Dodaj do ulubionych

moja fontanna

16.02.11, 12:19
Wiem, że ostatnio męczę jeden i ten sam temat - sorry. Już sama siebie przepraszam za to, że ciagle myślę i wiem, ze nakręcam sie też. Zrobiłam ten rozkład Miss - fontanna łeż pod katem smutku z powodu braku pracy.

S - sygnifikator - 9 monet
1-5 sposób rozwiązania problemu, droga wyjścia z sytuacji będącej przyczyną smutku - 7 pucharów, as kijów, moc, 6 kijów, as pucharów
6-8-10 zewnętrzne przyczyny smutku - Qkijów, paź kijów, 3 kijów
7-9-11 osoby na których pomoc można liczyć - paź pucharów, rycerz kijów, kapłanka
12-14-16 wewnętrsne przyczyny smutku - 9 mieczy, rydwan, 8 monet
13-15-17 sposób w jaki osoba sama może sobie pomóc - 3 monet, 6 pucharów, 9 kijów

9 monet odczytuję przewrotnie, bo naprawdę po mnie na zewnątrz nie widać, że martwi mnie ten stan. Wyglądam na osobę zadowoloną z życia, uśmiechniętą, nie rozmawiam z nikim o moim problemie itd. Drugą stroną tej karty powinno być moje ujawnienie problemu w środowisku, co dla mnie jest naprawdę trudne.
Jak wyjść z problemu? Przestać się mazać, a wziąć w garść. Ogólnie tak to można ująć tylko za tymi słowami nie kryje się nic konkretnego. Już mnie to wkur!
Jeśli bym tylko wyszła z Kapłanki i poprosiła o pomoc np rycerza kijów, to może zostałaby mi ona udzielona. Z tym, że problem jest tego typu: moi znajomi zniknęli wraz z faktem zwolnienia mnie.
Wiadomo: boję się bardzo co będzie dalej i naprawdę jestem gotowa do wyjazdu zagranicę mimo, ze też nie wiem co tam moze mnie czekać.
Reszty nie rozumiem, bo to ciągi kart...
Obserwuj wątek
    • algaria Re: moja fontanna 16.02.11, 13:23
      Ten rozkład jest dla mnie też ciągiem kart, przepisując go do zeszytu z rozkładami skróciłam go maksymalnie do 3 kart na każde pytanie.
      A nie lepiej byś zrobiła celtycki w ramach czasowych?? I byłoby jaśniejsze - a może odpuść karty na ten temat na jakiś czas - bo za dużo tego i za gęsto - karty mogą być już przekorne - albo wychodzić w tych samych.
    • ma_ewa01 Re: moja fontanna 16.02.11, 23:07
      1-5 sposób rozwiązania problemu, droga wyjścia z sytuacji będącej przyczyną smutku - 7 pucharów, as kijów, moc, 6 kijów, as pucharów

Rozważyć wszystkie możliwości , co mogłabyś robić, popuścić wodze fantazji, co sprawiałoby Ci przyjemnośc, co chciałabyś robić, odejśc od konkretów, ścisłego trzymania się ograniczających realiów, utartych schematów, dokończ sobie zdanie " a gdyby tak robić to i to.... ( 7 kieli). Nie myśl o realizacji , marz, wizualizuj w tych marzeniach siebie, nie stawiaj sobie wymagań, ograniczeń, warunków.....
      Wtedy nagle coś Cię oświeci, jakaś idea i poczujesz przypływ energii ( As kijów,Moc) i zobaczysz możliwośc realizacji, dającą Ci poczucie sukcesu, i emocjonalnego spełnienia
      ( 6 kijów, as kieli).
      Innymi słowy - ten pomysł urodzi się sam w Twojej głowie, tylko ją dokładnie przeszukajsmile
      A ja trzymam za Ciebie kciuki nieustająco
      Msmile
      • misboaa Re: moja fontanna 17.02.11, 12:36
        1. traktuję jako absolutny punkt wyjścia i zgadzam się z ma_ewą smile że wokół marzeń musisz szukać, ale też zdecydować się na jedną konkretną drogę. Nie rozdrabniaj się, zmniejsz rozbieżność poszukiwań. To mogą być twoje marzenia, albo "sektor marzeń klientów", coś co spełnia ich fantazje, a nie twoje bezpośrednio.
        Ty już chyba miałaś gdzieś Asa Puchaów na pracę/ może uda się połączyć te dwa rozkłady?
        • krolowa.mieczy Re: moja fontanna 17.02.11, 15:21
          Moim marzeniem jest praca w pewnej firmie w mieście obok. Ale tam nie prowadzą rekrutacji i nie odezwali sie do mnie mimo dwukrotnego złozenia aplikacji (osobno do kadr i szefa działu).
          Czyli marzenie nie ma jak sie spełnić.
          • ma_ewa01 Re: moja fontanna 17.02.11, 15:46
            To i tak zostaje Ci jeszcze sześc pucharów do napełnienia marzeniami... ( była 7 pucharów)
            Msmile
    • nielaik Re: moja fontanna 17.02.11, 17:09
      krolowa.mieczy napisała:
      Wiem, że ostatnio męczę jeden i ten sam temat - sorry. Już sama siebie przepras
      zam za to, że ciagle myślę i wiem, ze nakręcam sie też. Zrobiłam ten rozkład Mi
      ss - fontanna łeż pod katem smutku z powodu braku pracy.
      Przestańcie przepraszać za wałkowanie tego samego tematuwink
      S - sygnifikator - 9 monet
      Masz dużo do zaoferowania, byle czego nie chcesz. Z pewnym doświadczeniem i wiedzą na rynku pracy, nie chce się zarabiać marnych groszy, chce się być docenionym i wreszcie zarabiać. Kary czytam według Arcus Arcanum. Na 9 denarów masz kobietę świadomą swoich atutów i wartości, to pewnie jej denary leżą na stole (twoje umiejętności, wiedza i doświadczenie), masz się czym chwalić. A z drugiej strony stołu jest pracodawca, nie wiadomo jaka jest jego rekacja, na pracownika, który być może wie i umie więcej od niego. Może myśli, że będzie ci musiał dużo zapłacić, a on tyle nie chce. Jego postawa wygląda, a po co ty w ogóle przyszłaś, doprady taka jest pani mądra? Może trzeba pisać o sobie mniej? Zwłaszcza jak chcesz pracę, na przeczekanie, albo mniej wymagającą. Pracodawcy widzą, kogoś pewnego siebie, niezlaeznego, ta kobieta z karty nie wygląda jakby lubiła pracę w grupach. Tak jakbyś chciała mieć własne niezależne stanowisko, dziłalność w którą nikt ci się nie wtrąca, nie musisz koledze tłumaczyć dlaczego chcesz coś zrobić w ten sposób.
      1-5 sposób rozwiązania problemu, droga wyjścia z sytuacji będącej przyczyną smu
      tku - 7 pucharów, as kijów, moc, 6 kijów, as pucharów
      Jak się zapatrujesz na ślub? Mnie się te karty kojarzą z poznaniem kogoś, romasem i powąznym związkiem, a sprawy związane z pracą same się przez to rozwiązują. Z drugiej strony zastanów się, gdzie cię pali, na myśl o jakim zajęciu. Z kart wynika, że nie musisz nie wiadomo jak wytężać umysłu. Już się coś pojawiło, coś za czym pobiegłabyś natychmiast i dałabyś się pokroić. To daje ci przyjemność i satysfakcję z działania. As Buław, karty Mocy nie wiem jak odczytać. Ale jeszdziesz na tym lwie, jakbyś nie pierwszy raz to robiła. Jest takie zajęcie, hobby, w kórym czujesz się jak ryba w wodzie? 6 kijów, ja myślę, że wiesz co to jest. Znasz ten kierunek, wiesz gdzie się udać. W tej dziedzinie odniesiesz sukces.
      6-8-10 zewnętrzne przyczyny smutku - Qkijów, paź kijów, 3 kijów
      Gdzieś wchodzisz, w jakieś towarzystow KB i PB, a oni nie za bardzo cię u siebie widzą 3 buław. Ludzie, kórym coś musisz udowodnić. Ale przyznam, że nie wiem jak to zinterpretować.
      7-9-11 osoby na których pomoc można liczyć - paź pucharów, rycerz kijów, kap
      łanka

Szare eminecje pociągające za sznurki, Kapłanka. Młodzi ludzie, Paź Kielichów, ktoś kto dużo podróżuje Rycerz Buław.
      12-14-16 wewnętrsne przyczyny smutku - 9 mieczy, rydwan, 8 monet
      Nie wiem
      13-15-17 sposób w jaki osoba sama może sobie pomóc - 3 monet, 6 pucharów, 9
      kijów

Twórcza praca, popytanie o pracę wśród znajomych. 9 kijów nie wiem jak zinterpretować.

• krolowa.mieczy Re: moja fontanna 17.02.11, 20:28
        Heh, no widzisz - monotematyczna jestem i dlatego sorry smile
        Z 9 monet trafiłaś. Hmmm mam obniżyć autoprezentację? Boszsz, co za kraj jeśli do tego musi dochodzić zeby znaleźć zajęcie uncertain
        • nielaik Re: moja fontanna 17.02.11, 20:45
          Nieprzejmujcie się wałkowaniemwinkA z obniżeniem kwalifikacji jest coś na rzeczy. Zwłaszcza jak startujesz na stanowiska, któretego nie bardzo wymagają. Nie powiem ci, że tak masz zrobić, bo w końcu to szkółka, ale nikt ci nie mówił, że obawiał by się ciebie zatrudnić ze względu na za wyskokie kwalifikacje?
          • misboaa Re: moja fontanna 17.02.11, 20:57
            Tak, jest popyt na głupków bo prezesi już siedzą na swoich stołkach i potrzebują tylko ludzi do roboty. To nie US gdzie za wykazanie się dostajesz awans, tutaj może to zaszkodzić - chyba, że mowa jest o branży informatycznej, ta ma swoje prawa.
            • krolowa.mieczy Re: moja fontanna 17.02.11, 21:38
              Ja nie z IT. Podobno informatyk to ktos, kto rozwiaże problem o którym nie masz pojęcia w sposób którego nie rozumiesz big_grin Więc ja nie IT.
          • krolowa.mieczy Re: moja fontanna 17.02.11, 21:37
            Nikt mi nie mówil o tym, bo też nie było okazji - nie jestem zapraszana na rozmowy.
            tak sie zastanawiam - jeśli zataję doświadczenie, to naprawdę nic nie zostanie mi w papierach... A świadectwa pracy z byłych firm mówią same za siebie więc jak mogę mijać się z prawda?
            • misboaa Re: moja fontanna 17.02.11, 21:54
              Jasne, że nie zatajaj. Być może prędzej byś się gdzieś zaczepiła, ale zżarła by cię frustracja. Człowiek jakoś lepiej znosi takie rzeczy za granicą bo ma dobrą motywację finansową i /jeśli tylko atmosfera jest dobra/ to naprawdę daje zadowolenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka