Dodaj do ulubionych

9 pucharów a intelekt

17.01.14, 16:26
Witam, jestem nowa na forum. Ostatnio poważnie zaczęłam podchodzić do tarota i rozpoczęłam warsztaty sama ze sobą. Mianowicie rozkładam karty na znane mi osoby przyglądając się jak je opisują tzn : wygląd, charakter inteligencja temperament itp. O ile miecze są dla mnie w kwestii intelektu nawet czytelne ( może dlatego że są z nim związane) to reszta kart jest jeszcze dla mnie zagadką. a szczególnie nie mogę rozgryźć 9 pucharów. Proszę Was o spostrzeżenia.
Obserwuj wątek
    • lukrusia Re: 9 pucharów a intelekt 17.01.14, 20:25
      Bardzo dobry początek nauki - miecze to słowa , mądrość takie osoby mają dużo do powiedzenia i zazwyczaj pokazują adwokatów wiesz dlaczego ? Bo nie zwracają uwagi na emocje , walą prawdę prosto w oczy czyli szczery do kości.

9 Kielichów - same kielichy mówią o uczuciach , miłości . 9 kielichów to karta spotkań towarzyskich najczęściej przy wódeczce w kielichu płyn jest smile
      Ale jednak to tylko 9 - tak jak 9 monet gdzie kobieta jest sama nie ma partnera ta z 9 kielichów ma mężczyznę kocha go , ale czegoś jej brakuje do pełni szczęścia może rodziny , może dzieci ? różnie z tym bywa .
      Pokazuje dobrych znajomych , dobrze spędzony czas , urlop np na polanie opalając się .
      • jagatka0 Re: 9 pucharów a intelekt 18.01.14, 17:05
        Dzięki Lukrusiu. Tak właśnie mi się objawia 9 kielichów w kartach dnia - jako błogie nic nie robienie, a jeśli robienie to bez wysiłku takie "ot zrobiłam" i się nie zmęczyłam. Tylko ten intelekt w 9 mnie nurtuje, bo nie wiem czy patrzeć na to, że ktoś mądry czy nie. A może to taki ktoś kto jest zbyt leniwy żeby wytężyć umysł a głupi nie jest itp. Brak mi pomysłu.
        • misboaa Re: 9 pucharów a intelekt 18.01.14, 17:16
          jagatka0 napisał(a):

> Dzięki Lukrusiu. Tak właśnie mi się objawia 9 kielichów w kartach dnia - jako b
          > łogie nic nie robienie, a jeśli robienie to bez wysiłku takie "ot zrobiłam" i s
          > ię nie zmęczyłam. Tylko ten intelekt w 9 mnie nurtuje, bo nie wiem czy patrzeć
          > na to, że ktoś mądry czy nie. A może to taki ktoś kto jest zbyt leniwy żeby wyt
          > ężyć umysł a głupi nie jest itp. Brak mi pomysłu.
          Jeśli pytasz o ogólny stan umysły kogoś to tak jak napisałam wcześniej, ale np.: pytając o konkretny dzień to wiadomo, że może nastąpić "spadek inteligencji" co nie znaczy, że tak jest zawsze.
    • misboaa Re: 9 pucharów a intelekt 18.01.14, 17:07
      wie tyle co zje big_grin Mistrzem intelektu nie jest, ale sam za takiego się uważa.
      Rubaszny humor i niewyszukane dowcipy mogą być. Pseudofilozoficzne gadki przy kotlecie big_grin
      • jagatka0 Re: 9 pucharów a intelekt 19.01.14, 10:18
        Dzięki Misboaa kiss oo..nie spodziewałam się tak negatywnych cech w tej karcie. Ale rzeczywiście jak się przypatrzeć panu w mojej talii( Pictorial Key Tarot) to on właśnie taki jest, zadowolony i pewny siebie jakby zjadł wszystkie rozumy. Tak się zastanawiam, czy jest nadzieja żeby zobaczyć w nim coś pozytywnego? piszcie proszę wasze spostrzeżenia smile
    • faucon6 Re: 9 pucharów a intelekt 04.02.14, 22:03
      myślę, że oznacza osobiste zadowolenie z posiadanej wiedzy, taka wewnętrzna radość i na tę chwilę poczucie zadowolenia i nasycenia tą chwilą bez potrzeby dalszego rozwoju.
      "Ale się cieszę, że jestem taka mądrasmile i to mi wystarcza;p"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka