Dodaj do ulubionych

Karty Dworskie

17.11.11, 15:05
Witajcie Wiedźmy i Zet,

może podzielimy się w tym wątku doświadczeniami z kartami dworskimi? Nie chodzi o przepisywanie z książek czy stron www, ale przykłady z życia wzięte.
Zainspirowała mnie opowieść o Rycerzu Mieczy, który okazał sie bardziej niszczycielski od Wieży...

Pozdrawiam,
H.

P.S. Jeżeli ktoś będzie odpisywać, niech zmieni "Temat" na nazwę karty, będzie łatwiej.
Obserwuj wątek
    • iza1982d Re: Karty Dworskie 17.11.11, 16:24
      hoaxx napisał:

> Witajcie Wiedźmy i Zet,
      >
      > może podzielimy się w tym wątku doświadczeniami z kartami dworskimi? Nie chodzi
      > o przepisywanie z książek czy stron www, ale przykłady z życia wzięte.
      > Zainspirowała mnie opowieść o Rycerzu Mieczy, który okazał sie bardziej niszczy
      > cielski od Wieży...
      >
      > Pozdrawiam,
      > H.
      >
      > P.S. Jeżeli ktoś będzie odpisywać, niech zmieni "Temat" na nazwę karty, będzie
      > łatwiej.

król kielichów - może być (ojciec, partner, uzdrowiciel, doradca). Iza, pozdrawiam.
    • algaria rycerz buław, król mieczy, paź buław 17.11.11, 16:56
      rycerz buław - wpada sobie chłopak robi zamieszanie w życiu podrywa zakołuje, rozkochuje i poleci - mówi się o nim że to facet z drogi - pędziwiatr, podróżnik, kochanek. To też zmiana zamieszkania, podróż, wyprowadzka nawet do innego kraju. (tak wyszedł mi w rozkładzie dla przyjaciela, który ani myślał się wyprowadzać, pukał się w głowę i śmiał się z mojej przepowiedni, kiedy po kilku tygodniach jednak wyjechał do pracy do Norwegii bez chęci powrotu do Polski powiedział że boi się moich kart wink)
      król mieczy - lekarz, stomatolog, komornik, bankowiec.
      paź buław - fircyk w zalotach, uwodziciel, erotoman, młode i głupie. Ale to też przyzwyczajenie się do obecnej sytuacji, to praca której efektów nie jesteśmy pewni.
    • lilith-2 Re: Karty Dworskie 17.11.11, 19:11
      Tak, rycerz mieczy to buntownik, pali za sobą mosty, choć jestem zdania, że to człowiek który tak naprawdę walczy o samego siebie, jest niepokornym indywidualistą, a może nawet rewolucjonistą. Jako mężczyzna w kartach jest nie do usidlenia, jeżeli coś sobie postanowi na ogół zawsze osiąga swój cel, tak samo z resztą jak król czy rycerz buław, z tym że jego droga jest bardziej wyboista i polega raczej na niszczeniu, więc przypada mu rola negatywnego bohatera, raczej nikt go nie dogoni.
    • lilith-2 paź mieczy 17.11.11, 19:30
      Paź mieczy często wskazuje na osobę która się uczy, poszerza swoją wiedzę, nie musi być studentem - może to robić we własnym zakresie, ma raczej ścisły umysł. Nie wierzy ludziom, właściwie nie wierzy w nic dopóki nie przekona się na własnej skórze, dlatego też z tego względu uważam, że ta karta jak żadna inna może wskazywać na ateistę. Paź mieczy prezentuje również szereg zachowań które nie są akceptowane społecznie, on może sobie pozwolić na coś czego nie wypada zrobić innym. Jest typem showmana, to człowiek przybierający różne maski, ukrywający swoje prawdziwe "Ja".
      • algaria Re: paź mieczy 17.11.11, 21:44
        to szpieg to podstęp
        paź denarów to student lub młody pracownik
    • zainteresowany1977 Re: 17.11.11, 19:57
      Walet mieczy, podpatruje, knuje, wdaje się w plotki, jego intryżki można wykryć ale mimo tego lubi je uprawiać, wtyka nosa w nieswoje sprawy. Sygnifikator młodej osoby, gdy starszej to prezentuje wspomniane młodzieńcze słabości i walory.
      • lilka107 Rycerz pucharów i mieczowy 17.11.11, 20:41
        koszmar każdej kobiety
        podrywacz, bajerant to za malo powiedziane, on po m-cu znajomosci snuje wspolne plany na przyszłosc, wyznaje milosc, pada kobiecie do stóp, by za chwilę wszytko odwołac bo znalazł juz kolejny obiekt westchnien i tej nastepnej obiecuje dokladnie to samo co poprzedniej, oczywiscie do czasu az znajdzie kolejna "milosc zycie". co ciekawe, sam wierzy w to co mówi, nie robi tego z wyrachowania, naiwnośc i niedojrzalosc potworna, niestalosc jescze gorsza. a i często z kilkoma naraz lubi "pobajerzyc"
        to jesli chodzi o osobę, jesli chodzi o sytuację to atmosfera romansu, podrywu, tutaj jest ok, nawet przyjemnie, ale jako osobnik porażka
        rycerz mieczy następny delikwent, juz nie wiem który gorszy, wpadnie nagle do twojego życia, robi w nim rewolucję, rozpierduchę emocjonalną i tak samo jak szybko sie pojawil, tak samo szybko i niespodziewanie znika, mając wszystko w dupie, zero wyjasnien, jakiegos slowa pozegnania, nic, null. od pucharowego rozni sie tym, ze niczego nie obiecuje, ani nie ma co liczyc na cieple słowa z jego ust.
        smile
        • lilka107 Re: Rycerz mieczowy 17.11.11, 20:49
          zapomnialam dodac, rycerz mieczy ma 1 (jak dla mnie) zaletę- inteligencję, charakter beznadziejny, ale jako osoba do dyskusji super, bystry, poinformowany, rozmowny i na kazdy temat obeznany (no prawie)
          to o pucharowym niekoniecznie mozne powiedziec
          • lilith-2 Re: Rycerz mieczowy 17.11.11, 21:04
            lilka107 napisała:

> zapomnialam dodac, rycerz mieczy ma 1 (jak dla mnie) zaletę- inteligencję, char
            > akter beznadziejny, ale jako osoba do dyskusji super, bystry, poinformowany, ro
            > zmowny i na kazdy temat obeznany (no prawie)
            > to o pucharowym niekoniecznie mozne powiedziec

pucharowy mentalnie jest różową landrynką, tylko w męskim wydaniu
        • algaria Re: Rycerz pucharów 17.11.11, 21:47
          To perwers, erotoman o skłonnościach np sadystycznych, lubiący niekonwencjonalny seks, dominację, poniżanie ale jednocześnie nie można mu się oprzeć
          • czu-jka Re: Rycerz pucharów 17.11.11, 21:59
            Rycerz Pucharow sado masosmile. Ale połączenie. Wydawało mi się, że on woli same przytulańce lub pozycję klasyczną conajwyżej. Nie jest chyba wyrafinowanym kochankiem. Nie bardzo wie co co czegosmile
            • algaria Re: Rycerz pucharów 17.11.11, 22:26
              Nie, nie, ona ma odchyły i to zdrowe tzn niezdrowe
              • czu-jka Re: Rycerz pucharów 17.11.11, 22:40
                No w zyciu bym się nie spodziewałasmile. Obstawiałabym Buławianego na takie preferencjesmile
          • hoaxx Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 08:31
            Hm, i wszystko to na podstawie osobistych doświadczeń? big_grin
            • lilka107 Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 14:15
              no chiałes na podstawie wlasnych doswiadczen, a nie ksiazkowo smile
              ryc puch moze miec te odchyly seksualne bo on cały jest odchyleniem od normy wink
              • hoaxx Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 14:46
                lilka107 napisała:

> no chiałes na podstawie wlasnych doswiadczen, a nie ksiazkowo smile

Nie no, ciekawe macie doświadczenia big_grin

> ryc puch moze miec te odchyly seksualne bo on cały jest odchyleniem od normy wink

Zaraz zaraz, czy ja ostatnio nie wyszedłem komuś jako Rycerz Pucharów surprised
                • czu-jka Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 15:26
                  Jeśli lubisz sadomaso to pewnie taksmile hihi
                  • hoaxx Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 15:59
                    czu-jka napisała:

> Jeśli lubisz sadomaso to pewnie taksmile hihi

Nie tongue_out
                    • algaria Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 17:00
                      ale klaps, wulgaryzmy ciągnięcie za włosy i dominacja ?? to pewnie hoaxx po cichu preferuje tzn tego się nie da po cichu wink
                      • hoaxx Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 17:07
                        algaria napisała:

> ale klaps, wulgaryzmy ciągnięcie za włosy i dominacja ?? to pewnie hoaxx po cic
                        > hu preferuje tzn tego się nie da po cichu wink

My, mistrzowie Tantry, nie dajemy się nieść niskim instynktom.
                        • algaria Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 18:52
                          eee tam wink
                • lilka107 Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 15:29
                  hoaxx napisał:

> Nie no, ciekawe macie doświadczenia big_grin

to na razie tylko o rycerzach, jeszcze są króle do zaprezentowania.. smile

• algaria Re: Rycerz pucharów 18.11.11, 16:58
                Tak, wiem jaki seks facet preferuje - nie ukrywa się z tym - choć w łóżku z nim nie byłam - i on wychodzi mi właśnie jako rycerz pucharów - ten rycerz mówi też o facecie jako kochanku np na pytanie kim będzie dany facet dla pani wychodzi r.pucharów to wiadomo że to będzie kochanek
                • baba_potwor Re: Rycerz pucharów 09.12.11, 00:49
                  Mnie rycerz pucharów wychodzi jako zimny podrywacz, casanova i, za przeproszeniem, dziwkarz. Potrzeby erotyczne wybujałe, choć w moim przypadku akurat nie perwersyjne.
    • hoaxx Królowa Mieczy 21.11.11, 08:09
      Królowa Mieczy jako wydarzenie.

Plotki, oszczerstwa, pomówienia, złe wieści. Co jeszcze? Może jakieś dobre strony?
      • mrgodot Re: Królowa Mieczy 29.11.11, 23:34
        Same dobre smile
        Kobieta inteligentna, prawdziwa intelektualistka. Świetnie włada słowem - i w mowie i w pismie. Doskonałe umiejętności analityczne. Potrafi postawić "kropkę nad 'i'". Może się wydawać chłodna i niedostępna co oczywiście jest wynikiem cudzego odbioru jej osoby. Uczuć raczej nie pokazuje, skryta, małomówna ale jak juz powie, to powie. I długo się pamięta to co powie. Często zna języki obce albo jest cudzoziemką.
        Ostatnio pokazała mi się jako przedmiot - laptop smile
    • hoaxx Paź Monet 29.11.11, 18:02
      Co powiecie o Paziu Monet? Szczególnie o negatywnych stronach tej karty?
      • algaria Re: Paź Monet 29.11.11, 20:44
        Dla mnie to student młody chłopak/ dziewczyna Niedojrzały niedouczony nowicjusz zapatrzony w ten krążek jakby to było wszystkim - niczego w okół siebie nie widzi, egoista. Myśli że wszystkie rozumy zjadł - to że skończył studia myśli że świat zwojuje Często mu życie nosa uciera.
        Jako sytuacja to niestety małe pieniądze.
        • krolowa.mieczy Re: Paź Monet 04.12.11, 12:50
          Paź monet pokazuje moją 2-letnią bratanicę. To jest dziewczynka, ale żywo zainteresowana światem. Gdzie leży różnica między pozostałymi paziami i dlaczego akurat monetowy? Bo mała uwielbia trzymać w rączkach przedmioty: komórki, piloty, kredki, książeczki. Jest bardzo grzeczna, nie wrzeszczy jak np. paź kijów, nie ryczy jak paź puch, nie psoci jak paź mieczy. Przemawia do niej tłumaczenie dlaczego akurat w danym momencie nie może dostać tego czy owego, zgadza się że za chwilę. Ona jest Koziorożcem z 25 grudnia, a więc charakter jak najbardziej ziemski: spokojna, rozsądna, uważna, rozważna.
          Paź monet pokazywał też mnie gdy robiłam pranie i niosłam kosz z bielizną, gdy oglądałam TV i przełączalam kanaly pilotem. Z moich obserwacji wynika, że to osoba trzymająca przedmiot użytkowy/praktyczny/materialny w dłoni.
    • emka26 Krol bulaw. 29.11.11, 19:46
      haha, a sie ubawilam dziewczynya.A ten walet kielichow to niestety szczera prawda, przezyte na wlasnej skorze.

Za to Krol bulaw-hmm.. Mezczyzna po 50, z reguly kojarzy mi sie z trygonem ziemskim, Koziorozec, Panna, Byk. Oszczedny w obietnicach i gestach, wogole malo mowi, jak juz obieca- dopelnia. Staly, mozna polegac jak na Zawiszy. Czesto na wyzszym stanowisku, dyrektor, kierownik, manager, ktos kto ma pozycje i moze ja wykorzystac pomagajac innym.
      Jak mi sie pokazuje- zawsze sie usmiecham.
      Lubie te karte.
      • lilka107 Re: pazik monet 29.11.11, 21:55
        tak, jak algaria pisze, mi studenci najczęsciej wychodzą w tej karcie, wgl osoby uczące sie.. z negatywów to niezdecydowanie, sam nie wie, czego chce, niedojrzaly
        sytuacyjnie: praca - raczej dodatkowa, dorywcza, jakies male zlecenie
        i wiadomosci tez zapowiada oraz wszelkie paczki, przesylki itp.
    • krolowa.mieczy Królowa Pucharów 04.12.11, 13:01
      klik
    • krolowa.mieczy Król Pucharów 09.12.11, 08:58
      I tu mam przykład, że krol pucharów pokazuje kobietę.
      Kobieta spod znaku Skorpiona - typowy ten pucharowy właśnie.
      Miła, uprzejma, przyjacielska, empatyczna, ale pomiędzy wierszami przemyca jad i "krew wypije a dziurki nie zostawi". Uparta. Jednocześnie truchleje gdy spotka osobę silniejszą od siebie (tzn nieugiętą) i oddaje pole manewru.
      Poza tym: osoba nadużywająca alkoholu i biegająca często do toalety.
      • baba_potwor Re: Król Pucharów 10.12.11, 02:04
        Kiedyś robiłam zaczerpnięty z tego forum rozkład na osobę zaginioną - młodą dziewczynę. Pokazała mi się właśnie jako król pucharów. Potem się dowiedziałam, że laska generalnie nie nadużywała rozumu, a ponadto brała narkotyki (jej własny ojciec napisał o niej: "Była pełnoletnia, ale na pewno nie dorosła").
        • krolowa.mieczy Re: Król Pucharów 10.12.11, 09:14
          A wczoraj miałam klientkę i tarot określil mi ją też w królu pucharów. Od razu zapytałam o znak zodiaku - Rak. Czyli jak się spodziewałam: jeden ze znaków wodnych.
          Ten król sygnifikował też mojego byłego szefa (mężczyznę) - Skorpiona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka