13.06.11, 18:17
Zrobilam rozkład na najblizszy rok.
Znaczenie:
1. osobowośc, zainteresowania - Ryc monet jestem pracusiem w moim zyciu dominuje praca. Taki monetowy radzacy sobie człowieczek z niestety meskimi cechami, ale to koniecznosc.
2. pieniądze, wartosci materialne -Ryc buław radze sobie dobrze, cenie siebie, swój czas i umiejetnosci, porafię zarobic, niestety trzeba robic, inni na mnie nie pracują.
3. krewni sąsiedzi zwierzęta domowe krótkie podróże - As mionet- zawsze cos tam robie, gdzies sobie jade jak mam czas, rozlin mam opór, zwierzat nie. Nie mam zwrunków, po prostu zbyt czesto nie ma mnie w domu.
4. ślub dom umowy kontrakty - Gwiazda- moja przeszłosc taka spokojna zrównowazona, wiekszych zawirowan nie było, mam nadziję, ze w najblizszym roku tez nie bedzie.
5. dzieci, przyjemności rozrywki czas wolny 10 monet (-) - odwrocone, a wiec nie bedzie jakiegos spełnienia oczekiwań nic sie tutaj nie pchnie do przodu, nie osiagne zamierzeń. nijak odwrocic te 10 monet ;/
6. miejsce pracy stan zdrowia -^ bulaw, tutaj wszystko ok, sukcesy, zdrowie ok, mysle, ze chodzi o fizyczny aspekt.
7. partnerstwo - Q puch (-) tutaj nic sie nie zmieni, dalej jestem taka niespełnioną uczuciowo kobietą, miłosci w tych kartach nie widac, w zasadzie monety i buławy, działanie, praca i zarabianie.
8. seks , śmier cudz, problemy ze zdrowiem(własnym) zainteresowania ezoteryczne,
dziedziczenie - paz puch- może i jakas mzona sie pojawi, ale nic konkretnego,
9. dalekie podróże religia rozwój duchowy - ryc mieczy moze i bedzie okazja na poszerzenie horyzontow i wybranie sie gdzies dalej, całkiem realna.
10. kariera, ogólny zarys zawodowy - Wisielec- zwyczajnie osiagnęłam co chiałam teraz wisze i dobrze, potrzebuje troszke spokoju.
11. realizacja marzeń przyjaciele protektorzy -5 puch- beda okazje, zeby tylko ich nie przegapic, nie przepuscic bokiem.
12. Podswiadomosc, ograniczenia, siły i słabosci- mag- a now wszystko moze się zdarzyc
13. karta podsumowująca całą wróżbę, a także jak osoba wróżąca powinna się
zachowac w najbliższym czasie- Księzyc- mam swoje leki z ktorymi walcze, niestety czesto wewnetrznie przegrywam, swiatu pokazuje inna twarz, monetowa, mam problem dopasowania sie do otoczenia, zostalam wychowana w zasadach, ktore nijak nie przystaja do dzisejszej rzeczywisctosci a zerwac z nimi i płynac z pradem jest mi zwyczajnie trudno. Co jakis czas tocze wewnatrzna walkę z sobą.
Ok. To tyle prawdy o 2 biegunach.
Obserwuj wątek
    • nielaik Re: 12 domów 14.06.11, 21:45
      2bieguny napisała:

> Zrobilam rozkład na najblizszy rok.
      > Znaczenie:
      > 1. osobowośc, zainteresowania - Ryc monet jestem pracusiem w moim zyciu dominuj
      > e praca. Taki monetowy radzacy sobie człowieczek z niestety meskimi cechami, al
      > e to koniecznosc.
      W działaniu będzie cię cechować metodyczność, ale myślę też że wyścig, rywalizacja, zbieranie nagród, czy dobrze wyglądających stanowisk, które nieźle prezentują się w cv nie będzie cię interesować. Ten Rycerze Denarów w kolorze zielonym, otoczonym przez paprocie wygląda na kogoś komu się nie śpieszy, wybiera miejsca, w których dobrze się czuje i nie musi nikomu niczego udowadniać. Ciało fizyczne, mogą cię zacząć interesować kosmetyki naturalne (błota, okłady borowinowe) zadbanie o skórę, większą uwagę możesz przywiązywać do jedzenia, które zawiera jak najmniej chemii, spędzanie czasu w miejscach przyrodniczych, otaczanie się rzeczami z tworzyw naturalnych. Na pewno będziesz myśleć racjonalnie, logicznie. Ludzie będą cię odbierać jako osobę, na którą można liczyć.

> 2. pieniądze, wartosci materialne -Ryc buław radze sobie dobrze, cenie siebie,
      > swój czas i umiejetnosci, porafię zarobic, niestety trzeba robic, inni na mnie
      > nie pracują.
      Dużego znaczenia dla ciebie nabiorą podróże. Będziesz chciała odwiedzić jak największą ilość miejsc. W domu, mieszkaniu być może będziesz miała ochotę coś przemeblować, wprowadzić trochę żywszych barw. Może znaczną ci też smakować pikantne egzotyczne potrawy. Rycerz Buław jest związany z podróżowaniem stąd piszę o zainteresowaniu kuchnią zagraniczną. Wiele przyjemności powinien ci sprawiać ruch. Pieniądze mogą mieć jakieś powiązanie z innymi krajami, albo z podróżami po Polsce. Jakiekolwiek sprawy w bankach powinnaś szybko załatwiać, przelewy bankowe, wypłaty powinny być bez opóźnień. Ale Rycerz Buław jest też szybki, więc można chyba napisać, że jeżeli coś ci wpadnie w oko to nie będziesz się długo zastanawiać, odkładać na później, tylko od razy kupisz. Chyba nie ma szans na odkładnie gotówki w tym roku? wink

> 3. krewni sąsiedzi zwierzęta domowe krótkie podróże - As mionet- zawsze cos tam
      > robie, gdzies sobie jade jak mam czas, rozlin mam opór, zwierzat nie. Nie mam
      > zwrunków, po prostu zbyt czesto nie ma mnie w domu.
      Nie wiem.

> 4. ślub dom umowy kontrakty - Gwiazda- moja przeszłosc taka spokojna zrównowazo
      > na, wiekszych zawirowan nie było, mam nadziję, ze w najblizszym roku tez nie be
      > dzie.
      Może jakiś ślub, zaręczyny się szykują? W domu będzie panować harmonia, domownicy nie powinni na nic narzekać, nawet zainteresują się mniej poważnymi, błahymi sprawami, które sprawiają przyjemność. Ktoś może wpaść na ciekawy pomysł, zobaczyć szansę realizacji np budowy nowego domu, albo upiększenie dotychczsowego. Gwiazda kojarzy mi się z łazienką więc może wprowadzone zostaną do niej wszelkie cuda i zdobycze techniki, będzie to coś w rodzaju spa, a nie tylko pomieszczenia, w którym obywa się poranną toaletę wink

> 5. dzieci, przyjemności rozrywki czas wolny 10 monet (-) - odwrocone, a wiec ni
      > e bedzie jakiegos spełnienia oczekiwań nic sie tutaj nie pchnie do przodu, nie
      > osiagne zamierzeń. nijak odwrocic te 10 monet ;/
      Na spadek raczej nie ma co liczyć, może trzeba też zadbać o kręgosłup, serce, nie przedobrzyć ze smakołykami? W odwrocie 10 denarów kojarzy mi się z jakimś znudzeniem, do tej sfery możesz nie przywiązywać już takiej wagi, zważywszy na to co się dzieje pozytywnego w pozostałych sektorach.

> 6. miejsce pracy stan zdrowia -^ bulaw, tutaj wszystko ok, sukcesy, zdrowie ok,
      > mysle, ze chodzi o fizyczny aspekt.
      Kondycją powinna być dobra, jeżeli myślisz o bardziej zaawansowanych ćwiczeniach, schudnięciu, wyrzeźbieniu sylwetki to powinno się to udać, będziesz miała czym zabłysnąć przed ludźmi. W pracy zbieranie laurów, docenienie.

> 7. partnerstwo - Q puch (-) tutaj nic sie nie zmieni, dalej jestem taka niespeł
      > nioną uczuciowo kobietą, miłosci w tych kartach nie widac, w zasadzie monety i
      > buławy, działanie, praca i zarabianie.
      Z kobietami możesz się trudniej dogadywać, trzeba będzie uważać, żeby ich nie urazić? Stawiam na to, że to ty będziesz tą hej hop siup do przodu, bo masz mocne rycerzowe karty w rozkładzie, żywioł ogień, ziemia, a tu delikatna i subtelna królowa. W kontaktach z ludźmi pamiętaj o tym aby być trochę bardziej serdecznym? Jeżeli narzekasz na Królową w negatywie i braku spełnienia w związku, nie poznajesz nikogo, to ten stan mogą tłumaczyć właśnie buławy i Rycerze. Wyeksponuj kobiecość, ten denarowy przecież może zamiast zbroi mieć ładną sukienkę i trzepotać rzęsami siedząc na koniu.

> 8. seks , śmier cudz, problemy ze zdrowiem(własnym) zainteresowania ezoteryczn
      > e,
      > dziedziczenie - paz puch- może i jakas mzona sie pojawi, ale nic konkretnego,
      Regeneracja, może uda się naprawić związki, przyjaźnie, na których postawiłaś już krechę?
      Pod względem emocjonalnym powinnaś sobie dobrze radzić.

> 9. dalekie podróże religia rozwój duchowy - ryc mieczy moze i bedzie okazja na
      > poszerzenie horyzontow i wybranie sie gdzies dalej, całkiem realna.
      Też tak myślę. Dodatkowo może się okazać, że ważna jest dla ciebie wolność, nie bycie ograniczonym przez jakiekolwiek zobowiązania.

> 10. kariera, ogólny zarys zawodowy - Wisielec- zwyczajnie osiagnęłam co chiałam
      > teraz wisze i dobrze, potrzebuje troszke spokoju.

> 11. realizacja marzeń przyjaciele protektorzy -5 puch- beda okazje, zeby tylko
      > ich nie przegapic, nie przepuscic bokiem.
      Na kilku osobach możesz się nie tyle zawieść, co być nimi rozczarowana. Napisze wprost mnie 5 kielichów pokazuje często żal do kogoś, że np w czymś nas pominął, zachował się niewłaściwie, część osób, przyjaciół może się przez to u ciebie wykruszyć. Ale zostają dwa kielichy, czyli ktoś będzie u twego boku trwać, ktoś się sprawdzi.
      > 12. Podswiadomosc, ograniczenia, siły i słabosci- mag- a now wszystko moze się
      > zdarzyc
      Marzenia o niezależnym stanowisku mogą stać się realne. W tym roku bierzesz ster w swoje ręce, zarządzasz sobą, a może nawet i ludźmi. Być może zasmakujesz bycia liderem grupy.

> 13. karta podsumowująca całą wróżbę, a także jak osoba wróżąca powinna się
      > zachowac w najbliższym czasie- Księzyc- mam swoje leki z ktorymi walcze, nieste
      > ty czesto wewnetrznie przegrywam, swiatu pokazuje inna twarz, monetowa, mam pro
      > blem dopasowania sie do otoczenia, zostalam wychowana w zasadach, ktore nijak n
      > ie przystaja do dzisejszej rzeczywisctosci a zerwac z nimi i płynac z pradem je
      > st mi zwyczajnie trudno. Co jakis czas tocze wewnatrzna walkę z sobą.
      Księżyc, zwolnić trochę tempo, słuchać intuicji, nie musisz być taka przebojowa przez cały czas, ważny jest też odpoczynek, wyeksponowanie swojej kobiecości.
      • mrgodot Re: 12 domów 16.06.11, 22:48
        2 Bieguny - wszystkiego najlepszego smile Przepraszam, że spóźnione ale dysk mi padł i dopiero odzyskałam kontrolę nad laptopem.

Księżyc juz sam w sobie zaznacza olbrzymie tęsknoty i lęki, ktore niestety ale często paraliżują nasze życie. To jest takie życie na pół gwizdka, jakbysmy wiecznie stali w cieniu, niewidzialni. A tu by się wypadało zaprezentować światu jakoś smile Rycerz Monet w I domu osłabł w jakis zapędach i zapałach i tak idzie sobie powoili, ostrożnie, konsekwentnie. Fakt, że ma dobre zamiary i intencje konkretne, ale ma trochę mało polotu jak na zodiakalnego Bliźniaka. Proble jest w twoim otoczeniu - 11 dom w 5 Kielichów - tu juz się wszystko wyczerpało, tu jest zgnilizna i nie ma świeżego dopływu wody. Środowisko, w którym się obracasz działa na ciebie przytłaczająco i toksycznie. Efekt masz w (-) 10 Monet czyli wszystko zbrzydło, nic niwego, takie zakorzenione, że juz się nie rowzija. Stabilnie jest owszem, ale bez pomnazania, bez zbierania plonów. Podobnie masz w pracy - 6 Monet w IV i Wisielec w X domu - jest sukces i jest zatrzymanie na poziomie tego sukcesu. Możesz odcinać kupony ale Wisielec w X domu tak naprawdę przynosi straty, uwstecznianie się przy braku rozwoju. Bo jak się zatrrzymasz z całym swoim potencjałem w Wisielcu to tak naprawdę się cofasz zamiast iść do przodu. Mag w XII domu może oznaczać ukryty twój własny potencjał, którego nie chcesz widzieć, gdzieś tam go spychasz na bok, w niebyt. Stanęłaś sobie w odwróconej Królowej w VII domu (to jest dom ślubów, układów i partnerstwa, nie IV jak napisałaś). A jak ci z 5 domu i 11 idą takie karty jak w/w to tak będziesz stała i cierpiała patrząc kto się na tym Dsc pojawi. Gwiazda w IV domu (to jest dom, korzenie, matka) w opozycji do Wisielca może mówić, że warto zająć się sobą raczej, swoim własnym zakorzenieniem w świecie skoro w pracy i karierze jest ten punkt zatrzymania się, gdzie na razie brak rozwoju. Gwiazda kieruje nas na właściwą drogę - odpuść coś, zajmij się sobą. Masz ładne karty na osi III-IX - masz środki fiansowe to może wybierz się w jakąś podróż, pozwiedzaj, poznaj coś innego, zostaw dom, Gwiazda w "domu domu" wskazuje na drogę. Odśwież coś, zostaw na chwilę 4 ściany i zostaw swoje toksyczne środowisko. Zrób sobie wakacje w pracy, pojedź gdzieś, tam może coś będzie. Taki Rycerz Mieczy ze świata potrafi fajnie zmienić nasz ustalony rytm życia a przy twoim ustalonym Rycerzyku Monet to Rycerz Mieczy może ciekawie nabroić. Poza tym, Kochana jesteś Bliźniakiem więc zachowuj się jak Bliźniak a nie jak zramolała Panna (Rycerz Monet - przepraszam rycerzyków). Tobie brakuje wrażeń. W II domu masz Rycerza Buław, który aż krzyczy o to, żebyś te pieniądze wykorzystała na podróże - łatwo przyszło, łatwo pójdzie. Nie odmawiaj buławianemu wrażeń bo jego aż ciągnie, żeby te pieniądze (jakąś część) przepuścić. A po drugiej stronie masz Pazia Pucharów - nie ma co wzdychać w tym domu Skorpiona, trzeba realizować. Mag się schował w 12 domu - nie spychaj go tam. Księżyc to leki ale i taka krótka noc, potem jest Słońce więc zostaw Księżyc, pełnia była wczoraj i wyjdź na świat. Bardziej daleki niż ten, który widzisz zza okna.
        Powodzenia!
        • 2bieguny Re: 12 domów 17.06.11, 16:43
          Hm, bardzo chce zmienic coś, nie wydaje mi się, ze siedze i nic nie robie, ale ciagle wychodzi to samo. Nie wiem co jeszcze napisac ;/
          Dziekuje serdecznie za zyczenia.
          • mrgodot Re: 12 domów 17.06.11, 20:39
            2 Bieguny, ja nie napisałam, że siedzisz i nic nie robisz. Ja wiem i nawet widzę po twoich postach, że bardzo się starasz. Skoro ty się starasz a nie wychodzi to problem jest w czymś innym. Nie w twoich działaniach jedynie a przynajmniej nie tu jest główny problem.
            Dla mnie główny problem - tak jak to Tarot pokazał - to takie wykorzystane, wyeksploatowane już do końca środowisko. Z niego nic nie wyciągniesz. Jeśli ci się pokazuje 5 Kielichów w domu przyjaźni to tu nie ma na co liczyć a po osi w V domu masz odwróconą 10 Monet. Głową muru nie przebijesz i niestety z tego zastoju i stęchlizny nic już nie uzyskasz. Skoro o horyzontach mowa - nic się nie pojawia to znaczy, że trzeba rozszerzyć horyzonty.

Przyjrzałam się twojej numerologii (chociaż tutaj raczkuję) i tak sobie zobaczyłam tę karmę pracy z 13/4 i potem twoje jedynkowe układy i jedynkowa droga życia. One się kłócą ze sobą. Jednyki, których masz tak dużo w portrecie chcą działać, kreować, chcą być zauważóne a 13, w którą cię wyposażono na starcie spycha cię w ten kołowrotek pracy, gdzie ona jest kluczem do zachowania stabilizacji 4. Dla mnie to jest takie rozdarcie między praca u podstaw (bo muszę mieć te podwaliny) a tą pionierską, wyrywającą się doprzodu 1, która chciałaby istnieć, tworzyć, być widziana a tkwi sobie tam przy biurku gdzieś, zakopana nieco. Masz drogę życia 1, I PZ 1 i tą 13 z dnia. To trzeba by jakoś przerobić. Bo ta energia gdzieś ci w tej pracy ucieka albo ściślej mówiąc cała para idzie w pracę. I Tarot też pokazuje taki układ pracy dominującej nad całą resztą.
            Brakuje ci w portrecie jakiejś 2. Jest jedna 6 z czerwca i tyle. A czy ty przypadkiem nie za ostro tym słowem walczysz? Bo 1 to jest wielki potencjał słowa tylko przy braku jakiejś "dyplomatycznej" 2 czy chociaż jakiś 6-teczek więcej słowo brzmi mało łagodnie. I jeszcze mi się trochę kłóci 13/4 z dnia z czerwcową 6, które tworzą I PZ i klucz wcielenia. Bo 6 to jest miękkość i łagodność a ta 13/4 to jest takie przekonanie, że jak sobie sama nie zbuduję to na pewno nikt za mnie tego nie zrobi. I w ogle tak dużo 1 przyto jest trochę taka "Zosia-Samosia", którą ludzie widzą i może to ich trochę przeraża.
            A teraz masz 5 rok osobisty i to jest bardzo trudny rok - dysharmonii jaką wprowadzają chociażby tarotowe 5-tki. Jeśli to cię pocieszy to dla mnie, 11-tki z drogi życia (niby 2 a jednak z dwóch 1 złożona) 5 rok osobisty był to najgorszy rok jaki w całym życiu miałam. A ty możesz mieć teraz do końca września te wahnięcia i w sumie warto by było gdzieś popodróżować, bo 5 lubi ruch, rozwala harmonię ale też daje ten impuls do działania. Ona ci pokazuje, że po zasiedzeniu w 4 roku osobistym (2010) czas jednak na zmiany. W zasadzie 1 nie powinna się czuć źle w 5 ale 13/4 już tak - bo się trzyma kurczowo tej odpowiedzialności zawodowej, tego obowiązku, karmy pracy. Jest w tej 13/4 zapisane, że na wszystko w życiu będziesz musiała sobie zapracować, od podstaw wykonać robotę bo nic samo nie przyjdzie.
            U ciebie jest ten zgrzyt - realizujesz drogę zycia 1 z punktem zwrotnym 1 a z karmą 13. Nie znam się aż tak na numerologii, żeby ci coś więcej podpowiedzieć. Ale na pewno warto trochę ocieplić swój wizerunek bo tego u ciebie nie widać, tę jedyną 6 masz schowaną.
            • 2bieguny Re: 12 domów 17.06.11, 21:18
              Jestem jedynka siedze w tych jedynkach, to sie zgadza, nawet nie wiedziałam jaki ten mój rok osobisty, chociaz kiedys sprawdzałam. Łagodnosc się ujawnia dopiero w bliskich kontaktach. Jestem rzeczywiscie dosc konkretna i konsekwentna, nie rozczulam sie, to fakt. Tez o tym wszystkim mysle i zastanawiam się w którą stronę. Spełniłam się jako ta wyrywająca się do przodu i jako ta za biurkiem, tutaj jest ok. Problemem jest Zosia, ale jakos cięzko mi w grupie. Przeraza mnie fakt, ze coraz bardziej lubie Zosie smile
    • 2bieguny Może jeszcze takie moje przemyslenia. 17.06.11, 21:39
      zastanawiam sie tez czasem nad radami kart, numerologii, astrologii itd.
      Nie chce robic czegoś wbrew sobie, jak nie czuje ze tego potrzebuje i jest to dobre, bo potem jest średnio, czasem łapię sie na tym, że szukam pozytywów tam, gdzie ich nie ma, wg mnie, bo tak gdzies tak wyszło.
      Mam zmienic, poszerzyc horyzonty. To jest poniekad trudne, po latach bardzo poszerzanych mam czas jakiegos odpoczynku, nie da się na okragło życ na pełnych obrotach, nadmiar fajerwerków tez męczy.
      Pamietam taki rozkład na wakacje sprzed roku. jeden wyjazd odwołało biuro podrózy i zaproponowali inny, dla mnie nieatrakcyjny. karty z mety mnie tam wysłały- 8 buław, wewnetrznie nie byłam do tego przekonana, ale w obliczu obietnicy pojechałam.
      urlop był kieopskawo zorganizowany, ludzie z problemami po stokroc większymi od moich, ale przekonana o tym, ze ma byc ok, szukałam pozytywów. Był jeden, fizyczne zmeczenie, zakwasy jak diabli przez pierwsze dwa dni, walka, z własna fizyczna słaboscia, ktory pozwolił zapomiec o wszystkim.
      podsumowujac powiedziałabym "byłam tam" i nic nadto, ani dobrze, ani zle. * buław kazało jechac, pojechałam, i koniec.
      Czesto mam tak, ze konfrontuje to co czuje z tym co karty pokazały z tym co sie dzieje. Taka juz jestem. nie jestem zbyt sugestywna, nie wystarczy powiedziec mi, ze bedzie dobrze, zebym w to uwierzyła, jak mam kamień w bucie to go czuje, nawet jak mi ktos wmawia, ze mojej buty sa wyłozone najwyzszej jakosci skórka. Nie wiem jak się tutaj znalazłam. ja przeciez jestem z grupy "szkiełko i oko" Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka