Dodaj do ulubionych

Gniew po roku

03.04.11, 15:40
Rok temu robiłam dla ten rozkład na problemy zawodowe. Jako wynik była 2 Mieczy z którą w Szkółce nie wiedzieliśmy co począć. Niestety należało ją zrozumieć wprost, czyli, że nic się nie wydarzy. Sprawy zostały tak jak były sad
Teraz zrobiłam go znów bo przecież 2 Mieczy nie może trwać w nieskończoność.

Sygnifikator - 2 Buław
nadal jestem otwarta na nowe możliwości, nie mamjednak konkretnego, swojego pomysłu co zrobić

1. Gdzie tkwi przyczyna moich problemow - 7 Mieczy
za dużo kombinuję? Pomysłów za dużo?

2. Czego nie umiem dostrzec - 9 Mieczy
za bardzo się boję zaryzykować? Myślę, że nie mam szans?

3. Z czego nie chce zrezygnowac - Śmierć
?
4. Czy umiem powierzyć się sile wyższej - 3 Monet
miałam opuścić to pytanie, ale się rozpędziłam i wciągnęłam kartę. Umiem pracować i jak coś robię lubię to robić dobrze. Czasem pucuję za bardzo jak robię coś z pasją

5. Czy wyciagam wnioski z tego, czego doswiadczam - 6 Mieczy
wtedy był Królowa Mieczy. Nadal myślę, że wyciągam tylko że tego nie zmieniam chyba. Wiem co jest nie tak, ale nie wiem jak to zmienić. W efekcie ciągnę to dalej z sobą.

6. Co powinnam zmienić - 4 Mieczy
przebywanie "na wygnaniu" odebrało mi całą wcześniejszą energię. Ta izolacja wywołała tylko apatię.

7. Co mogę zrobić sama - 4 Buław
i to jest bardzo ciekawe bo rok temu też miałam 4 Buław na tej samej pozycji. Widać, że to nie zostało zrobione i dlatego się powtarza.

8. W czym pomoże mi los - 3 Buław
pojawi się jakaś okazja. Może zająć się handlem?????????? Dociągnęłam Sąd, Paź Monet - odezwie się "coś".

9. Jakich rezultatów mogę się spodziewać w ciągu roku - 8 Mieczy (8 Monet, Kapłanka)
to wyjście czy nie? Będę uczyć się czegoś? Pisać? Zagrzęznę się tutaj do końca? Niewiadomo? Jeśli zacznę coś wezmę do serca rady tarota to wejdę w nowy świat?
Obserwuj wątek
    • dorota.1230 Re: Gniew po roku 03.04.11, 17:33
      misboaa napisała:

> Rok temu robiłam dla ten rozkład na problemy zawodowe. Jako wynik była 2 Mieczy
      > z którą w Szkółce nie wiedzieliśmy co począć. Niestety należało ją zrozumieć w
      > prost, czyli, że nic się nie wydarzy. Sprawy zostały tak jak były sad
      > Teraz zrobiłam go znów bo przecież 2 Mieczy nie może trwać w nieskończoność.
      >
      > Sygnifikator - 2 Buław
      > nadal jestem otwarta na nowe możliwości, nie mamjednak konkretnego, swojego pom
      > ysłu co zrobić
      >

Jesteś osobą , która jest nastawiona na nową pracę ale do tego potrzebujesz drugiej osoby, wsparcia , zaproponowania kierunku obrania celu .

> 1. Gdzie tkwi przyczyna moich problemow - 7 Mieczy
      > za dużo kombinuję? Pomysłów za dużo?
      Nic nie robisz tak jak powinnaś i dlatego nie wychodzi .Za dużo gadania, obmyślania strategi a brakuje działania .
      Powinnaś swoje przemyślenia wprowadzać w czyn, działać .Wysyłać Cv do różnych zawodów,korzystać z róznych form znalezienia pracy , zaprezentowania sie ,np:nagrania filmiku zamiast wysyłania zwykłego cv.
      Pokazać przyszłemu pracodawcy , że jesteś osobą kreatywną , ambitną .

> 2. Czego nie umiem dostrzec - 9 Mieczy
      > za bardzo się boję zaryzykować? Myślę, że nie mam szans?
      Nie umiesz dostrzec swoich zalet , tego że jesteś dumną , wartościową osobą z wieloma talentami z , których nie korzystasz .Rozwiń zainteresowana , zapisz sie na kursy rozwijaj się .

> 3. Z czego nie chce zrezygnowac - Śmierć
      > ?
      Z obecnej sytuacji nie chcesz zrezygnować z starego i wejśc w nową siebie .

> 4. Czy umiem powierzyć się sile wyższej - 3 Monet
      > miałam opuścić to pytanie, ale się rozpędziłam i wciągnęłam kartę. Umiem pracow
      > ać i jak coś robię lubię to robić dobrze. Czasem pucuję za bardzo jak robię coś
      > z pasją
      >

Sama wolisz pracować nad swoim losem niż go oddawać .

> 5. Czy wyciagam wnioski z tego, czego doswiadczam - 6 Mieczy
      > wtedy był Królowa Mieczy. Nadal myślę, że wyciągam tylko że tego nie zmieniam c
      > hyba. Wiem co jest nie tak, ale nie wiem jak to zmienić. W efekcie ciągnę to da
      > lej z sobą.
      >

To jest karta brama przechodzisz zmianę i wyciągasz wnioski tylko potrzebujesz drugiej osoby , która wesprze cię w działaniu .

> 6. Co powinnam zmienić - 4 Mieczy
      > przebywanie "na wygnaniu" odebrało mi całą wcześniejszą energię. Ta izolacja wy
      > wołała tylko apatię.
      >

Brak energii do działania ,pozostajesz w pauzie , denerwujesz się tym stanem ale pozostawiasz .
      Zmień dziąłanie 7mieczy , wejdz w nowy etap , zmień to co było odrzuć to co cię męczy .Zacznij żyć pełną piersią .

> 7. Co mogę zrobić sama - 4 Buław
      > i to jest bardzo ciekawe bo rok temu też miałam 4 Buław na tej samej pozycji. W
      > idać, że to nie zostało zrobione i dlatego się powtarza.
      >
      Dążyć do 4 -pełnego stanu .

> 8. W czym pomoże mi los - 3 Buław
      > pojawi się jakaś okazja. Może zająć się handlem?????????? Dociągnęłam Sąd, Paź
      > Monet - odezwie się "coś".
      >
      Pomoże wejśc w nowy etap , będzie ci pomagać zależc pracę wartościową i godną ciebie .

> 9. Jakich rezultatów mogę się spodziewać w ciągu roku - 8 Mieczy (8 Monet, K
      > apłanka)

> to wyjście czy nie? Będę uczyć się czegoś? Pisać? Zagrzęznę się tutaj do końca
      > ? Niewiadomo? Jeśli zacznę coś wezmę do serca rady tarota to wejdę w nowy świat
      > ?

Znajdziesz do końca roku pracę ale muisz zacząć jej szukać , tak jak wyżej pisałam rozwinąć talenty (9monet, pokazać sie przed pracodawcą ,dobrze zareklamowac .Pracować nad tym a Kapłanka karta ochronna otoczy cię opieką .
      • misboaa Re: Gniew po roku 04.04.11, 16:12
        dorota.1230 napisała:

> > Sygnifikator - 2 Buław
        > Jesteś osobą , która jest nastawiona na nową pracę ale do tego potrzebujesz dru
        > giej osoby, wsparcia , zaproponowania kierunku obrania celu .

> > 1. Gdzie tkwi przyczyna moich problemow - 7 Mieczy
        > > 2. Czego nie umiem dostrzec - 9 Mieczy
        > Nie umiesz dostrzec swoich zalet , tego że jesteś dumną , wartościową osobą z w
        > ieloma talentami z , których nie korzystasz .
        >
        > > 3. Z czego nie chce zrezygnowac - Śmierć?
        > Z obecnej sytuacji nie chcesz zrezygnować z starego i wejśc w nową siebie .
        > > 5. Czy wyciagam wnioski z tego, czego doswiadczam - 6 Mieczy
        > To jest karta brama przechodzisz zmianę i wyciągasz wnioski tylko potrzebujesz
        > drugiej osoby , która wesprze cię w działaniu .
        >
        > > 7. Co mogę zrobić sama - 4 Buław
        > Dążyć do 4 -pełnego stanu .

> > 9. Jakich rezultatów mogę się spodziewać w ciągu roku - 8 Mieczy (8 Mo
        > net, Kapłanka)

> Znajdziesz do końca roku pracę ale muisz zacząć jej szukać , tak jak wyżej pisa
        > łam rozwinąć talenty (9monet, pokazać sie przed pracodawcą ,dobrze zareklamowac
        > .Pracować nad tym a Kapłanka karta ochronna otoczy cię opieką .

To pasuje do propozycji jaką otrzymałam parę miesięcy temu i mojej ledwie zaczętej, przegadanej, a już zakończonej współpracy z tą osobą. To wprawdzie nie zmieniło by całkiem mojego życia, ale pozwoliło by oderwać się przynajmniej umysłowo od grobowca / tongue_out / i poczuć, że jeszcze coś warto.
        Bez niego niestety się nie da, i z nim też nie tongue_out Mam tylko żal do siebie, że po raz kolejny dałam się jemu zmanipulować.
        Oczywiście na tym świat się nie kończy. Kończą się tylko moje pomysły.
    • nielaik Re: Gniew po roku 03.04.11, 19:13
      Sygnifikator - 2 Buław
      A tu już jest szansa na zmianę. Pojawia się wyjście z sytuacji, ruszenie w świat.
      Wycofywanie się rakiem z niewygodenj sytuacji, podczas gdy trzeba by było podjąć zdecydowane kroki, raz na zawsze z czegoś zrezygnować, raz kozie śmierć.
      Że wsztstko siedzi w głowie i to jest źródło problemów, które blokuje. Tak naprawdę nie ma przeszkód.
      Zmienić stare znane, na nowe nieznane. Wyjdź z grobowca wink
      • misboaa Re: Gniew po roku 04.04.11, 12:18
        nielaik napisała:

> 6. Co powinnam zmienić - 4 Mieczy
        > Zmienić stare znane, na nowe nieznane. Wyjdź z grobowca wink

Grobowiec - tego słowa mi brakowało. Bardzo celne.
    • misboaa 4 Buł 04.04.11, 12:21
      możecie napisać coś więcej o niej? Powtórzyła się więc wydaje mi się, że to jest oś sprawy.
      • mrgodot Re: 4 Buł 04.04.11, 18:43
        misboaa napisała:

> możecie napisać coś więcej o niej? Powtórzyła się więc wydaje mi się, że to jes
        > t oś sprawy.

Sygnifikator - 2 Buław
        3. Z czego nie chce zrezygnowac - Śmierć
        4. Czy umiem powierzyć się sile wyższej - 3 Monet
        5. Czy wyciagam wnioski z tego, czego doswiadczam - 6 Mieczy
        7. Co mogę zrobić sama - 4 Buław
        8. W czym pomoże mi los - 3 Buław
        9. Jakich rezultatów mogę się spodziewać w ciągu roku - 8 Mieczy (8 Monet, K
        > apłanka)
        4 Buław to potrzeba wolności, wyzwolenia się ze sztucznych granic narzuconych przez 4 Mieczy, która jest konsekwencją 3 Mieczy. To porządek narzucony, na który nie godzisz się wewnętrznie, a jednak okoliczności sprawiają, że musisz go zaakceptować. W sprawach zawodowych będzie oznaczała brak możliwości rozwoju, ograniczenie kreatywności i postępu. C
        • mrgodot Re: 4 Buł 04.04.11, 18:52
          mrgodot napisała:
          Kończę bo mi się za wcześnie kliknęło!

> 4 Buław to potrzeba wolności, wyzwolenia się ze sztucznych granic narzuconych p
          > rzez 4 Mieczy, która jest konsekwencją 3 Mieczy. To porządek narzucony, na któr
          > y nie godzisz się wewnętrznie, a jednak okoliczności sprawiają, że musisz go za
          > akceptować. W sprawach zawodowych będzie oznaczała brak możliwości rozwoju, ogr
          > aniczenie kreatywności i postępu. Często jest to taka urawniłowka, nie wolno się wychylać albo lepiej tego nie robić. Efektem jest męczenie się i kombinowanie jakby można z tego stanu uciec. A z drugiej strony 4 Mieczy bywa wygodna i nie jesteś gotowa na Śmierć w sensie rzucenia wszystkiego. Problem jest oczywiście w głowie - jak to będzie kiedy sięgniesz po cos nowego, zostawisz stare i od razu pojawia się 9 Mieczy.
          Los stawia cię przed bramą 3 Buław ale sama sobie musisz przez bramę przejść. 4 Buław to nowy teren, stawianie fundamentów ale jeszcze nie budowanie twierdzy, raczej takie wyznaczanie i obwąchiwanie terenu, gdzie można by coś dla siebie zaanektować. W sensie dosłownym może to być propozycja pracy w innym miejscu, gdzie będziesz musiała się przenosić, wyjechać. Jak na razie twoje podejście do kwestii zawodowych jest bardziej eskapistyczne. Lepiej uciec, oddalić coś od siebie, ew. zdać się na innych i niech się dzieje.
          Ostatnia karta - 8 Mieczy - jest tym utknięciem w miejscu jeśli nie dostrzeżesz właściwej drogi w całym natłoku informacji, które do ciebie docierają. W 8 Mieczy musisz wyłapać ta jedną właściwą. Kapłanka jest tajemnicą jeszcze nie odkrytą. Jeśli szukasz pracy to taka możlwiość może zaistnieć ale ty ją musisz zauważyć i być na nią gotowa. Na razie, w sygnifikatorze 2 Buław, masz plany ale działasz zachowawczo. A tu trzeba się wychylić, wyjść zza muru w 3 i 4 Buław. I pamiętaj, że brama sama nie przyjdzie i sama się nie przekroczy. Musi zaistnieć gotowość.
          • misboaa Re: 4 Buł 04.04.11, 22:55
            mrgodot napisała:

> > 4 Buław to potrzeba wolności, wyzwolenia się ze sztucznych granic narzuco
            > nych przez 4 Mieczy, która jest konsekwencją 3 Mieczy. To porządek narzucony, n
            > a który nie godzisz się wewnętrznie, a jednak okoliczności sprawiają, że musisz
            > go zaakceptować.
            nie akceptuje tego w żaden sposób

Często jest to taka urawniłowka, nie wo
            > lno się wychylać albo lepiej tego nie robić. Efektem jest męczenie się i kombin
            > owanie jakby można z tego stanu uciec. A z drugiej strony 4 Mieczy bywa wygodna
            > i nie jesteś gotowa na Śmierć w sensie rzucenia wszystkiego.
            [i]paradoks tej sytuacji jest taki, że ja czuję się totalnie wolna, tak jak jeszcze nigdy dotąd. To wielki komfort smile Nie zależy mi więc o nic się nie martwię. [i]

Problem jest oczy
            > wiście w głowie - jak to będzie kiedy sięgniesz po cos nowego, zostawisz stare
            > i od razu pojawia się 9 Mieczy.
            to poniekąd prawda bo trudno jest rzucić nawet to dla czegoś czego nie ma na horyzoncie. Kiedy coś tylko zaświta mi w głowie, pojawi się sygnał to nie będę się zastanawiała przed zrobieniem kroku. Pomyślę potem big_grin tak jestem zdesperowana

> 4 Buław to nowy teren, stawianie fundamentów ale jeszcze nie budowanie twierdzy,
            > raczej takie wyznaczanie i obwąchiwanie terenu, gdzie można by coś dla siebie
            > zaanektować. W sensie dosłownym może to być propozycja pracy w innym miejscu, g
            > dzie będziesz musiała się przenosić, wyjechać. Jak na razie twoje podejście do
            > kwestii zawodowych jest bardziej eskapistyczne. Lepiej uciec, oddalić coś od si
            > ebie, ew. zdać się na innych i niech się dzieje.
            to właśnie napisałam powyżej big_grin /obwiąchwanie teranu - jakie to ładne smile

> Ostatnia karta - 8 Mieczy - jest tym utknięciem w miejscu jeśli nie dostrzeżesz
            > właściwej drogi w całym natłoku informacji, które do ciebie docierają. W 8 Mie
            > czy musisz wyłapać ta jedną właściwą. Kapłanka jest tajemnicą jeszcze nie odkry
            > tą. Jeśli szukasz pracy to taka możlwiość może zaistnieć ale ty ją musisz zauwa
            > żyć i być na nią gotowa.
            i tego się właśnie obawiam...

Uściski mrgodotko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka