Dodaj do ulubionych

rozkład decyzja

17.08.11, 18:17
rozkład decyzja co zrobic...czy sprzedac mieszkanie czy zostawic???? Córka wyprowadza sie za poltora miesiaca do innego iasta a ja nie lubie tego miejsca w ktróym obecnie jestesmy, zmuszona bylam tu byc gdyz corka konczyła szkołe i juz nie chcialam zmieniac niczego w trakcie ale teraz musze zdecydowac co dalej.

przelozenie : moc, 5puch, cesarz =17 gwiazda na podsumowanie
sedno: 2monet
co robic:papiez,7kiji,paz mo.............czego nie rob: 6kiji,paz puch,2mi
wynik ; cesarzowa, kochankowie, rydwan suma16 wieza ...sama wiez jest czesto symbolem budynku i tak wilokrotnie mi sie pokazuje

przełozeniemowi raczej o potrzebnej odwadze by nie zalowac i nie patrzec na to co bylo ani na sentymenty i podjac decyzje stanowcza konkretna jak to cesarz .... myslec o tym co bedzie o przyszlosci i z nadzieja
nie wiem co to papiez ale moze byc ktos madry kto doradzi dobrze albo rzeczoznawca, ktos kto oceni, 7kiji moge miec duzo ofert duzo chetnych , mieszkanie dosc ladne bardzo sloneczne w nowej dzielnicy..paz monet kaze ogladac, oceniac ..papiez tez mi tu mowi o ogloszeniu-jak z ambony do wiad publicznej czgo nie robic tu mam trudniej ale wydaje mi sie ze paz puch moze tobyc wynjecie -udosteonienie kimus mieszkania -umowa2mi
wynik mnie zaskakuje bardzo bo jaby mowi o czyms innym ..choc podejrzewam o czym mowi
Obserwuj wątek
    • algaria Re: rozkład decyzja 17.08.11, 21:24
      Powiem po za kartami - teraz jest cięzko sprzedać mieszkanie a jeśli już to za mniejszą kwotę. Jeśli mogłabyś to się wstrzymaj ze sprzedażą i mieszkanie wynajmij. Stały przypływ gotówki a sprzedać to zawsze możesz. Chyba że Ci jest potrzebna gotówka na gwałt. Zresztą możesz wystawić na sprzedaż i zobaczyć jakie jest zainteresowanie na rynku i ile możesz za to mieszkanko wziąć - a z transakcji zawsze możesz się wycofać
      • magdalena.1230 Re: rozkład decyzja 29.08.11, 14:26
        Wg mnie teraz jest łatwo sprzedać mieszkanie -popatrzmy jak wiele osób sprzedaje teraz mieszkania np z powodu wyjazdu za granicę za pracą tutaj nie ma takich perspektyw , to również zależy w jakim województwie bo np w woj. mazowieckim to ceny mieszkań są drogie , co innego wynajęcie np na boku Warszawy to wiadomo ceny niższe ,ale do tego musimy dołożyć dojazd , wiec cena w zasadzie jest taka sama jak w Warszawie . Tylko , że z kupnem mieszkania jest łatwiej niż domu bo przy kupnie mieszkania jest mniej formalności.Przy sprzedaży mieszkania wiele czynników może podnieść cenę w pobliżu szkoła na taką informację wiele rodziców zwraca uwagi bo to jest udogodnienie dla rodzica jeśli gdzieś w pobliżu znajduje się szkoła dla dziecka , przystanek pkp, pks to również duży plus, urzędy w pobliżu , boiska ale i czy w pobliżu nie stoją przedsiębiorstwa np:chemiczne, mięsne , warsztaty samochodowe wiadomo zapach ale i głośnośc bo transport będzie dużych samochodów ale i na , którym piętrze szukamy mieszkania ,ile pieniążków na to wydamy ale co najważniejsze a wielu o tym zapomina jakich sąsiadów mamy obok bo różnie z tym bywa .

ozenie : moc, 5puch, cesarz =17 gwiazda na podsumowanie
        sedno: 2monet
        co robic:papiez,7kiji,paz mo.............czego nie rob: 6kiji,paz puch,2mi
        wynik ; cesarzowa, kochankowie, rydwan suma16 wieza ...sama wiez jest czesto symbolem budynku i tak wilokrotnie mi sie pokazuje

Jesteś obecnie w znaku zapytania , co powinnam zrobić ?.,jaką decyzję podąć ,każda decyzja myślisz sobie jaką byś nie podjeła ma swoje plusy i minusy . Przez jakiś czas mieszkałyście w tym miejscu i tak w środku to niby mały żal ale z dugiej storny wiesz , że musisz podjąć decyzję ostateczną bo chyba tam wiele cie nie trzyma poza tym, , że w tym mieszkaniu jakiś czas swojego życia spędziłyście .Taką cichą nadzieję już masz ,że w nowym miejscu będzie lepiej ,może coś się nawet tam może zmienić .
        Asiu napewno zasięgnij rady kogoś kto jest w tym temacie dobrze poinforowany bo w każdej okolicy inne ceny są , np pana z biura nieruchomości , kogoś kto się na tym zna Papież i może nam doradzić . Nie działaj na własną rękę różni ludzie będą przychodzić i oglądać mieszkanie, musisz być penwa ceny i ile możesz z tej ceny obniżyć .Nie daj się na granie na emocjach bo każdy chce coś dla siebie wytargowac przy kupnie.
        Podejmiesz decyzje i to nawet przy kogoś pomocy m.
        Pozdrawiam cieplutko smile
        • asia.33 Re: rozkład decyzja 29.08.11, 15:05
          warunki sa dobre , nowoczesne osiedle jedno z najlepszych w moim miescie...szkoda mi nie jest to moja kula u nogi ale...za ta kwote nie kupie nigdzie w wiekszym miescie ...teraz patrzac bardziej na to czego nie robic sadze ze smierc pokazuje iz nie sprzedwac-nie robic diametralnej zmieny ani czegos co na zawsze zmieni sytuacje ..smierc to diametralna zmiana..pozostane raczej przy wynajmie ale to zalezy od dalszego ruchu ...czy wyjade bo jesli wynajme to musze gdzies sama mieszkac a i corka sie wyprowadza od poczatku pazdizernika. Ostatecznie sprzedam ale musze miec grunt pod nogami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka