Dodaj do ulubionych

Bardzo Was proszę o wróżbę

14.03.11, 10:19
Hej! Pytałam już wcześniej o kilka rzeczy, te, na które dostałam odpowiedź w dużej mierze sie sprawdziły. No a teraz mam kolejny dylemat. Pytałam tu kiedyś o jednego pana i jak potoczy sie nasza przyszłość. Aktualnie jesteśmy razem, ale jest źle... sad
Wiec ja się pytam - CO powoduje oziębienie naszej relacji? gdzie mam szukać przyczyn?
Czy ktoś zechce mi powróżyć? Proszę...mam taki mętlik w głowie.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Bardzo Was proszę o wróżbę 16.03.11, 15:08
      Olgo, czy mogłabyś odszukać tamte wątki i napisac kilka słów komentarza do treści wróżby?
      smile
      Zaraz postawię ci karty na bieżące pytanie.
    • krolowa.mieczy rozkład 16.03.11, 15:31

Przełożenie: umiarkowanie, gwiazda, śmierć

S Olgi - Świat
      S pana - 7 pucharów
      Co jest przyczyną oziębienia relacji - diabeł
      Dlaczego Olga nie czuje się usatysfakcjonowana zwiazkiem - 3 mieczy
      Dlaczego on nie czyje się usatysfakcjonowany związkiem - 9 mieczy
      Z jakimi pozytywnymi inicjatywami moze wyjść Olga - mag
      Z jakimi inicjatywami wyjdzie on - głupiec
      Jak te zmiany Olgi odbiją się na jakości związku - 2 kijów
      Przyszłość zwiazku 3 miesiace - 10 monet

Ja tu widzę, ze jego stresy zycia codziennego odbijają się negatywnie na jego stawaniu na wysokosci zadania. To budzi twoje rozczarowanie i jego niemoc i przy okazji wstyd i zgrzytanie zębami. To była moja pierwsza myśl. Druga jest taka, że on ten stres może po kryjomu rozładowywać w alkoholu. Nie muszą to być duze ilości, ale takie które go rozluźniają i wiadomo, ze gdy opada adrenalina, to już nie ma się ochoty na nic (patrz: łóżko).
      Możesz temu zaradzić biorąc dosłownie i w przenośni sprawy w swoje ręce; nie dystansowac się i zostawiać wszystko że samo sie ułoży/rozwiąże. On chyba nie potrafi wyjść sam z tego błędnego koła,a ty i twoje sugestie, pomysły mogą mu/wam pomóc. On pójdzie za tobą jak w dym (tzn za tymi zmianami) z ogromną ulgą podda się tobie. Tarot wskazuje, ze zyskacie nową energię w relacji, pojawią się nowe iskry i płomyki, co was zbliży jeszcze bardziej.
      Po prostu chodzi mi o to, abyś znalazła sposób na rozładowanie jego napięcia i stresów spokojnie i bez oskarżeń, a on odetchnie z ulgą. Znasz go najlepiej sama i na pewno wiesz JAK mogłabyś coś zmienić, ulepszyć, poprawić. Bo tylko od twoich czynów, inwencji i kreatywności, zależy teraz wszystko smile
      • krolowa.mieczy Druid Craft - proste n/t 16.03.11, 15:37

• czu-jka Re: rozkład 16.03.11, 21:34
        Wygląda na to, że wszytsko zmieni sie na dobre (10 den), Wasza relacja się zmieni, ulegnie transformacji. Wydaje mi się też, ze to Ty powinnaś wyjść z inicjatywą i jesteś w stanie zrobić więcej dla związku niż on. Przyczyną Waszych kłopotów może być zazdrość, jakieś niefajne zachowanie jednej ze stron.Mam wrażenie, ze TY jesteś czymś rozczarowana.
        • olgab4 Re: rozkład 17.03.11, 12:43
          czu-jka napisała:

> Wygląda na to, że wszytsko zmieni sie na dobre (10 den), Wasza relacja się zmie
          > ni, ulegnie transformacji. Wydaje mi się też, ze to Ty powinnaś wyjść z inicjat
          > ywą i jesteś w stanie zrobić więcej dla związku niż on. Przyczyną Waszych kłopo
          > tów może być zazdrość, jakieś niefajne zachowanie jednej ze stron.Mam wrażenie,
          > ze TY jesteś czymś rozczarowana.

Czujko, masz świętą rację. Jestem rozczarowana i zazdrosna, bo do porblemu alkoholowego dochodzi jego była dziewczyna, która była przede mną, i która ewidentnie nie chce mu dać spokoju. On już próbował i prośbą i groźbą, a ta nic, dalej swoje. I ja niejednokrotnie się oburzałam o to...doszło do tego, ze boi sie zostawic przy mnie telefon, bo jak przychodzi sms od niej i widzę na ekranie jej imie, to chociaż sie powstrzymuje, to jestem zła... ;/
        • olgab4 Re: rozkład 26.03.11, 13:49
          czu-jka napisała:

> Wygląda na to, że wszytsko zmieni sie na dobre (10 den), Wasza relacja się zmie
          > ni, ulegnie transformacji. Wydaje mi się też, ze to Ty powinnaś wyjść z inicjat
          > ywą i jesteś w stanie zrobić więcej dla związku niż on. Przyczyną Waszych kłopo
          > tów może być zazdrość, jakieś niefajne zachowanie jednej ze stron.Mam wrażenie,
          > ze TY jesteś czymś rozczarowana.

Tak jak pisalas, Czujko, relacja zmienila sie i uległa transformacji. Zerwałam z tym panem, bo nie mogłam znieść jego picia. Myslalam, ze zmieni sie miedzy nami na lepsze, ale jednak intuicja kazala mi zerwac poki to jeszcze az tak nie boli. Takze tranformacja bylozerwanie akurat wink
          Jak krolowa pisala wczesniej, on z ulga poddal sie zmianom. To fakt. Na moja decyzje o rozstaniu zareagowal z dziwnym spokojem...pewnie dlatego, ze juz nie bede suszyc mu glowy o pijackie wybryki.
          A czy sie zmieni na lepsze...zapewne tak, w tym sensie, ze na dluzsza mete ja odzyskam spokoj ducha i nie bede sie juz zamartwiac.
          Takze jakby tego nie interpretowac, jestem pewna, ze mialyscie kobietki racje smile
          Jeszcze raz dziekuje!
          • czu-jka Re: rozkład 26.03.11, 14:03
            Tak naprawdę Olgo, chodzi o to, by był ten spokój ducha i szczęścia. Z mężczyzną czy też bez niego.To jest najważniejszesmile.
      • asia.33 Re: rozkład 16.03.11, 22:02
        rozkald jaki zrobila q mieczy pokazuje faktycznie jakies uzaleznienie i uzaleznien moze byc kilka prawda?
        7puch i diabel plus 9mieczy jego...to moze byc spowodowane jakas depresja badz zamartwianiem sie o cos, on o czyms intensywnie mysli a moze tworzy sobie jakies wizje w glowie, leki czy co? Na pierwszy rzuyt oka to alkohol ale moze byc tez cos innego..moze bysc inne uzaleznienie...srodki chemiczne, nawet sex
        • krolowa.mieczy Re: rozkład 16.03.11, 22:13
          Ja też mam przeczucie, że on musi mieć problemy natury życiowej które ukrywa przed Olgą i czuje się osamotniony w pokonywaniu ich. I sytuacja prowadzi do sięgania po środki rozluźniające stres. Ten Świat u Olgi to właśnie nieświadomość jego kłopotów, jakby on trzymał ja z daleka od nich.
        • olgab4 Re: rozkład 17.03.11, 12:47
          asia.33 napisała:

> rozkald jaki zrobila q mieczy pokazuje faktycznie jakies uzaleznienie i uzalezn
          > ien moze byc kilka prawda?
          > 7puch i diabel plus 9mieczy jego...to moze byc spowodowane jakas depresja badz
          > zamartwianiem sie o cos, on o czyms intensywnie mysli a moze tworzy sobie jakie
          > s wizje w glowie, leki czy co? Na pierwszy rzuyt oka to alkohol ale moze byc te
          > z cos innego..moze bysc inne uzaleznienie...srodki chemiczne, nawet sex

On jest osobą dużo analizującą, i owszem, dużo ma w głowie. Nie wiem, o czym myśli, bo, jak pisała królowa.mieczy, on wiele problemów przede mna chce ukryć. A alkohol...no wlasnie, jest ten alkohol, jest, ciagle obecny...Nie wiem, czy coś innego też. Na seks nie wygląda, przynajmniej ostatnimi czasy, chyba, ze realizuje się gdzieś poza big_grin
      • olgab4 Re: rozkład 17.03.11, 12:41
        Królowo mieczy, podziękowanie wysłałam wczoraj na mejla, daj znać czy doszło.
        Poprzednie watki, w których otrzymywalam wrozbe, zawsze komentowałam smile

Tutaj kilka słow komentarza odnośnie tej wrózby. Jestem pod wrażeniem! Miedzy innymi tego, ze od razu wyszedł jego problem z alkoholem...o to własnie sie kłócimy. On próboje mi wmówić, ze codzienne piwo po pracy (albo dwa, albo trzy...), to jeszcze nic takiego strasznego. Ja z kolei uwazam, ze to jest juz poważny problem. Stres owszem, rozładowuje w alkoholu...
        Rozmów i sugestii była cała masa, wiec teraz poważnie się wacham, czy wchodzić w to dalej i ratować faceta z opresji, bo to chyba taki typ, którego trzeba wiecznie ratować...Nie wiem już, jak do niego dotrzeć, i powoli dojrzewam do decyzji, że może jednak trzeba by się rozstać.
        Próbowałam wielokrotnie rozmawiać, pomagać, nawet pomogłam mu znaleźć pracę, i paradoksalnie od tego sie zaczęły problemy (...).
        No ale, chciałam napisać, że rozkład i interpretacja bardzo trafna, a pozostałe interpretacje dziewczyn także. Dla mnie to niesamowite, że od razu wyszedł ten problem z alkoholem. Aż sama się nie spodziewałam, że to będzie tak oczywiste!
        A problem ma, oj ma...
        • olgab4 Re: rozkład 17.03.11, 13:41
          Czujce i Asi chciałabym serdecznie podziękować za pomoc w interpretacji rozkładu królowej.mieczy. Wasze podpowiedzi sa nieocenione, dają mi dużo do myślenia. Dziekuję serdecznie!
          • czu-jka Re: rozkład 17.03.11, 14:29
            Olgo, weź pod uwagę, że jestem dopiero początkująca, opieram się na WA i moje interpretacje są oparte na książkowych znaczeniach kart. Dopiero się uczęsmile.
        • krolowa.mieczy Re: rozkład 17.03.11, 14:56
          Doszedł mail - dziękuję smile
          Olgo, z kart wywnioskowałam, że dopiero szukasz przyczyny i gdy napisałaś, ze już rozmawialiście o alkoholu, to nasunęła mi się jeszcze jedna myśl: on wyszedł w karcie Głupca a więc będzie przez jakiś czas popełniał te same błędy i wracał. Obiecywał, ze koniec i wracał do łyków. Ale od ciebie zależy mimo wszystko co będzie dalej, bo masz możliwości i ogromny wpływ na niego i jeśli nie odpuścisz, to wyjdzie na twoje. Sądzę, ze jest coś co o nim wiesz i co można wykorzystać jako krótką smycz dla niego - ty musisz tą smycz trzymać.
          Bez nerwów, bez wyrzutów, spokojnie i konsekwentnie postępuj.

Powodzenia! smile
    • nielaik Re: Bardzo Was proszę o wróżbę 09.04.11, 14:49
      S Olgi - Świat
      S pana - 7 pucharów
      Co jest przyczyną oziębienia relacji - diabeł
      Wszystko już zostało napisane, ale dodam swoją interpretację. Zarówno na karcie 7 kielichów jak i Diabła jest motyw zamknięcia w swoim świecie. Wszystkie postacie gdzieś odpływają. 7 kielichów ma silne pokusy, trudno jej zrezygnować z rzeczy, które chciałaby mieć, przy Diable jest to pokusa nie do odparcia.
      Dlaczego Olga nie czuje się usatysfakcjonowana zwiazkiem - 3 mieczy
      Rozczarował cię, bo w związku nie ma komunikacji, nie otrzymujesz tego o czym marzysz, nawet w niewielu procentach. Twoim sygnifikatorem jest Świat, kobieca karta, która chciałaby być zauważona, dostrzeżona. Masz wiele planów, chciałabyś coś robić, a nic z tego nie wychodzi. Stagnacja, szara rzeczywostoś puka do drzwi. Dla kobiety Świat to za mało, bo ona by chciała czerpać radość z uroków życia. Sprowadziłabym to do zdania: beztroskie wieczory z martini w ręku. Doborowe towarzystowo, które nie marudzi, a dobrze się bawi.
      Dlaczego on nie czyje się usatysfakcjonowany związkiem - 9 mieczy
      Fizycznie może się źle czuć. Niewiele go poza własną osobą obchodzi. Ledwo daje sobie radę sam ze sobą, a co dopiero myślenie o zwiąku, o drugiej osobie. Odtoksycznienie organizmu by się przydało.
      Z jakimi pozytywnymi inicjatywami moze wyjść Olga - mag
      Ten Mag z Druid Craft jest stanowczy. Pokazuje jakiś kieunek działania. Ale nie zamierza robić nieczego za kogoś. Jak na niego popatrzłam to pomyślałam rób co chcesz, ale ja idę w tamtą stronę i nie zamierzam cię za sobą ciągnać.
      Z jakimi inicjatywami wyjdzie on - głupiec
      Nie wiem
      Jak te zmiany Olgi odbiją się na jakości związku - 2 kijów
      Patrzę na tę kartę i zastanwiam się co autor miał na myśli rysując Nordic Walking? Nabierzesz dystansu do sprawy, zajmiesz się sobą?
      Przyszłość zwiazku 3 miesiace - 10 monet
      Moim zdaniem mężczyzna, o którego pytasz nie zmieni swojego postępowania. W karcie przykuła uwagę postać starca. Nadal będzie zawracać głowę, może nawet chcieć od ciebie jakiejś pomocy, opieki, ale zmiany w zachowaniu nie bardzo widzę.

• olgab4 Re: Bardzo Was proszę o wróżbę 10.04.11, 15:25
        Nielaik, serdecznie dziekuje za interpretacje. Dopiero zauważyłam, że jeszcze ktoś coś dorzucił smile

No wiec masz swieta racje- rozczarowywał mnie, bo nie było komunikacji. Nie chciał rozmawiać o problemach, ja chciałam. Nie chciał ich rozwiązywać, ja chciałam. On chciał, żeby sprawy toczyły się same sobie. Masz tez racje, ze mam plany, chce coś robić, i chciałam te plany budować z nim...
        Zdania: "Niewiele go poza własną osobą obchodzi. Ledwo daje
        > sobie radę sam ze sobą, a co dopiero myślenie o zwiąku, o drugiej osobie. Odto
        > ksycznienie organizmu by się przydało" to strzał w dziesiątke. On faktycznie jest teraz zainteresowany głównie i tylko sobą, a i z takim ogólnym "ogarnięciem" średnio sobie radzi, więc jak ma jeszcze myśleć o kimkolwiek innym...odtoksycznienie pewnie by się przydało, pije codziennie i dużo...
        Ja owszem, nabralam dystansu i teraz stawiam na siebie, zajmuje sie tym, co ja chce i co mi sprawia przyjemnosc. I tak, powiedzialam jasno, ze ja ide w konkretnym kierunku, ale jego ciagac nie bede.
        Zachowania nie zmieni, to na pewno. Taki typ po prostu...I owszem, juz sie odzywał, bo był smutny i samotny, zapewne znow potrzebował niańczenia. Ale ja to olałam, bo ile można być czyjąś opiekunką i nie dostawać NIC w zamian...

Jeszcze raz Ci dziękuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka