Dodaj do ulubionych

7 kielichów

17.03.12, 11:26
Witajcie. Chciałabym zapytać, jakie macie doświadczenia z tą kartą. Prześladuje mnie ostatnio, pojawia się zawsze przy rozkładach dotyczących mojej nowej znajomości z pewnym panem (w partnerskim pos tronie jego uczuć). Najpopularniejsza interpretacja to: wątpliwości, brak zdecydowania co do własnych uczuć, przesyt, utrata jasności rozumienia,emocjonalne zagubienie. Z drugiej strony, u Starowieyskiej jest to jedna z najlepszych kart odwzajemnionej miłości, wzajemnego zrozumienia, spokoju duszy- czyli coś przeciwnego. Nie wiem jak mam ją rozumieć, jestem pewna tylko mocy tej karty, jej dużej energii
Obserwuj wątek
    • algaria Re: 7 kielichów 17.03.12, 12:13
      On się zastanawia myśli kalkuluje wybiera z pośród wielu opcji Osiołkowi w żłoby dano - ja nazywam tak tę kartę.
      W uczuciach z nowym partnerem? to raczej rozpoznanie terenu niż konkretne deklaracje.

Bo jeśli mowa byłby o długotrwałym związku to kiedyś gdzieś czytałam 7 pucharów może mówić o nieziemskiej miłości wielkich wyobrażeniach "miłości co wprawia w ruch słońce i gwiazdy" (Dante)
      • independency.today Re: 7 kielichów 17.03.12, 15:49
        Zgadzam się z Tobą- moc tej karty zależy od sytuacji uczuciowej pytającego. Zależy też od kontekstu sąsiadujących kart. W partnerskim siódemka towarzyszyła piątce puch po jego stronie, tak więc niepewność wzięła się z jakiegoś rozczarowania czymś.
        • freya_v Re: 7 kielichów 19.03.12, 10:52
          Mi ta karta czesto na lenistwo wypada, na fantazjowanie,bujanie w oblokach,oddawanie sie przyjemnosciom relaks, pokazuje mi cos co nie istnieje w realnym zyciu, fikcja i fantasy. W uczuciach jak dla mnie to niezbyt dobra karta bo to uczucia takie ulotne, silne ale bardzo nietrwaleuncertain
          • independency.today Re: 7 kielichów 19.03.12, 12:24
            O tak, nie jest dobra. Wczoraj miałam kolejny dowód, że oznacza przede wszystkim rozczarowanie. Niestety, z życia wychodzą mi same przypadki na minus.
            • magdalena.1230 Re: 7 kielichów 21.03.12, 20:14
              Mi często pokazuje idealizowanie osoby na swój sposób patrzenia , i bujanie w obłokach bez działania .
    • krolowa.mieczy Re: 7 kielichów 23.03.12, 15:24
      Zazwyczaj dostaje inf. ta karta ze widac cos lub kogos przez rozowe okulary, ze na razie nie bedzie rozwiniecia sie sytuacji, ktos wyobraza sobie wiecej niz wskazuja na to fakty (czasem wrecz interpretuje je opacznie - oczywiscie za bardzo pozytywnie).
      • lilka107 Re: 7 kielichów 24.03.12, 22:04
        zależy o co pytać, 7 kiel to mrzonki, iluzje, bujanie w obłokach
        oznacza też intensywne myślenie o kimś, nie można przestać o kimś myśleć i też bujanie w obłokach przez kogoś heh stan zauroczenia
        wsio zależy od pyt, miejsca w rozkładzie itp
        • mrgodot Re: 7 kielichów 25.03.12, 19:24
          i jeszcze bym dodała kontakt wirtualny, taki na odległość, gdzie można siebie wykreować, stworzyć swój obraz niezaleznie od tego jakim się jest naprawdę.
          Ale nie napisałaś, że to jest internetowy kontakt więc tylko dopełniam znaczenia.
          • independency.today Re: 7 kielichów 25.03.12, 19:38
            A właśnie że internetowy! smile
            Nie pomyślałam o tym, bo dla mnie internet to zawsze Księżyc.
            • mrgodot Re: 7 kielichów 25.03.12, 19:57
              Hm, no to musisz się Panu bliżej przyjrzeć bo obraz siebie, który stworzył może się dalece rozmijać z prawdą. Ale tu by się przydał cały rozkład.
              7 Kielichów to bardzo często internet - tam gdzie jesteśmy za zasłoną, gdzie nas nie widać. Księżyc to bardziej ukryte lęki i obawy, jest bardziej wewnętrzny pod względem tego co ukrywamy w środku. 7 Kielichów uzewnętrznia to co chce pokazać, chowa to czego nie chce. Takie "pod płaszczykiem" przemycane.
              • algaria Re: 7 kielichów 25.03.12, 20:09
                A mi znajomość internetową taka z kamerkami zawsze pokazuje 9 kielichów
                • mrgodot Re: 7 kielichów 25.03.12, 20:18
                  smile No tak, bo jak jest kamerka to można a nawet trzeba się wykreować wizulanie. Make-up, fryz, itp. Bo widać! A 7 Kielichów to taka bez kamerek. Wierzysz na słowo albo wcale.
                  No i of course pytanie brzmi co chcemy ukryć - to co widać czy to co wewnątrz.
                  • lolitka1794 Re: 7 kielichów 17.08.15, 19:46
                    Witam smile jestem juz rok ze swoim chłopakiem, ostatnio postawilam karty na uczucia jego do mnie i wyszlo 7 pucharów. Co to moze oznaczac? Ze mnie nie kocha? Czy moze ze nie jest pewny tego co czuje? Juz sama nie wiem.
                    • hanna1985 Re: 7 kielichów 19.08.15, 12:56
                      Mozesz wrzucic caly rozklad? To karta rozterki, niepewnosci, ale tez iluzji. Wszystko zalezy od kart obok. Nie jest to super karta na uczucia.
                      • huit8 Re: 7 kielichów 19.08.15, 19:59
                        Hej,
                        mi też jakiś czas temu ta karta pojawiła się w rozkładzie. Kojarzy mi się z fantazjowaniem na temat danej osoby, postrzeganie jej w pewien sposób, czasem przez różowe okulary. (Pozycja 6,7,8 w moim rozkładzie)
                        Oto rozkład. Poprawcie się, wtrącajcie, jeśli myślicie że źle coś zinterpretowałam.

Rozkład tajna kieszeń na znajomość z panem X
                        1. Cel w stosunkach- Rycerz buław- coś szybkiego, przelotnego. Jest z jedną i za chwilę będzie z drugą. Szybki romans. Gdyby miało być to coś więcej, pojawiłby się rycerz kielichów. Chociaż na blogu, który bardzo lubię, tarotmojapasja.blogspot.com Aleksandra pisze „niemal w 75% wypada mi a związki wink
                        To taka relacja, która może nawet latami trwać, albo tydzień tylko.. prędzej czy później się skończy, ale zawsze nas czegoś nauczy, to ważny związek w naszym życiu.“

2,3,4,5- Co partner o Tobie myśli, co do ciebie czuje (jego wewnętrzne odczucia)- 3 monet, 10 monet, Księżyc, Mag (księżyc i Mag często wychodzą mi w kartach rozkładanych na znajomość z tą osobą. Czy ona się mnie boi w tym księżycu?)
                        Nie czuje niczego specjalnego. Nie ma tu kart uczuć, kielichów. Są monety. 10 monet można interpretować pod kątem „to dobra partia do założenia rodziny”, 3 monet- jesteśmy w grupie przyjaciół. Taki jest nasz obecny status. Ewentualnie Mag może coś wnieść. Uczucia w tych kartach według mnie są letnie.

6,7,8- Jak X zachowuje się wobec Ciebie. Diabeł, 7 kielichów, As Mieczy. Diabeł mówi o seksie, tego między nami nie ma. 7 kielichów mówi o tym, że ktoś fantazjuje na nasz temat. On jeszcze nie podjął kroku, ale chyba myśli, wyobraża sobie seks ze mną. As Mieczy? Asy to dla mnie karty-dary, informujące o danych nam talentach. Tutaj może ukazywać to, że często prowadzimy intelektualne rozmowy online i w cztery oczy (oprócz wakacji, kiedy jesteśmy w rozjazdach)

9,10,11. Co zamierza zrobić w najbliższym czasie? Wieża, Moc, Śmierć. Oczywiście zakończyć związek (którego [jeszcze] nie ma). Z przytupem. Grzmot, wichura, tornado, katastrofa naturalna.

12. Co ukrywa? Paź buław
                        13. Co sprawia że musi to ukrywać? 6 mieczy (odwrócone)
                        Nie mam pojęcia co może ukrywać. Pazie to osoby młode i wiadomości.

• hanna1985 Re: 7 kielichów 20.08.15, 00:12
                          Paz bulaw to jego osoba, flirciarz i niedojrzaly emocjonalnie czlowiek, taki ktory lubi zabawe, a nie stale zwiazki.
                      • lolitka1794 Re: 7 kielichów 21.08.15, 12:32
                        To nie byl żaden rozklad, wyciagnwlam trzy karty zadajac 3 różne pytania, w tym czy mnie kocha, i wyszlo wlasnie 7 pucharów smile
                        • lolitka1794 Re: 7 kielichów 21.08.15, 12:41
                          A moze byc tak ze mnie kocha, ale nie jest pewny co ja do niego czuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka