Dodaj do ulubionych

karty do konsultacji

28.12.12, 13:16
Wysłąłam dziś aplikację mailem do firmy niemieckiej. Wymagania zgadzają sie z moim profilem itd.
I mam dziwne karty, jakoś nie mogę ich rozgryźć, bo są same pozytywne!
Arcus Arcanum
Pytanie: czy dostanę pracę w tej firmie?
sedno - 10 pucharów
tego nie dostane - 10 monet
to dostanę - Słońce
rezultat - Świat

I bądź tu człowieku mądry! Firma nie jest rodzinna ani hierarchiczna (10 mon), tak czy siak zostaję zagranicą (Świat), ale to Słońce jaką jest właściwie odpowiedzią? Ok, pozytywną to oczywiste. Ale czy na tyle pozytywną, zeby dostać stanowisko? Lub firma preferuje mężczyzn niż kobiety na to stanowisko (siedzą cicho bo wiadomo - dyskryminacja).
W ogłoszeniu było napisane na Vollzeit lub Teilzeit (pełen etat lub część) i teraz dopiero sobie uświadomiłam, ze nie zaznaczyłam w CV... Czy to ma znaczenie w odpowiedzi kart (2 dzieci na mojej karcie Słońce)?
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: karty do konsultacji 28.12.12, 13:23
      Albo powiedzą, że ma za niskie wykształcenie!
      • anna151sx Re: karty do konsultacji 28.12.12, 13:39
        Wprawdzie o to nie pytałaś, ale może po tych pucharach Słońce, może zajdziesz w ciążę?
        Według mnie przyjmą Ciebie.
    • krolowa_pucharow Re: karty do konsultacji 28.12.12, 13:45
      Czy dostaniesz pracę w tej firmie?
      sedno - 10 pucharów
      tego nie dostane - 10 monet
      to dostanę - Słońce
      rezultat - Świat
      Bardzo chcesz otrzymać tam pracę. Tam nie dostaniesz wynagrodzenia jakiego oczekiwałaś, może być że otrzymasz tylko na pół etatu. Dostaniesz - będziesz zadowolona.Rezultat- Dostaniesz tam pracę ,będziesz z entuzjazmem wykonywać te zajęcie.
      • algaria Re: karty do konsultacji 28.12.12, 13:56
        A ja nie lubię słońca bo jest wredne - na pytanie o zdanie egzaminu po tym jak wyszło sądziłam odpowiedź pozytywna a tu rozczarowanie
        Przepraszam ale powiem że nie dostaniesz tej pracy bo
        10 pucharów to koniec - etap zakończony nic więcej nie osiągniesz
        tak nie będzie 10 monet nie będzie pieniędzy
        tak będzie - słońce - - jest to wredna karta i odpowiedź nie zawsze nas zadowala
        Wynik Świat tez jest końcem etapu - sądzę że na rekrutacji się skończy
        Aczkolwiek życzę Ci jak najlepiej ale może wcale by tak tam różowo nie było wink
        • czu-jka Re: karty do konsultacji 28.12.12, 15:06
          Trudno powiedzieć, wg mnie dwojako można je interpretować. I w jedną i drugą stronęsmile.
          • amazela Re: karty do konsultacji 28.12.12, 16:36
            Miałam podobne odczucia jak Algaria, choć nie uwazam karty słońca za "wrednej" wink big_grin
            Ale wiem, co ma na myśli. Słońce oznacza sytuację bezpieczną, ale daleką od wyzwań. Trochę stoimy w miejscu, otoczeni ciepłem i bezpieczeństwem, ale jednak w miejscu. Dodatkowo te dziesiątki i świat- trochę karty jakby bardziej na zakończenie czegoś niz początek.
            Ale uznaję pierwszeństwo w interpretacji osoby, która stawiała karty, bo każdy może je inaczej czuć i z tych samych kart wyciągnąć inne wnioski. Oby Ci sie sprawdziła więc Twoja interpretacja smile
            • krolowa.mieczy Re: karty do konsultacji 28.12.12, 17:10
              Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.
              Plan jest taki, żeby zahaczyć się gdzieś z dobrym ubezpieczeniem AOK i zajść w ciążę. BYĆ MOŻE karty biorą pod uwagę też taką możliwość. No w sumie nie widać zamartwiania się. A czy ja będę pracować na cały etat czy na pół to nieważne - najważniejsze moje włąsne ubezpieczenie (dopóki nie jesteśmy małżeństwem).
              Druga strona medalu: chciałąbym już pracować w normalnej firmie z normalnymi ludźmi z normalnymi problemami wink
    • gosmara13 Re: karty do konsultacji 30.12.12, 00:50

> Pytanie: czy dostanę pracę w tej firmie?
      > sedno - 10 pucharów

mysle ze dostaniesz

> tego nie dostane - 10 monet

ale zarobek (lub warunki umowy) bedą dla Ciebie zbyt mało satysfakcjonujące

> to dostanę - Słońce
      ciepłe zapewniania ,ze z czasem jak sie rozwiniesz (dojrzejesz jak słonce w samo poludnie) to finansowo (lub umownie) bedzie lepiej

> rezultat - Świat
      w rezultacie skonczy się obietnicach i bedziesz szukała czegos nowego.

• ma_ewa01 Re: karty do konsultacji 30.12.12, 05:17

> Arcus Arcanum
      > Pytanie: czy dostanę pracę w tej firmie?
      > sedno - 10 pucharów
      > tego nie dostane - 10 monet
      > to dostanę - Słońce
      > rezultat - Świat

Mnie sie te karty nie podobają. Wszystko ładnie pięknie, bułke przez bibułke, ale nie widać z tego kasy, a myslenie Twoje jest raczej życzeniowe. Kulturalnie sie z Tobą obejdą, nie powiem, ale pracy będziesz szukać nadal...
      Msmile
      >
    • baba_potwor Re: karty do konsultacji 30.12.12, 12:08
      Tak mi przyszło do głowy, że być może dostaniesz umowę na czas określony, a potem będziesz dalej szukać pracy.
      • krolowa.mieczy Re: karty do konsultacji 30.12.12, 13:26
        No właśnie te karty też wzbudzają moje mieszane uczucia. Są za dobre, za pozytywne i gdzie tkwi haczyk?
        Bo nie sądzę, że pokazują mój okres w życiu pełen sukcesów, bo to niemożliwe. Nigdy tak nie ma.
        No coż, po Sylwestrze się okaże, bo teraz firmy maja przerwę świąteczno-noworoczną i zaczynają pracę na nowo po 6 stycznia.
    • hullaballoo Re: karty do konsultacji 31.12.12, 07:30
      U mnie Swiat niestety w wiekszosci przypadkow odpowiada na nie. Chyba, ze istanialaby taka sytuacja ze mialabys w zwiazku z ta praca przeniesc sie czy przeprowadzic. Dodatkowo monety w ilosci sztuk 10, moga pokazywac zarobek, ktorego nie dostaniesz. Ja bym sie jednak sklaniala na Nie. Slonce moze oznaczac, ze w wyniku rozmowy czy odpowiedzi podejmiesz decyzje o tym aby sie jakos doksztalcic czy poprawic kwalifikacje, albo zwyczajnie sie inaczej zaprezentowac czasem nastepnym smile

Pozdrawiam,
      Ania
    • krolowa.mieczy połowiczna odpowiedź 04.01.13, 10:49
      Wczoraj dostałam maila od szefa działu:
      besten Dank für Ihre Bewerbung um eine Stelle als (...) Wegen Urlaub und Feiertagen brauchen wir noch etwas Zeit, bis wir uns wieder bei Ihnen melden.
      Czyli: serdecznie dziękujemy za pani aplikację na stanowisko (...). Z powodu urlopów i wolnych dni potrzebujemy jeszcze trochę czasu. Odezwiemy się ponownie.
      • czu-jka Re: połowiczna odpowiedź 04.01.13, 17:35
        Widać, że to nie polski pracodawca. U nas zazwyczaj aplikacje zostają bez odpowiedzismile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka