Dodaj do ulubionych

No więc wyjeżdżam

29.07.11, 14:51
2 sierpnia.
Mam potwierdzenie z firmy. Przed 5 minutami.
Nie wiem co mnie tam czeka, bo nikt przede mna tam nie był, jadę jako pierwsza osoba.
Sama nie wiem czy się denerwuję czy nie...
Obiecuję sobie, że teraz będzie inaczej; że ja już będę inna.
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: No więc wyjeżdżam 29.07.11, 14:56
      gratuluje!
      pewnie ze bedziesz inna bo wiesz juz ze nie warto sie az tak do wszystkiego emocjonowac i przykladac...to tylko praca..trzeba robic swoje ...ja tez do takich wnioskow doszlam gdy mnie mama mojej dzidzi , ktora sie opiekowalam rok zostawila bez gorsza na blisko miesiac, wysylajac mi smsa o pozdrowieniach z Kolobrzegu. I oczywiscie sadzi ze ja wroce 1 sierpnia..a ja wlasnie dzisiaj wyjezdzam i powiem tak ...trzeba byc twardym czasami nie miętkim smile twardym dla tych , ktorzy na to zasluzyli a mietkim dla tych ktorzy szanuja i docenia i podziekuja smile
      Trzymam kciuki Madzia kiss
      • algaria Re: No więc wyjeżdżam 29.07.11, 15:06
        Dasz radę - silna jesteś A i teraz przetarłaś sobie sama swój szlak, już wiesz jak i co a emocje zostaw w domu. Czule ale na zimno podchodź do wszystkiego całusy i szczęśliwej drogi i miłej pracy.
        Przez swój powrót tutaj ożywiłaś bardzo forum i kiedy wyjedziesz znów nastanie cisza kiss
        Do jakiej miejscowości teraz jedziesz?
      • mrgodot Re: No więc wyjeżdżam 29.07.11, 15:14
        To chyba dobrze smile
        Oczywiście w ujęciu astrologicznym, bo prywatnie to się cieszę, że jedziesz, zarobisz i jestem pewna, że się poukłada. Przecieraj nowe szlaki.
        Pamiętaj, że od 3 sierpnia cofa się Merkury więc komunikacja i podróże niewskazane. Już nawet teraz są trudne bo w opozycji do Neptuna, ale jednak na prostym Merkurym lepiej je zrealizować niż na wstecznym. Ale skoro o tym wiesz, to na początek wszelkie niepowodzenia (ewentualne) zrzucaj na połkrzyż, translację Marsa do półkrzyża, opozycję Merkurego do Neptuna i pamiętaj, że to nie trwa wiecznie, tylko chwila. Ot, przejściowe nedogodności. W sumie przy takim podejściu (ostrożnym) może się okazać, że wcale ich nie odczujesz bo grunt to wiedzieć i być przygotowanym.
        Tylko brak cię tu będzie na forum.
        • krolowa.mieczy Re: No więc wyjeżdżam 29.07.11, 15:27
          Pamiętałam o Merkurym i dlatego w firmie podałam ostatni dzień jaki może być czyli 2 sierpnia smile
          3go będę na miejscu.
          Jadę na wieś pod Bielefeld. Nie znam jeszcze dokładnego adresu ani nr tel - to mam otrzymać w poniedziałek.
          Kładłam karty 18 lipca na nowe zlecenie nie wiedząc w ogóle NIC, tak w ciemno. Mogę je wkleić, to moze byście zobaczyły jakieś nowe szczegóły? Czy lepiej zrobić nowy rozkład już na to konkretne miejsce?
          Muszę być twardsza niż poprzednio. Za mną są już jakieś doświadczenia, porozmawiałam z innymi dziewczynami poznanymi tam więc powinno być lżej. I od razu ustawię się na pozycji rządzącej a nie rządzonej smile
          • mrgodot Re: No więc wyjeżdżam 29.07.11, 15:39
            Może wrzuć stary i nowy dodaj na nową pracę. Zobaczymy co było w "starym".
      • krolowa.mieczy dziewczyny 29.07.11, 16:05
        dzięki za słowa otuchy smile
        Mam nadzieję, ze będzie tak jak mówiła mi Dobemka gdy ryczałam jej do słuchawki lub w smsach: "w Aachen trafiłaś najgorzej jak mogłaś, potem musi być już tylko lepiej".
        Planuję wrócić dopiero na początku... grudnia. Serio. Gdybym wróciła w listopadzie, to spędziłabym Boże Narodzenie na tułaczce i dlatego chcę być miesiąc dłużej, żeby z rodziną być w święta.
        smile
    • czu-jka Re: No więc wyjeżdżam 29.07.11, 15:49
      Zarabiaj dużo i dbaj o siebiesmile.
      Zaglądaj jak najcześciej, bedzie smutno bez Ciebie.
      • krolowa.mieczy rozkład 29.07.11, 16:02
        1szy rozkład z 18 lipca gdy nie wiedziałam dokąd pojadę.
        Talia Arcus Arcanum
        1. miejsce gdzie pojadę - as pucharów
        2. pokaż mi tą osobę tam - diabeł (sens 6 monet)
        3. otoczenie (tylko w znaczeniu innych osób obok) - paź mieczy (sens 2 monet)
        4. jak będę się tam czuła - 4 kijów
        5. moje obowiązki - 5 monet

Rozkład dzisiejszy już na to konkretne miejsce i osobę. Talia Druid Craft
        1. miejsce gdzie pojadę - 2 mieczy
        2. pokaż mi tą osobę tam - 3 mieczy
        3. otoczenie (tylko w znaczeniu innych osób obok) - Sprawiedliwość
        4. jak będę się tam czuła - 7 monet
        5. moje obowiązki - Król Mieczy

Właściwie pokrywa się. Ta osoba jest po udarze i ma sparaliżowaną lewą stronę. Więc pasuje i Diabeł i 3 mieczy. Uwięziona we wląsnym ciele, może ma bóle albo co. Ale chodzi, nie leży (co jest ważne dla mnie). Podobno jest tam ktoś kto przychodzi 1x na tydzień, jakaś pomoc, ale dowiem się na miejscu jaki charakter ma ta pomoc - to może być paź mieczy z 2 monet. A Sprawiedliwość to musi być ktoś ważniejszy, może osoba mająca opiekę prawną nad kobietą. 4 kijów fajnie pasuje do wsi hehe Powinnam czuć się tam dobrze, ale oczywiście czas będzie mi się ciągnął. Tak jest zawsze! Miesiąc w domu minął mi szybciej niż ten sam miesiąc tam uncertain
        Jest różnica między 5 monet i królem mieczy i to diametralna. Król mieczy zarządza twardą ręką. Nie wiem kto to. Mężczyzna jakiś. Jakbym to miała być ja to już prędzej by mnie pokazały karty w Qmieczy... Chyba że ja przyjmę taką postawę?
        Być może jednym z najważniejszych moich obowiązków będzie kontakt z lekarzem. To jest możliwe: stosować jego zalecenia.
        • mrgodot Re: rozkład 29.07.11, 16:59
          krolowa.mieczy napisała:

> 1. miejsce gdzie pojadę - as pucharów
          > 2. pokaż mi tą osobę tam - diabeł (sens 6 monet)
          > 3. otoczenie (tylko w znaczeniu innych osób obok) - paź mieczy (sens 2 monet)
          > 4. jak będę się tam czuła - 4 kijów
          > 5. moje obowiązki - 5 monet

> Rozkład dzisiejszy już na to konkretne miejsce i osobę.
          > 1. miejsce gdzie pojadę - 2 mieczy
          > 2. pokaż mi tą osobę tam - 3 mieczy
          > 3. otoczenie (tylko w znaczeniu innych osób obok) - Sprawiedliwość
          > 4. jak będę się tam czuła - 7 monet
          > 5. moje obowiązki - Król Mieczy

2 Mieczy pasuje do jakiejś wioski - jedno skrzyżowanie a poza tym natura smile Oczywiście przesadzam, ale tak mi się skojarzyło z miejscem, gdzie wiele atrakcji nie ma. Zgadzam się z twoja interpretacją Diabła jako uwięzienie we włąsnym ciele. 3 Mieczy to jest jak obce ciało. Paź Mieczy awansował na Sprawiedliwość. Pamiętam tego z Arcus Arcanum (bombiarz) jak niósł Mieczy i śledził. Rzeczywiście może ktoś będzie dochodził i przy okazji ew. donosił co słychać i jak się dzieje. Może to ktoś z urzędu - np z miejscowej pomocy społecznej, pielęgniarka środowiskowo cyzy co tam w Niemczech mają, ktoś kto kontroluje czy wszystko z osobą potrzebującą opieki jest OK. Ale w drugim rozkładzie Sprawiedliwość jest bardziej przyjazna niż Paź Mieczy. Sprawiedliwość nie karze jeśli przestrzegamy obowiązków.
          4 Buław i 7 Monet - 4 Buław to trochę jak wakacje na łonie natury. Przyjrzałam się 7 Monet w Druid Craft - wygląda jakbyś z niecierpliwością wyczekiwała Świąt i odliczała czas, co nie znaczy, że on będzie nieprzyjemny. Tak mi się skojarzyła jemioła ze świętami i śnieg na karcie. Ale 7 Monet to jest zasiew, czekanie na plony. Wcale nie musi być niemiły. 4 Buław to trochę jak w domu, nowym domu. Będzie dobrze.
          W pierwszym rozkładzie masz 5 Monet jako obowiązki - to jest też pomoc, której ktoś potrzebuje. Król Mieczy ma już inną pozycję. Może rzeczywiście będziesz kontaktować się z lekarzem, specjalistą, korzystać z języka bo Król Mieczy jest jakąś formą komunikacji. Ten drugi rozkład daje ci większe uprawnienia. Sprawiedliwość i Król Mieczy czyli stosowanie się do zaleceń, ale też w oparciu a własną analizę, obserwację, przemyślenia. Król Mieczy jednak korzysta z intelektu, słowa, myśli, koncepcji. Na pewno nie widać tu jakiejś stricte usługowej pracy, gdzie będziesz miała poczucie wykorzystywania twojej osoby.
          Masz już za sobą chrzest bojowy. Dojrzałaś, jesteś przygotowana. Na pewno będzie lepiej niż poprzednio.

• krolowa.mieczy Re: rozkład 29.07.11, 17:14
            Masz rację z zimą w 7 monet! Nie zwróciłam na to uwagi smile
            Pasuje do mojego planu: wyjazd na początku grudnia.
            Również uważam, że będzie spokojniej dla mnie, bez nerwów (coś tam będzie na pewno znając życie, ale już nie tak jak poprzednio), bez martwienia się.
            Trochę obawiam się o Diabła czy nie mówi o uzależnieniach, ale jak pokazała się 6 monet w dopełnieniu to raczej chodzi o fizyczną stronę tej osoby...
            Poprzednim razem król mieczy objawił mi się w bardzo sympatyczny sposób - stał się moim rozmówcą i kimś, kto mnie bardzo polubił. Tutaj może być podobnie (oby).
            Dzięki Godotko smile
            • babowa Re: rozkład 29.07.11, 17:50
              to szerokiej drogi i niech czas ci plynie szybko w miłej atmosferze
              smile
        • nielaik Re: rozkład 31.07.11, 19:41
          Miejsce do którego jedziesz przyciąga ludzi przyjeżdżających tam wypocząć, zregenerować się, powłóczyć po lesie. As pucharów może spotkasz tam kuracjuszy, albo bogatszych portfelem klientów, którzy chcą w mieście zrzucić kilka kilo, ćwicząc tai chi, pijąc ziołowe herbatki. Ciekawe czy miasto słynie z własnych źródeł wody mineralnej? Karta też skojarzyła mi się z religią, może miastowi są konserwatywni, albo religia jest dla nich ważna? W każdym razie powinni się trzymać przykazań. 2 mieczy, co by o niej nie napisać, to w Druid Craft jest ładna. Ścieżki rowerowe, skojarzenie z małym zadupiem, gdzie może tiry nie jeżdżą, ale trochę trudno wydostać się z głuszy leśnej do większej cywilizacji na kawę. Patrząc tylko na rysunek, pewnie na mieście można łatwo wpaść na znajomych i pogadać, dwie osoby, którym się drogi skrzyżowały. Więc nie będzie źle, a już na pewno nie można powiedzieć, że będzie źle patrząc na pozostałe karty, tylko ta nuda, może człeka trochę irytować. 5 monet i Król Mieczy obowiązki. A tu mi wygląda na kogoś zarządzającego, kogoś kto ma przypilnować, pokierować czymś, ale bezpośrednio sam nie bierze szufelki do ręki. Nie wygląda na opiekowanie się kimś, usługiwanie. Zauważ, że na karcie 5 monet jest osoba rozliczająca, wy dostaliście 2 denary, wy trzy, trzymajmy się planu. Pasuje mi to do Króla Mieczy, który jest też od mówienia, myślenia strategicznego. To może być pomoc na tej zasadzie. 4 kijów, 7 denarów. Zacznę od 7 denarów, trochę nudno, wiaterek hula po pokojach i z tej nudy, wymyślam sobie jakieś zajęcie. Pierwsza karta chętnie pewnie będziesz zwiedzać okolicę i spotykać się ze znajomymi.
          Paź Mieczy, 2 monet, Sprawiedliwość, przekazujące polecenia.
    • bronxi zapytanie 29.07.11, 17:46
      przepraszam jak dodać nowy wątek?
    • 2bieguny Re: No więc wyjeżdżam 31.07.11, 20:41
      powodzenia, wszystkiego dobrego smile
    • wanilkowa Re: No więc wyjeżdżam 01.08.11, 08:44
      Królowo powodzenia i spokojnej podróżysmile
      Trzymaj się!
    • anna151sx Re: No więc wyjeżdżam 01.08.11, 12:10
      To jest bardzo dobra decyzja dotycząca przyszłosci, a Ciebie bardzo latwo polubic! Bedzie bardzo dobrze, postaw tez na wlasny rozwoj.
      • krolowa.mieczy Re: No więc wyjeżdżam 01.08.11, 12:19
        Dziękuję wszystkim za życzenia powodzenia smile
        Jeszcze nie wiem nic uncertain Ani godziny, ani nru biletu, ani adresu. Mam nadzieję, że dziś zadzwonią do końca dnia.
    • krolowa.mieczy Ale numer! 01.08.11, 15:55
      Mam już adres i wklikałam sobie w google earth. Zobaczcie idealna 2 mieczy (spójrzcie na ten trójkąt - miejsca oznaczone literką A to dom, gdzie jadę). Musiałam wam to pokazać smile
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/qb/dm1b/jfCGXV5DtJpzB90VKX.jpg
      • 2bieguny Re: Ale numer! 01.08.11, 17:02
        Będzie Cię brakowało smile
    • krolowa.mieczy Re: No więc wyjeżdżam 02.08.11, 13:01
      Wyjeżdzam przed 22.00 dziś.
      Idę jeszcze na długi spacer. Dopiero dziś denerwuję się bardzo.
      Do poczytania jesienią.
      smile
      • czu-jka Re: No więc wyjeżdżam 02.08.11, 13:09
        Trzymam kciuki. Uważaj na siebie i zaglądaj jak najczęsciejsmile.Buziakkiss
        • algaria Re: No więc wyjeżdżam 02.08.11, 13:15
          Szczęśliwej podróży i wszystkiego dobrego
    • olgab4 Re: No więc wyjeżdżam 03.08.11, 13:34
      Niech Ci tam dobrze będzie! Powodzenia smile
      • lukrusia Re: No więc wyjeżdżam 03.08.11, 22:44
        Szczęśliwej podróży i zaglądaj do nas często kiss
        smile
    • ma_ewa01 Re: No więc wyjeżdżam 03.08.11, 22:50
      Trzymam kciuki za pomyślność.
      Wracaj zadowolona , z kaską i z nową siłą do pomagania innym w potrzebiesmile
      Msmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka