specyficznej pozycji albo wydarzenia tak go "zaiwesiły".

Depresja też mi się kojarzy z 4 Mieczy, 9 Mieczy, 10 Mieczy, Księżycem.
        • lukrusia Re: Śpiączka, katatonia 28.11.10, 12:22
          Pustelnik również natrafiłam na sytuacje gdy dziewczyna była w depresji , oddaliła się od znajomych i trudno było jej sie wyrwać z tej samotnosci tym bardziej , ze była w 7roku osobistym a ten rok tym bardziej potęguje do osamotnienia .Takze juz jak ta karta wyskakuje to wiem , ze klient moze mieć coś z tym powiązane.
          Wiem , ze jak juz wskoczyła w 8rok osobisty to odrazu się rozpromieniła i ruszyła w nowe znajomosci -także pustelnik to depresja .Depresja ma różne objawy tutaj objawem było oddalenie sie od ludzi , nie utrzymywała bliskich relacji tylko takie powierzchowne .
          Ksezyc- to umysł ,który nie do końca kontaktuje w połączeniu z wisielecem moze pokazywac śpiączke.
        • coill Re: Śpiączka, katatonia 29.11.10, 18:04
          mrgodot napisała:

> Ja bym Pustelnika w ogóle wykreśliła z tej kategorii. On ma to swoje światełko
          > i czekoś/kogoś szuka. Jest mądry i doświadzony, rozświetla sobie mrok świata i
          > własnej duszy.

tak, on szuka czegos niby swiadomie i sie odsuwa by swoja droga podąrzyc i znalesc wyjscie. ale moze to byc w negatywie, bo dotyczy skupienia mysli silnych - ktore towarzyszą przy roznych stanach psychicznych, jak i przy depresji.
          Kilkaktornie pustelnik byl w moim przypadku kartą samopoczucia osób ktre sa chore na schizofrenie, wiec COS musi tu byc negatywnego;/
    • coill Re: Śpiączka, katatonia 29.11.10, 17:49
      co do spiączki to dla mnie bardziej XII. Pustelnik bardziej mysliciel, szuka drogi odsunal sie i mysli. moze nawet psychiczny(hehe) ale to cos innego niz śpiączka, gdzie jetesmy lezący jak wazywo zawieszone w przestrzeni,i MOZE zyjemy tylko w swoim śnie. Pustelnik sie fizycznie porusza jakostam, 12 wisi w bezruchu. TU mi pasuje tylko 12 lub Smierc, jako stan odmienny,, odwrócony,ktory sie moze przekrecic na przebudzenie wlasnie, która np Sąd obudzi lub wieza.
      No i 4 miecze np. 6 mieczy jako wychodzenie z tej spiaczki np
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka