Dodaj do ulubionych

Zagadka :)

02.11.14, 10:59
Otoz bardzo roznimy sie z partnerem. Pytanie brzmi Jaka ja jetsem? Jaki on jest? Czego ja sie ucze od niego? Czego on uczy sie ode mnie? Co nas rozni? Pomocne bedzie Wam wyciagniecie kart WA na charaktery. Strasznie sie roznimy, oj bardzo ;D
Obserwuj wątek
    • 1alaska Re: Zagadka :) 02.11.14, 13:39
      Ty wyszłaś mi w wisielcu, Twój partner w umiarkowaniu, więc wg tego aż tak bardzo się od siebie nie różnicie smile Ty obserwujesz, analizujesz, dopiero później podejmujesz działania, on rozważny, pokojowo nastawiony, do życia podchodzi ze spokojem, potrafi fajnie scalić i pogodzić to, co między Wami różne.
      Pozostałych kart nie zrozumiałam, pozdrawiam smile
      • hanna1985 Re: Zagadka :) 02.11.14, 14:17
        Milo, ze bierzesz udzial. Mozesz wpisac pozostale karty smile
        • 1alaska Re: Zagadka :) 02.11.14, 14:24
          Czego uczysz się od partnera -
          śmierć 4 buław
          czego on uczy się od Ciebie - as denarów kochankowie
          Co Was różni - 8 mieczy król denarów

• a.motylek22 Re: Zagadka :) 02.11.14, 14:51
            Spróbuje zinterpretować karty alaski, a Wy poprawcie w razie czego smile
            Hanna uczy się od partnera zmian, tego , że nic nie jest stale, że w zyciu konieczne sa zmiany, Czy Ty Hanna jesteś osobą która tych zmian nie lubi? wolisz się trzymać starych schematów? Uczysz się zmian dzięki którym odnosisz sukces, zbierasz żniwa, one są konieczne zebys mogła odnieść jakieś zadowolenie , sukces o ile pozwolisz sobie na zmiany?
            Partner uczy się od Hanny zarządania finansami, powiększania dochodów, konieczności dokonywania wyborów na tle finansowym?
            Rózni was to , że jedno z was jest bardzo uparte, bronieni swoich racji i boi się zmian choć one są potrzebne myslę , ze chodzi tu o króla denarów który trzyma się swoich racji zna swoją wartość i może nie do końca lubi jak narzuca się mu swoje zdanie.
          • misboaa Re:1 02.11.14, 17:36
            1alaska napisała:

> Czego uczysz się od partnera -
            > śmierć 4 buław
            > czego on uczy się od Ciebie - as denarów kochankowie
            > Co Was różni - 8 mieczy król denarów
            >

Myślę że sedno tkwi w tym że ty żyjesz etapami. Dzielisz swoje życie na to co było, jest czy też będzie. Osobno traktujesz (jeśli można tak powiedzieć) swoja rodzinę, swoje sprawy z nim czy też wszelki inne np.: hobby. U ciebie to się nie zazębia. U niego życie to życie. Wszyscy i wszystko bierze w nim udział równocześnie.
            Zanim podejmiesz działanie to długo nad tym myślisz, rozważasz a on nie. On robi, nawet jeśli to nie przynosi efektów teraz to liczy że być może w przyszłości, że to wyjdzie. On jest stroną bardziej działającą choć może się wydawać że nie osiąga wyników, że robi coś bo robi. To może być troszkę mylne bo jego wyniki nie są spektakularne i łatwo można je przeoczyć.
            Myślę też że on pierwszy wyciąga rękę na zgodę big_grin
            Od niego uczysz się że nawet jeśli jest kiszka to życie i tak toczy się dalej. Gdy jest źle to wy nadal i mimo wszystko jesteście parą. Razem. Podejrzewam też że on pokazuje też tobie że można życ bez rodziny. To ma swoje dobre i złe strony więc należy się temu przyjrzeć, ale przyglądanie się to przecież twoja domena big_grin więc nie ma powodów do zbytniego niepokoju, że odetnie cię od bliskich oraz od twoich marzeń o "bliskich" smile
            Gdybyście nie mieli ślubu to powiedziała bym że uczy cię, że bez tego też można żyć tongue_out
            Chyba też wiesz, ze romans znaczy adieu........
            • misboaa Re:2 02.11.14, 17:44
              > 1alaska napisała:
              >
              > > Czego uczysz się od partnera -
              > > śmierć 4 buław
              > > czego on uczy się od Ciebie - as denarów kochankowie
              > > Co Was różni - 8 mieczy król denarów

On od ciebie uczy się, że jednak zanim zacznie coś robić trzeba się chwilkę zastanowić, rozważyć za i przeciw a dopiero później działać. Szukać nowych kierunków a nie tkwić w starym ciepełku. Dążyć do rozwoju. Szukać nowych możliwości.
              Kwestie finansowe to też twoja domena. Chwila zastanowienia zanim się coś kupi, poszukania taniej, lepiej, potrzeby odkładania itp.
              iiiiiiiiiiiii.............. miłości smile okazywania jej smile
              Czułości i pieszczot big_grin
              Obdarowywania smile

Co różni nie wiem bo nie wiem czy te karty są razem czy po jednej na każdego.
              • 1alaska Re:2 02.11.14, 19:34
                Razem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka